Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
aca81
 BravoBravo 2obozavam price dozivljaje iz lovaSmile
DOBAR POGLED

petar
 Hvala momci...Smile
Just like old times!

petar
 Jel ima neko neki recept za mamac za lisice, ja znam za jedan dobar pa ako je neko zainteresovan da razmenimo ideje?
Just like old times!

Zex
 Petre podeli sa nama taj dobar recept,ja im pratim tragove pa ih cekam predvece na (magistralama).Od pre mesec dana sam poceo da se bavim vabljenjem ali tu imam jos mnogo da ucim.Molitva

petar
 Zex ovako, uzmes ribu, najbolje recnu ako upecas ili ti neko da i stavis u najlonski dzak, nekoh 5 kg, zatim taj najlonski dzak sa ribom zakopas u stajsko djubre i ostavis ga tako najmanje dve nedelje. Kada vreme istekne stavi obavezno neku gas masku i izvadi dzak. Najbolje je da cekas kraj mrcinista, a to napravis tako sto ces iskopati rupu dubine pola metra i precnika 30 cm, jako je bitno da bude rupa zbog vrana. U tu rupu stavi tu ribu iz dzaka i jos kojekakve klanicarske otpatke, ako ti nesto od domacih zivotinja ugine, npr prase, kokoska, stavi sve to u rupu i vodi racuna da uvek bude puna. Kraj nje mozes loviti na svaki drugi ili treci dan posle uspesnog lova, da ne bi lisice opazile opasnost i otisle odatle. Inace mozes da vabis sa onom vabilicom koja imitira ranjenog zeca ili onom koja imitira cijuk misa.

pozdrav
Just like old times!

Zex
 Hvala,reci mi samo jel tu rupu kad napunis sa ribom i klanicarskim otpadom prekrijes nekim slojem zemlje ili ostavis otvorenu?B)

petar
 Ostavis otvorenu da lisica moze da jede, a ptice tj vrane nece moci, jer ptica ne ide u rupu...

Slobodno stavi u rupu svasta, cak mozes i koze od ranije odstreljene divljaci, moj prijatelj voli da iskuva lobanju liisice, pa odstreljenoj odsece glavu, a ostali deo tela baci opet u tu rupu kraj koje je odstrelio i tako iznova...B)
Just like old times!

Vulpes
 petar svaka cast tako je slicno moj djed radio al ovo je jos bolje ovdje kod mene iznad mog sela po sumama ima dosta lisica ja cesto idem gore i vidim barem jednu, skoro je moj cale odstrelio jednu dosla do moje kuce krenula na kokosi,al cale je rokno iz karabina.
Dobar pogled.

petar
 Dobro je, treba ih loviti ali ne preterano jer i one imaju znacajnu ulogu u lovistu i u lancu ishrane uopste u prirodi.B)
Just like old times!

Vulpes
 Pa normalno slazem se al treba im smanjit broj da se ne namnoze mnogo pa bi nasto problem i ovako ih ima previsa na nekim lovistima ..
Dobar pogled.

petar
 Treba kontrolisati brojnost svih predatora u lovistu, ali nijednu zivotinju ne treba istrebljivati iz njenog stanista i recimo ja bih zabranio lov lisice dok doji tj dok zenka ima mlade, a kod nas je lov na lisicu uvek dozvoljen, u toku cele godine, jednostavno nije lovacki odstreliti zenku i ostaviti nekoliko mladunaca da uginu od gladi, bez obzira sto se radi o predatoru, a ne o nekoj plemenitoj divljaci, kao lovci bi trebalo da volimo sve zivotinje, ali bas sve, a ne samo one koje gajimo u lovistima.B)
Just like old times!

petar
 http://www.youtub...5FCTBlJb54

Evo jednog lepog videa o lovu na lisice, snimljen je u Norveskoj, inace taj lik koristi vabilicu koja imitira plac ranjenog zeca.
Just like old times!

AcaNik
 za ovo si potpuno u pravu da ih ne bi trebalo loviti kad imaju mladeB)

petar
 Pa acanik, mislim da nema smisla, ipak treba voleti prirodu i svaki deo nje, a kako ces da volis prirodu ako ostavljas mlade da umiru od gladi, pa cak i ako je neka zivotinja predator, treba joj dok je mladunce dati sansu da odraste, pa je onda treba lovacki nadmudriti i odstreliti, a najlakse odstrelis zenku a mladunci uginu, gde je tu lovacka ljubav prema zivotinjama, ne treba da kao lovci budemo neprijatelji tih zivotinja.
Just like old times!

nenadx
 Petre,odlicno,sa par postova si me iznenadio,ali je verovatno bila smetnja na veziSmekoOvako ja dozivljavam lovca,bez uvrede za neistomisljenike(ali svako iznosi svoj stav i brani ga).Lovac se nadmudruje i koliko je moguce pruza sansu divljaci,zasto bi bilo drugacije sa ostalim vrstama,tacnije predatorima.Lisica u odredjenim okolnostima pomaze tamanjenju sitnih glodara.Cak najveci udeo u njenom jelovniku cine misevi isl.Naravno velike stete na divljaci su neminovne pri prenamnozenosti,ali zar nije kod svih.U svakom slucaju ovo je tema bar za razmisljanje i diskusiju,uz uvazavanje glasa za i glasa protiv,validna su oba 
Dobar pogodak

petar
 Pa mislim sto jeste, jeste. Najlakse ici u tamaniti zenke koje doje i ostaviti mladunce da umiru od gladi, i onda sam kao neka faca, ocistio sam loviste od lisica, sta? Umesto da bude kao sto sam rekao pravo lovacko nadmudrivanje.B)
Just like old times!

darkon
 Evo jedne lije odstreljene u jutrosnjem lovu na srndaca.
Inace na ovom terenu gde je odstreljena ih ima bas puno.
darkon priložio:
1_31.jpg

Boban
 Darkon,sve cestitke na odstrelu znaci ipak je lija dolijala.
Skromna lija Bravo 2

darkon
 Ima ih puno,a ova je bila zicer,pa da bude bar jedna manje.
Cim dodje zima ja i .223rem. krecemo.B)

canis aureus
 darkon
svaka čast na odstrelu kolegaB)Bravo 2

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,746 posete www.srbijalov.com