Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
darkon
 Sta da ti kazem,ni meni nije jasno,ali sta je tu je.
Kod nas ima isto dosta prepelica,znam posto stalno izvodim kerove,ali dzaba kad ne mozemo da ih lovimo.

Lala
 Evo, danas smo išli u lov ponovo, idealna tabla, sinoć okvasila kišica taman da pokupi prašinu, trava na strnjaku do visine kolena, temperatura je pala, pa nije pretoplo... Jednom rečju, idalna situacija za lov prepelice! Obzirom da su se prethodne nedelje počele pojavljivati u nekom većem broju, očekivao sam odličan lov.
Ali, CVRC! Tu i tamo po koja prepelica, ništa naročito. Podignuto 10 komada (jednom 3 odjednom, 2 puta po dve, ostalo po jedna), odstreljeno 6 prepelica... Žalosno, ja ne pamtim da je nekad ranije kraj avgusta bio ovako loš!
Zvao sam posle povratka iz lova poznanike iz nekoliko LU u Vojvodini, svugde ista situacija! Kao da je početak, a ne kraj avgusta.
Jedan kolega, koji je zakleti prepeličar, i koji skoro da i ne lovi nešto drugo, mi reče nešto interesantno, o čemu nisam mislio, a ne znam da li to može da ima veze: prethodnih nekoliko noći je bio pun mesec i vedro nebo, a navodno da se prepelica ne kreće po jakoj mesečini, nego miruje, pa tako i ove koje migriraju sa severa, čekaju da prodje pun mesec. Isti taj kolega, koji lovi prepelicu 15 godina, kaže da nikad lošije nije bilo, a to smo se i mi ostali uverili, avgust nas je u potpunosti izdao!
Da li neko ima neka saznanja u vezi mesečine i kretanja divljači? Baš me zanima.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Zanimljivo.... moguce da je tako.... mi smo podigli 5,6 komada.... jedna odstreljena, a veeeetaaaar $aAa ubijao u pamet Cry
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

petar
 Kod nas su juce bili italijani turisti, njih dvojca i cetvorica nasih lovaca, znaci njih sestoro su odstrelili samo 11 komada, malo....

A sto se tice mesecine, cuo sam za to, ali nisam nikada razmisljao o tome. Moguce je, sto da ne, ako se taj covek razume u prepelice vise od nas, mislim da treba da ga poslusamo.B)

Inace od ovih jedanaest komada odstreljenih kod nas, skoro sve imaju jaja u sebi. Inace u toku lova je iz strnjike podignuto jedno mladunce (pile) prepelice. A covek koji je kod nas lovnik, koji je vodio italijane u lov, inace lovac je preko 30 godina, kaze da tako nesto nije nikada video.

Ova godina je bila sa dosta losim vremenom, pa se prepelice verovatno kasnije razmnozavaju nego inace, npr dobro znam da kad je u maju pocela sezona lova na srndaca, moj prvi izlazak je bio 16. maja, lozili smo vatru u kuci, jer je tog jutra oko 05:00 bila temperatura svega 2 stepena celzijusa, sto je za polovinu maja izuzetno hladno vreme. Mozda je to jedan od razloga lose ovogodisnje sezone lova na prepelice. Confused
Just like old times!

Boban
 Bas cudno da ih ima u tako malom brojuConfused

Lala
 Sutra idem u goste u lov, u jedno mesto 25 km od NS, gde je tradicionalno bio extra lov na prepelice (lovio sam desetak puta tamo), pa ćemo da vidimo kakva je situacija! Jedino da me vreme ne zezne, neki kijamet najavljuju...

Boban
 Pa srecno i dobar pogledB)

Jank
 Spremio sam se za lov ali neodložan posao, tako ove godine nemam ni jedan izlazak na prepelice....a lepo je....Lalo srećno sutra valjda neće zeznuti kiša....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Prelazim u meteorologe: majke mi mile, kad god sledeći put napišem da idem u lov sutra, računajte da će biti kiše! Evo kao za inat, ovde odčepilo i poliva kiša kao blesava, a za sutra najavljuju 'velike količine padavina'... Kad je neko baksuz, onda to tako ide! Dakle, ne da pada, nego poliva kao da neko iz vatrogasnog creva prska!
Ništa od lova sutra Sad

Cvele
 petre, sta je to cudno da se vide mlade ? Mi smo preprosle nedelje podigli celo jato mladih, a i prosle godine takodje...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Cvele, ako su mladi sada, to znači da su kasno izleženi, sad bi trebali da već budu dovoljno jaki da krenu na put. Cela ova godina je poremećena - odrasle prepelice krajem avgusta nose jaja?!? Pa celo takvo leglo je unapred osudjeno na propast, jer neće stići da odraste i ojača dovoljno, do prvih hladnoća, ima da ih desetkuje prvi mraz, ako oktobar bude hladan. A prethodna ovogodišnja legla (barem u Vojvodini, gde je ravno k'o tepsija) je uništila voda, što nadzemna, što podzemna, koja se podigla i naplavila atar. Sve u svvemu, mrka kapa za prepelice Sad

petar
 Eto Cvele, Lala je sve lepo objasnio, o tome pricam da su kasno izlezeni zbog loseg vremena, a prethodnih godina toga nije bilo kao sada...
Just like old times!

Lala
 Kao što sam rekao, od današnjeg planiranog lova ništa, kiša je polivala kao mutawa do pola 5 ujutro, sad je prestala, ali je hladno u 3 lepe materine - u 6 ujutro je bilo10 stepeni! I još neki vetar okrenuo da duva! Niko iz grupe koja je trebala da ide u lov nije ni pokušao da izadje.
Jedina dobra stvar u ovom prelomu temperaturnom, jeste da će valjda ovaj pad pokrenuti prelete konačno, i da će da krenu cugovi, koji kasne bar 2 nedelje, u odnosu na prethodne godine.

petar
 Mi cemo mozda popodne malo izaci na prepelice...
Just like old times!

Negovan
 Petre ko lovi prepelice popodne Histerian

Boban
 I kod nas se love u jutarnjim casovima od 5,30 do 8 i to je to
ja nikada nisam lovio popodne prepelice ali vidim da ima lovaca koi love i popodne zanimljivo.Confused

petar
 Lovimo oduvek i ujutro i popodne, zasto da ne, pogotovo sada kad je vlazno, dobro je za njuh pasa, umesto rose. A usput imamo i vece sanse da odstrelimo i usput neku gugutku, divljeg goluba ili grlicu, dok je sezona, sto da ne...B)
Just like old times!

Lala
 Ja sam u više lovišta lovio i popodne/predveče, ne samo ujutro. Lov ne bude tako uspešan kao jutarnji, ali ih ipak bude, naročito uz ivicu strnjišta, ako se graniči sa kukuruzom ili sojom. Popodnevni lov obično počne oko 18 sati, plus/minus pola sata, i lovi se do smračenja. Najveći problem u popodnevnom lovu bude pronalaženje odstreljenih, pošto se uglavnom podižu uz samu ivicu strnjišta, i lete pravac u soju ili kukuruz, pa ako padnu, desi se da ostanu zakačene na stabljiki kukuruza, ili da leže na soji. Kerovi su tu uglavnom nemoćni, jer ni oni ne vide gde padnu, pošto su i soja i kukuruz dosta visoki u ovo doba godine. Takodje, ako je sparan dan, onda nema vlage u travi i strnjiki, i kerovima je teško da otkriju prepelice. Ako je prohladan dan, kao danas, onda je popodnevni lov bolji od jutarnjeg.
Evo u subotu imamo dogovor da idemo u popodnevni lov, noćimo u lovištu (smeštaj su videli Negovan i Admin), pa onda u nedelju u jutarnji lov.

Boban
 Stvarno nisam lovio popodne i nemogu puno da kazem kakav je
lov ali jutro je jutro.Vebanje

Lala
 Rodjo, kad ovako naglo zahladni, i kad preko dana sipne malo kišice, popodnevni lov ume da bude bolji od jutarnjeg u tim uslovima, prepelice izadju na strnjiku da jedu, pošto preko dana nisu mogle, zbog kiše.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 37
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,622,866 posete www.srbijalov.com