Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
alex
 http://youtu.be/KmvyLPH6Yvg

Evo kolege malo miks lov na sitnu divljac. Zeca,fazana,prepelicu...
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

nidzamotocross
 Možda pomogne nekome oko odabira za sezonu. Ovo je ponuda municije iz Kanone, za prepelicu. Juče ispalih na glinene RIO skeet, par metaka. Mogu reći da je izuzetan metak. Odobreno

Kalibar 12

- RIO skeet 28 gr 700 din kutija.
- RIO trap 28 gr 700 din
- Rottweil trap 28 gr 725 din
- RIO trap 24 gr ( tri vrste)
1. 650 din
2. 750 din
3. 900 din
- RIO lovni 30 gr 800 din
- RIO lovni 34 gr 1050 din
- Belom lovni 850 din
- RIO rapid 32 gr 825 din
- trap Belom 650 din

Kalibar 16

- RIO 28 gr 1,7 mm 1050 din
- S&B 2mm 370 din (pakovano po 10 kom)

Kal 20

- RIO 28 gr 1, 7 mm 1050 din
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

stefan092
 Pre 2 ned sam bio u kanoni nisu imali nista za kalibar 20 od 28g sitnije od 3mm morao sam da kupim 25g 1.9mm. Ovaj 1.9 mm mi i najvise odgovara jos sa 28g odlican za prepelice.

mrwa22250
 Ako vec mora da bude sportska municija,neka to bude skeet metak sto zbog sitnije sacme<2mm,sto zbog toga sto je ta municija predvidjena za pucanje iz sire cokiranih cevi kakve se najcesce koriste u lovu prepelice.
Iz mog dosadasnjeg iskustva,sacma promera 1,7mm najbolje mi se pokazala u lovu i prepelice i grlice.Veliki broj kuglica daje gust posip,a ovaj rezultira nervim sokom i momentalno usmrcuje divljac uz minimalna ostecenja mesa(narocito bitno u lovu prepelice jer razbijenu prepelicu i iskusan pas oce dodatno da sazvace pa cak i proguta).Iako na svojoj 153-ki imam i 1/4 cok,uvek i grlicu i prepelicu lovim 1/2 cokom i trudim se da ne pucam na daljinama manjim od 20-tak m.Uzasavam se lovaca koji na prigovor da pucaju preblizu ili neodgovarajuce krupnom sacmom kazu,ko ih j..e i onako cemo ih baciti kad podjemo kuci,ko ce to da cisti(a verujte ima ih koliko hoces)Sad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

sheytan

stefan092 kaže:
Pre 2 ned sam bio u kanoni nisu imali nista za kalibar 20 od 28g sitnije od 3mm morao sam da kupim 25g 1.9mm. Ovaj 1.9 mm mi i najvise odgovara jos sa 28g odlican za prepelice.

Stefane, shta tje ti vishe od 25g za prepelice, pa josh sa sitnom, odgovarajutjom sachmom? Samo bi ti znatno vishe trzala pooshka! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

klaja
 Prosle godine koristio tornado 1.7mm i bio sam potpuno zadovoljan. Kutiju 25kom sam placao 930 dinara u Super Tanetu u N.Sadu. Da napomenem kalibar 16 je u pitanju.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

sheytan
 Sqpo, Klajo! Mislim, u odnosu na 12cal... Shamaraju te manje qlibere, valjda im se moze... Confused

Ja bih razmislio o poonjenjoo! Pa chak i da se qpi kapislirana chaura, vetj to prvo poonjenje bi bilo ZNATNO JEFTINIJE od tih fabrichkih!

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

stefan092

sheytan kaže:

stefan092 kaže:

Stefane, shta tje ti vishe od 25g za prepelice, pa josh sa sitnom, odgovarajutjom sachmom? Samo bi ti znatno vishe trzala pooshka! Smile

Djenerale, iskren da bude ne znam ni ja. Nekako mi se cini bolje 28g od 25g, mozda gresim? ConfusedConfused

Cvele
 Dosta je i 24gr tj skeet, nema potrebe za vise... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sheytan

stefan092 kaže:

sheytan kaže:

stefan092 kaže:

Djenerale, iskren da bude ne znam ni ja. Nekako mi se cini bolje 28g od 25g, mozda gresim? ConfusedConfused

Rekoh, imao bi samo primetno jachi trzaj... Smile Ovde imash preko 500 qglica, i ako imash promenljive chokove, ja bih stavio najshire koje imam! I do 30ak metara bi imao sigurno posip bez roopa, mozda i malo dalje! Smile

Sa cca. 3g vishe sachme bi imao efikasan domet(uz iste chokove) mozda 3-5m vetji, ali na tim daljinama pitanje je da li je etichki i pucati...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 Ja sam prošle godine lovio sa Vušir M90 Tornado 32 1,7 mm. Čokovi 1/4 i 1/2 čok. Zadovoljan sa municijom. To mi je prvi put da sam koristio Vušir municiju (osim za glinene golubove Trap T2). Uglavno na prepelice sačma treba da je obvezno ispod 2 mm granulacije, a težine što lakše. Kod izmenjivih čokova što širi čokovi, a kod fiksnih je dobar izbor disperzivna municija. Trap municija nije primerena za lov prepalica.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac
 I ja lovio prošle godine sa Vuširom, 1,7mm 28g cal.16, bio jako zadovoljan pa ću i ove sezone isto. Malo me habaju čokovi 1/2 i 1/1, ali ja pućpurućku malo pustim i onda BUM.

Lala
 Izgleda da će ove silne julske kišurine pokvariti otvaranje sezone lova na prepelicu. Situacija barem u mom lovištu je takva da ima vrlo malo strnjike na kojoj bi se moglo loviti, uglavnom je sejan kukuruz i soja, uz nešto malo repe. Medjutim, pošto su ovolike kiše padale, uz visoku temperaturu, travuljina je toliko izdjikala i na ono malo parcela pod repom da je skoro nemoguće loviti, jer niti možeš da vidiš kera kako radi u travi, a zemlja je raskvašena blato, a visoka trava garantuje totalno mokre gaće posle 15 minuta lova - džaba kamašne.
Dodatni problem je što ima vrlo malo interesovanja lovaca za lov prepelice, što je dosta čudno, a kao glavni razlog ljudi pominju manjak novaca za municiju i troškove! Ovako nikad do sada nije bilo.
Planirao sam da u subotu odem u lov, ali sam odustao, evo kiša pada već drugi dan, natapa. Ne vredi pokušavati, mučiti i sebe i kera. Prepelice su se verovatno posakrivale u soju, a tu ih je jako teško naći, jer je i soja dosta visoka.
Jedna stvar me zanima: da li u vašim LU ima najava za lovce turiste u lovu na prepelice? Koliko sam čuo sa nekoliko strana, ove godine je prilično slabo interesovanje turista za taj lov! Da li je i kod vas tako?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Limun
 Pozdrav ljudi!
Evo i mene posle duzeg vremena, jbg pritiso me poso ne mogu glavu da podignem jedva da nadjem malo vremena za lov, ali za prepelicu se mora naci malo vremena makar na otvaranju sezone.
U mom LU po prvi put je moguc i komercijalni lov na ovu najmanju koku u nasim lovistima pa videcemo kakvo ce biti interesovanje.
Danas sam izasao u obilazak terena na kom bi trebalo da obavimo lov i mogu vam reci da je teren fantastican samo jos vreme da nas posluzi i bice nadam se lepog lova i druzenja.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

AcaNik
 Код мене скоро да нема интересаната ове године за лов препелица Sad Тотално другачије у односу на прошлу годину.

mrwa22250
 I kod mene isti problem,tereni solidni,teren je peskovit tako da blata nema,prepelice pevaju ali izgleda da necu naci jos dvojicu za ovaj vikend.Skup metak,kucni budzeti vec optereceni clanarinama a bogami nekima i malo mesa.Kao sto rekoh u nekom od prethodnih upisa,za ovaj vid lova zainteresovano je max 3-5% lovaca,ako i toliko.Sto se tice turista,vec nekoliko godina nema zainteresovanih.Eventualno neka grupica na grlice tu oko zetve suncokreta i to je sve.I na svu tu muku jos ce izgleda da zabrane lov,zasto,nema veze bitno da se zabrani.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Evo docekali smo i 1 avgust,ako da Bog sutra pustamo kerove a mi lagano za njima uz zvuk sacmare.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

AcaNik
 Надам се да ћемо и ми сутра лагано. Јесте да Ерос није у кондицији јер није смео да се креће скоро месец дана али не сумњам да је и он жељан.

MMilos
 Ja ne mogu da dočekam. Smile
Sutra nećemo loviti, jer mislim da će biti loše vreme, ali u Nedelju, grupa od nas 5-6 ponosito kreće.srbijalov
Imamo i dva nova člana, koji tek počinju da love ove godine...mogu misliti kako je njima Smile

moravac 1
 Pazite kolege da ne ostetimo skupocene vabilice.Au skoro pa zaboravih da su one kod nas zabranjene.Ne love se masine.Smeko Kolce
srbija

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,379,712 posete www.srbijalov.com