I kod mene danas samo nas trojica,ali nam to nije smetalo da uzivamo za sve pare.Vreme idealno za lov,hladno,retka magla,vetar jug-jugozapad taman kako treba.Fazan se sav povukao u vece remize gde mu brojnost omogucava povecan oprez.Po ko zna koji put slatke muke u nadmudrivanju sa lukavim divljacima.Polecu uvek tamo gde je nama najnezgodnije pa smo imali tri ranjena(zbrisali nogom) od kojih smo dva pronasli ali jedan je na zalost i pored svog truda izgubljen.Ares je uhvatio napucanu koku(posto ih od mojih niko ne puca,verovatno doletela sa drugog terena),a prvi petao koga sam odstrelio imao je u nozi,verovatno proslonedeljnu sacmu(tri kom.noga vec dobro tamna).Imali smo preko nedelje nekog italijana u komercijali,a obzirom da ima neku cupavu sprdnju od kera koja ne ide u gusto,mozda smo kupili njegovu zaostavstinu.
A ovaj loodak sa fotke......,blago Grandi sto ga okotila i Mrwanu koji ga imade
Cudo od lova danas.Ujutro rosa,uz reku mraz...gazimo reseni da ne idemo do tri,jer su 3coveka morala.u pola 2 da budu kuci...dodorucka samo jedan fazan vidjen,ali na srecu ne zato sto ih nema,vec zbog tako dobrih kerova(prolazimo,posle 2 min druga grupa ide za nama i samo cujemo kako pevaju fazani i kako oni pucaju)Od dorucka,jos bolji teren,1 fazan odstreljen,a jedan bica ranjen,ali posto je biko nizbrdo,svukao je do reke,okrecemo za njim i ker ga uspesno hvata...jos dva su omasena...broj fazana na sasvim pristojnom nivou,ali rad pasa ocajan... :-( nabavio sam 2 steneta za sledecu godinu,da probam da vadim prosek... ali lep lov....vidjena i jedna lisica,ali bas bila daleko preko 500 metara gledamo je kako se sunja rekom
Kod mene opet fantastican lov.
Poenter, NOD i Labrador, pet lovaca, 6 fazana.
Danas smo imali pravi engleski lov, poenter i nod stoje u marci na odvojenoj divljaci, a labrador podize jednog po jednog i donosi.
Meda blesavi(poenter) izgleda video od drugih kerova, pa je danas dvaput doneo aport, drugi put otisao u neki gust bagrenjak dok smo mi cekali labradora da pronadjemo koku sto je pala, kad eto Mede sa kokom u ustima, donese je do najblizeg lovca pred noge, ostavi i ode dalje da trazi
Lovili smo da se namirimo, medjutim u jednom trenutku je poletelo malko vise od jednom, pa je jedan i pretekao...
Vec polako dobijamo status kaznene ekspedjicije, samo srece i zdravlja za one nase kerove da nam pozive, jer kuda oni prodju ne ostaje nista, krvavi su radnici...
U Neštinu lov na fazana fantastičan,pravim gazdovanjem , dobrim terenima,odličnim rukovodstvom i pozitivnom energijom dolazi se do odličnih rezultata. Dan bio prelep,magla se povukla na vreme,kerovi odradili odlično.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Juce prelep lov lovili smo do po 12 posle smo otisli kod kolege koji je u subotu slavio na rucak.Jutro,malo magle psi u punoj kondiciji,puno marki,2 petla odstereljna 4 pronasena,ustvari jedan je odstreljen a drugog je pas uhvatio iz marke.Podignuto i 2 zeca koja nisu pucana naravno.A evo i marke iz koje je uhvacen fazan
Jos jedan lep lov na fazana i pored dosadne magle koja se ne podize vec 15 dana.Vlage,vise nego dovoljno,a vetra taman koliko treba.Psi na visini zadatka,a ni strelci nisu zakazali.Ponovo malobrojni tesko smo zatvarali teren,ali zbog tisine ovaj put smo realizovali iz marke.Ponovo mi se u lovu pridruzio i moj sin Petar,koji je junacki izdrzao obzirom da je dobar deo lova nosi vrecu sa 6-7 kg zita koje smo izneli jarebicama na stare pozicije gde ih vidjamo redovno.Do sada sam navikao da je nadmudrivanje sa Ridjickim divljacima pravo uzivanje,ali dorucak u ataru sa ova dva omladinca=NEMA JACE
Jučerašnji lov u Petrovaradinu, lep kao i uvek.
Divljači dovoljno, rad naših pomoćnika na nivou. U gostima mi bilki Daki i Aka, a ja sam ovoga puta video šta znači dobro obučen ker na njenom primeru, juče je blistala. Prvo je pronašla mislim petla u travuljagi oko dalekovoda, markirala i odradila do kraja. Zatim je pronašla mog pogođenog petla, jednog od dva koja sam oborio neslavno, odnosno morali su kerovi da završe započeto, jer se ja nisam proslavio, a to pripisujem sebi i pogrešnom odabiru municije za ovo doba godine, jer lovilo se po minusu, a ja pucao 2,5mm sačmu, padali jesu, ali od smeha kada su videli čime pucam
Tog petla je pronašla nekih 150-200m dalje gde je pao ranjen, i završio je kod našeg dragog admina. Kasnije je stala u sekundu svom sinu Ziku, a ja budala nisam slikao
Na kraju je pronašla lepog divljaka, kojeg sam ja ispratio počasnom paljbom, a Daki sa onom babom Angelom pogodio iz daleka, ali na žalost nije pronađen jer je aterirao preko brda, verovatno u nečije dvorište, ili vruć lonac za čerupanje...
Svo vreme lova, ta keruša je radila na oko Dakija, i svaki čas se okreće da proveri gde je on. U nižoj travi pretražuje šire, jer ga može videti, a u gustišima je uvek na nekih 10-15m max od njega, samo da njega slučajno ne izgubi. A kada se premeštamo, ili osvešćavamo lov (nazdravljamo),ona je tu pored njegovih nogu, a svaki drugi ker koji priđe blizu Dakija, bude opomenut da to više ne radi, pa bez obzira što je to ogromni labrador od 40+ kg, ili još veći NOD koji bi mogao da je nosi kao aport, svi do jednog su bežali od Dakija, jer to se ne sme...
Meda i Aki već standardno dobri pri pronalaženju i stajanju u marku, a Meda pride i prešlo u naviku da donosi aport. Nod Aki je danas imao smešnu situaciju, nosio je koku u ustima, i kada je pored njega pao pogođeni petao, ostavio je koku, a uzeo petla i nastavio sa aportom.
Da lov ne prođe u baš savršenom svetlu, pobrinuo se naš Daki, koji je ZABORAVIO DA PONESE VULKAN
Tako da za doručak nismo imali ljuto, što se i vidi po slikama,
Reakcija razočaranog grupovođe na iznenadnu i ničim izazvanu nestašicu Vulkana:
A čak ga je i Meda ljutito ignorisao, na ivici suza...
Svo vreme lova, ta keruša je radila na oko Dakija, i svaki čas se okreće da proveri gde je on. U nižoj travi pretražuje šire, jer ga može videti, a u gustišima je uvek na nekih 10-15m max od njega, samo da njega slučajno ne izgubi. ]
Jos jedan primer sta ti je pametan pas.Posto je Aka provalila da se nas deda Daki sve vise druzi sa onim svabom(svi znamo kojim,taj je uvek treci kad on i Lala negde idu), ne zna kako bi ukucanima izasla na oci da se jednog dana iz lova vrati bez Dakija.Iz tog razloga nema odstupanja,na cistini jos i moze malo al u gustisu strogo flaster
Cestitke na lepom lovu,a kod mene situacija standardno odlicna sto se tice fazana.I ja sam ovaj vikend malo losije pucao ali su zato oba kera radila za desetku sto uz dosta podignute divljaci predstavlja pravu uzivanciju.
Dobar pogled,ko ima sta da gleda
ма јесте ви сигурни да је та керуша само због швабе поред њега? зашто онда не дозвољава другим керовима да се приближе? биће ту ипак нешто друго да има
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Eh al me nahvaliste da mi neprijatelji i ne trebaju. Društvo iz lova kao da je probrano za dobar lov i još lepše druženje. Kako bi tek moja Aka radila da je moja žena nije ugojila ko da će gostovati na zabijački .
Istina je da je matora , debela ali iskusna i pametna . Kako kaže kolega Ssekir , ima tu i ljubavi nije sve u parama , a i ko , i kojim novcima može platiti osmogodišnje druženje. Prema mani je izuzetno zaštitnički nastrojena i ne dozvoljava drugim psima da mi priđu , iako u lovu ne pokazuje nikakvu netrpeljivost i agresivnost prema drugim psima , ali u pauzi je pored mene na straži , bodygard kakav se retko sreće. Inače u poslednje vreme umesto Pamele nosim Angelu (nestalo mi mundže 16 kalibar ) A Angela u poslednje vreme je vrlo štedljiva , bez promašaja. Najlepše od svega u lovu mi je slika našeg kolege Tomasha i njegovo oduševljenje Medinim napretkom i radom. Ponos je čudo , a ima i dobar razlog
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
I tako ode i ova 2015-a godina!! Zadnji lov u njoj, lep divljak i neiskustvo mlade kuje, doprinele su nezaboravnom lovačkom doživljaju, a koji može da priredi samo ta predivna "žar tica"!
Gibalica i njen prvi fazanski petao!!
UJEDNO DRAGE I POŠTOVANE KOLEGE ŽELIM VAM SRETNU I BERIĆETNU NOVU 2016 GODINU!! SVE NAJBOLJE VAM ŽELIM, KAO I SVOM VAŠEM RODU I PORODU!! ŽIVELI !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Nemojte mi Dakišu (mog rođu preko Previje) zezati ...pa nije ona jako zaboravan, znate i sami da ima priče još od vremena kralja Aleksandra !! Nego samo još da se vrati prvo lice ovog foruma, pa da opet krene čuveni dvojac bez kormilara !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Eh Rođo, i ja sam danas bio u poslednjem ovogodišnjem lovu , ne mogu dovoljno da se nahvalim , moja debeljuca odradila za desetku. Bio mi je kolega iz Norveške pa sam mu prepuštao većinu prilika , ali na kraju lova realizacija 9 komada . Moja debeljuca za svoje gabarite i godine neverovatno spretna , sistematsko pretraživanje , čvrste marke i nezaustavljivi aporti. I Angela tri hica tri pogotka.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.