Lisica
|
Denda |
Objavljen 27.11.2012. 00:49
|

Pripravnik

Upisa: 9
Pristupio: 05.12.2011. 18:45
|
Prvenac
04:30 zvoni mobilni za ustanak,palim tv i studio B pokazuje +4c..aplikacija weather2umbrell mi pokazuje da ce dnevna biti max 7c,oblacno.
Vec mi je zima a nisam ni izasao...posledica kratkog spavanja...celu noc iz nekog cudnog razloga prelistavam razne teme o lovu i vabljenju lisice
cak u toku veceri pravim i vabilicu od praznih patrona.Opet zvoni mob...ekipa je blizu zgrade i izlazim na ulicu da ih sacekam,Ne prolazi
mnogo vremena i vec smo na auto putu i gazimo za Mladenovac.Kako se odmicemo od Bg-a sve je gusca magla,nadamo se da ce se razvedriti u toku dana,
razgovaramo i pravimo planove za danasnji lov..Ubrzo stizemo na zborno mesto,grupa je na okupu i vec smo u 7 sati u nasem terenu.Makovica i potok Serava

ko je bio zna o cemu pricam....tezak teren da ne moze biti tezi a jos i magla.Lov prolazi kao i svaki put,obidjemo par brda,dosta starezi i napustenih
vinograda..10 sati a jos nismo culi jedan pucanj u lovistu...ja se cesto odvajam od grupe i vabim..osluskujem i pratim senke...sam sa sobom pravim
sprdnju ..kao neki vrac sam..pokusavam da dozovem liju ...ali uzalud.Moje odvajanje od grupe pravdam sa rudnjacama i suncanicama koje sam brao po celom terenu.
Vracamo se prema polaznoj tacki,jedno neuspelo pucanje na sumsku sljuku i podizanje tri koke je bilans do 12 sati.Prilazimo nekih 500 metara od zone
gde pocinju kuce i odlucujemo da pretrazimo jos jednu parcelu.Na pola suvog kukuruza polece petao i dobija iz prve...lep petao...
pada cestitanje i krecemo kuci.Na samoj ivici sela ima jaruga sa sumarkom,pola grupe se odlucuje da izadje sa donje strane i da proba da nesto podigne
iz sume.Ja i Ana ostajemo na ivici jednog napustenog sljivara i cekamo ostatak grupe,cujem tup zvuk pucnja iz sume...komentarisemo da je bio nizak pucanj
i nadamo se da je pao neki zec,u tom trenutku nesto prolece na samom kraju sljivara..vidno polje je nekih 5 metara..Ana reaguje munjevito,samo sam cuo
LISICA i pucanj...pala je ..izlazimo i tek sada vidim ...lisac se protegao ispod drveta.Cestitam Ani na prvoj lisici u njenoj lovackoj karijeri i Ja sam
odusevljen sa ulovom,to je tek druga lisica koju vidim za dve godine lova.Uskoro se skuplja grupa i pravimo zajednicke fotke.Stariji lovci i meni cestitaju
...ipak sam sa danasnjim cijukanjem na neki nacin prizvao lisicu..neki lovacki predosecaj,boginja lova..sta znam.Sve u svemu zadovoljno odlazimo za Bg.
Iako ja nisam ulovio lisca morao sam da prenesem nedeljni lov

Ne plasi se neznanja,boj se laznog znanja jer od njega nastaju sve nesrece u zivotu.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 27.11.2012. 01:08
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
za lov, za odstrel, za izveštaj!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Dalibor89 |
Objavljen 27.11.2012. 01:09
|

Stari član

Upisa: 293
Pristupio: 09.12.2010. 13:12
|
Svaka cast Denda ..  |
|
|
|
Denda |
Objavljen 27.11.2012. 16:19
|

Pripravnik

|
Hvala Sremcu i Daliboru
Da jos nesto dodam...na lisca je pucano iz suhl-a 47e leva cevka municija Belom 12/70 6-ica..da bude potpuno
Pozdrav do sledeceg upisa
Ne plasi se neznanja,boj se laznog znanja jer od njega nastaju sve nesrece u zivotu.
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 27.11.2012. 17:55
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Denda kaže:
Prvenac
04:30 zvoni mobilni za ustanak,palim tv i studio B pokazuje +4c..aplikacija weather2umbrell mi pokazuje da ce dnevna biti max 7c,oblacno.
Vec mi je zima a nisam ni izasao...posledica kratkog spavanja...celu noc iz nekog cudnog razloga prelistavam razne teme o lovu i vabljenju lisice
cak u toku veceri pravim i vabilicu od praznih patrona.Opet zvoni mob...ekipa je blizu zgrade i izlazim na ulicu da ih sacekam,Ne prolazi
mnogo vremena i vec smo na auto putu i gazimo za Mladenovac.Kako se odmicemo od Bg-a sve je gusca magla,nadamo se da ce se razvedriti u toku dana,
razgovaramo i pravimo planove za danasnji lov..Ubrzo stizemo na zborno mesto,grupa je na okupu i vec smo u 7 sati u nasem terenu.Makovica i potok Serava
ko je bio zna o cemu pricam....tezak teren da ne moze biti tezi a jos i magla.Lov prolazi kao i svaki put,obidjemo par brda,dosta starezi i napustenih
vinograda..10 sati a jos nismo culi jedan pucanj u lovistu...ja se cesto odvajam od grupe i vabim..osluskujem i pratim senke...sam sa sobom pravim
sprdnju ..kao neki vrac sam..pokusavam da dozovem liju ...ali uzalud.Moje odvajanje od grupe pravdam sa rudnjacama i suncanicama koje sam brao po celom terenu.
Vracamo se prema polaznoj tacki,jedno neuspelo pucanje na sumsku sljuku i podizanje tri koke je bilans do 12 sati.Prilazimo nekih 500 metara od zone
gde pocinju kuce i odlucujemo da pretrazimo jos jednu parcelu.Na pola suvog kukuruza polece petao i dobija iz prve...lep petao...
pada cestitanje i krecemo kuci.Na samoj ivici sela ima jaruga sa sumarkom,pola grupe se odlucuje da izadje sa donje strane i da proba da nesto podigne
iz sume.Ja i Ana ostajemo na ivici jednog napustenog sljivara i cekamo ostatak grupe,cujem tup zvuk pucnja iz sume...komentarisemo da je bio nizak pucanj
i nadamo se da je pao neki zec,u tom trenutku nesto prolece na samom kraju sljivara..vidno polje je nekih 5 metara..Ana reaguje munjevito,samo sam cuo
LISICA i pucanj...pala je ..izlazimo i tek sada vidim ...lisac se protegao ispod drveta.Cestitam Ani na prvoj lisici u njenoj lovackoj karijeri i Ja sam
odusevljen sa ulovom,to je tek druga lisica koju vidim za dve godine lova.Uskoro se skuplja grupa i pravimo zajednicke fotke.Stariji lovci i meni cestitaju
...ipak sam sa danasnjim cijukanjem na neki nacin prizvao lisicu..neki lovacki predosecaj,boginja lova..sta znam.Sve u svemu zadovoljno odlazimo za Bg.
Iako ja nisam ulovio lisca morao sam da prenesem nedeljni lov

E ovo se (po meni) zove "izvještaj iz lova" ili "kako je prošao današnji lov"! Svaka čast na priči i fotografijama, A NAročito koleginici na odstrijelu! Kao i kod Nikolinih upisa, skoro da sam mogao da zamislim i sebe u svoj toj priči. Želim vam dobar pogled ubuduće i još mnogo lovova koje ćete podjeliti sa nama!
|
|
|
|
Brka bez brkova |
Objavljen 27.11.2012. 18:01
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
    |
|
|
|
Predator |
Objavljen 03.12.2012. 18:28
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
[xhide]Da li da vam pišem o svojoj bruci?! 'ajde napisaću pa sad zezajte malo mene umjesto Lale zbog njegove "lisice iz saniteta". Pošto smo zaključili da je godina jadna što se fazana tiče, odluči grupovođa da u nedjelju izađemo u lov goničima i pročešljamo teren. Vrijeme oblačno, malo je padala i kišica, ali kad se hoda nije bilo hladno. Radili smo tri dobra pogona i prošli dobar dio terena, ali je zahvaljujući spretnosti i ko zna čega još, lov je protekao bez ulova. U samom startu, psi podignu zeca, ali se gungula završila za 10-ak minuta jer su mu brzo zagubili trag. Najmanje dvije lisice su uspjele da se izvuku iz obruča, a da na njih nije ni pucano. Zanimljivo je kako se jedna našalila sa kolegom. Došla mu je sa strane i prišla na 30-ak metara i stala. On je nije vidio. Sve to gleda drugi kolega koji je stotinjak metara daleko. Drugi viče prvom, ovaj prvo ne čuje, a dok se okrenuo da vidi šta mu ovaj pokazuje, lisica je već zamakla. Drugim pogonom smo obuhvatili veći dio terena i bilo je više akcije. Prvo su psi podigli srne i jedva smo uspjeli da ih skinemo sa traga. Onda počinje, za mene, najzanimljiviji dio. Poštektavanje je počelo malo ispred mene, da bi se nakon 5 minuta raspetljavanja, psi složili oko toga koji je trag najsvježiji i započe gonjenje. Pošto su krenuli od mene, nastavio sam pogon prema blokadi, ali sam nakon nekoliko minuta stao jer su nakon mnogo krivudanja, psi počeli goniti prema meni. Imao sam sasvim dovoljno vremena, izabrao odličnu poziciju, razmrdao vrat lijevo-desno i čekao. Samo da udari na mene. Lisica je došla baš kao što sam se nadao, bočno. Bilo je kao u igricama. Pardon, skoro kao u igricama. Lisac je dolazio laganim kasom, mašući repom kao nekad "najbolji pojedinac" bakljom za Dan Mladosti. Daljina oko 20-25 metara. Maša je u ramenu. Nišanim. Zicer. Već ga vidim kako leži, ja zadovoljno trljam ruke, preklapam pušku, stavljam pored lisice, slikam. Sve sam ja to vidio. Ali ... Povukoh obarač prvi put, a lisica nastavi istim onim elegantnim ritmom. Već sam se zabrinuo. Nišanim opet. Pada sad sigurno. "Dum" opet i opet ništa. Kao da me provocira, lisac i dalje kaska i već namiče van mog vidnog polja. Brže-bolje prepunjavam i nakon nekoliko sekundi dolazim na mjesto gdje je "trebao" da leži. Uzalud ga pogledom tražim, jer je teren neravan i nepregledan. Nepun minut kasnije dolaze i psi. Njuškaju okolo, traže gdje je pao, ali ne nalaze ništa. Alpinac ponovo pronalazi trag i nastavlja gon, dok brak zastaje, pogleda u mene kao da hoće da kaže: "Bruko jedna, pa za šta ja ovdje trčim i param se na ovo šiblje?!" i nastavlja za alpincem. Vrtili su tu lisicu još neko vrijeme i možda tu istu (ili su već našli drugu) ponovo protjerali kroz blokadu, ali je prosjeka bila suviše uska da bi dala dovoljno vremena da se uputi hitac, jer je kolega morao gledati i lijevo i desno, a ona je munjevito prošla tako da je on nije ni vidio. U trećem pogonu, jedan od pasa podigne srne sa loge, drugi se priključi, treći nađe trag lisice i počne goniti, posavka poštektava skroz na drugoj strani. Opšta zbrka. Kolega mi se pridružuje u muci, promašuje i on lisicu, ali se poslije ispostavlja da je ipak dobila koje zrno jer smo na tragu kuda je prošla našli kapljice svježe krvi. To je bio bilans našeg lova. Podigli smo bar 5-6 lisica, od kojih je jedna ranjena, a jednu je "majstor" promašio. Maša je opet pokazala da sam joj dao pravo ime (promašaj je samo njena greška ), posavka je bila solidna, ali ni blizu kvaliteta od prošlog puta, zabrinjava činjenica da je sve teže skinuti sa srnećeg traga. Onaj baksuz od Azre se negdje izgubila baš u trenutku kad je lisica naišla, tako da opet nije imala priliku da pojuri nešto "opipljivo". 0:2 vode lisice, ali se ne predajem(o). Samo da Azra krene! [/xhide]
|
|
|
|
DJULE78 |
Objavljen 03.12.2012. 19:49
|

Član

Upisa: 185
Pristupio: 17.06.2009. 17:18
|
Puno pozdrava za Anu i Dejana,kume kume,kuma te nadmasila!! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 03.12.2012. 20:07
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Predatore,
nemoj se više družiti sa Lalom.
Ni zemo Bejbe ti nije baš neko društvo!
Nađi nekog pravog lovca za prijatelja.... ako si pomislio na mene, ondak hvala!;)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Denda |
Objavljen 03.12.2012. 22:56
|

Pripravnik

|
DJULE78 kaže:
Puno pozdrava za Anu i Dejana,kume kume,kuma te nadmasila!!
DJULE78 prenecu pozdrav
Predator .... svaka cast na prenetim utiscima nedeljnog lova i vise srece u sledecem lovu
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 05.12.2012. 11:01
|

Veteran

Upisa: 763
Pristupio: 28.02.2011. 14:14
|
Cestitke kolegama na ulovima |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 05.12.2012. 12:16
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Vlado svaka cast koja je ova puska bliza aparatu ?
 Engleski poenter 
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 05.12.2012. 13:02
|

Veteran

Upisa: 763
Pristupio: 28.02.2011. 14:14
|
Brno Super |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 20.12.2012. 19:37
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
decembar 2012. Bodjanska suma

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.12.2012. 19:47
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Vuče jel to kugla u pitanju?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 20.12.2012. 19:53
|

Veteran

|
2011 cekanje, na njihovu nesrecu izasle su pre divljih svinja...greska u koracima...

|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 20.12.2012. 19:56
|

Veteran

|
Daki ispod te fotografije sto pitas pucano je sa krusikom 40gr, 6mm |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.12.2012. 20:01
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Učinilo mi se da je pucano spreda i ulazna na grudima a izlazna kod repa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 20.12.2012. 20:02
|

Veteran

|
ima tih lisica cudo jedno, ja i nemam toliko metaka... moram poslednji da ostavim za sebe

|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 20.12.2012. 20:06
|

Veteran

|
Daki pucano spreda prvi metak, pa dva u begu po zadnjim nogama |