Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
walther
 Jel neki od majstora pisao clanak u LORIST-u vezan za sacmu u poslednjem broju?

Sniper Hunter
 [xhide]

walther kaže:
Jel neki od majstora pisao clanak u LORIST-u vezan za sacmu u poslednjem broju?

Jeste,Grin[/xhide]

stevin
 Moze li neko da mi posalje tekst ili da ga postavi ovde?voleo bi da ga procitam
Lisica

BUCKO
 Kolege punjaci dali neko ima konbinaciju za punjenje u hladnim i vlaznijjim danima sa zlatiborcem.
Dali je neko exsperimentisao sa dozama kapisla-barut-olovo za te hladne i vlazne dane??
iveli 3

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:
Kolege punjaci dali neko ima konbinaciju za punjenje u hladnim i vlaznijjim danima sa zlatiborcem.
Dali je neko exsperimentisao sa dozama kapisla-barut-olovo za te hladne i vlazne dane??
iveli 3

Ja licno prelazim na municiju teze gramaze ,koju punim po tablici max baruta za tu gramazu olova i radi bez problema [/xhide]

papiga
 Kolega Sniper jel mozes da postavis fotke tih tablica hvala

Sniper Hunter
 [xhide]

papiga kaže:
Kolega Sniper jel mozes da postavis fotke tih tablica hvala

Za zlatibor imas na kutijama kolega ,a neke nemam ovde kod mene ,i kako se zlatibor razlikuje od serije do serije ne bi ti vredele nesto,moras da eksperimentises sa tvojim barutom koji imas uz postovanje tablica sa kutije baruta ,mogu da postavim tablice za strani koji sam punio

Vihtavuori N320 i N350(klikaj za vece)
i39.tinypic.com/4khaur.jpg
i39.tinypic.com/m7v1gn.jpg[/xhide]

BUCKO
 OK
Ovo je standarna tabela koju daje fabrika.
Mene interesuje nesto drugo, zanima me jel neko probao znajuci da hladnoce i vlaga uticu lose na barute i standarna punjenja(kao i visoke temperature) da promeni nesto u punjenju.
Tipa - povecanja baruta, smanjivanja olova, igra sa jacom - slabijom kapislom itd.
Ima na ovoj temi toliko upisa i ljudi pa me zanima jel neko nesto probao po tom pitanju i sa kakvim rezultatima.

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:
OK
Ovo je standarna tabela koju daje fabrika.
Mene interesuje nesto drugo, zanima me jel neko probao znajuci da hladnoce i vlaga uticu lose na barute i standarna punjenja(kao i visoke temperature) da promeni nesto u punjenju.
Tipa - povecanja baruta, smanjivanja olova, igra sa jacom - slabijom kapislom itd.
Ima na ovoj temi toliko upisa i ljudi pa me zanima jel neko nesto probao po tom pitanju i sa kakvim rezultatima.

BUCKO ima i toga ali kako da postavim rezultate za zlatibor kada nije ista serija baruta ,znaci ne sluzi nikome ,samo meni ,razumes a doduse imam ih zapisane u svesci svakakve elaboracije i kako se pokazale Grin ali mi nije tu sveska ,a napamet ....[/xhide]

Aca Velika Plana
 Kolege interesuje me da li ima negde da se nabavi LEE presa za punjenje lovacih patrona kao sto je ova na vasim postovima u Srbiji za kal 12-i16 i koja je cena? Hmmm

papiga
 Postovane kolege potrebna mi je pomoc oko nabavke rucne masine za savijanje u kal.12 kod mene na jugu sam trazio i od kolega i po radnjama ali nema interesantno je da starije kolege imaju u 99% slucajeva za kal.16 zasto je to tako neznam ali bih zamolio sve kolege koji mogu da pomognu nek se jave i ovde i preko pp hvala unapred

Sniper Hunter
 [xhide]

papiga kaže:
Postovane kolege potrebna mi je pomoc oko nabavke rucne masine za savijanje u kal.12 kod mene na jugu sam trazio i od kolega i po radnjama ali nema interesantno je da starije kolege imaju u 99% slucajeva za kal.16 zasto je to tako neznam ali bih zamolio sve kolege koji mogu da pomognu nek se jave i ovde i preko pp hvala unapred

Ja sam kupio u Novom Sadu prosle godine 3800din i na SIARM-u ih ima

http://www.siarm.com/product_info.php...cts_id=117
samo na cene sa SIARM-a dodati 21% PDV novina od pre 3 meseca ,u pocetku sam mislio da je snizenje cena ,nije samo zaracunavaju PDV na kraju kada zakljucujes narudzbinu,otkrio skoroGrin tako da su cene kao kod nas,a ima ih za cal 16 vise zato sto su stariji imali pretezno taj cal. i vise se je punilo tada nego sada i bilo je puno jeftinije ,i lakse za nabavljanje materijala ,sacma kapisle i cepovi se prodavali po gvozdjarama 70-80-tih do 90-tih tada je djavo odneo sve (ne prozivam te shekkeGrin)[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Aca Velika Plana kaže:
Kolege interesuje me da li ima negde da se nabavi LEE presa za punjenje lovacih patrona kao sto je ova na vasim postovima u Srbiji za kal 12-i16 i koja je cena? Hmmm

Kod nas ces tesko naci ,ako imas rodbinu u Austriji tamo je najlakse i naj jeftinije,prodaje ih i kolega Huntercro evo njegov link
www.lov-pro.hr ukucaj u google pretragu[/xhide]

Aca Velika Plana

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

papiga kaže:

Ja sam kupio u Novom Sadu prosle godine 3800din i na SIARM-u ih ima

http://www.siarm.com/product_info.php...cts_id=117
samo na cene sa SIARM-a dodati 21% PDV novina od pre 3 meseca ,u pocetku sam mislio da je snizenje cena ,nije samo zaracunavaju PDV na kraju kada zakljucujes narudzbinu,otkrio skoroGrin tako da su cene kao kod nas,a ima ih za cal 16 vise zato sto su stariji imali pretezno taj cal. i vise se je punilo tada nego sada i bilo je puno jeftinije ,i lakse za nabavljanje materijala ,sacma kapisle i cepovi se prodavali po gvozdjarama 70-80-tih do 90-tih tada je djavo odneo sve (ne prozivam te shekkeGrin)[/xhide]
ima li ovde na ovom sajtu presa za punjenje?? trazim i ne vim nista!

Sniper Hunter
 [xhide]Ima ali nema LEE nego MEC aco citaj temu od pocetka imas sve ,ama bas sve sto te interesuje ,sve linkove i sajtove za narucivanje ,samo citaj....[/xhide]

DakiNS
 Ima kod nas na forumu osvežio sam oglas za prodaju
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

papiga
 Nasao sam i pogledao ipak hvala kolega to mi je mnogo za moje amaterske pokusaje u svakom slucaju hvala jos jednom

kelt
 pozdrav svima, upravo sam po you tube gledao masine talijanskih proizvodjaca colvini i gaep za zatvaranje patrona. oni koriste one krimpere sa siarma, mislim da bi za pocetnike u ovom poslu bila dovoljna jedna precizna vagica, jedan plasticni zvezdasti krimper i jedan rol krimper za stubnu. lee presa nije losa ali dok dodje do nas kosta 100 e. na neki stari dekapislar moze se izbijati stara kapisla i umetati nova s tim sto caure moraju biti bolje, mislim da mogu stati u cev, tako da nije neophodno resajziranje danceta. vagicom bi trebalo meriti barut ili barem bazdirati neki dozer (moze i od secene patrone)na vagicu, nebi bilo lose imati i onaj mali plasticni dodatak da cep se lakse ubaci, potom doza sacme i krimpovanje. najpre zvezdastim pa na stubnu sa roll krimperom. racunica je sledeca:
umetac cepova 5,40eu
krimper zvezda plasticni 6.55eu
rol krimper mesingani 23.50 eu
naravno na ovo treba dodati poreza 21%
ukupno 42. 90eu
to je najniza moguca racunica za alat ,po meni, da biste dobili lep patron zatvoren zvezdasto. naravno pod uslovom da imate dekapislar( toga ima de oces) i busilicu , i da imate druga u italiji da vam donese opremu sa siarma
VAZNO UPOZORENJE jednom kad se zarazite, nikad vise necete kupovati municijuGrinKolce

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 i ono najvaznije ZNANJE vam treba ,a to imate ovde na srbijalovu kolko ocete pozdraviveli 3
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
pozdrav svima, upravo sam po you tube gledao masine talijanskih proizvodjaca colvini i gaep za zatvaranje patrona. oni koriste one krimpere sa siarma, mislim da bi za pocetnike u ovom poslu bila dovoljna jedna precizna vagica, jedan plasticni zvezdasti krimper i jedan rol krimper za stubnu. lee presa nije losa ali dok dodje do nas kosta 100 e. na neki stari dekapislar moze se izbijati stara kapisla i umetati nova s tim sto caure moraju biti bolje, mislim da mogu stati u cev, tako da nije neophodno resajziranje danceta. vagicom bi trebalo meriti barut ili barem bazdirati neki dozer (moze i od secene patrone)na vagicu, nebi bilo lose imati i onaj mali plasticni dodatak da cep se lakse ubaci, potom doza sacme i krimpovanje. najpre zvezdastim pa na stubnu sa roll krimperom. racunica je sledeca:
umetac cepova 5,40eu
krimper zvezda plasticni 6.55eu
rol krimper mesingani 23.50 eu
naravno na ovo treba dodati poreza 21%
ukupno 42. 90eu
to je najniza moguca racunica za alat ,po meni, da biste dobili lep patron zatvoren zvezdasto. naravno pod uslovom da imate dekapislar( toga ima de oces) i busilicu , i da imate druga u italiji da vam donese opremu sa siarma
VAZNO UPOZORENJE jednom kad se zarazite, nikad vise necete kupovati municijuGrinKolce

Ja bih samo dodao ako samo ovo gore narucite dodajte i postarinu od 9,90 pod uslovom da ste u Italiji,jer u Italiji sa siarm-a je minimalna narudzbina 250 da vam ne bi naplatili postarinu,za druge EU zemlje je i 500 taj minimum a i postarina zavisi od zemlje ,onda ako narucujete pouzecem ,opet samo za Italiju imate dodatnih 2,40
tako da nam se gornja racunica povecava za 12,30,i dolazimo do sume od 55,2 ,a ko narucuje LEE presu u Austriji dobija je 56,50 + 9,90 postarine ,platite preko banke ,nema troskova jer sa racuna na racun imas pravo na 4 uplate besplatne godisnje znaci presa je 66,40 uz koju dobivate i kalibrator uz koji koristite sve caure bez problema toliko oceni LEE prese koja je po meni najeftinija u Austriji![/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,658,252 posete www.srbijalov.com