Toto, ja bih zaista voleo da odvojiš malo vremena i pročitaš teme o LSS-u, LSV-u, Komori, a naročito o "Vojvođanskom lovcu".
Svi mi koji smo pisali na ovim temama toliko smo informacija izneli da je zaista jako čudno kako i zašto pojedini državni organi kojima je to posao, a čiji su službenici, od onih najnižih do onih na najvišim položajima strastveni lovci, a neki od njih i predsednici svojih lovačkih udruženja.
Pisano je na ovom forumu o nepotizmu i slučaju otac-sin, iver-klada, pisano je o Kumu Vujici i njegovim ( ne ) delima, pisano je o bruci i sramoti LSV-a koja se zove "Vojvođanski lovac" a predstavlja bastarda smišljenog da lovcima iz Vojvodine muze pare...pričano je o mnogočemu (lošem informisanju lovaca, neradu organa LSV-a... )...ma ne mogu da se setim svega odjednompa bih te molio da pročitaš ovih par navedenih tema, mada sam siguran da ti o tim stvarima jako dobro sve znaš i da dobro poznaješ situaciju, ali neka...
Ne videh da je DD, Kum Vujica, Kunovac junior... ili bilo ko u LSV podneo ostavku iz moralnih razloga, a veruj mi da razloga i tekako ima.
Lepe su to pare koje kaplju li kaplju svakog meseca za ništa. LSV je ni kriv ni dužan izmislio perpetum mobile, a DD je samo deo toga. Doduše značajan deo, jer njegov glas može da se čuje i da znači, ali je ipak izabrao da ćuti i podržava ovu i ovakvu situaciju u LSV, pa onda neka se ne ljuti jer ne kaže se džabe: s kim si onakav si, tako da...
I meni kao i drugima palo je u oko to forsiranje restorana u Futogu. Ja sad iz glave mogu da ti nabrojim 10 restorana u N. Sadu i okolini koji su dobri isto toliko, ako ne i bolji od restorana u Futogu, i koji su isto tako konkurentni sa cenama i mogu da posluže za organizovanje bar nekog sastanka, pa ne videh da ste se nešto utrgli oko toga.
Takođe zameram svim ljudima u LSV što nikada ili jako retko obilaze udruženja koja su njihovi članovi, bar da saslušaju probleme lovaca u njima, lovaca koji ih plaćaju i na osnovu čijih članskih doprinosa oni lepo žive i uživaju u blagodetima svoga nerada.
Imao bih ja još puno toga da kažem, ali se ne mogu svega u ovom momentu setiti, mada je Lala svojim prethodnim upisima pogodio srž problema.
Što se tiče samog restorana ne zadirem u tu tematiku da li ima boljih , jeftinijih, da li se plaća posebno zakup sale ili samo ručak. Ne znam da li je restoran u vlasništvu futoških lovaca. Ako jeste onda razumem borbu DD da se tamo organizuje već drugi puta ručak, JBG svaki dinar lovcima je potreban, a sa druge strane me više čudi da neko drugo LU nije poželelo da organizuje tako nešto i stavi koji dinar u kasu, e tu već zameram neaktivnim LU.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kolega Punisher mislim da kolega toto nije u situaciji da odgovori, prvo zato što nema vremena , drugo uglavnom reaguje na prozivanja njega i oca a treće nije stigao iščitati sve nabrojane teme pa se još drži stare izjave:
apsolutno svi u LSV vode rovovsku bitku sa svim institucijama u interesu vojvodjanskih lovaca
E ovo me već tera ne na nego na
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jel kaj je prišel TONI VEŠČAJ iz CIC-a. Tak bi mu rado pripovedal nekaj novega.. Buš ga dovel knami.
Bude fasoval i jedan Ja tebe
LOVOČUVAR mi se vraća sa stranputice, popravlja se, zapaža,piše....
A i briše... snimke, namiguša!
Srbijalov Admin Tim
Ala se smeješ "bećaru" deda deji. On je tvoj omiljeni
JEL dali je niklo žitooooo
Šta je pobegao si, a taman sam hteo da te pitam kakvo je bilo drugo poluvreme u Futogu. Mislim, kada ste isprašili lovočuvare sa sendvičićem napolje i otišli u separe. Jesi li ti izabrao čalabrc.I na kraju i za tebe pitanje: "Kakav je Margitski zec,jel velik,mator"
Pliz.
Hajde malo da pokrenem jedno pitanje o kojem se skoro uopšte ne govori: šta je sa imovinom LSV?
Evo zašto: 'Zgrada Lovačkog saveza Vojvodine, u Novom Sadu, izgrađena je 1939. godine, sredstvima Lovačkog saveza Vojvodine i u tadašnjim zemljišnim knjigama upisana kao svojina Lovačkog saveza Vojvodine. Posle 1945. godine, ova zgrada prešla je, kao i sva svojina pravnih lica, u društvenu svojinu, na kojoj pravo korišćenja ima Lovački savez Vojvodine.
U međuvremenu, stanovi koji se nalaze u zgradi, prodati su, bez saglasnosti Lovačkog saveza Vojvodine, licima koja su ih koristila, a koja su proglašena nosiocima stanarskog prava i Lovačkom savezu Vojvodine je ostao samo poslovni prostor.'
Da li su rukovodeći ljudi iz LSV, kojima je obaveza da štite interes saveza, pokrenuli postupak, u skladu sa Zakonom o udruženjima, u vezi povraćaja imovine LSV, tj. uknižbe imovine (zgrade, poslovnog prostora i stanova) u korist LSV? Nemam tu informaciju.
Prema Zakonu o udruženjima, koliko ja znam, pravo vlasništva nekog udruženja gradjana nad nekretninama se mora dokazivati pokretanjem spora protiv lokalne samouprave. Potrebno je dokumentovati vlasništvo nad nekretninom, način izgradnje ili kupovine (kojim sredstvima)eventualna ulaganja itd. To se odnosi i na lovačke domove, zemljište u vlasništvu LU, i sve ostale nekretnine koje nisu upisane u katastar kao vlasništvo nekog udruženja. Ukoliko se ne dokaže pravo vlasništva, imovina prelazi u državnu svojinu i država se upisuje kao vlasnik (nekretnine postaju dravna imovina). Ispravite me ako grešim negde, mislim da ne grešim.
Ovde, po ovom pitanju, bi mogao da se ponovo oglasi i pojasni situaciju pravnički tim Srbijalov, u sastavu Sremac75, Punisher, Ficha007, a možda bi i Gedža66 mogao da prozbori koju reč.
Lalo!
Po Zakonu o udruženjima ( i tu je uloga LSS, LSV bila presudna - šalim se ) imovina svih udruženja koja nije upisana u Katastar nepokretnosti kao svojina udruženja formalno je već prešla u vlasništvo lokalne samouprave.
Da bi se ostvarilo pravo svojine na takvoj nepokretnosti potrebno je da udruženje podnese tušbu kojom bi se pravo svojine lokalnoj samoupravi osporilo u korist korisnika te imovine odnosno udruženja.
Sam postupak dokazivanja je manje više poznat ( svi papiri o izgradnji, poklonu, odluke, izvori finansiranja i što više toga ).
jedina zaštita predviđena po Zakonu o udruženjima a koja koliko toliko štiti sadašnje korisnike imovine a inače i stvarne ali ne formalne vlasnike je klauzula da lokalna samouprava ne može potraživati veće iznose po osnovu korišćenja nepokretnosti od strane korisnika od iznosa koji su važili-bili utvrđeni pre donošenja Zakona.
U prevodu ako udruženje koristi svoj objekat koji nije upisan u katastar nepokretnosti i ne plaća nikom nikakav iznos na ime tog korišćenja to može da radi dokle hoće ili dok se ne promeni Zakon pod istim uslovima.
Inače ne postoji problem samo sa imovinom LSV, dosta je slično i sa imovinom LSS, LSJ,prodajom dela nepokretnosti u A.Nenadovića LU Beograd, korišćenjem i naplatom zakupnine dela nepokretnosti i sl.
Trenutno se pokušava sa prikupljanjem dokumentacije ali ide sporo jer ne postoji saradnja sa LSS odnosno rukovodstvom.
Nezvanično i pitanje imovine LSS i njenim raspolaganjem je izgleda jedan od razloga ovakvog postupanja pojedinaca koji vode LSS.
Elko, da ne bude zabune, i vi u KG imate sličan problem:
Zgrada lovačog doma u Kragujevcu, izgrađena krajem tridesetih godina prošlog veka, krajem šezdesetih godina srušena je, zbog potreba grada. Po osnovu svojine na toj zgradi, lovačkom udruženju "Šumadija" iz Kragujevca ustupljeno je pravo korišćenja na zgradi "Denkov konak" u Kragujevcu, koja je pod zaštitom države i za koju lovačko udruženje ima i obavezu da je održava, u skladu sa zakonom o zaštiti spomenika kulture.
Znači, umesto prava svojine vi ste dobili pravo korišćenja!
Inače, radi istine: i ovaj i prethodni citat su preuzeti iz dokumenata LSS! Tako da i vi šumadinci treba da vidite šta ćete.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!