Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
DJULE78
 Svaka cast na odstrelu i na izboru kalibraOdobreno

canis aureus
 dreger Bravo 2Bravo 2
Dalibor89 Bravo 2

... pomalo kuburim sa dozvolom a malo više sa slobodnim vremenom Confused... a vreemee za lov predatora ubilo se Cry ...

iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Aca Velika Plana
 Juce je bila organizovana Hajka kod mene u selu zajedno sa drugarima iz okolnih sela,dignuto je 4 lisica i sakal,od cega je jedan srecnik ostrelio dve lisice a jedan nesrecnik promasio, sakala i lisicu u roku od pola minute. Smile Vise srece iduci put sta drugo da mu kazemo,mozda coek upoganio ruke kod neke snase pa em ga 'telo al ga oko nije 'telo Grin ,a evo slicica Smile
fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/305_4799728284848_221588489_n.jpg

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/72220_4799731364925_1680586730_n.jpg

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/217934_4799732164945_1633320855_n.jpg

Milance lovac
 Svaka cast za odstrel ja na cekanju napravih pocetnicku gresku a dosla pred mene ali ima dana za megdana posebno kad je ona u pitanju.
Milance Lovac

dreger
 lisica greske ne prasta,i ja sam gresio al ne i ovaj put.www.dodaj.rs/f/1O/11Q/4p9RN8bd/sdc10909.jpg

Hunter forever
 Dreger cestitam na odstrelu , kao i svake zime odstreli ne zaostaju. Dobar pogled
marka Engleski poenter marka

DJULE78
 Svaka cast kolege na odstrelima!!

Siyux
 i48.tinypic.com/2rogmcg.jpg
jutros malo lova , lov pogonom.....
vox mad dog i ledy siyux...
www.siyux.com
to je mali pas VELIKOG srca....
sacuvajmo ovu rasu LOVNOM jer ona to zasluzuje....

BOJK

Siyux kaže:

Kakav je ulov kad mnogo lovite Smile
Svaka cast kolega, samo tako nastavite, samo po maloBravo 2

klaja
 Kolege čestitke na odstrelimaOdobreno
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071

Siyux kaže:
OdobrenoBravo 2
Novine

Milance lovac
 kKolege svaka cast na odstrelu uh sto volem da ih vidim ovako poredjane pod konac i ja cu da malo ceknem onu opet pa da vidimo ko ce biti srecan ovaj put.
Milance Lovac

Milance lovac
 Veceras sreca na mojoj strani opet isto mesto greske nije bilo precizan hitac oborio je lisca,pucao sam sa ceke u sam sumrak.Odstrelio sam ga iz lovacke puske cal 16 sacmom 4.5mm inace veceras je bio jos blize meni mislio sam da je zenka pa sam ostao jos malo posle pucnja da sacekam muzjaka ali je on upravo pao tako da nju nisam smotrio a to vece kada sam bio bez uspeha oglasavali su se oboje tako da bi ona mogla da se nadje na nisanu za njim ako bude lovacke srece.pozdrav svi lovcima.Lisica
Milance Lovac

Predator
 I bi dobar lov! U nedjelju smo ponovo izašli sa goničima. Pošto u putničko vozilo može da stane samo 5 lovaca, otac i ja odlučimo krenuti pješke u susret ostalima iz naše grupe. U lovište smo ušli sa različitih strana, tata sa posavkom, a ja sa Azrom. 10-ak minuta lutanja i ništa. A onda čujem trubu. Kolega iz druge grupe vabi pse. Prepoznajem zvuk. Znači, i oni su tu. Javim mu se i tad mi reče da su njihovi psi gonili nešto dobrih pola sata, misle da je u pitanju lisica, ali su čuli i neko čudno režanje i cviljenje, pa ih ne bi iznenadilo da su psi naletjeli na šakala. Priča se već zadnjih dvije-tri godine da je viđen kod nas, ali niko da da pouzdan dokaz ili da ga odstreli. Psi se ne čuju, možda su se već preselili na drugi dio terena. Dok pričam sa njim, stiže moja posavka. Nije ništa našla osim mog traga kojim je došla. Pokušavam da je zavedem u neki gustiš, ali joj Azra odvraća pažnju u želji da se igra. Nema mi druge, nego Azru na povodac. Posavka odlazi u pravcu odakle treba da naiđe otac, a i njega već čujem kako lomi i ide prema meni. Posavka je našla trag i kreće u gon. Svijež trag, vidim da ne pravi pauze, ali ne mogu sa sigurnošću reći šta. Nakon nekoliko minuta dobrog gona uz samu obalu rijeke, odjeknu puška. Posavka se čuje još minut-dva i onda je više ne čujem. Kažem tati da je vjerovatno pala lisica. Čujem posavku da lanu nekoliko puta, odjeknu još jedan pucanj i sve se smiri. Nekoliko minuta kasnije pridružuje nam se strelac sa ulovom. To je gost iz druge sekcije, pucao je iz "vinčesterke". Prvi put je uspio da rani lisicu, a drugim metkom je dotukao. Čestita nam na radu kuje, a mi njemu na ulovu i tu se rastadosmo. Krenusmo dalje u smjeru kuda je otišla naša grupa. Nije prošlo ni 3-4 minuta, a posavka se opet javlja. Nije baš svjež trag, ali nakon nekoliko minuta raspetljavanja posavka kreće u gon. Doduše, ne istim intenzitetom kao prošli put. Bez riječi, tata i ja se rastajemo i postavljamo se na čeke. Ja sam izabrao raskrsnicu dva puta, najbolje i najbliže što sam u tom trenutku mogao naći. Imam 10-ak metara ispred i isto toliko puta iza mene, i 20-ak metara puta sa desne strane. Azra ostaje uz mene. Vrti se okolo i najzad se smiri. Sjede kod mene i osluškuje posavku. Posavka se nadmudruje sa lisicom. Napred, lijevo, desno, lijevo, nazad ... Čas mi se učini da je sve bliža, a malo kasnije kao da se udaljava. Svjestan sam da je lisica ispred nje bar 5 minuta i zato se trudim da ne pravim nikakav šum. Ali zato šum izvlačenja lisice dolazi do mog uva. Prvo nisam mogao sa sigurnošću ocijeniti odakle dolazi. Kad sam shvatio bilo je već kasno jer je i Azra nešto čula i otrčala prema izvoru zvuka. Čuo sam samo kratko Azrino javljanje na tragu i za nepun minut, Azra se već vratila meni. Glavu o zid Šteta. Da nije Azre bilo tu, skoro da sam siguran da bi lisica udarila pravo na mene. Posavka baš kasni i pošto sam "otkriven" odlučujem da promjenim mjesto. Gon se sve više odmiče od mene, očekujem da ću čuti tatinu pušku, ali ništa. Prolazi vrijeme, kuja petlja i dalje. Čas je čujem, čas ne čujem. U međuvremenu, situacija se dodatno zakuvava jer su i kolegini psi naišli na trag lisice i počeli nemilice da je gone. Tek sad vidim razliku između moje posavke i njih. Posavka je spora, rjeđe se javlja, vraća se nazad ako zagubi trag, a ovo dvoje su baš stisli, jedva dolaze do daha. A što mi je najdraže, gone tačno prema meni. Ali uvijek postoji ono "ali". To "ali" je ponovo Azra. Kako se psi približavaju, tako je ona sve nervoznija i kad su došli na nekih 200-300 matara kreće im u susret. Vjerovatno usljed toga, lisica naglo mijenja pravac i prolazi kroz gustiše sa moje lijeve strane. Ču se puška, ali pošto psi nastaviše dalje da gone, zaključujem da je neko od kolega iz druge grupe promašio. Nedugo zatim, kolegini psi zamukoše. Samo čujem moju posavku kako ide njihovim tragom i periodično se javlja. Iako su skoro već van domašaja mog sluha, čujem i kolegine pse da se povremeno jave. U daljini odjeknu pucanj, za njim još jedan, pa još nekoliko zaredom. Sedam hitaca! Poluautomat! Ko je to još na tom terenu sa poluautomatom? I na šta toliko puca? Jeli moguće da su nam došle svinje u goste? Nakon nekoliko minuta odlučujem da zovem kolegu i od njega saznajem da je onaj baksuz od gosta sa "vinčesterkom" ponovo ulovio lisicu. Kako li je samo naučio onako brzo repetirati? Confused Ponovo se nalazim sa tatom, izgubili smo dosta vremena i odlučujemo da ne nastavljamo prema našoj grupi, već ćemo proći još jedan manji dio terena i idemo kući. Posavka i dalje poštektava na tragu one lisice. Uspijevam nekako da je dovabim bliže meni i zajedno "češljamo" teren. Radi kao sat! Ona lisica od jutros joj je baš pružila elan. I opet se javlja. Sve mislim da je u pitanju trag od one druge lisice što je pala, ali se varam. Vidim da se sve više zaukava i kreće u gon. Ponovo svjež trag. U tom dijelu terena nije rijedak slučaj da se pojavi srna, a sudeći po gustini šteketa sve mi ukazuje na to. Mada srna nikad ne bježi na tu stranu. Stiže i otac do mene i odlučujemo da ja idem probati presjeći put divljači, a on će krenuti za njom. Kuja neumorno goni nekih desetak minuta, ja sam pretrčao dobrih 500 metara na stranu na koju bi trebalo divljač da skrene. Kuja gubi trag, pronalazi ga, gubi ... Izgleda da ipak nije srna. Kao da se vraća nazad. I bio sam u pravu. Jedan pucanj, pa drugi. Tata je pucao na lisicu iako mu je bila poprilično daleko, nije odolio da je ne isprati. Kuja nije uspjela raspetljati trag i tu je uhvatih. Pošto je već bilo kasno, zaključili smo da je dosta lova za danas i vratismo se kući. Bilans: tri viđene lisice, od kojih su dvije odstrijeljene. Bilans ostale petorice iz naše grupe: odstrijeljena divlja mačka i lisica, još jedna lisica viđena. Što je najvažnije, posavka je odigrala još jednu zapaženu epizodu, a nije bilo podizanja srne. Nadam se da će tako nastaviti i ubuduće. Moje "smetalo" Azra još nije počela da goni, i dalje se igra. Vidi se da registruje trag, samo još da poveže trag i divljač i valjda će stvari leći na svoje. Trenutno me više brine činjenica što je izgleda počela da se "tjera". Pošto se bliži moj godišnji odmor, nadam se da me to neće omesti u planovima za njenu dalju obuku. Sve i svemu, bio je to dobar lov!

Sasvim prirodno

golf071
 Sa sakalijade,obe je odstrelio kolega sa kamerom,nas grupovodja.
golf071 priložio:
88512012013109.jpg

Novine

vuk71
 hvala kolega Djule78 , nadam se nastavku lova na predatore samo da vise padne i taj sneg...a onda drm...

Shiki
 Hajka na lisicu 13.1.2013. Banatsko Veliko Selo, LD "Velebit"

img69.imageshack.us/img69/8418/dscf1869w.jpg
img443.imageshack.us/img443/6263/dscf1821h.jpg
img836.imageshack.us/img836/2043/dscf1828sw.jpg
img233.imageshack.us/img233/1791/dscf1830c.jpg
img708.imageshack.us/img708/5108/dscf1837t.jpg
img201.imageshack.us/img201/9493/dscf1844a.jpg
img829.imageshack.us/img829/4695/dscf1863k.jpg
img404.imageshack.us/img404/5486/dscf1872p.jpg

lovacsajuga
 Postovane kolege molim vas za vasa iskustva u cekanju predatora sto se dozvola tice.
Koliko vam udruzenja izlaze u susret sa dozvolama i kakva ogranicenja su prisutna( osim onih uobicajenih)
Dejan

golf071

Shiki kaže:
Hajka na lisicu 13.1.2013. Banatsko Veliko Selo, LD "Velebit"

img69.imageshack.us/img69/8418/dscf1869w.jpg
img443.imageshack.us/img443/6263/dscf1821h.jpg
img836.imageshack.us/img836/2043/dscf1828sw.jpg
img233.imageshack.us/img233/1791/dscf1830c.jpg
img708.imageshack.us/img708/5108/dscf1837t.jpg
img201.imageshack.us/img201/9493/dscf1844a.jpg
img829.imageshack.us/img829/4695/dscf1863k.jpg
img404.imageshack.us/img404/5486/dscf1872p.jpg
OdobrenoBravo 2
Novine

Browningbar
 Lisica
Browningbar priložio:
dsc_0182.jpg

Pravo u centar!
srbijalov

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,710,359 posete www.srbijalov.com