Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
Sniper Hunter
 Iz ovih nekoliko lovova ove sezone mogu zaključiti samo jedno ,da prepelica ima u vrlo velikom broju ,čak više nego nekih predhodnih godina ,naravno zeleni su trubili i trubiće kako im se diktira od gazdi ,žalosno je što naši savezi uopšte ne reaguju na ovu sistematsku hajku koja se sprovodi protiv lovaca ,gde su bili isti ti zeleni kada su juče psi lutalice rastrgle moju ovcu i napale komšiju koji je pokušao da je odbrani ,u komšiluku (Rumunija )love slobodno vabilicama ,imate video klipova na You -tube koliko želite ,tako da je sve ovo besmisleno ,polako počinje da mi bude muka od svega ....

pavikpavlovic
 Zeleni bi uskoro mogli da zatraze da se ribolovcima zabrani pecanje sa mamcima, nego samo udica pa sta se zakaci zakacilo se.

AcaNik

pavikpavlovic kaže:
Zeleni bi uskoro mogli da zatraze da se ribolovcima zabrani pecanje sa mamcima, nego samo udica pa sta se zakaci zakacilo se.

Знам ко ће им пустити ову буву Smile

Lala
 Po mojim informacijama, u još najmanje dva lovišta u Vojvodini, a vrlo moguće i u trećem lovištu, 'zeleni' su juče i prekjuče imali akcije. Koliko sam saznao, pokupili su vabilice, a izgleda da su u jednom lovištu zatekli na delu lovce koji love pod vabilicom, pa je kanda bilo i privodjenja.

Čak postoje osnovane sumnje da imaju pomoć nekih državnih organa na nivou pokrajine, ali to je neproverena vest.

NE LOVITE POD VABILICAMA!

Pametnije je da pojačate izlaske stručne službe (upravnika lovišta i lovočuvara) koji će obratiti pažnju na odvijanje lova prema propisu, a ujedno i kontrolisati ko se muva po ataru, i da li neko od tih koji se džipovima muvaju imaju u gepeku vabilice. Podsećam, radnici stručne službe LU korisnika lovišta imaju zakonsko pravo da legitimišu sumnjiva lica i vozila u lovištu! Mislite o tome.

Srdačan pozdrav za učesnike onog sastanka na Paliću od jesenas, kad je traženo ograničenje lova na migratorne vrste. A naročit pozdrav za predstavnike LSV koji su tada učestvovali - zajedničko saopštenje sa tog sastanka počinje rečenicom 'Svi prisutni su se saglasili da....'!

Evo vam rezultata saglasnosti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Počinju da se pojavljuju i obrisi rezultata ove akcije 'zelenih': domaći lovci medju kojima je prostrujala vest o ovim potezima zelembaća se vrlo teško odlučuju da idu u lov prepelice, jer je očita namera nekih struktura da letnji lov prepelice i grlice ogadi lovcima - nikom nije prijatno da ide u lov ma koliko bio ispravan, i da se osvrće oko sebe da li će ga neki zeleni zaludjenik slikati (krivično delo neovlašćenog snimanja), ili da li će ga neko sakriven pratiti po lovištu (opet krivično delo!)...
Ono što je najgore u svemu jeste da je, koliko čujem, došlo do otkazivanja najavljenih turističkih lovova, tako da retko koje LU ima sad šanse da ostvari neki iole pristojan prihod od lovnog turizma, što će mnoga LU dovesti na rub opstanka. Ali šta zelene briga za to - oni su pare za svoje akcije dobili od svojih mentora, i moraju sada da opravdaju taj novac! Žalosno je u svemu tome što izgleda imaju podšku i nekih državnih struktura.
Ne opravdavam lovce koji love pod vabilicom, zašto ne sklone 'muziku' barem dan pred lov?
A te priče o oduzimanju vabilica? Pa i to je krivično delo oduzimanje tudje stvari! Ne kapiram kako niko ne podnese prijavu? I treće, sa kojim pravom i sa kojim ovlašćenjem organizacije 'zelenih' vršljaju po lovištima?!? A šta ako zaista nekom podmetnu vabilicu, pa to prikažu kao svoj uspeh?
Osudjujem samo one lovce koji su dovoljno blesavi da love pod uključenom vabilicom, i da time reskiraju kaznu i za sebe i za svoje LU! Zakon je jasan, u slučaju kršenja kažnjavaju se i izvršioci, i korisnik lovišta!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Čini mi se da je ovo sve organizovano da se što više uruši naše lovstvo,i naša udruženja a onda kada sve propadne što lakše" privatizuje "od strane tih istih što pomažu zelene i koji su saglasni sa njima ..

pavikpavlovic
 Da li je neko od kolega isao ovog vikenda na prepelice? Da li mozemo i bez vabilica imati neprijatnosti?

DakiNS

pavikpavlovic kaže:
Da li je neko od kolega isao ovog vikenda na prepelice? Da li mozemo i bez vabilica imati neprijatnosti?

Ne bi smeo imati neprijatnosti u lovu na prepelice ukoliko ne koristiš vabilicu za vreme lova.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Ja bio jutros i bilo extra.Lovili dva drugara i ja na manjim parcelama koje su za zadnjih nedelju dana neverovatno zakorovile,toliko da na moente pse nismo ni videli(sto zna da bude opasno).Imali smo 10-tak odstreljenih i jos toliko podignutih,a na kraju ja odstrelih i prvu ovogodisnju afrikanku(grlicu).Sada posle treceg vikenda,siguran sam da je moja prognoza bila dobra i da bar ovde kod mene prepelica ima daleko vise nego proslih 3-4 godine,a prelet jos nije poceo ili jeste ali tek po koja.Suncokret polako dozreva pa su primecena i prva jata africkih grlica(obicno10-15 kom.u jatu) pa cemo veceras pored prepelica pokusati da ispratimo i grlice.
Sto se problema tice,nije ih bilo mada ih ja kod nas i ne ocekujem.Pretpostavka je da ce biti napadnuta LU koja unazad par godina imaju solidan priliv novca od ino turista,pa jos ako su neposlusna begovima po savezima eto belaja.Po okolnim zemljama,cak i po lovistima EU,lovi se vabilicama pun gas pa im verovatno ne odgovara da im mi u tamo nekoj Srbiji uzimamo parce kolaca,koje zahvaljujuci geopolozaju zna da bude golemo.
E tu su se oni dosetili da su neki od nas,narocito samoproklamovani evropejci,za saku dolara ili evrica spremni da se na komandu poseru po svojoj zemlji i svemu sto joj pripada.Pritom glumataju kako se bore za neke vise ciljeve,a lupetaju za medalju,ne trudeci se ni jednog momenta da barem malo zaceprkaju po materiji koju zastupaju.To im je omogucila ovdasnja bruka,pardon struka,koja po savezima krcka svoje nicim izazvane astronomske zarade,ne razmisljajuci ni u ludilu da im jednom ozbiljnom analizom(neki bi rekli nekim NIR-om)zapuse usta.
E dok je tako,ovi prvi(zeleni)ce i dalje da kenyaju do mile volje,kvazinovinari ce da objavljuju njihove gluposti,pritisak javnosti dovesce do zabrane lova,a mi braco lovci u misju rupu kao i do sadaSad
Neko rece:gde su sada govnyive motke?Tu su,spremne,ali nema ko da ih upotrebi,jer je u lovackim redovima pored nedostatka mozga,evidentan i nedostatak mooda.MISLITE O TOMEStari
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

pavikpavlovic
 https://m.faceboo...amp;type=1
Nova akcija zelenih.

ssekir75
 ако они организују четворке, можда би ми требали да (само)организујемо тројке (а тројке су, ђуро, шта? ;) )

шалу на страну, требало би организовати "патроле" које ће на сваку појаву непознатих лица у атару обавестити ловочуваре и евентуално полицију. да се не лажемо, сви мештани се међусобно познају, а познају и већину ловаца који нису мештани али су чланови локалног друштва. зато није тешко "снимити" уљеза и навући њему беду на врат (лала помену горе нека кривична дела). никако није немогуће да они намерно постављају вабилице и као их после "открију". познати принцип "дрште лопова". нама на граничним теренима је лакше, јер ће их погранична преиспитати за јуначко здравље,али унутрашња друштва би заиста требала да се некако организују и бране своје право на лов.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

stefan092
 Ovo su slike iz prve nedelje lova Smile

i59.tinypic.com/2regrhu.jpg

i60.tinypic.com/fn4x3d.jpg

i62.tinypic.com/wv69dt.jpg

i61.tinypic.com/flm1cw.jpg

PEZ
 Odobreno
Dobre slike pravi čika Meca
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

klaja
 Kolega Mb i ja smo lovili prepelice u gostima za vikend,ujutro pocela kisa pa smo pomislili da nece biti lova ali se razvedrilo i na kraju je bio jedan vrlo lep lov i jos bolje druzenje uz riblju corbu.Tereni prelepi,kerovi odradili svoj deo posla,bilo je i mokrih nogu i cizama punih vode ali to sve ide uz lov a ljubav prema njemu nema granice.Zahvaljujemo domacinimaOdobrenoBravo 2iveli

i61.tinypic.com/30911sz.jpg
i59.tinypic.com/2s1qiya.jpg
i62.tinypic.com/2ilizhx.jpg
i60.tinypic.com/20f2i4x.jpg
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mb-bb
 Kad smo stigli i kisa pocela da promice, ja se razocarao reko danas nista od lova....Ipak smo okusali srecu i nismo odustali kad na kraju se razvedrilo i jutro idalno za lov... lov je bio odlican uz ljepo druzenje kao sto je Klaja rekao uz riblju corbu.I ja se zahvaljujem domacinima na odlicnom lovu i druzenju iveli
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

stefan092

PEZ kaže:
Odobreno
Dobre slike pravi čika Meca

Imas pravo PEZ Grin

Podunavac

mb-bb kaže:
Kad smo stigli i kisa pocela da promice, ja se razocarao reko danas nista od lova....Ipak smo okusali srecu i nismo odustali kad na kraju se razvedrilo i jutro idalno za lov... lov je bio odlican uz ljepo druzenje kao sto je Klaja rekao uz riblju corbu.I ja se zahvaljujem domacinima na odlicnom lovu i druzenju iveli

Znači posle lova na prepelice može i riba da se kuva. Svaka čast na izboru (jela). Nadam se da je i Shejtan ovo pročitao.Grin
Tri prsta 2Kolce

Argo
 Pozdrav lovci..Dosao bih sa svojim tastom, italijanom da lovim u srbiju, prepelice su u pitanju..ali ne mogu da nadjem nigde koja su nam dokumenta potrebna, pa bih zamolio nekoga da mi kaze ili mi uputi neki link gde bih mogao da vidim koja su mi sve dokumenta potrebna..Dolazimo u Vojvodinu, Backu, okolina Kule, Vrbasa... Hvala unapred.;)

Sremac75
 Evo i jedna od mene...
Drugi lov ove godine ...

i60.tinypic.com/vdpmv4.jpg

A u pozadini je jedan mali zeka koji je slučajno utrčao u trn pola metra ispred kera, i...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DJULE78
 Jutrošnji odstrel,solidno,cugovi tek kreću!
DJULE78 priložio:
39image0071.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,170,979 posete www.srbijalov.com