davorcalic kaže:
Evo jedne sa LKK u organizaciji LU ,,Brzava,, Plandište...
Ovo sam zatekao na kolima na kraju,svako po jednu,dve...
Lepo zemo. Ali gde nam je čeda?
E pozdrav zemare....evo ga moj Kumilo mi čestita na odlično odrađenoj prezentaciji ,,lovac i pas,,... e kakvog ja Kuma imam... a imam i lepih vesti, al pisacu na drugoj temi....
Evo jednog priloga lokalnog novosadskog TV kanala 9, gde naš omiljeni Zamenik prezidenta LSV daje izjavu o ovogodišnjim dešavanjima oko lova na prepelice u Vojvodini.
Podsećam da su predstavnici LSV jesenas učestvovali na onoj Palićkoj konferenciji zajedno sa NVO, o čemu smo pisali. U ovoj izjavi omiljeni Zamenik iznosi upravo podatke o finansiranju ovogodišnjih akcija NVO (nevladninih organizacija) koje sam ja iskopao i objavio, da NVO u Srbiji finansiraju strane vlade, konkretno, Ministarstvo Švedske!
I šta je na kraju rekao? Ja nisam shvatio poentu priče, šta će LSV preduzeti ili preduzima, da se lov na prepelice odvija koliko toliko normalno, bez vršljanja aktivista NVO po lovištima, koji nekim svojim postupcima i sami krše propise!
Malo ce da zamute vodu,da malko podignu prasine tek toliko da bi im iz tih istih NVO uplatili koju kintu za godisnji odmor ili da im malko poprave "krvnu"sliku i onda ce podviti rep i zacepiti usta do daljnjega(dok im ne nestane crvenih krvnih zrnaca).
Jutros je bilo na meti LU "Fazan" iz Sonte kod Apatina. "Sprečen krivolov Italijana, otkriven veliki broj vabilica". Obećali su detalje kasnije.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Ima toga još, bruji javnost i mediji kako lovci tamane divljač, što je, ruku na srce, i tačno u nekim slučajevima. Ali nikako ne mogu da shvatim da postoje pametnjakovići koji i pored više slučajeva hapšenja po Vojvodini i dalje drže uključene vabilice dok love!? Pa zar stvarno treba biti toliko bahat?
A počelli smo zbog plitke pameti i alavosti i u feljtonima da izlazimo...
E sad da se kladim da će sve ove slučajeve koje su zeleni otkrili zahvaljujući pametnjakovićima da iskoriste kao krunski argument za zabranu lova na prepelicu! Sami smo krivi, zeleni samo koriste našu alavost, bezobrazluk i bahatost.
Pa vi gospodo onda sledeće godine ako nam zabrane lov uključujte vabilice u dnevnoj sobi i prisećajte se kako se nekad lovila prepelica.
Ima toga još, bruji javnost i mediji kako lovci tamane divljač, što je, ruku na srce, i tačno u nekim slučajevima. Ali nikako ne mogu da shvatim da postoje pametnjakovići koji i pored više slučajeva hapšenja po Vojvodini i dalje drže uključene vabilice dok love!? Pa zar stvarno treba biti toliko bahat?
A počelli smo zbog plitke pameti i alavosti i u feljtonima da izlazimo...
E sad da se kladim da će sve ove slučajeve koje su zeleni otkrili zahvaljujući pametnjakovićima da iskoriste kao krunski argument za zabranu lova na prepelicu! Sami smo krivi, zeleni samo koriste našu alavost, bezobrazluk i bahatost.
Pa vi gospodo onda sledeće godine ako nam zabrane lov uključujte vabilice u dnevnoj sobi i prisećajte se kako se nekad lovila prepelica.
Generalno se slazem kolega.Da alavost i bahatost vode stramputicom...ali i prazne i ne popunjene kase lovackih udruzenje koje treba popuniti do onog minimuma kako bi neka udruzenja uopste opstala.A o nekom profitu da ne govorimo jer ta udruzenja mogu da se prebroje na prste.Jeste zabranjeno i ilegalno i ne treba raditi ali se kod nas ne radi o pojedinacnim slucajevima vec je to u Srbiji masovna pojava.I ti i ja dobro to znamo.A na nama je da li cemo da idemo u takvu vrstu krivo"lova".Jer je to inace bila praksa...koju ce samo zakon i debele kazne promeniti.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻