Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
DakiNS
 Čak su malo i podebeli. Ali nije se za čuditi pošto drugar ima restoran.Baš me interesuje da li jedu samo salatuGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lovac junior
 kolega prelepi stenci sve pohvali kao sto kolega kosmajski div kaze vrlo su dobro odnegovani meni se svidja malisa na 2 slici ima simpaticnu dlaku kovrdzavu.onaj u srediniBravo 2
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

kosmajski div
 Jos samo da dodam , ta njihova pretezno oranz, gotovo crvena boja bas pleni i bretoni sa tom bojom, po meni ,uvek cesce i brze zapadnu za oko.Bas bi mi bilo zanimljivo da vidim slicicu nekog od njih , ovde na forumu, za godinu dana.

alksa cacak
 Pozdrav za sve kolege sa foruma, dugo nisam uspevao da se konektujem na forum, pa sam morao ponovo da se prijavim i pored starog imena dodao Cacak. Veliki pozdrav i za kolegu kosmalski div, kome, nadam se nismo dosadili cestim dolascima ( a sam je kriv kada ima psa koji se nama dopada) a i uvek je raspolozen za druzenje. Od njegovog psa i moje kuje imam imam deset stenaca koji su stari 30 -ak dana. Pozdrav

lovac junior
 Odobrenokolega daj koju slidzu
Elmermarkafazan

kosmajski div
 Kolega Alksa Cacak, moji prijatelji su uvek dobro-dosli i nikada mi ne mozete dosaditi, kao verujem ni ja vama.Radujem se sto si dobio deset stenaca i verujem da ces ih sve lepo odgajiti.Ovaj moj pas Rin di Markodjordjo sa vasih Cacanskih tridesetak stenaca i ovih mojih dvadesetak, ima preko sto stenaca samo ove godine, a pario je ukupno devetnaest puta i to sesnaest zenki sirom Srbije i tri u inostransvu, za njega lep uspeh, a i veliko priznanje njegovim priplodnim kvalitetima.Nadam se da tu nece stati ,jer bez obzira na godine drzi se odlicno.

lovac junior
 kolega kosmajski div,ako mozete da postavite sliku tog psa zeleo bih da ga vidim ako nije problem
Elmermarkafazan

alksa cacak
 Slike nemam,jos ih nisam slikao, nadam se za koji dan. Pozdrav

kosmajski div

lovac junior kaže:
kolega kosmajski div,ako mozete da postavite sliku tog psa zeleo bih da ga vidim ako nije problem

Ovo je pas Rin di Markodjordjo, jedan od onih pravih bretona , izdanak Srpsko-francuske kombinacije.
www.dodaj.rs/f/2K/vj/2yNe4IT2/1/ja-060.jpg

DakiNS
 Volim taj tip psa,sve mu je na mestu u pravoj količini.Nekoliko godina bila je verujem moda imati bretona sa krupnom glavom orlovskim očima što je i po standardu mana.Ti psi su mi bili izuzetno ružni.Kolega Kosmajski kolika mu je visina?

kosmajski div
 Visina mu je 49,5 cm,idealno za bretona, medjutim ja bas nisam razumeo vas post sa pominjanjem orlovskih ociju , teske glave i tih stvari pa i mode.Prvo kolega da vam kazem, posto vidim da ste malo dalje od materije, u zargonu ocenjivanja pasa ne postoji termin orlovske oci , vec se koristi termin , oci kao u ptice grabljivice, a to lovci znaju kako izgleda.Ovaj pas ima gotovo sve idealno, ukljucujuci sve njegove proporcije, pogotovo divne i krupne oci, predivnu dlaku ,lepu boju i tako dalje,ali njegov kvalitet nije samo eksterijer, vec i to sto je on sam potomak jedne cele stabilne linije predivnih pasa po kojima se moze ,sa sigurnoscu, proucavati standard bretona, i zato za ovakvog psa se ne moze nista lose reci, ali ne poznavaocima rase moze i da se ne dopada jer oni imaju pravo da nesto vole ili ne .
Kolega verujte, ovaj pas je davno mogao biti u inostranim rukama , ali eto ostao je ovde i sada naravno, pogotovo zadnjih godina, izaziva puno paznje, normalno i zavisti, jer tako nesto nije lako posedovati u ovo danasnje tesko vreme, slozicete se samnom.

DakiNS

kosmajski div kaže:
Visina mu je 49,5 cm,idealno za bretona, medjutim ja bas nisam razumeo vas post sa pominjanjem orlovskih ociju , teske glave i tih stvari pa i mode.Prvo kolega da vam kazem, posto vidim da ste malo dalje od materije, u zargonu ocenjivanja pasa ne postoji termin orlovske oci , vec se koristi termin , oci kao u ptice grabljivice, a to lovci znaju kako izgleda.Ovaj pas ima gotovo sve idealno, ukljucujuci sve njegove proporcije, pogotovo divne i krupne oci, predivnu dlaku ,lepu boju i tako dalje,ali njegov kvalitet nije samo eksterijer, vec i to sto je on sam potomak jedne cele stabilne linije predivnih pasa po kojima se moze ,sa sigurnoscu, proucavati standard bretona, i zato za ovakvog psa se ne moze nista lose reci, ali ne poznavaocima rase moze i da se ne dopada jer oni imaju pravo da nesto vole ili ne .
Kolega verujte, ovaj pas je davno mogao biti u inostranim rukama , ali eto ostao je ovde i sada naravno, pogotovo zadnjih godina, izaziva puno paznje, normalno i zavisti, jer tako nesto nije lako posedovati u ovo danasnje tesko vreme, slozicete se samnom.

Kolega prvo što sam napisao je ovo:

Volim taj tip psa,sve mu je na mestu u pravoj količini

A drugo nisam koristio terminologiju kin.sudije nego žargon. Nemam ni najmanju zamerku za psa,izneo sam moje zapažanje sa nekih izložbi unazad desetak godina , npr cacib BG, cacib Bar i slično jer sam primetio da je nekoliko godina vladao takav trend . I sada se desi da vidim pse teškog skeleta, glave sa "očima kao u ptice grabljivice" što se normalno nije niti se odnosi na vašeg psa.Što se tiče prodaje u inostranstvo, drago mi je što nije tamo nego kod nas ,jer samo sa dobrim psima se poboljšava kvalitet rase. Ne znam šta sam to napisao da se nismo razumeli jer pohvalio sam psa i ni jedna mu zamerka nije bila upućena. Što se tiče visine smatram da je idealna pošto se u poslednje vreme sreću psi koji po rastu podsećaju na setere, i to ne samo kod nas.Ja lično mnogo više volim pse te veličine jer smatram da ukrupnjavanjem rase se gubi smisao rase i njegova upotrebljivost a da ne pričam o količini pasa koji su prerasli pa nisu za dalju reprodukcij.

PEZ
 Daki hoce li biti stenaca od Ake uskoro,voleo bih da se dogovorimo za jednu zenkicu!?

DakiNS
 Iskreno ja bih bio najsretniji očekujem početkom oktobra da se zavole a rezultat ljubavi da bude u decembruGrin

DakiNS
 Iz prošlog legla (sestre Mrvana i Bima)jedan lovac uzeo je dve kujice , nakon godinu dana ,otprilike ih prodao jer je prešao na NOD.Jednu kujicu kupio je naš kolega Miloš iz Ivanjice i po njegovim rečima jako je zadovoljan, drugu kujicu kupio je lovac iz B.Maglića, igrom slučaja sinoć sam saznao njegov broj telefona i nazvao ga. Inače volim da budem u kontaktu sa vlasnicima pasa koji potiču iz mog dvorišta. Momak pun hvale za psa , prezadovoljan, a posebno što je dobio psa koji ima izvanredne urođene osobine sa kojim nije bilo potrebno mnogo raditi, s obzirom kakvi su zahtevi prosečnog lovca.

PEZ

DakiNS kaže:
Iskreno ja bih bio najsretniji očekujem početkom oktobra da se zavole a rezultat ljubavi da bude u decembruGrin

Odobreno

HANTER
 Ja inače i držim bretone i imam kuju od 6 godina izuzetan lovac malo sitnije građe na donjoj granici, i imam njenog sina od 3 godine krupan ker na gornjoj granici izuzetan lovni pas siguran sa kojim sam učestvovao na takmičenju lovac i pas u mom udruženju i pobedio ali nisam se dalje takmičio jer nisu dozvolili nama iz LSCS. Pre dva meseca sam dobio bretona trikolora sada ima deset meseci i što se tiče rada trči kao da je stariji imao je par marki na prepelice i kada sam ga vodio u lov na prepelice svaku ostreljenu je našao i za moj ukus malo premeko aportirao, čak imam dve u kavezu koje su samo ranjene u krilo i aportirane od strane njega i preživele su. Sve je to lepo samo ima jednu manu sada sa deset meseci ima oko 55 u grebenu, mada kada se gleda sa strane to je skladan kvadratičan pas i pored te visine sa prelepom glavom ali ogroman. Interesuje me da li ću ja takvog psa uopšte moći da ocenim jer bilo bi prava šteta da ostane neocenjen i da nemože da ide u lov jer njegov potencijal je ogroman velika volja, visoko držanje glave pri pretrazi terena, bukvalno morao sam da počinjem da ga smirujem i vraćam nazad jer je počeo malo više da se odjava pogotovo kako je osetio divljač u lovu
MIHAJLO

kosmajski div
 Pa kolega Daki NS izmedju redova je to bilo onako sareno, ali ne smeta sve je to u redu, ko zna sta treba da vidi ucinice to sa lakocom, naravno.

kosmajski div
 Kolega Hanter, svaki pas dovodjenjem na izlozbu mora da se oceni ,bez ikakvih problema, a od standarda za tu rasu i od ocenjivaca koji primenjuje standard, zavisi ce ocena.Izvedite psa na izlozbu pa ce te sve saznati, a samo jos da dodam,bilo koju ocenu da dobije ,lov ce mu biti dozvoljen.

DakiNS
 Kolega Kosmajski. Upravo glava vašeg psa mi se posebno dopada .I moj mužjak ima taj tip glave pa sam zato napravio digresiju pišući o psima koji imaju pomenuti teški tip glave.Mislim da imam jednu sliku psa sa težim tipom glave koja nije po mom ukusu.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,360,700 posete www.srbijalov.com