Svakako...sada kada se malo slegnu misli posle jucerasnjeg dana....
Kako god da okrenes,
svaki dan proveden u lovu i sa prijateljima.....
je bolji od bilo kojeg dana koje provedem za kompom/u kanc. radeci...uopsteno od hebene svakodnevnice,
a ta 3-4 meseca intezivnijeg lova su melem za napacene duse i godisnji odmor za nas takve u sred nedelje...
Dan u lovu, ne moze biti los dan, a svaki promasaj...to je novi povod za zahebanciju u sledecem lovu
Bitno je samo da kerovi rade, a to je jedino sto moze da skenja coveka stvarno, jedini je problem sto ih nemamo vise, a i vise ovakvih lovaca i lovackih grupa po LU...
Bas mi je milo em drago sto ste se lepo proveli.Jos mi draze sto se se pokazali kao pravi zastitnici divljaci kojoj ste omogucili da zivi(ukoliko ne umre od smeha).Ipak najdraze mi kad vidim da je moj trud urodio plodom i da je moj dobri Bebara presao na onu nasu"pravu'stranu
Jos nekoliko lovova na te vase iz gajbice i bicete spremni da junacki ispromasujete ove nase divljake.Cak sam zamolio lovnika da se hranilista isprskaju bromazepamom kad budete dolazilida se divljac ne stresira od tolike pucnjave.
Izvanredan materijal za emisiju,prikazace konacno lovce u pravom svetlu kao zastitnike prirode i divljaci u njoj.
Ziveli vi meni i dobar vam pogled
Svaka čast na druženju braćo. Sigurno vam nije bilo dosadno sa Beybeo u društvu. Premda sam na slikama u prvi momenat pomislio da je to vojvoda Đujić.
A što se tiče promašaja, nije vam prvi put. Imate iskustva u tome. Bitno je kada neko pogodi da se odma vikne mooojaaaa.
шта је бре ово, ја мислио да смо само ми јуче прангијали у празно?!? елем, силом од прилике из моје групе на зборном месту није се појавио НИКО и ја шта ћу ,куд ћу, него с преЦедником и његовом групом. седморица величанствених и два кера, једнаа нод и један нкд. нисмо прешли ни 500м од села куја у каналу маркира. власник се заглавио у неку травуљину, човек не може да се искобеља, а ја са друге стране канала пратим и извештавам га шта се дешава. пукне њему филм, каже, шеки, док се ја ишчупам оде он у румунију. дигни га и пуцај. добро, кренем ја и видим овај се извлачи коначно из траве, псујући све што му је пало на памет. тог момента, керуши иза гузице полеће осредњи певац, сав мокар, лети споро и тешко, али ја не могу да га пуцам јер ми је тачно у правцу осталих. пуца овај колега и рањава га, фазан пада у високу траву. у тренутку пуцња њему иза ногу, али буквално иза ногу, нема ни пола метра, полеће други, мали. тројица пуцају, а малиша одеееее... тек онда смо кренули да тражимо овог првог. нема и нема и нема... после скоро пола сата претраге одустајемо. куд се завуко бог отац би га знао. ни керови нису помогли. после смо отишли да прочешљамо онај густиш у самом крају села који сам наводио у оној расправи јуче. интересовало нас је како стоје ствари у башатама. на неких 200м с краја смо дигли 15так фазана и пар кока, али ту се не пуца тако да смо отишли даље. е то "даље" је био почетак циркуса. искусно сам се извуко на лево крило (како не бих газио кроз трње ) и изашао мало напред (очекивали смо да ће се фазани дизати према напред). у једном напуштеном винограду, свом ураслом у травуљину од скоро два метра, два "репоње" врте нкд-а меду (иначе одличног проналазача и маркиранта, али никаквог апортера) сигурно 10-15 минута, што се нама чинило као вечност. први "репоња" полеће, медин власник и још један колега пуцају али га промашују. ја не пуцам јер ми се диго иза грања. меда и даље врти у травуљини, а ми нисмо сигурни да ли се врти на трагу овог што је полетео или има још неки. ипак верујемо меди, и чекамо спреми за паљбу. у исто време полећу репоња и једна кока, и лете према селу. ми не пуцамо, пуца тројка која се налази ближе селу. репоња пада, али бежи пешке у некакву трстику, или шта је оно већ. синхронизованом акцијом немачких јединица репоња бива натеран да изађе на чистину, где га колега дотуче.
идемо даље. време влажно, врућина, тешко се дише, срећа има доста воде коју керови халапљиво пију и ваљају се у њој. ја са више позиције и истурен гледам како се пешке извлаче и где беже. наводим ове доле са керовима. керови их налазе, ови и даље беже пешке. испресецано, кукуруз, шибљаци, трава, шљивар, трава... тачно се виде где иду кад истрче на траву. коначно улазе на део са високом травом поред селског ђубришта. ту дижемо три коке и два репоње, од којих један пада, а на два метра преко пута у некаквој алуги трећи репоња пева и буквално нам се руга. дођемо ту, прегазисмо уздуж и попреко, оба кера такође, аја, ништа... пређемо 20м, ето њега опет. са истог места. ајде назад. иста прича, како се макнемо, он пева. е онда се вратимо чврсто решени да му доакамо. четворица доле, нас тројица спремни горе. коначно, керуша успева да га ишчачка из неке пузавице. полеће право увис, ко ракета. први пуца, промашује, ја пуцам, промашујем, тек трећи колега, који је био нешто даље, пуца и погађа га. заиста леп комад. међутим, гађао га је неком праисторијском крушиковом 4ком са картонском чауром и жевело капсилом, тако да га је доста разбио. штета, леп би био да се препарира. мало даље направимо доручак. стандардно, ко ће кога ако не свој свога тад се председник жали да више не може и одустаје. ми демо даље. правац један забран у коме знамо да има дивљака, али се ту и пустају из фазанерије. не идемо путем, него изокола, кроз некакав део са ситним жбуњем трна и глога уз понеку ружу. измишљено место за фазана. међутим, фазана нема. уместо њега, пред ногом ми се диже један омањи и онако збуњен окрене право на меду. гоњење по трњаку, општи смех и зекан оде својим путем. на крају тог трњака диже се огрооооман дивљак ког колега рањава по ногама. оде у три лепе. нисмо ни покушалида га тражимо јер нисмо видли где је тачно пао (прелетео је цео тај трњак и замако за дрвеће). е у забрану је настао хаос. пуцало се поприлично, али се и промашивало. ипак, одстрељена су три лепа певца чиме смо били намирени. у повратку се прошврљало лево-десно у нади да се нађе онај лепи који је добио по ногама, али као што се и очекивало, ни трага ни гласа од њега. ипак, из једног кукуруза дигла су се три комада, од којих сам ја другим метком успео да скинем једног. тиме је и председник, који је морао да одустане због здравствених тегоба, добио свој део. нађосмо га како седи пред кућом, а онда нас петорица одосмо пред продавницу на пиво сви задовољни, са осмесима од ува до ува, уз коментаре ко је колико испуцао и да оваква пуцњава одавно није била. после тога кући, промена опреме, пали мотор и ајде на пецање... јутрос био да вратим дозволу, и од ловочувара чујемда се друга група, која се одвојила од нас, "прославила". једини у целом удружењу нису метка опалили. следеће недеље има да им се црвене уши од зајебанције. ако уопште дођу
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Uh kolega pa barem tri komada ste uništili (moguće je da je još koji ranjen). Eto kad nemate prave kerove , ne treba vam ni puška , više štete nego koristi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ja predlazem da se ssekir75(ako nema kera), banuje sa foruma do daljnjeg, odnosno dok ne nabavi kera...
Mislim...7 lovaca hodaju sa samo dva kera.....tuga pregolema....
A kao primer dobre prakse da se banuju i svi admini foruma koji nemaju kera, isto do daljnjeg, tj. dok ne nabave kera, ili makar dok ne nabave kuce od kojeg ce napraviti kera(uslovno ih vratiti)...i tek ako ga uspeju napraviti vratiti im sve privilegije...
па... меда је добар, али је имао ту несрећу да му мајка није никако дозвољавала да апортира. увек је она то радила и нападала би га кад год би он узео дивљач. од тад је навукао страх, он дође до одстрељене дивљачи и стане поред ње али нема бога да донесе. сад је почео бар да узима дивљач у уста, мислим да ће да се поврати у нормалу до следеће године. ова друга куја, хм... искрено, није у мојој групи и не знам. ја нисам задовољан оним што сам видо. последица нерада с кером. иначе један је нађен, два нису. први је пао у траву и нисмо успели да га нађемо ни после пола сата тражења. трава била мокра, овај пао одозго а и он мокар, и ајде сад... а иначе оног другог не би нашао ни господ бог. он је прлеетео цео тај део са трњем, а ту има охохо, бар 400м. после тога има 4-5 реда дудова, па једна поприлична ледина са травом до колена. даље је ђубрина, па део око канала где је пао онај један ког смо дотукли и где нас је зезао певац. он је прелетео дудове и мого да падне било где. сувише је то велики терен за два кера.
п.с. шеки нема кера јер нема услова да га држи. станује подстанарски, са проблематичним комшилуком коме све смета, а приде, по природи других интересовања (мотор) често је одсутан по више дана. стога није могуће да се кер набави док се не реши стамбено питањаа за трајно. (иначе могу да га набавим кад пожелим, нуђено са више страна (за џ, тако да није проблем у парама) и нод и нкд и вижла и лабрадор. проблем је и место и време)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
иначе, преЦеднику су скоро отровали кера, он набавио лепо куче па је неки билмез и њега отровао пре неки дан. један колега је у аустрији, повремено дође, други је војно лице у београду, такође повремено дође. а иначе у мојој групи има две нкд кује, једна одлична, друга има две године и доста је добра, један матори нод који воли да иде даље али држи марку и неуморан је, и три одлична бракјазавичара. група има 7 ловаца од којих сус двојица такође у аустрији и повремено долазе, тако да углавном ловима нас петорица. пет ловаца на три птичара већ није лоше.
Salim se ja Sekire, vidis da Daki i ja pravimo komendiju ovde na forumu...
a ta od kujica od dve godine ce tek da bude dobra,i posebno taj keric sto ima marku i voli da ide daleko, od njega tek moze da bude dobar ker, jer... od kera koji ne zeli da ide, nema nista, tj. ako ti gazis za njega, a on pored noge(sto kaze Daki u lovu pojedinima: "sad odvezi kera")...dok onaj ker koji voli da krene, njega uvek mozes skratiti Tigar obukom
Salim se ja Sekire, vidis da Daki i ja pravimo komendiju ovde na forumu...
a ta od kujica od dve godine ce tek da bude dobra,i posebno taj keric sto ima marku i voli da ide daleko, od njega tek moze da bude dobar ker, jer... od kera koji ne zeli da ide, nema nista, tj. ako ti gazis za njega, a on pored noge(sto kaze Daki u lovu pojedinima: "sad odvezi kera")...dok onaj ker koji voli da krene, njega uvek mozes skratiti Tigar obukom
знам ја да се ти шалиш, нисам ни рекао ништа против. али, није ни да ниси у праву. видо сам ја из авиона да су ту фалила бар још два кера, али јбг, како смо се надали одлично смо и прошли.
та кујица од две године има само једну несрећу - што није моја. власник је иначе главни груповођа, али ево већ трећу годину 95% ловова водим ја. човек је ем болестан, ем нема времена, и још да буде грђе, жена му је већ месецима непокретна у болници, па поред свог посла на леђима још и мора да иде у обиласке. нема времена да се одмори као човек, а камоли да ради са њом. иначе, из неког разлога мене слуша а њега како кад. вероватно је у свој керећи мозак утувила да сам јој ја газда, јер кад се у свом првом лову погубила ја сам се враћао да је тражим и нашо је. већ после 50так метара та одлична куја је маркирала, а ја сам ову младу пустио да видимо шта ће да ради. и она је ладно пришла, погледала у мене, па у колегу, и секундирала! касније једном смо износили со и кукуруз, и повели и њу да се прошета. пролазећи поред неког жбуња усред њива ја сам онако без реда бацао клипове, видим да је ушла у жбуње, док сам се окренуо она стоји испред мене и држи клип у зубима. тад се и груповођа насмејао. сад је почела да ради сама, али још то није то. не води се колико треба. уме и она подалеко да оде, неуморна је и опасно тражи, али је прошле године из три лепе довукла зеца за ког смо сви мислили да смо га промашили. јато јаребица маркирала је на можда 100м испред нас и ту стајала ко споменик док нисмо пришли. да човек може да ради с њом био би то врхунски кер.
Sekire, izbori se ti lepo za nju, greota je i zbog nje i zbog tebe...
Tako sam ja godinu dana vodio tudjeg kerica u selu, pa me gledao ko Boga, samo jedan dan kada sam dosao iz NS u selo....nje vise nije bilo... Cole je bila naucila na mene, i ja na nju... Gazda je nije primecivao, ja sam je od tri meseca vodio u lov, gazda joj ni povodac nije kupio, sekao sam sake na neku vanilu za baliranje slame (tip 800/tanka)znala je samo za mene i gazdinu babu, koja ju je hranila...
Od tada imam mojeg Medu, i samo mojeg (i mojih kolega iz grupe, normalno )
Nemoj se zahebati da se vezes za nju, pokajaces se, a coveka zbog nje mozes zamrzeti...
Ili ga namoli, ponudi da je uzmes, ili se otkaci te kujice....zna da zaboli kada nesto izgubis, sto nije tvoje, a zapravo je tvoje...
Znači dok se ne pridružim ovim "promašaljkama " za mene nema poziva u lov?
Vama je deda Darko poziv urucen jos pre dve godine ali nikako da dobacite dovdeNIli ste iz nekog razloga spreceni ili onaj vas licni sekretar(neki svaba zaboravio sam prezime) zaboravi da vam prenese poruku.
Tomash druze,i ja volim temperamentne pse jer je uvek lakse kociti nego gurati,ali za takve pse nije tigar obuka.I sam sam mnogo gresio u obuci(gresim jos uvek ali manje)i cesto sam znao kazniti psa ne razmisljajuci da li on u stvari zna sta sam od njega zaahtevao.Svaki put kad ti se ucini da si silom zauzdao temperamentnog psa,budi siguran da si ugasio jedan deo njegovog temperamenta.Sve cesce vidjamo pse koji vlasniku prilaze sa repom u doopetu,pretrazuju u grcu uvek ocekujuci kaznu....Vlasnik takvog psa se jos i hvali bezuslovnom poslusnoscu svog ljubimca,a ne zna da je za njega lov umesto ultimativnog uzbudjenja postao nocna mora.Vecina lovaca voli da im pas radi pod puskom,ali za dobrog psa to je rad pod rucnom.Ocekivati od psa dobrog njuha da radi na 10-15m od lovca je kao i ocekivati da dete u poslasticarnici ne dira kolace.Izvodljivo je ali ni pas ni dete nece biti sretni
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?