Prepelica
|
Sniper Hunter |
Objavljen 19.02.2015. 22:55
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Ja sam potpisao,bolje i to nego ništa...
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 19.02.2015. 23:27
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
Takođe mislim da ovo sa peticijom nije loše, a da li je moglo mnogo ranije i ozbiljnije?
Moglo je i moralo je, ovako...?
Potpisujem... |
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 20.02.2015. 01:20
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
Potpisao, iako nisam ljubitelj tog lova,...
Posebno hocu da potvrdim da lovci nisu krivi za smanjenje ovih populacija.
U tekstu se spominje ko je sve sem NVO dao podrsku zabrani, pa kazu neki tamo iz Madjarske pa hrvatske itd itd
Nisam siguran da je u svim tim zemljama zabranjen vec lov istih
lala, pa sta
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 20.02.2015. 01:20
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Kakva peticija,ako je to jedini argument protiv ukidanja lova na prepelice,nema nam spasa....ja sam potpisao al nevidim vajde od toga....slabo je to...treba nam nešto mnogo jače a to je podrška države,nemožemo mi bez nje ništa bez obzira dal se vlast nekom sviđa a nekom ne..... ipak noj je upućena ta inicijativa i država (njene institucije,ministarstvo ili neko treći) će da odlučuje o zabrani lova na prepelice i grlice....zar ne
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 20.02.2015. 01:58
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
Sumnjam u efikasnost i relevantnost online peticija, ali ajd bolje ista nego nista. Pise tamo: -Zato svojim potpisom u ovoj online peticiji, zahtevamo od Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da Odluku o zabrani lova odlože i da se razgovori na ovu temu nastave posle napred navedenih istraživanja- a sa kim ce da razgovaraju, gde je strucna sluzba saveza, pravna sluzba, gde je to jedinstvo lovaca o kome je toliko laprdao veliki ujedinitelj??? Ako bude doslo do zabrane bar ce nadam se lovci uvideti koliko su savezi zapravo organizacije koje ne rade nista iako vecina lovaca i ne zna sta se desava i da je u opticaju pritisak nevladinih organizacija, nama u Srbiji treba nevladina organizacija za zastitu prava lovaca. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.02.2015. 03:15
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Potpisao. Premda sam skeptičan prema ovoj akciji sakupljanja potpisa. A i broj potpisa je za sada jako mali.
Što reče kolega Ivica za mađare neznam, ali u HR sigurno nije zabranjen lov na prepelice niti ograničen nekim posebnim zakonom. Čak je sezona lova na prepelice duža od sezone u Srbiji. U HR sezona lova na prepelice pućpure traje od 01. avgusta do 14. novembra, a na prepelicu virdžinijsku od 01. avgusta do 31. januara.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 20.02.2015. 08:57
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Potpisao !!!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 20.02.2015. 08:59
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Potpisao !
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 20.02.2015. 09:03
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Potpisao...  |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 20.02.2015. 09:18
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Niti sam potpisao, niti hoću!!!...znam da ništa neznačim, pa me zabole uvo!!!
..ali čisto da kažem razloge..
- prvo koe je Lorist, Srbijalov, ili bilo ko drugi osim saveza, da pokreće takvu inicijativu?
- drugo lovci ovde u Srbiji sigurno nisu doprineli ugroženosti prepelice, ali vala nisu ni pomoglo da je sačuvaju...nagledao sam se svakakvih "lovaca" (čitaj kurtona), talijana bez limita,itd..u lovu na ovu divljač i prema tome nemojmo da se pravimo previše fini, a nismo iz Finske!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.02.2015. 09:21
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Super, Zorane, baš nam takav stav treba!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2015. 12:04
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Jeremija da je malo pametniji, nikad ne bi pokrenuo ovakvu peticiju preko sajta svoje TV, nego bi pokrenuo peticiju da se hitno angažuju lovački savezi u odbrani interesa lovaca - što bi trebalo da im je osnovni smisao postojanja!
Ali gde bi to on uradio, da prozove saveze za nerad, kad barem od jednog od njih dobija novac za ono što radi. Plus pare iz budžetskog Fonda za razvoj lovstva...
Inače, evo da vam prenesem reči člana UO LSS dr Branislava Živkovića, koji je ujedno i koordinator Komisije LSS za uzgoj i zaštitu divljači - čovek je danas u telefonskom razgovoru sa mnom doslovce rekao:
'Slobodno objavi da nikakvu podršku i saglasnost za tu peticiju LSS nije dao, i da se o tome nije diskutovalo na sednici nekog organa, a da ću zatražiti hitnu vanrednu sednicu UO LSS zbog ovoga'.
Toliko o toj peticiji privatne televizije Jeremije Trifunovića i tačnosti navoda iz peticije.
Umesto da se forsira pokretanje kontrainicijative preko lovačkih saveza, gde bi oko 270 LU iz cele Srbije, siguran sam, pokrenulo kontrapredlog zabrani lova prepelice i grlice, neko je umislio da može da zameni logistiku i infrastrukturu lovačkih saveza i da 'diže perje' svojoj privatnoj firmi!!!
Pa ako može 50 NVO da se složi i napravi ovaj cirkus, lovci zbog ovakvih neodgovornih ideja sada mogu da imaju vezane ruke!!!!
Crni Jeremija, šta uradi čoveče, jesi li svestan da si lobovao i faulirao lovačke saveze ovim potezom?!? Hoće li sada LoristTV biti predstavnik lovaca i iznositi njihove stavove, i biti partner u pregovorima i razgovorima sa državom i sa predstavnicima NVO? Jesi li ti novinar iz oblasti lova, ili šta si? Kakav je smisao ove peticije pokrenute preko sajta privatne firme, koilka je njena upotrebna vrednost, a o specifičnoj težini da ne govorim?
Kakvo upucavanje u nogu... Ovo je još gore samosaplitanje od one emisije na toj istoj Lorist TV gde su Jeremija i Ristić (šuraci, ili šogori, šta li su već) bili 'nokautirani' baš od strane tih zelenih NVO!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 20.02.2015. 12:27
|

Moderator

|
Zato i ne uspevam da se ulogujem na peticiju ,izgleda da je Jeremija povukao..
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2015. 12:32
|

Moderator

|
Ma zabrljao je, čini mi se, Jeremija debelo, još sinoć sam načuo da je bila počela frka da se diže, a predsednik LSS Šormaz nije u Srbiji.
LSV ćuti pravi se blesav. A njihov sajt, ako se ne varam, ažurira upravo Jeremija kao glodur glasila LSV, a tamo nema petiicije postavljene!?
Šumadinci imaju prečih svojih muka da se usklade izmedju sebe.
LS KiM, šta će, čeka da vidi šta će 'velika braća' uraditi.
A Jeremija se, ubedjen sam, tako zaleteo sa ovim da će tek biti veselo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 20.02.2015. 12:36
|

Moderator

|
Lalo ako mi veruješ muka mi je više i od lova i lovstva kada vidiš kakva je situacija svuda ,izgleda da ću preću u pecaroše samo a od lova samo na glinene ako i to zeleni ne zabrane ,lopovi su svuda .....
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 20.02.2015. 12:38
|

Stari član

|
Bar je nešto pokušao. Ne branim nikoga, i ne zanimaju me prepucavanja, da se razumemo!
A taj gospodin dr Branislav Živković bolje da je reagovao na bilo koji način, nego što je brže bolje potrčao da se ogradi.
Najlakše je reći "drugi su krivi", i to je uglavnom taktika onoga ko ne radi kako treba.
Velika gospoda, doktori, magistri, sobe pune plaketa, stručnjaci lovstva Srbije su navikli da sede na svom du*etu, prave se ludi i čekaju 1. u mesecu - a to što uskoro neće imati od koga da uzmu članarinu i to što neće imati divljači ni za seme - pa to će već neko da reši umesto njih.
Muka mi je...a nisam jedini!
I zato pozdravljam svaku inicijativu, pa makar bila i pogrešna! |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.02.2015. 12:38
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Predsednik Šormaz ni prekjuče nije bio u sali, kd se disqtovalo o predlogu Zakona o prangijama i džebani... A vanredne sednice u LSS povodom tako nečeg neće biti, izgleda...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 20.02.2015. 12:45
|

Moderator

|
Boli LSS i ostale saveze za nas ona stvar ,bitno je da se kasiraju pare ...pitanje je koja je vrsta divljači sledeća da se zabrani ,možda fazani jel se na Arktiku ne love....
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2015. 12:52
|

Moderator

|
MMilos kaže:
Bar je nešto pokušao. Ne branim nikoga, i ne zanimaju me prepucavanja, da se razumemo!
A taj gospodin dr Branislav Živković bolje da je reagovao na bilo koji način, nego što je brže bolje potrčao da se ogradi.
Najlakše je reći "drugi su krivi", i to je uglavnom taktika onoga ko ne radi kako treba.
Velika gospoda, doktori, magistri, sobe pune plaketa, stručnjaci lovstva Srbije su navikli da sede na svom du*etu, prave se ludi i čekaju 1. u mesecu - a to što uskoro neće imati od koga da uzmu članarinu i to što neće imati divljači ni za seme - pa to će već neko da reši umesto njih.
Muka mi je...a nisam jedini!
I zato pozdravljam svaku inicijativu, pa makar bila i pogrešna!
Miloše, to što si napisao može da važi za dosta ljudi iz rukovodstva, ali za dr Branislava Živkovića nikako - čovek maltene ne izlazi iz čizama i lovišta, a rezultate u gazdovanju lovištem ima itekakve. Inače je doktorirao ekonomiju. Nemoj paušalno pisati o ljudima.
On je uradio i reagovao onoliko koliko može kao član UO. Zna se ko je po Statutu glavni - a glavnog nema, odsutan.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 20.02.2015. 13:16
|

Stari član

|
Svaka čast njemu na tituli, ali mislim da je nebitna.
Imam je i ja, pa je ne potenciram.
Inicijativa je pokrenuta odavno, a za prošli petak zakazan sastanak u nadležnom ministarstvu, a oni su se setili (ili gos'n DR, nebitno) ravno nedelju dana kasnije da sazovu sednicu!? I to je urađeno dovoljno, tj koliko se moglo?! Ma da... 
Veća vajda od Jeremijine peticije...a ni od toga nema ništa.
Da je dotični gospodin (i ostala gospoda kojima je to posao) pokrenuo peticiju (ili uradio bilo šta) kada je trebalo (neko bi pomislio logično je odmah po najavi !?!) imalo bi možda i nekog efekta, ovako je i to, kao i sve što urade - "mućni pa prospi"...
Da me ne razumete pogrešno - ovo je kritika svih tih utovljenih funkcionera tamo, ne tog gos'n dr, ili bilo koga pojedinačno...
Elem, pored ovakvog rukovodstva - skupljajte kolege slike sa lova na prepelice, to nam je što nam je!
 |
|
|