Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Crvena Zastava - Puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Crvena Zastava - Puške sačmarice
Cvele
 Aco, samo toliko ;) Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

270
 Puške sačmarice "CZ" treba sagledata u više vremenskih razdoblja!
Položare i Bokerice ovog proizvođača do ranih 80-tih bile su solidnog kvaliteta izrade, kvalitet materijala odnosno čelika za cevi i baskulu bio je vrhunski(znam lovce koji su i pored silnih upozorenja da to ne rade iz M80 12/70 ispalili gomile magnum patrona 12/76 i pored enormnih pritisaka nije došlo do oštećenja oružja i povređivanja što govori o kvalitetu materijala) , eventualni nedostaci mehanizma i pasovanja mogu se prepisati nedovoljnoj završnoj kontroli, što je i danas kod "Zastave" simptomatično kod proizvodnje svih vrsta oružja.
Ono što je osim završne kontrole nedostajalo je i završna obrada, Zastava je na žalost uvek gledala da na tržištu bude konkurentnija cenom a na našem se zbog velikih carina ponašala monopolistički pa je finija završnica izostala.
Kasnih 80-tih u ovoj fabrici se javljaju problemi sto se i odrazilo na kvalitet oružja. Numeričke mašine kojima je fabrika raspolagala tražile su mnogo umešnije majstore nego CNS mašine, a njih je bilo sve manje zbog slabih plata.
Nedostatak kvalifikovanih majstora i gotovo izostanak završne kontrole izneli su ove sačmarice opravdano na loš glas!
Zastava više ne proizvodi sačmarice što je dobra odluka jer odavno nisu konkurentne na tržištu a u radnjama se mogu pronaći komadi iz zaliha, tržište je danas preplavljeno Ruskim i turskim sačmaricama koje su ispratile zahteve tržišta novitetima( selektivni obarači, ejektori, promenljivi čokovi) a proizvode se na CNS mašinama i ujednačijenijeg su kvaliteta i što je još važnije pristupačne su cenom (mada je kvaliteti završne obrade i materijala naročito kod Ruskih pušaka sve slabiji u odnosu na raniju proizvodnju)
Ono što sam jedino cenio kod "CZ" sačmarica su cevi čiji posip sačme je bio stvarno uzan i što je još važnije ujednačen bez obzira na marku municije što ih je činilo izuzetno pogodnim za lov barske divljači i uopšte lova na maksimalnim lovnim daljinama sačmaricom!

Dulle
 Zastava iz osmdesetih bez ikakvih kvarova do sada,jedan od lepsih primeraka.Sa puskom lovi moj otac.

Sniper Hunter
 Lepa puskica kolega!

mikisa
 Evo i ja da se pohvalim malo !
Danas sam i ja postao vlasnik jedne Zastavine sacmarice.
Rec je o bokerici iz ranih 80-tih proslog veka .
Posedujem jedan nov poluautomat al u komsiluku sam slucajno naleteo na ovu puskicu. Kada sam prosli put trazio pusku (prosle godine) listajuci forume CZ nisam ni hteo da kupim. Ali kada sam video ovu odmah mi se svidela. Puska je bila poklon za odlazak u penzije jdnom policajcu davne 1983 godine . Od tada pucano na par svadbi i nesto malo u lovu . Cak nema tragova koriscenja .Cevi nemaju nikakvu ogrebotinu ni spolja niti unutra. drvu isto tako . Jedino podkundak ima malo lufta al to ce se srediti .
Sve u svemu ja sam zadovoljan a i nije bila neka para! Za sada svi koji su je videli uzivo su zadovoljni kako izgleda posle toliko godina.
URL=http://img255.imageshack.us/i/dsc2076.jpg/]img255.imageshack.us/img255/5192/dsc2076.jpg[/URL]
img820.imageshack.us/img820/6497/dsc2077h.jpg
URL=http://img299.imageshack.us/i/dsc2079.jpg/]img299.imageshack.us/img299/6302/dsc2079.jpg[/URL]
Na slikama se nevidi najbolje ali potudicu se malo bolje da je uslikam .

HANTER
 Imam ponudu da kupim za 100 eura Zastavinu pušku M67 hamerles u kalibru 12 ispalila 50 patrona ni brunir ni kundak nisu nigde oštećeni, pa me interesuje kako su se pokazale puške tog modela.
MIHAJLO

270
 Pokazale su se izuzetno dobroB)! I sam sam hteo da kupim jednu ali sam ih nalazio samo u cal. 16
Ako ti nisi zainteresovan javi mi preko PP ko je prodaje, ja bih je rado kupio!Bye

HANTER
 Važi 
MIHAJLO

canis aureus
 M67 Shock
izuzetnaaa i najbolje iz Zastave što je ikada izašlo!!
takođe sam viđao samo 16ice i umalo jednu i pazario(al se vlasnik predomislio)
-mada se 270 prvi javio ... eto i ja sam zainteresovan za kupovinu iste pa ako odustanete javite!

canis aureus
 ... i naš veliki drug, drug Tito, je lovio ovom 16icom iz Zastave ...

pescarac
 Izgleda da nas je više zainteresovanih, ajde da napravimo malu aukciju Grin Yes
Za kratko vreme četiri zainteresovana, to je dokaz kvaliteta ( i jedino to iz Zastave i donekle serija posle njih.
Inače to nisu zastavine puške, nego su se samo sklapale u Zastavi, po belgijskoj licenci od nemačkih konstruktora

Max011
 Što se tiče Zastave, prestaje sa proizvodnjom lovačke puške kakve smo do sada poznavali. Naime u planu je i u crtežu nova puška bok i položene konfiguracije za koju bi domaća fabrika radila cevi a glava bi bila u kooperacija sa nekom inostranom firmom. Do tada živi bili pa videli Bye
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

arsa
 Evo jedne malo oplemenjene Zastave M70 koja je bila u ruiniranom stanju.
img189.imageshack.us/img189/7439/polozara.jpg

Ne bih ja to ovde posebno predstavljao jer nije nista posebno, da mi pre par dana ujak nije rekao,posto je pogledao, da ona nije kao klasicna M70, vec da je neka posebna serija i da ima ovu bravu koja se nalazi iznad izvlakaca izmedju cevi a da to klasicna nema. Molio bih kolege koje poseduju M70 da provere imaju li njihove puske ovu bravu, ili ako neko zna nesto vise o tome neka napise.Hvala.
img440.imageshack.us/img440/2191/bravac.jpg
lovac Joca i Luka srbijalov

Cvele
 Moguce da to nije cev od Zastavine M70 ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

arsa
 Nije moguce Cvele da na Zastavinu baskulu stavis cevi drugog proizvodjaca.

Nego racunam da je sinoc velika vecina clanova bila na slavi pa nije videla ovu temu pa se odgovoru nadam veceras.B)

canis aureus
 arsoika
nije to nikakva posebna serija sačmarice iz Zastave! Svaka položara CZM70 je istog bravljenja kao i ta tvoga ujaka tj trostrukog bravljenja tzv Purdey-Scott izvedbe sistema za bravljenje, što znači da pored klasičnog Purdey bravljenja sa dva donja ključa ispod cevi ima i unapređeni treći ključ koji se nalazi između cevi, kao produžetak, i koji ulazi u prorez na baskuli(glavi puške) i unutar baskule se blokira unutrašnjim pomičnim klinom- sve u svemu jedno od načvršćih primenjivanih bravljenja!
Sve te CZM70 koje sam susretao su takve kao ta sa slike tako da je moguće da je ujak poredio sa drugim modelom Zastavine sačmarice.

arsa
 Hvala Canisaureus na odgovoru. I ja mislim da je greska u pitanju.

canis aureus
 Evo nađoh sliku jedne Zastave gde se vidi taj detalj koji je "uneo pometnju" tj taj "treći ključ" bravljenja
Comp

-al je ova namunjena i doteranaFrown k'o da je iz FerlaNha, SuHla ... quuQuq
canis aureus priložio:
aa_12.jpg

sheytan
 Evo one sa poslednjeg Sajma, ne bih imao nishta protiv da je posedujem:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_0019.jpg

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_0018.jpg
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Browningbar
 Ja lovim zastavinom bokericom vec 5 godina, puska je ispalila oko 200 patrona pre nego sto je postala moje vlasnistvo a od tada preko 1500 i veoma sam zadovoljan sa njom!B)

Inace kupljena je 1990 godine i do sada je radila bez ijedne greske, nadam se da ce tako da bude i u buduce!Confused
Pravo u centar!
srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,206 posete www.srbijalov.com