Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Miroslaw
 Malo da i ja podelim svoja iskustva sa patronima dostupnim na nasem trzistu u calibru 16, inace sam zaljubljenik u Clever Mirage (poc.brzina 405-10 m/s) za fazana i zeca prve tri nedelje lova sacma krupnoce 2,5 mm polu cok, pun cok 3,5mm, kasnije kada pocnu jace zime prelazim na kombinaciju 3 mm i 3,5mm. Koristio sami Nobel sport bez daljneg fantastican metak i veoma brz (420 m/s pocetna brzina) ali ima jedna situacija kod nobela koja mi se nikako ne dopada a to je sto ima dvodelnu casicu(korpicu) pa se pokazalo da kada duva malo jaci vetar ume da rasturi casicu i samim tim poremeti posip (inace ispitano na meti i po vetrovitom i mirnom vremenu). Takodje sam koristio i M90, solidan patron pocetna brzina mu je 410m/s ponekad ume da naidje serija sa jako tvrdom korpicom pa kada pogodim fazana na 30 m kao sa jedinacnim zrnom da sam ga pogodio,rasturim ga, mozda su se popravili sto se toga tice nisam pucao prosle godine sa njim. Za red and black belotov nemam puno sta da vam kazem sem fantastican metak. Za lov guske i plovke u preletu koristim krusikov k 100 i odlicno mi se pokazao kao i semi magnum nemam reci sto se tice te krusikove municije ostalo nisam probao. Da zavrsim izlaganje dakle posle svih experimentisanja zadrzao sam se na mirazu za fazana,zeca, krupniju sacmu 4,4.5,6.25 krusik semi magnum, za prelet guske i plovke k100. Toliko od mene pozdrav...

zexxx
 Dali iko koristi M90,i kakvo iskustvo imaju snjom?
samo smireno.....Grin

lovac74
 zexxx m90 je dobar metak relativno brs spada u brzu municiju i sto je bolje efikasan sve pohvale ja imam za njega

Milan J
 Izuzetno zanimljiva i poucna tema,nekada sam mislio da svaki metak odstreljuje,ali mislim da nije tako,iskreno kod mene ima municije svih proizvođača,ali me interesuje vase misljenje za fazana u prvim izlascima koja je municija naj adekvatnija a da nije skupa,inace mislim da je naj povoljnija italijanska municija po pitanju cene,e sad samo izbor je bitan i verujte da postoji u to sam se uverio jer nekada jedan metak jedan fazan,kasnije sam kupio jeftiniju municiju i 25 kom neznam dali je bio ostrel jednog ili 2 fazana..??? sa RC_om sam imao dosta uspeha...
milan j
Lisica

Cvele
 Belotov tkzv crveni-osmica 3,5mm za fazana zakon! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

blaf
 za kalibar 20 koristim baschieri mithos,za fazana 3mm a zeca 3,5mm,koristim i rc t3,
i baschieri f2 i sva ova municija mi se odlicno pokazala,skoro sam uzeo par kutija
bornaghi municije sa oznakom 11,za prepelice,ova municija mi je totalna nepoznanica,
zna li neko kakva je?,u domacu municiju nemam poverenja,jedna serija je dobra a
naredne tri nevaljaju,za kal 12 uglavnom koristim rc4 sera oro,sa i bez korpice,
POZDRAV SVIMA

Prvo se upiši na temi 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

zoran
 Iskljucivo Rottweil!
Na pocetku sezone (septembar,oktobar) za fazane:semimagnum 12/70, 2.7mm;
novembar-decembar 3.00 mm; i kada temperatura pada ispod nule, koristim sacmu 3.5mm za fazana i 4 mm za zeca!
Probao sam vise tipa raznoraznih proizvodjaca ali zaustavio sa se na Rottweil. nazalost nisam koristio srpsku sacmu zbog toga sto na rumunjskom trzistu je nema!

bogoljub
 Za Fazana,Zeca i Patke koristim sačmu 3,5mm ili 8 Fičijevu.

urosVA
 Najcesce koristim Krusikovu municiju.Za fazana 3mm,za zeca i patke 3,5mm.Samo Specijal,sa BK-a imam lose iskustvo!!!
Harmonika Kolce

bturjane

urosVA kaže:
Najcesce koristim Krusikovu municiju.Za fazana 3mm,za zeca i patke 3,5mm.Samo Specijal,sa BK-a imam lose iskustvo!!!

ja sam nov na forumu,pozdrav svim dragim kolegama po strasti ,upitao bih kolegu urosVA kakva su tu losa iskustva sa BK krusikovim metkom

Pravilo je da se novi članovi prvo upišu na temi 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

Cvele
 Ja sam obezbedio neku kolicinu municije za predstojecu sezonu.... Kupovao sam Hrvatski M90, 3.5mm, 4.00mm, i 4.5mm Smile punjenje 36gr, kazu da nije los metak, videcemo! Grin

Boban
 Ja sam pucao tom municijom i super je ,neces se pokajati.B)

bela
 po principu daj šta daš nebiram osim kad kupujem...
zavisnosti od novčanikaneki put imam za rc a neki put za krušik ili belom .
belom u klasi trapa se pokazao jako dobro za lov na prepelice a puno je jeftiniji od lovnog metkalovac
vižlan i terier

slavko75
 POZDRAV ZA SVE ,STO SE TICE MUNICIJE JA ZADNJE DVE GODINE KORISTIM *RIO* MUNICIJU 6, 8, I DESETKU STO SE TICE FAZANA I ZECA I ZADOVILJAN SAMsrbijalov
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

darkon
 Moja kombinacija je,posto imam bokericu,prva cevka "nobel sport-dispersante",koja ima casicu,koja se odmah raspada i siri snop.U drugoj cevi je "RC4-seria oro".Probao sam sve i ovo mi se najbolje pokazalo.Promasaje sam smanjio na minimum.
Razlika u ceni izmedju proizvodjaca svakako nije uzaludna i mislim da je uvek bolje kupiti skuplji metak.

Cvele
 Dali neko koristi Rio Magnum municiju ? Smile Neka napise iskustva, posto kod nas u prodavnici, je samo ona od magnuma i krusik, naravno, uzecu Rio ;)

Lovac Stari
 Moj kolega koristi RIO u Baikal poloautomatu i vidim da je zadovoljan.

Inace ja sam startovao sa Rottweilovim waidmannsheil(crnim) u kombinaciji sa Selior & Belotom (crveno-crnim).
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 Stara klasika proverena a Stari?Grin

bturjane
 ove godine sam na sajmu u Nisu kupio za probu CAPRIOLO moniciju ital.oznake 0 tj granulacija 3.9 mm nasa 6-ica od 36 gr. pa sledece nedelje kad pocne lov dobicete itvestaj sa terena inace koliko sam shvatio CAPRIOLO je poceo da pravi ovu municiju po uzoru na ital.BORNAGI ciji su bili zastupnici za Srbiju do prosle godine po mojim iskustvima izuzetna municija,pucam vec 4 god Bornagi municiju i to trap od 28gr. na grlicu i u glavnoj sezoni 6-icu od 34 gr. na zeca i plovku u prletu prezadovoljan sam

gorankosovo
 Hocete li mi objasniti koja je razlika izmedju municije sa korpom i municije bez korpe ?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,678 posete www.srbijalov.com