Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 30-06 vs300wm

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
30-06 vs300wm
DESPERADOS
 KolegA sheytan , nisi pogresio nista tvoj PA je jedan od najboljih na svetu i tu nema price , a takodje i kalibar 300WM je na mestu . Lako je nesto smanjiti muka je povecati .Neznam samo koliko ti je duga cev , ali ako je i ona duza onda stvarno odlican izbor.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

stojkuki
 Respect ...
Tvoj odabir ...

canis aureus

ohotnik kaže:
...
Prvenstveno po meni 300WM je za lovce koji su dobro stojeci i koji imaju mogucnost da kupuju skupu kvalitetnu municiju za ovaj kalibar da bi pokazao svoj puni potencijal uz pravilan izbor tipa zrna koji je veoma znacajan za ovaj kalibar .I naravno za turisticke lovove posebno Azija za planinske lovove gde se puca na velikim daljinama divljac velike biomase i tvrda na pogodke.Moj rezon je zasto uzeti 30-06 kada 300WM moze vise od njega a istog su kalibra i tezine zrna.

Ako se ne koristi adekvatno zrno za .300WM -više štete no koristi!!!
Za naše uslove i potrebe(a i mogućnosti) u ovom slučaju- .30-06Spr

-napisao sam u prethodnom upisu a što se slaže sa ovim tvojim upisom ali džaba finansija ako nema na tržištu što smo svedoci da je tačno! I ako se pojavi nešto sem PPUa po prodavnicama nit je velik izbor a o adekvatnosti da i ne pričamo.
A za Aziju i lov divljači velike biomase na većim daljinama lično bih pre odabrao 8x68S ... naravno da mi to finansijke mogućnosti dozvoljavaDu
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan

DESPERADOS kaže:
KolegA sheytan , nisi pogresio nista tvoj PA je jedan od najboljih na svetu i tu nema price , a takodje i kalibar 300WM je na mestu . Lako je nesto smanjiti muka je povecati .Neznam samo koliko ti je duga cev , ali ako je i ona duza onda stvarno odlican izbor.

Bem li ga koja je,

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/Srna4cropres.jpg

el kratja? Confused

Grin Nije Sheytan boodala!!! Kiss
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DESPERADOS
 Druze ko sto rekoh , pravi izbor i marke i kalibra ....B)
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

mogli
 ja sam mislio na zastavin m70 u ta dva kalibra

sheytan
 OndaK 30-06, ako nisi mazohista! B)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

stojkuki
 No no no

moje je mosljenje da 300 wm prejak kalibar za M70. Ako ces taj kalibar uzmi neki 707 sa bul cevkom. tu mozes da ocekuje malo bolje rezultate.

mogli
 ma nemam problem sa trzaj,imam jedno 112kg,

sheytan
 Imam i ja 100kg, pa mi iz M70 ni 30-06 sa 11.7g PPU nije ni malo ugodan! Stari

Kolega mogli, mogli Grin biste nam reći, el si pucao iz M70 i kojeg kalibra? Kažem, 30-06 je žestok, a verujem da je 300WM užasan... Frown

Drugo, ono što često mnogi zanemaruju, pucanj iz 300wm bez antifona takođe nije nimalo prijatan(pričamo o puckaranju u metu, naravno)... Antifoni su fina stvar za strelište, brez obzira na kalibEr! B)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus
 M70 u .300WinMag na strelištu i bije i zvoni!!Frown
U lovu je trzaj prilično blaži(adrenalin ... a i manje se puca) dok zvuk i dalje zagluvljujeFrown

Za lov sa čeke gde se očekuju velike distance za gađanje .300WMB) a sve ostalo Hmmm
Dim

stojkuki
 Ja sam pucao sa m70 u kalibru 308. I to je bilo jace nego moj BAR u 30-06. Kako li bije 300wM ???? Mora da pomera.
Ipak mislim da treba i jace bravljenje i jaca cevka ...
Samo mislim ... Ne tvrdim. Ima ko zna bolje ...
Sa strelista iskljucivo uz antifone. Nikad nisam bez. Posto su poluzatvorena tamo i malokalibarski zvoni. A posto mi usi trebaju.... Antifoni ... Da!

DESPERADOS
 Uplasiste coveka , sad ce da pazari malokalibarku .Frown
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

mogli
 pucao sam iz carls dejli 30-06 i nije nesto velik trzaj.Kolega Desperados imam ja 22lr procitao sam negde u forumu da imas i isto i ti MK

Scorpion Hunter
 Kolega ''mogli'' ako si trazio otvaranje ove teme radi nedoumice u izboru kalibara pri kupovini onda ti je svakako moja preporuka 30-06... A ako si trazio temu da bi video koji je bolji naravno da je bolji 300WM sve prednosti vecem(jacem) kalibru... Od njega je bolji 338WM i tako redom svaki jaci kalibar je bolji od slabijeg... Zavisi za koju namenu Stari
U nasim lovistima ne vidim nikakvu potrebu za magnum kalibrima,za svu divljac koja se lovi kod nas kalibar 30-06 mozes da koristis kao univerzalan uz odgovarajucu gramazu zrna...ika

mogli
 kolega Skorpion tacno ste pogodili sta trazim od ova dva kalibra

stojkuki
 Ajd polako !!!Molitva
Sta znaci bolje. Znaci 300 wm je veci od 243 to jest bolji je ?!?!?!
Hajd zvekni nesto sitno sa njim, liju koleta sakala ili slicno.
Mmmm ne ide to tako. Kalibar prema nameni !!!
300wm nikako nije za sve kao ni 30-06. Moze da posluzi ali nije najbolji.

Ne volim taj epitet najbolji. NikakoNo no no

Podunavac

canis aureus kaže:

ohotnik kaže:
...
Prvenstveno po meni 300WM je za lovce koji su dobro stojeci i koji imaju mogucnost da kupuju skupu kvalitetnu municiju za ovaj kalibar da bi pokazao svoj puni potencijal uz pravilan izbor tipa zrna koji je veoma znacajan za ovaj kalibar .I naravno za turisticke lovove posebno Azija za planinske lovove gde se puca na velikim daljinama divljac velike biomase i tvrda na pogodke.Moj rezon je zasto uzeti 30-06 kada 300WM moze vise od njega a istog su kalibra i tezine zrna.

Ako se ne koristi adekvatno zrno za .300WM -više štete no koristi!!!
Za naše uslove i potrebe(a i mogućnosti) u ovom slučaju- .30-06Spr

-napisao sam u prethodnom upisu a što se slaže sa ovim tvojim upisom ali džaba finansija ako nema na tržištu što smo svedoci da je tačno! I ako se pojavi nešto sem PPUa po prodavnicama nit je velik izbor a o adekvatnosti da i ne pričamo.
A za Aziju i lov divljači velike biomase na većim daljinama lično bih pre odabrao 8x68S ... naravno da mi to finansijke mogućnosti dozvoljavaDu

Druže Bravo 2. Mislim da je 8x68 S tata za takav lov u odnosu na 300 WM. Magnum kalibri su nastali u americi zbog njihove sklonosti preterivanju i želje za dokazivanjem. Za uslove lova u našim lovištima magnum municija nije potrebna bez obzira na kalibar (mali ili veliki). U većini slučajeva kod odstrela krupne divljači (DS i jelen) poželjnije i primerenije je teže i sporije zrno većeg prečnika od lakšeg i ekstra brzog zrna manjeg prečnika.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Bye
u to je siguran i drugar ohotnik jer i njegov izbor, između ostalih, je 8x68S za takve lovoveYes
Zna odlično ohotnik šta valja!!B)
iveli 3
Dim

ohotnik

canis aureus kaže:
Bye
u to je siguran i drugar ohotnik jer i njegov izbor, između ostalih, je 8x68S za takve lovoveYes
Zna odlično ohotnik šta valja!!B)
iveli 3
Druze ucio sam na delu. Par puta sam gledao kako Aral na 350 metara pada kao pokosen sa 300WM a takodje par puta kako medved pogodjen dva puta sa 300WM na dvadeset metara prosto neoseca i stize i ubija neustrasive lajke a i lovci su bili u vrlo nezgodnim situacijama.Dok sa 8X68s Nema tih problema sta mu je na putu da li na 20 metara ili 350 Nikomu nista neprasta.iveli

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,468
Najnoviji član: Darkoni94

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,574,270 posete www.srbijalov.com