Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 25-06

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
25-06
DESPERADOS
 Zasto izbegavati , nema potrebe to je mnogo dobar kalibar za sve , a sa samim zrnom regulises koju divljac lovis.Koristis meko ili tvrdo zrno i odredjenu gramazu i to je to .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

ohotnik

DESPERADOS kaže:
Da li si imao prilike LICNO i direknto da upredis 25-06 i 243W , bas me interesuje kakva je razlika i koji je po tebi bolji ili univerzalniji ili kvalitetniji kako hoces .
Sada imam 25-06 a imao sam 243Win Neznam sta da ti kazem nijanse ih dele Oba su ugodna za pucanje Sto se preciznosti tice mala prednost za 25-06 Efekat na cilju je na strani 25-06 Sve su to nijanse Ali sta me je ubedilo da ostavim 25-06 je njegova brzina koja se moze porediti kao munja i sigurnost da bez mnogo razmisljanja pucam na divljac koja se nalazi bas daleko.A sa 243 sam uvek hteo da pridjem jos koji metar.Oba su dobra ali za mene prednost za 25-06 A mozda izbog toga sto nevolim masovne kalibre u upotrebi.

DESPERADOS
 Hvala , ja sam samo jednom imao priliku da pucam iz 25-06 i to na strelistu , a sa 243w sam se druzio .I meni se cini da je 25-06 bolji kalibar zato me sve to i zainteresovalo.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Hunter forever
 Ohotnik posto vidim da posedujete 25-06,zanima me da li pravi prevelike stete na predatorima (ako ih uopste lovite) , i na srnecoj divljaci? Iako se meso predatora ne koristi ipak ne volim da vidim prevelika ostecenja.
marka Engleski poenter marka

ohotnik

Hunter forever kaže:
Ohotnik posto vidim da posedujete 25-06,zanima me da li pravi prevelike stete na predatorima (ako ih uopste lovite) , i na srnecoj divljaci? Iako se meso predatora ne koristi ipak ne volim da vidim prevelika ostecenja.
Sve u normali nista ekstremno i na predatorima i na srnecoj divljaci.

Hunter forever
 Hvala na odgovoru,pozdrav.

tomo vrbas
 Za kolegu Ohotnika jos jedno pitanje kakvo je nase trziste sa municjom 25-06 i dali koristis PPU i kako se pokazao u lovu i na papiru,razbija li divljac i kakva mu je grupa?

canis aureus
 ... odličan kalibar za gađanje na velike udaljenosti!
Velika brzina, dovoljno teško zrno da ga vetar ne skreće previše ... ali zbog svega toga iako negde postoji veći izbor municije i konstrukcija zrna na našim domaćim terenima taj izbor je toliko skroman da je to tužno a sa ovim mekšim konstrukcijama šteta na mesu ume da bude pozamašna, na iole kraćim udaljenostima a o pogotcima u "tvrdo" da ne spominjemoConfused

Imao sam priliku da vidim odstrel srndaća sa .25-06 na daljini od 70-80m, municija Winchester "tvrđa" konstrukcija(neznam koja jer "nezadovoljni strelac" nije bio za razgovor i tako to) ... ulazna rana na plećki i plećka je bila samo za pse ili bacanje a izlazna na rebrima veličine poveće pomorandže kroz koju je isterana džigerica većinom u tečnom stanju!
Drugi odstrel srndaća ali sa PPU mundžom. Ovog puta na 100-110m. Pogodak u rebra do plećke i ulazna rana skoro nevidljiva ali krvni podliv prečnika tanjira za tortu, a izlazne rane na dva mesta!! Prva, na stomaku 5-10cm od rebara i prečnika oraha a druga je zakačila but pocepavši pre toga veći deo stomakaFrown ... na prvoj je prosut želudac što nije moglo da se opere a kroz drugu su ispala isečena creva što je isto bilo svud po mesu ...Sad
... jedna lija na 100tinjak metara skoro pa prepolovljena a opet drugom prilikom, odličan pogodak na 200+m i šakal sa jedva vidnim ranama(ulaz-izlaz) na rebrima pada tek nakon 400-450m.

I ondaK me sve to bacilo u razmišljanje i predomišljanje iako sam se umalo odlučio posle "udaje" 6mmRem na kupovinu .25-06Rem ... posle viđenih odstrela i rana i slabe pokrivenosti municijom odlučio sam se za .243Win koji je po tome u "boljoj poziciji" ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DESPERADOS
 Interesantno , Ja sa zrnom HP od 90 greina iliti 5.8 rama imam drugacija saznanja.
Odlican i brz preko 1.000 m/s i ne pravi stetu na divljaci pogotovo vazi za predatore.
Zato je i lepo ovde napisati sve sto je vezano za ovaj kalibar da saznamo sve iz prve ruke .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Hunter forever
 Najbolje bi bilo kad bi imali neke slike pogodaka sa 25-06.. Verujem i Canisu i DESPERADOSU jer sve zavisi u pogodku i izboru zrna.

DESPERADOS
 Zato su i pozvani svi koji imaju ovaj kalibar da podele svoja iskustva sa nama .
Sto vise iskustva sa raznom municijom to bolje za nas .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

stevin
 kupujemprodajem.com/Kip-lauf-Sabatti-SKL-98-cal-25-06-1352204-oglas.htm?filter_id=5770835 ovo je zanimljivo
Lisica

Max011
 img515.imageshack.us/img515/9509/200myi.jpg

200 m strelište Sugovine Kragujevac onomad 25-06 pri jakom bočnom vetru Grin
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Hunter forever
 Zanimljiva ponuda..samo i cena je sigurno dobra plus ako se kupuje sa sve optikom ( Swar-je stvar ) sigurno izadje skupo,ali ja bi pre uzeo ovo nego Zastavu.. Po meni je lepse,i da jedno pitanje pri lovu karabinom u kom lovu se ukaze prilika za pucanje dva ili tri metka metaka od jednog odmah sem u lovu na divlje svinje? Bye

Hunter forever
 Pozdrav Max,zanima me koliki je precnik ovog belog kruga u kom su nalaze pogodci?

Max011
 Tacna za espreso Grin

Scorpion Hunter

Max011 kaže:
Tacna za espreso Grin

Jel kao za produzeni s mlekom ili mali espreso ROFL

Max011
 Produženi sa tri kapi mleka uz dobro mešanje konobarice od 26 - 28 leta Bye

DESPERADOS
 Ma zezajte se vi , ali 25-06 pogadja samo tako .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

canis aureus

DESPERADOS kaže:
Interesantno , Ja sa zrnom HP od 90 greina iliti 5.8 rama imam drugacija saznanja.
Odlican i brz preko 1.000 m/s i ne pravi stetu na divljaci pogotovo vazi za predatore.
Zato je i lepo ovde napisati sve sto je vezano za ovaj kalibar da saznamo sve iz prve ruke .

DESPERADOSu Indjijanac

Prosto mi je neverovatno ovo tvoje saznanje, iskustvo!Confused
Kao prvo- tako lagano zrno a sa tolikom početnom brzinom da ne pravi velika oštećenja na "mesu" je ... nemoguće!
Kao drugo- Hollow Point konstrukcija zrna nije ni namenjena lovu već uglavnom streljaštvu, te je vrlo meko zrno koje se uglavnom mnogo cepa i raspada prilikom pogotka u iole tvrđi cilj, što opet mora da napravi veliku štetu na cilju( "mesu" )
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,172 posete www.srbijalov.com