Planinski lov (lov u planini)
|
nidzamotocross |
Objavljen 27.04.2012. 23:39
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Kolega Pez, ako se ne varam vase loviste se granici sa nasem, u pitanju je LU "Zec" iz Grdelice. Delimo istu planinu, i voleo bih da uz tvoju pomoc docaram lepotu lova na Kukavici. Iako divljac manjka, lov na obroncima ove planine, i dalje predstavlja pravo zadovoljstvo.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 28.04.2012. 00:50
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Pozdrav kolega Nidzo,ne varas se nimalo,nasa lovista se granice i sa jedne i sa druge strane Morave,neznam koliko poznajes teren ali granica je od mesta Studena voda pa granicom izmedu sela Bistrica (koje je na vasem terenu) i Repista (nas teren) izilazi na Tumbu pa na Graovski preslap onda potokom koji razdvaja Repiste i Koracevac(takodje vas teren) ide do Morave to je sa leve strane a sa desne uz Caricin potok gde je granica izmedju sela Susevlje (vas teren)i Garinje(n.t.) ide do sela Ljutez(takodje nas teren) i onda na tromedju gde se moje i tvoje LU granice sa LU iz Crne Trave.Sto se divljaci tice tacno je da na levoj strani(Kukavica) zadnjih nekoliko godina nema mnogo divljih svinja(zna se i iz kojih razloga) dok je na desnoj strani situacija povoljnija mada mislim i pribojavam se da ce biti isto,zadnjih 5-6 god.ne lovim DS i odem ponekad samo da bih ispostovao drugove iz grupe,sto naravno ne znaci da ne volim da je bude u lovistu ko pre par godina,srnece divljaci ima (za nas obicne lovce je pod zabranom) oni "neobicni" to ne postuju,zeca ima i ono sto me raduje, brojnost mu se polako ali sigurno povecava,(bar u mojoj sekciji).Dok sam lovio DS lovio sam na granici sa tvojim LU(Graovski preslap,Tumba,Komin) i uvek sam se sretao sa lovcima iz Grdelice,Predejana,Bistrice...lovili smo zajedno i na vasem i na nasem terenu ,nekad sa ulovom nekad bez ulova,vazno je da smo se druzili i treba tako i da se nastavi. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 28.04.2012. 20:43
|

Lovčina

|
Sve si tacno rekao kolega. Divljih svinja je posle bombardovanja bilo na pretek, svake nedelje je bilo po nekog odstrela, kada se proculo to, mnogi su tada bas postali "lovci" i lovili DS, kada je broj smanjen, oni su prestali da placaju clanarinu, ali i dalje izlaze u lov, stanu na poznate prelaze DS i cesto odstreljuju ispred nasih kerova. A ne propustaju ni srnecu divljac koja je naravno za nas LOVCE zabranjena , i cuvamo ih kao oci u glavi, da bi se razmnozavale nesmetano, ali eto, zbog takvih ne uspeva nam ni to. Zec je u porastu, hvala bogu, jer ga ti "mesari" ne love u nedostatku kerova. ;) Otac i ja smo ove sezone sto zbog velikog snega sto zbog upravo tih "lovaca" izasli svega dva puta na divlju svinju. Jednom i, hvala Bogu, sa uspehom. Nisi spomenuo vukove koji su proslih nekoliko sezona harali Kukavicom, ali im je broj smanjen, jer su ih nasi lovci, posto nisu imali vise razloga da uopste love DS, uspesno odstreljivali. Evo slike sa Studene vode, kao sto mi samo ime kaze, volim motore i motocross pa cesto prozujim motorom kroz planinu, tako da odprilike znam ova mesta. Ovo sam slikao letos, na Sv. Iliju.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 28.04.2012. 20:45
|

Lovčina

|
Zeza internet.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 29.04.2012. 19:21
|

Lovčina

|
Nidzo zbog takvih novokomponovanih lovaca "mesara" kako kazes poslednjih godina ne lovim DS,dosadilo mi brate da nekome izigravam pogonica ili kera,jer takvi kao sto i sam kazes sem cekanja na prelazima o lovu neznaju nista drugo. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 29.04.2012. 23:29
|

Lovčina

|
Iz tog razloga vise volim lov u polju sa pticarima. Ali kada se zacuje pesma gonica , jos ako idu pravo na tebe, tu i najboljem lovcu zadrhte ruke i ubrza srce, onda cujes kako se suskanje priblizava, ugledas crne siluete kako se probijaju izmedju retkih bukvi, odaberes pravi cas, BUM, i dok gledas kako se ostale iz krda polako udaljavaju, kerovi sve blizi, a tebi brate srce na mestu. Nema lepseg.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 30.04.2012. 00:27
|

Lovčina

|
Nidzo,moja grupa lovi i sa pticarima i sa gonicima i nemogu da se odlucim sta mi je lepse da li kad picar drzi marku ili kad gonic "tera" lepo je i jedno i drugo, jedino sto bi izdvojio (po meni nista se ne moze porediti sa tim) je trenutak kad gonic podize (pokrece) zeca i onaj ''vrisak" koji nikoga ne ostavlja ravnodusnim,zbog takvih trenutaka volim lov sa gonicima. |
|
|
|
Predator |
Objavljen 30.04.2012. 17:36
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
pez kaže:
Nidzo,moja grupa lovi i sa pticarima i sa gonicima i nemogu da se odlucim sta mi je lepse da li kad picar drzi marku ili kad gonic "tera" lepo je i jedno i drugo, jedino sto bi izdvojio (po meni nista se ne moze porediti sa tim) je trenutak kad gonic podize (pokrece) zeca i onaj ''vrisak" koji nikoga ne ostavlja ravnodusnim,zbog takvih trenutaka volim lov sa gonicima.
Kolega, misliš li na ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=JxMA1N...ys#t=2m10s
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 30.04.2012. 18:16
|

Lovčina

|
Da,da,kolega upravo na to mislim, hvala ti sto si postavio snimak,da i ostale kolege vide(cuju) sta je lov sa gonicima i sta se svakom gonicliji "urezuje" u srce. |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 30.04.2012. 19:22
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Marka, ... Marka je uzivanje ... |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 30.04.2012. 20:01
|

Lovčina

|
stojkuki kaže:
Marka, ... Marka je uzivanje ...
Naravno kolega,ja bih rekao "slika" a ovo sa Predatorovog snimka je "uzivo" i bez toga nema lova u planini. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 30.04.2012. 20:57
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
da se vratimo na temu,ja mislim da je veoma bitno biti u dobroj kondiciji za planinski lov,treba imati udobnu odeću i obuću i biti spreman na promenu vremenskih prilika.narod kaže leti se dobro obuci a zimi kako hoćeš.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 30.04.2012. 21:26
|

Lovčina

|
U mom kraju postoji izreka " Ne idi u planinu,leti,bez kaputa a zimi,bez hleba."
Kolega Indjijanac potpuno se slazem sa tobom,pored kondicije, ima jos nekih "stavki" bez kojih lov u planini moze da postane mucenje jedna od njih je svakako adekvatna obuca, losa obuca i u ravnici pravi probleme a za planinu da ne govorimo. |
|
|
|
Vasojevic |
Objavljen 30.04.2012. 21:39
|

Član

Upisa: 130
Pristupio: 19.07.2011. 19:30
|
I dosta srece.
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjace 
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 01.05.2012. 12:52
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pre svega u svaki lov se kreće sa nekim predznanjem o terenu i divljači koja se tu nalazi
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 01.05.2012. 22:22
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Planinski lov je stvarno prelep doživljaj, a posebno pesma goniča kad odejkuje po obroncima i klisurama!!!Nikola Vojnović jer postavio fenomenalne slike..prosto mu zavidim !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 01.05.2012. 22:32
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Evo i sličica terena na kojima sam ja lovačku draž zavolio i sa goničima drugovao!! Lika, područje Gračačke kotline tačnije Bruvanjski cerovac...planine Kremen, Urljaj, Opčuv..itd...

MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
lovdzij@ |
Objavljen 02.05.2012. 09:30
|

Stari član

Upisa: 393
Pristupio: 20.09.2010. 08:05
|
Naj lepsi lov na svetu Ko jednom oseti cari lova u planini sa dobrim gonicima,taj se iz planine ne vadi vise.
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tacka 
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.05.2012. 19:40
|

Lovčina

|
evo jedne slike iz lova na DS u planini,mozda se ne vidi najbolje ali...
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.05.2012. 19:44
|

Lovčina

|
Ova je sa otvaranja sezone na zeca .... |