Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LAMBRO MUNICIJA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LAMBRO MUNICIJA
mrwa22250

Podunavac kaže:
ali disperzivna municija uglavnom ima rupa u posipu koji je prilično nepravilan.

I upravo zato joj je namena pucanje do 25-30m jer na tim daljinama te rupe u posipu uzrokovane razdelnikom sacme nisu toliko vidljive,vec na daljeNo no noAko se ne varam,prvenstveno je zamisljena kao spec.municija za lov sljuke zbog terena na kom je nalazimo i kratkog vremena koje ista provede u nasem vidnom polju.Ja licno,fazana volim malo da povezem i tek na 30m pucam prvi metak(naravno ako teren dozvoljava).
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

nenad_franc
 ja pa na protiv imam, da kazemo losa iskustva sa lambro disperzant 2,9mm... sve sto sam gadjao, pogadjao sam i bezalo mi je ranjeno, pa je pas morao da zavrsava posao... a to se dogodilo na tri fazana, dva zeca i jednu kunu... do duse, mozda je bilo i do mene, ali bas tri nedelje da mi se to dogadja, da mi bude los dan, i sve istim metkom bas ne verujem... Confused

ssekir75
 ја опалио два торда 3,5мм и задовољан сам, једном пао фазан други пут сојка која је дизала фазане пред нама. од кад је она пала подмири се група Pfft пуцано на око 40м. и чини ми се прилично брз метак.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

darkon
 Podunavac, to "manje više" kod mene je drastično. Grin
Znam ja da lepo promašim i sa municijom koja mi leži, ali mnogo ređe nego sa onom drugom.
Meni se ta disperzantivna municija pokazala odlično kao prvi metak za bliža odstojanja, baš ovo što Mrwa reče, na gušćim terenima, gde se puca na bliže distance, a ja uopšte i pucam brže, pa samim tim i bliže.

Eto Nenade, dva totalno različita iskustva, ja zaista prezadovoljan, odstreljivao sam i zečeve i fazane, i to neke na terenima gde je baš bilo teško za pogodak.

Josev
 Ljudi a da vi probate malo ovo Lambro Wetland. Ja sam tim metkom prezadovoljan mada i BiTurbo mi nesto bas dobro lezi Grin a to da je brz metkic slazem se a ni Tordo nije los Grin
marka fazan

Podunavac
 Disperzivna municija i jeste namenjena za daljine do 25 m. Prvo da ima širi posip radi veće mogućnosti pogotka, a drugo manje oštećenje mesa divljači na tako kratkim distancama. Međutim ko ima izmenjive čokove bolja je solucija postavljanje cilindra i (ili) 1/4 čoka i upotreba standardne municije na koju se lovac navikao. Promašaj može svakome da se desi, naravno. Ali na kraćim distancama su razlike u kvaliteti municije manje izražene. Kada se navikne na jednu određenu municiju svaka promena može da ima za posledicu promašaje. Ali na daljinama 25-30 m i polu čokom može lepo da se puca, a ako se prvim metkom promaši za drugi je već i daljina veća, pa je i pun čok upotrebljiv. Što se mene tiče mišljenja sam kao i Mrwa da je disperzivna municija prvenstveno namenjena za lov šljuke, a za fazana i zeca nije neophodna, čak i ako se divljač diže na kraćim distancama.
Tri prsta 2Kolce

Djurovic Djordje
 Malo da osvezim temu... Danas sam kupio municiju za pocetak sezone na zeca i fazana 01.11... Naravno tu je RC 4 oro 35gr 2,9mm sacma kao drugi metak... Za prvi sam kupio Lambro Direct 34gr sa dve vrste sacme 2,1 i 2,3mm, punjen tecna barutom 63din/kom... Ima li ko iskustva sa njim, a ja cu svoja napisati cim probam... Do sada nisam bio zadovoljan Lambro Feltrom i Tordom, ali trap mi je legao odlico...

http://content-mc...931915.JPG
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

kimi
 Đorđe čini mi se da je sitna sačma za zeca i fazana, pogotovo ova 2,1 mm.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

mrwa22250
 Za pocetak sezone i obzirom da po izboru patrone(disperzante) mogu predpostaviti da se divljac odstreljuje na kracim distancama Ok,ali i u tom slucaju je na donjoj granici za fazansku divljac(licno ne koristim ispod 2,5mm).Za zeca je nikako nebih savetovao.Ako je ima u granulaciji 2,9-3,1 onda bi to bio moj izbor,naravno kao prvi metak.ika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

nidzamotocross
 Pravi se i u 3,3 i u 2,9. Što bi bilo idealno za prvi metak na fazana.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Brka bez brkova
 ovaj lambro direkt je punjen sa sacmom razlicite granulacije,ako se ne varam.meni se to ne svidja,previse je to egzotike za moj ukus.

Brka bez brkova
 ovaj lambro direkt je punjen sa sacmom razlicite granulacije,ako se ne varam.meni se to ne svidja,previse je to egzotike za moj ukus.

Podunavac
 Ova je granulacija definitivno presitna i za fazana i za zeca. Pogotovo po hladnom vremenu. Za fazana bi donja granica trebalo da bude 2,7 mm a za zeca 3 mm. A kad temperature padnu ispod nule za fazana 3 mm, a za zeca 3,5 mm.
Što se tiče municije punjene sa dve različite granulacije sačme to nije najsrećnije rešenje. Na većim daljinama dolazi do rasturanja sačmenog snopa, jer krupnija sačma duže zadržava brzinu i ima manji pad. A realno ne vidim da se nešta postiže sa ovakvim načinom punjenja.
Lično retko kad koristim dva različita metka u puški. A i kada koristim razlika je samo u težini sačmenog punjenja. Uvek koristim italijansku municiju veće početne brzine i sa korpicom za sačmu. Eventualno napravim kombinaciju donja cev 32-34 grama sačme, gornja cev 36-38 grama sačme. I može da bude razlika u granulaciji, donja cev 3 mm, gornja 3,5 mm.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 To važi za patrone kod kojih je veća razlika u sačmi kojom su napunjeni. Ovde se radi o razlici od 0,2mm što ne utiče na snop. Već sam pisao da sam imao od Lambra po par metaka od svih vrsta i sve sam ispucao u papir. Izuzetno dobra municija, od metka do metka. Namigivanje

Inače Direct se pravi i sa jednom vrstom sačme. Ali ga nisam video kod nas.

Podunavac
 Razlika postoji kod svake granulacije, samo je kod manjih težinskih (promernih) razlika manje izražena. A kakva je razlika u efektu sobzirom na povećanje promera (težine) 0,2 mm? Ne vidim da tu ima nekog efekta. Više marketing.
Kada su patrone počele da se pune sa dve različite granulacije sačme, čak se između njih sipao nekakav sitni materijal koji je ličio na griz. Ali ni to nije pomoglo. Jednostavno zakon fizike ne dozvoljava mešanje različitih promera i težina, a da bi se sačuvala dobra balistička svojstva.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross

Podunavac kaže: Ne vidim da tu ima nekog efekta. Više marketing.

Odobreno Yes

Čista propaganda. Kad se setim Krušika Comb. Grin
Pola snopa ga nema na papiru. Jaooo

Djurovic Djordje
 Kod mene u Čačku ima i Direct 3mm, ali sam se odlucio za ovaj za pocetak sezone... Videcemo kako ce se pokazati, ali 2,5mm sacma mi se dobro pokazala, ova jeste malo sitnija ali probacu...

MMilos
 Čini mi se, kolega, da ćeš puno vremena provesti tražeći pogođenu divljač...
Ne treba izmišljati već izmišljeno: 10/8 za fazana, 8/6 za zeca i ne boli glava ;)

Djurovic Djordje
 Pa kolega meni se ne svidja to sto je izmisljeno pa bi da menjam, a za zeca 8-3,5mm i fazana 10-3mm nista ispod toga ... 6- 4mm je za lisicu i to zimi...

darkolovac
 Prosle godine sam za prvi metak tokom cele sezone koristio Lambro disperzante od 3mm i odlicno se pokazao, nisu se zalili ni zecevi ni fazani. Ove godine sam uzeo RC disperzante 2.5 i rc4 oro 2.9 i za dva izlaska koja sam imao problema nisam imao sa promasajima i ranjavanjem.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,803,765 posete www.srbijalov.com