Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IZH-39E

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IZH-39E
kestenovac77
 Hvala Podunavac. Kada postavim predjice ne vidim bilo kakav razlog da ih skidam, eventualno remnik ali i to ne znam zasto bih radio. Varijanta sa busenjem kroz prutove mi izglada kao jaca i bezbjednija. Takva predjica uopste ne dodiruje cijev, znaci nema grebanja i struganja po istoj. Djeluje mi i cvrsce, jer mozda se u lovu i u nekakvoj tarapani po sumi vijak koji je drzi olabavi (pisem o preporucenoj predjici sa sajta).

kestenovac77
 Drugari, zna li neko (pouzdano) da li ova puska ima hvatace u sistemu kocnice? Za IZH-27 znam da ima. Izvolte

Podunavac
 Skineš kundak i vidiš dali ih ima. Lično smatram da ima, jer je IŽ-39 ustvari IŽ-27 pojačan i prilagođen za sportsku (trap) upotrebu.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... 27čin mehanizam ...
Confused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Ne identičan, nego dorađen. Ali polazna osnova je 27-ica.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 pa dobro, u čemu je razlika između mehanizma 27ce i 39ke?!?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Neselektivan obarač i odsustvo automatske kočnice. Ako ima još nešta slobodno dodaj. Meni trenutno ne pada ništa drugo na pamet, a nemam IŽ-39 pri ruci da otvorim pa usporedim.
Tri prsta 2Kolce

kestenovac77
 Hvala vam kolege iveli 3.

kestenovac77

Podunavac kaže:
Neselektivan obarač i odsustvo automatske kočnice. Ako ima još nešta slobodno dodaj. Meni trenutno ne pada ništa drugo na pamet, a nemam IŽ-39 pri ruci da otvorim pa usporedim.
Obarac je selektivan.

PEZ

kestenovac77 kaže:

Podunavac kaže:
Obarac je selektivan.

Pa onda je razlika samo u poluzi koja vraca dugme kocnice nazad prilikom pomeranja poluge kljuca, sve ostalo je znaci isto.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

270
 IZ 39E ima mehanizam i glavu apsolutno identičnu IZ 27E (stariji tip) u dlaku!
I to u tolikoj meri da smo bez problema zamenili cevi sa jednom IZ 27 stariji tip i sa obe puške nakon zamene ispalili po par patrona bez ikakvih problema u funkcinisanju!
Razlika je samo u cevima (dužina, šina i čokiranost) i drvenariji, sve ostalo je isto!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

Podunavac
 I što IŽ-39 nema automatsku kočnicu kao IŽ-27.
Tri prsta 2Kolce

kestenovac77
 Podunavac i 270 slazem se sa vama kao trenutni vlasnik IZH-39E-03. Hvala vam sto ste svojim iskustvom upotpunili ovu temu. Nadam se da ce biti jos, ako zatreba. iveli 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,468
Najnoviji član: Darkoni94

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,584,002 posete www.srbijalov.com