CZ-USA MALLARD
|
Neca92 |
Objavljen 06.06.2013. 16:54
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
stefan092 kaže:
Ja lovim sa puskom koja ima 2 obaraca i bas zbog toga mislim da mi vise odgovarala sa jednim obaracem. Ponekad uzmem od druga iz 27 1c i sa njom mi je lakse.
E, pa onda je pravo vreme da pocnes da se trudis da na pusci koja ima dva obaraca koristis samo jedan, nego onaj jedan isti dva puta...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 06.06.2013. 19:08
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Sve je stvar navike. Lično mi više odgovara puška sa jednim obaračem, pošto sam tako navikao. Moja puška ima jedan obarač a i sledeća koju planiram da kupim će biti sa jednim. Međutim u lovu kolege se dva obarača pucaju jednako brzo i efikasno kao i ja sa jednim, pošto su tako navikli i ispraksali se.
Neco selektor paljbe (redosleda okidanja) može da bude i na kočnici, a ne samo na obaraču. U stvari kod većine pušaka i jeste na kočnici.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 06.06.2013. 20:42
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Cisto stvar navike i ukusa, niti je lose jedno niti drugo, na isto mu dodje. Mozda je najbolja solucija kao kod Brno bokerica gde drugi moze da opali oba s tim sto prvo puca donja cev.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 07.06.2013. 01:17
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Podunavac kaže:
Sve je stvar navike. Lično mi više odgovara puška sa jednim obaračem, pošto sam tako navikao. Moja puška ima jedan obarač a i sledeća koju planiram da kupim će biti sa jednim. Međutim u lovu kolege se dva obarača pucaju jednako brzo i efikasno kao i ja sa jednim, pošto su tako navikli i ispraksali se.
Neco selektor paljbe (redosleda okidanja) može da bude i na kočnici, a ne samo na obaraču. U stvari kod većine pušaka i jeste na kočnici.
E, to nisam znao. Dobra stvar, cini mi se i jednostavnije i funkcionalnije.
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 07.06.2013. 23:20
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Kod pusaka sa jednom obaracom je prednost sto se komotno mogu koristiti i sa rukavicama na rukama, naravno samo ako je selektor na vratu kundaka (na kocnici) |
|
|
|
Marko_1986 |
Objavljen 08.06.2013. 23:11
|

Član

Upisa: 147
Pristupio: 12.03.2011. 21:42
|
ja posedujem mallard u kalibru 12/76 puskica je mnogo solidna za taj novac.
i to sam je kupio u grofu jeftinija bila od ruskog kolca 27ice. puska ima lep kundak i potkundak a ne kao n.p. 27ca grubo itd. ! kad sam je pre dve godine kupovao bila je 48000.-. i za sad sam prezadovoljan. nosio sam je i na gadjanje trapa puska lezi fenomenalno.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima  saita. 
|
|
|
|
Marko_1986 |
Objavljen 08.06.2013. 23:14
|

Član

|
DamirKS kaže:
evo nekoliko slika
Sta kazete?
ja sam prezadovoljan za taj novac neverujem da ima nesto bolje u ponudi.
|
|
|
|
seter |
Objavljen 05.08.2013. 18:16
|

Mlađi član

Upisa: 36
Pristupio: 10.09.2011. 22:35
|
Ja imam Huglu 104A (Mallard) i zadovoljan sam. Lagana puškica, lijepog oraha i dobre završne obrade. Imam i Zbrojovku Tatra, ali ova puška je puno elegantnija i lakša. Mislim da za cijenu po kojoj se prodaje (U BiH je oko 500 sa rezervnim cijevima; ja sam uzeo cijevi od 66 i 76 cm) ne možeš naći ništa bolje. Ja sam i ranije imao bokericu turske proizvodnje (Sarsilmaz) i bio sam jako zadovoljan kvalitetom.
dobar pogled
|
|
|
|
gardista |
Objavljen 16.08.2013. 13:49
|

Član

Upisa: 114
Pristupio: 07.08.2010. 20:56
|
@kolegama oko 1 ili 2 obaracha...
kroz svoj lovachki i streljacki put sam imao prilike i da lovim i da pucam trap u svim varijantama i sa 1 obarachem i sa 2, moje skromno mishljenje je - za lov 2 za trap (sporting, skeet i sl) 1 obarach...
moze svakako i sve je stvar vezbe, ali,
u donju cev breneke u gornju 4orku, pa sad dal proseku pretrci shakal ili svinche - tu je svaka milisekuda vazna a svaka dodatna operacija (guranje obaracha, prebacivanje selektora itd) suvishna...
brzina pucanja drugog metka je nebitna, posto sam imao prilike da upoznam ljude koji su sa 2 obaracha tako brzo pucali da na kraju nismo sigurni dal je ispalio samo 1 metak ili oba, a ne nadjoh poentu toga da u 5 stotinki sekunde sastavim oba metka u prakticno isto mesto? gde je tu korekcija u slucaju promashaja?
kod trapa vam nije bitno prva-druga cev cak suprotno, 1 obarach takodje eliminishe suvisnu operaciju - prebacivanje prsta na drugi obarach uticaj gubitka vremena u toj operaciji - 0 koliko metara moze golub da odleti u 0.05sec?
da ne prichamo o sigurnosti i jednostavnosti konstrukcije samog mehanizma...
za 40 godina S55 koju imamo i sa kojom je otac lovio a danas ja lovim, ni jedan zastoj nikada nije imala...
ganc nov Fabarm Axis mi je u prvih 2 meseca napravio problem sa selektorom (to jest mehanizmom koji je konstrukcijski predvidjen za isti a fabricki kao nepotreban -izostavljen), i smem da potpishem da svi AXIS-i u trap varijantama boluju od istog konstrukcijskog problema, koji je sretjom jedna opruga od upaljacha resila zauvek...
nadam se da nisam bio preopshiran....
|
|
|
|
DjordjeL |
Objavljen 07.11.2013. 08:35
|

Mlađi član

Upisa: 28
Pristupio: 02.10.2012. 16:25
|

ČZ Canvasback 12/76 slična Mallard-u samo ima jedan obarač, za nijansu je skuplja. Meni leži jedan obarač jer više ispucam municije sa njom na strelištu nego u lovištu. |
|
|
|
Macvanski lovac |
Objavljen 07.11.2013. 16:45
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 10.02.2013. 14:04
|
Kolega @Djordje,posto pucas dosta municije reci nam nesto vise o toj puski,da li je bilo nekih problema,kvarova i sl. Dosta lovaca se slaze da odlicno izgledaju,za te pare,jedino treba vremena da se dokazu i u kvalitetu.
Rodjen da budem lovac
|
|
|
|
DjordjeL |
Objavljen 11.11.2013. 09:24
|

Mlađi član

Upisa: 28
Pristupio: 02.10.2012. 16:25
|
@Macvanski lovac
Ja je imam već godinu dana i sasvim sam zadovoljan, ispucala je oko 40 kutija trap municije i oko 2 kutije lovne bez ikakvih problema. Samo da napomenem da nije puška namenjena za trap, nego sam ja mlad i neiskusan pa idem često da ga pucam zbog vežbe.
kada se završi ova lovna sezona odneću je kod majstora da pregleda mehanizam pa ću tek onda imati malo bolji uvid u stanje i kvalitet.
Ovako za sada što se tiče upotrebe radi ko sat i ja sam zadovoljan a i lepa je na oko. |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 11.11.2013. 09:30
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ Trap NIKAKVE veze sa lovom nema!!!
Ako hoćeš da vežbaš radi većeg uspeha u lovu, tvrdim da je trap čisto bacanje para! 
Skeet je nešto sasvim droogo, i naravno da ima sličnosti sa lovom(daljine, puška nije u ramenu i sl.). Problem je samo što su strelišta za skeet u Srbistanu jaaaako retka...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 11.11.2013. 09:53
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
^seki u pravu si, znam neke ljude koji u TRAP-u i nisu tako losi strelci a u lovu nikako da pogode divec, ispromasuju se za sve pare.
Ko zna mozda je to i do toga sto im proradi adrenalin kad vide fazana, al ipak...
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 11.11.2013. 09:57
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
pez kaže:
^seki u pravu si, znam neke ljude koji u TRAP-u i nisu tako losi strelci a u lovu nikako da pogode divec, ispromasuju se za sve pare.
Ko zna mozda je to i do toga sto im proradi adrenalin kad vide fazana, al ipak...
Mi se poznavamo???

novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 11.11.2013. 10:13
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
^ Ne se poznavamo Sheki, ja sam pricaja od neki drugi choveci...
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
SashaM |
Objavljen 17.11.2013. 22:34
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 06.11.2013. 19:48
|
U fazi sam nabavke lovačke puške. Mallard mi je zapao za oko i zbog cene i zbog izgleda. Odem do jedne prodavnice a prodavac mi ispriča priču kako su ipak to Turske puške, cevi nisu tvrdo hromirane kao kod Rusa, zahtevne su za održavanje i nepouzdane (navodeći primer nekoliko Turskih fabrika čije su puške kako on kaže često završavale kod puškara). Totalno me je pokolebao.
Interesuje me da li je ovo iole tačno i kako su se ove puške do sada pokazale u praksi? Svaki savet mi je itekao dobrodošao. |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 17.11.2013. 23:16
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
vido sam par turskih pušaka i meni deluju lagarijasto. ne kažem da ne valjaju, ali meni se ne svidjaju. pored toga, u radnji u nišu gde kupujem municiju vlasnici su mi rekli da su prekinuli da nabavljaju turske puške jer je bilo strašno puno reklamacija. nisam zalazio u detalje. ipak, mislim da taj tvoj prodavac nije u pravu što se tiče cevi. ove koje sam ja vido bile su hromirane. pored toga, provlačila se nedge priča (ne pitaj me gde, ne sećam se) da je u srbiji problem sa rezervim delovima za turske puške. a što se tiče ruskih, ako ne računamo mp 153/155, traži one "sdelano v sssr".
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
SashaM |
Objavljen 17.11.2013. 23:57
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 06.11.2013. 19:48
|
ssekir75 kaže:
vlasnici su mi rekli da su prekinuli da nabavljaju turske puške jer je bilo strašno puno reklamacija.
Identična priča...a tako mi se svidela ova puška... |
|
|
|
Marko_1986 |
Objavljen 18.11.2013. 10:28
|

Član

|
SashaM kaže:
U fazi sam nabavke lovačke puške. Mallard mi je zapao za oko i zbog cene i zbog izgleda. Odem do jedne prodavnice a prodavac mi ispriča priču kako su ipak to Turske puške, cevi nisu tvrdo hromirane kao kod Rusa, zahtevne su za održavanje i nepouzdane (navodeći primer nekoliko Turskih fabrika čije su puške kako on kaže često završavale kod puškara). Totalno me je pokolebao.
Interesuje me da li je ovo iole tačno i kako su se ove puške do sada pokazale u praksi? Svaki savet mi je itekao dobrodošao.
Zdravo kolega ja imam cesku mallard koja je proizvedena u fabrici hugl u turskoj. I prezadovoljan sam sa njom. To sto se tice odrzavanja mislim da ipak svaka puska treba da se odrzava. Sto se tice rusa odnosno iz-a mozda je malo robustniji ali nikako bar po meni bolji. Bar ja nevidim po cemu. A o izgledu da ne pricamo.
|
|
|