nidzamotocross kaže:
Bata Pez je u pravu 100%, ali ima jedna zvrčka tu. Na primer kako bi izgledala skladna položara sa kundakom pravljenim za mene ovakvog ''dugorukestog''
Skladno, kako bi drugačije izgledala!?
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Ti kao majstor to bolje znaš, a i kao admin dopustićeš mi da skrenem sa teme malkice da te pitam nešto.
Na primer, meni treba duži potkundak, jer kada držim položaru, držim je za cevi, sad kako bi izgledala položara sa takvim potkundakom? Ili da se taj nedostatak dopuni dužim kundakom, kako bi onda to izgledalo?
Ili možda postoji treći način da to izgleda skladno?
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Nidžo potkundak puške sačmarice može biti duži ali je to "nepotrebno", kad imaš kundak uradjen po meri, odnosno da njegova dužina odgovara dužini tvoje ruke onda se i taj "prednji hvat" pomera. Pre sam mišljenja da pošto si navikao na PA pušku kod koje je potrebno malo "izdužiti" ruku da bi se uhvatio potkundak sad imas utisak da ti i na položari treba duži potkundak, obrnuto bude kad sa položare ili bokerice predješ na PA pa se onda ima utisak da je puška nešto duža od potrebnog.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Pa na to mislim, kako bi izgledala sa tako dužim kundakom... Da li bi i dalje bila tako skladna.
Pa ne znam, možda je to i tačno. Ali kada držim položaru, meni lakat ruke kojom držim potkundak udara u stomak i ja se ceo iskrivim. Dok sa bokericom imam manje problema, ali je držim za vrh potkundaka. Dok kod PA ruka dodje taman na pola potkundaka.
Na njoj kundak kao da je radjen po meri. Ja zažmurim, i tako žmureći je stavim u rame i naslonim obraz na kundak, kada otvorim oči meni je mušica na pravom mestu, spremna za nišanjenje. Što sam uspeo još kod jednog Benelija, turskog Armed poluautomata i kod turske bokerice CZ USA Mallard. Mada nisam kroz ruke proturio dovoljno pušaka da bih nešto zaključio.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Kral je dobar, s obzirom na cenu koštanja moglo bi se reći i odličan, zgodan, lak, estetski dosta lepo i skladno uradjen, neznam dali ih prave sa drvenim kundakom, ali se meni i ovaj sa plastičnim svideo.
Nakon par meseci kupi ga drugar, pa sam imao prilike i da se malo bolje upoznam sa tim PA i ispucam koji metak, ne mnogo ali sasvim dovoljno da vidim da odlično nosi jedinačna zrna, što je za pohvalu.
Pratio sam kako se ponaša sa raznim proizvodjačima municije i raznim težinama punjenja, imao sam prilike da vidim sve njegove vrline i mane jer drugar već tri godine sa tim PA lovi na par metara daleko od mene, mogu slobodno reći da Kral jedino ne radi sa trap i skeet municijom, što po meni i nije toliko strašno-ne rade ni pojedini dosta skuplji PA, a nije ni namenjen za takvu vrstu metaka (piše u uputstvu), svu ostalu municiju guta bez problema. Sa kartonskom municijom nije probano.
E sad dali su svi takvi ili ovo važi samo za njegov PA ne mogu reći, uglavno znam da se on nije pokajao što ga je kupio.
Imao sam prilike da isprobam ovaj PA, davno sam pisao o tome. Jako mi se svidja vise nego sve ruske lubure! Jedina moja zamerka je pistoljski rukohvat koji je dosta zakrivljen i skucen, nepristupacan strelcima sa vecom sakom.
U sustini sve je to stvar navike. Navikao sam na polozari da mi rukohvat bude komotan za drzanje, pa mi ovaj na kral armsu dodje tesan. Ali sve je to stvar navike i mislim da bi se brzo navikao na ovaj PA. Taj rukohvat je moja jedina zamerka inace puska je ekstra odradjena za svoju cenu. Posto sad ne idem u lov vec pucam samo na glinase pa sam zadovoljan ovom polozarom, kad budem ponovo poceo da lovim i ako budem kupovao PA ozbiljno cu razmisliti o ovom PA.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?