Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gold Hawk Krušik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gold Hawk Krušik
nenad_franc
 ja sam ladno napisao Browning,a hteo sam da kazem rotwell! kolega iz moje grupe je na cetrdesetak metara pogodio svinju,usla je i na drugu stranu se zadrzala u kozi! kad je pogledao nije bilo ni kapke krvi i on je pomislio da je promasio,posao je pedesetak metara i naisao na lokvu krvi i posle pet metara je nasao u trnju! u kalibru 12/70! jedino sto im je cena malo veca!

kojot
 kasnim posto sam od skoro ovde ali nema veze prokomentarisacu.sto se tice havka iz mog iskustva mislim da to uopste nije pouzdan metak,pucao sam u metu na oko 50m metu od kartona i istina je da se zrno zarotira i kroz metu prodje polozeno tako da se ocrta zrno sa krilcima u celini to je prva stvar,druga stvar je da je moj kolega jednom kupio 10-ak havka neznam koji su patroni su bili ljubicaste boje i srecom da ih je isprobao pre nogo da lovi sa njima jel su skoro svih 10 opalili a zrno je ostalo u patronu,toliko o havku.

rocca
 ja sam pucao sa njim i dobre rezultate daje sto se preciznosti tice,za ostalo ne znam.
"Dobar pogled i mirna Ruka''Bye

Lala

kojot kaže:
kasnim posto sam od skoro ovde ali nema veze prokomentarisacu.sto se tice havka iz mog iskustva mislim da to uopste nije pouzdan metak,pucao sam u metu na oko 50m metu od kartona i istina je da se zrno zarotira i kroz metu prodje polozeno tako da se ocrta zrno sa krilcima u celini to je prva stvar,druga stvar je da je moj kolega jednom kupio 10-ak havka neznam koji su patroni su bili ljubicaste boje i srecom da ih je isprobao pre nogo da lovi sa njima jel su skoro svih 10 opalili a zrno je ostalo u patronu,toliko o havku.

Ne mogu da verujem! Pa jel bilo nekih problema sa puškom? Znaš i sam koliko je to opasno! Iz koje puške je pucao taj kolega?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kojot
 sa puskom je sve ok,pucao je iz ruske poluautomatske 76-ice,sasvim slucajno gadjao je drvo opali prvi nema pogodka drugi isto treci isto mi vec poceli da mu dobacujemo kad on uze metak sa zemlje koji je predhodno opalio i kaze zrno je i dalje unutra,bilo je nas nekoliko kolega i svi smo se uverili i od tad nemamo poverenja u taj metak.vec sam reko imali smo havke sa crnim i ljubicastim patronima to su bili ljubicasti posle toga smo pucali sa crnim sa njima je sve bilo u redu ali je tacno da se rotiraju prilikom pucanja,ne svaki ali ko sme nek rizikuje!

Lala
 Nije mi jasno kako je poluautomat uspeo da repetira, ako je zrno ostalo u patroni? Sreća da je bila ruskinja, to izdrži sve i svašta

kojot
 sinoc sam peicao sa kolegom sto je kupio te havke podsetio me kako je tacno bilo,ispostavlja se da je problem bio u kapislama koje prilikom pucanja puknu (rascvetaju se) sa spoljasnje strane gde udari igla a puska je izbacivala tako pune patrone kao i prazne.

Sniper Hunter
 Rusko cudo!!!!Grin

Kile_
 nema sanse da je poluautomatska puska uspela da izbaci patronu ako nije projektil izleteo iz cevi jer rupe za izduvne gasove se nalaze na sredini cevi,i kroz te rupe moraju da izadju gasobi koji sabijaju komoru i vracaju zatvarac u nazad izbacuju cauru i ubacuju novu u cev....po meni tako nesto nije moglo da se desi...jer prvo ide projektil pa za njim gasovi,koji ne mogu da izadju iz cevi pre projektila za izlaze kroz te rupice...kojim slucajem da projektil nije izasao a gasovi nekako uspeli da produ izmedju i krenu kroz cev izasli bi kroz usta cevi a ne kroz rupice,a i da je neka kolicina gasova i izasla kroz rupice ne bi bo veliki pritisak koji bi ponovo repetirao pusku.....moje misljenje 
Samo 300 i 4x4

kojot
 tvoje misljenje-jer mladjan si lovac ti!!! ima vremena da se uveris,mala sala ;) OK postujem svacije misljenje ali stvarno nemam razloga da pisem neistinu,kazem on je pucao a mi gledali dali ce da pogodi i tako nekoliko metka znaci puska je izbacivala tako pune patrone.

Kile_
 ne nemoj pogresno da me shvatis,nisam ja rekao da ti govoris neistini,nego ja sumnjam da se to tako desilo.zato kazem moje misljenje,jesam mladjan ali petlic u punoj snazi Grin hehe
Samo 300 i 4x4

Lala
 Ovo sa probijenim kapislama objašnjava kako je poluautomat izbacio patronu: gasovi su kroz rupu na kapisli izvršili udarni pritisak na čelo zatvarača i gurnuli ga u zadnji položaj, i patrona izleće, iako je zrno ostalo u patroni!
Ovo je veoma opasno, zbog nekontrolisanog izletanja plamena i čestica baruta kroz otvor na telu puške, gde izleće ispaljena patrona. Plamen i gasovi su usmereni prema nazad i prema dole, prema ruci koja okida i prema glavi lovca - ovako može dobro da se opeče ruka, a i oči mogu biti povredjene!
Meni se to desilo sa nekom municijom za prepelice, pre nekoliko godina (dali mi da probam ručno punjene patrone). Kapisle su izletale iz patrona, mesing se kidao sa 'ruže' kapisle i uletao u mehanizam za okidanje i zaglavljivao, a plamen i čestice sam osetio po licu i ruci, sva sreća bez posledica. Ispalio sam 2 patrone, i celu kutiju hteo da bacim, jedan kolega sa dvocevkom je uzeo i ispalio sve bez problema, pošto kod prelamača glava puške ne dozvoljava da izleti kapisla. Verovatno je mehanizam za zabravljivanje trpeo veći pritisak, ali ovaj kolega 'ladno uze kutiju, i ispuca.
Od tada ne uzimam neproverenu municiju.

canis aureus
 Turpiju pa po igli a ako je mloogo tvrda isto ponoviti brusilicom
...
Confused

Lala
 Canisaureus, nije kod mene problem u udarnoj igli, nego je bio problem u kapislama, nisu bile dobro nabijene u patronu. A ovo sa Krušikom, ako igla buši samo kapisle na GoldHawk, onda takodje mislim da je problem u lošem materijalu kapisli.
Pričao mi je čovek koji se dugo bavi lovačkom municijom, da se često uvaljuju loše kapisle, gde su zidovi kapisli ili tanki, ili je mesing lošijeg sastva (bakar i cink moraju biti u odredjenom odnosu, da ne bude mesing krt i puca prilikom udara igle). Pa se onda dešava ovo o čemu pričamo.
Poznavajući Krušik, kod njih je sve moguće (kao onaj nesrećni Fiocchi koji sam ja kupio, što oni pune).

Kile_
 e to sto lala kaze ima smisla,objasnjava sve
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 sve što Lala kaže ima smislaBravo 2
mada ovo sa brusilicomHmmm

"mislim da je problem u lošem materijalu kapisli"
ili je problem
"nisu bile dobro nabijene u patronu"
Hmmm

dešavalo se ruskim poluautomatskim sačmaricama da probijaju kapisle na pojedinoj municiji koja je odlično, i bez tih problema, funkcionisala u svim drugim sačmaricama, poluautomatskim ili ne, što navodi na problem "udarne igle" i "brusilice". Možda to nije problem u ovom slučaju ali ne treba ga zanemariti.
Kod Krušika je sve moguće(kao i kod PPU-a), kvalitet, cena, domaće tržište...Sad

Lala
 Možda nisam bio najjasniji... Smisao je sledeći: kad je probijena kapisla samo na jednom tipu patrone, onda je u pitanju loš materijal. A ono što se meni desilo je bilo izletanje kapisle iz patrone, to je drugi problem, ali izaziva slične efekte.
Naravno, moguće je da kod neprecizno izradjenih pušaka udarna igla suviše duboko udari i probije kapislu. Ali je isto tako moguće da kapisla nije dovoljno duboko utisnuta u patronu. Govorimo sad već o teoriji. U praksi su najčešća ova dva uzroka: loš materijal i izletanje kapisle iz ležišta.

Kile_
 ja imam rusku poluautomatsku pucao sma iz nje i sa extra patronamai i sa losijim i sa patronama koje su ponovo punjene i sa pod kalibarski metkom da kucnem u drvo svaki metak je opalio i zavrsio u metu
Samo 300 i 4x4

kojot
 kile-posto lovis iz ruske polu.aut. pogledaj sliku ima je na temi-optika za komb.pusku

Cadara
 Ja sam pucao Gold havk oko 10-tak patrona i isto toliko silver hawka iz kombinovane puške koja je perfektno upucana, kalibra 7X57R/12. Na 50m original brenekeRWS mi nosi 5cm gore i oko 5cm desno i tu pravi grupu. Naravno 7X57R je idelano upucan. Zašto ovo prvo govorim, gold havk se dešavalo na toj daljini da promaši celu metu 1X1m te pogodi sasvim OK, te ispod 20cm itd, sa silver havkom su ta odstupanja bila manja i nikada se nije desilo da zrna nema u meti ali isto rasipanje, uglavnom su sve bili višlji pogoci ali se dešavalo i podbačaji.
Jako, jako neprecizna. Imam zelene čaure krušikovog silver hawka i zelene čaure gold havka ali se vidi da su god gold havka fiocijeve čaure, takođe ostalo mi je par komada crvenih čaura golda. Pominjao je ovde neko boju čaura.
Lična iskustva ili iskustva drugih lovaca su ta da ta kugla iako ima 14gr odnosno 18gr silver do normalnih distanci za pucanje lovačkom puškom sačmaricom (40-50m maksimalno) je ubitačna i video sam odstreljene svinje. Nepreciznost je glavni problem. Podsetiću da Sauvestre francuskog proizvođača na osnovu kojeg je i Krušik pravio ove svoje proizvode ima 28gr u kalibru 12, sa početnom brzinom od 520m/s, Sauvestre je izrađen projektil od posebne legure koje francuzi naravno nisu otkrili još nikom a plastična krilca (stabilizatori) su odrađeni kvalitetno.
Možda neko ima bolja iskustva, ja imam jako loša i što se mene tiče ta kugla nije za preporučiti.
Lovac stari sa foruma me poznaje dobro i zna da ne pričam koješta.
Poštujem i tuđe mišljenje i tvrđenje ali bi baš voleo da uživo na strelištu vidim te lovce koji tvrde da je gold hawk precizna kugla.
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,415 posete www.srbijalov.com