"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
KomadantMark kaže:
Trofej je ocenila komisija u sastavu Prof. Dr Miloš Beuković, Dipl.Ing Milenko Zeremski i Dr vet.med Milan Novkov
Da li se g. Premil Popović (kome skidam kapu na lovačkom iskustvu i odstreljenim trofejima) velikodušno odužio članovima komisije u skladu sa ocenom koju su dali?
Koliko se secam g Premil je bio ljut na svaku pomisao na prevaru, citiram: "To je ordinarana i gnusna laž. To je neviđena glupost. Tipično srpski. Umesto da budemo ponosni što je takav srndać odstreljen u Srbiji mi sada izmišljamo koje kakve gluposti. Zove me ceo svet, zovu me u lov, zovu me Mađari,oni mi čak daju poseban prostor za izlaganje ovog trofeja. Ceo svet o tome priča a mi ovde pravimo ujdurme. I o kojoj to se fotografiji priča. Neka mi je pokažu. Ma ne pada mi na pamet da se od ovoga svega branim. Dođe mi da ga nikada ne izložim ili da ga čak smrvim. Nervira me čitava ova priča. Hoću da lovim na miru"
JBG nije on čovek kriv!
Kriv je onaj ko mu je ponudio odstrel takvog srndaća, kao i oni koji su ga tako "stručno" ocenili.
Još ako je čovek to debelo platio, neka traži nazad pare od komisije koja je morala znati o čemu se tu radi!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Zato sto se trofej stabilizuje tek nakon tri meseca tj 90 dana. Smatra se da trofej u prvih par dana izgubi najvise tezine na isusivanje a za 90 dana se dobije svoju konstantnu tezinu.
Drugo "Svoju konacnu ocenu svaki trofej dojija izlaganjem na medjunarodnim izlozbama ili nacionalnim izlozbama pod pokroviteljstvo CIC-a odnosno upisom ocene i dimenzija u katalog. Svaka druga ocena je PRIVREMENA."
E ovaj se baš stabilizovao!
I to od "svetskog prvaka" do škarta!
Poenta je u tome da su članovi komisije, kao stručna lica sa CIC licencom, morala znati ono što je napisala komisija LSS!
Ili nisu i to spada u "slobodno uverenje"?
Nije ovde stvar o nekoliko poena nego o rezlici između "svetskog prvaka" i škarta!
Zar ne?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Prvo trofej se naplacuje (kod srndaca), na osnovu tezine u gramima tako da komisija nema stim nista.
drugo covek je video sta i gde puca, nije ga niko nagovorio da puca ili mu nedaj boze naneo koncanicu na srndaca i opalio.
Trece valjda covek posle odstreljnih mislim 600 srndaca za 12 godina zna sta puca.
Neznam procenite sami
Sta ti kazes generacio!
Ma ja sam to figurativno, onako laički, rekao "škart"!
A mislio sam baš na ne postojanje uslova za ocenjivanje, što Komisija mora da zna!
To je potvrdila i komisija LSS! Zar ne?
Ispraviću se :
Nije ovde stvar o nekoliko poena nego o rezlici između "svetskog prvaka" i "0"!
Zar ne?
Pepa 75 kaže:
Prvo trofej se naplacuje (kod srndaca), na osnovu tezine u gramima tako da komisija nema stim nista.
drugo covek je video sta i gde puca, nije ga niko nagovorio da puca ili mu nedaj boze naneo koncanicu na srndaca i opalio.
Trece valjda covek posle odstreljnih mislim 600 srndaca za 12 godina zna sta puca.
Neznam procenite sami
Sta ti kazes generacio!
Sve mi je jasno, ali mora "svetski prvak" bar "malo više" da košta!!!!
Makar nezvanično????
Licno od Zeremskog sam cuo da su mogli da ga ocene, tj. da je po njima ispunjavao uslove, ali i sam je bio skeptican oko toga da li ce biti medjunarodno priznat... Od prvog dana se digla bura oko ovoga trofeja, a evo ni do sad se ne smiruje....
Ja znam, da smo ovde na portalu svojevremeno postavili sliku tog istog srndaća, sa naslovne strane nekih austrijskih ili nemačkih novina, tekst na naslovnoj je bio na nemačkom. Ista ta slika koja je objavljena na sajtu LSS, samo sa širim planom slikanja (vide se štale i okolina). Pokušavam da nadjem tu sliku i taj upis. Molim članove, ako neko zna ili se seća, ko je postavio taj upis, da mi pomogne.
Da, bila je priča da je slikan u nekom uzgajalištu u Austriji!
kako je završio kod nas, to je verovatno "lovna tajna"!
Bio bi to jedinstven slučaj da divljač migrira u naša lovišta, pošto nas oduvek ubeđuju da migrira iz naših lovišta (onda kada neko postavi pitanje gde su srne i srndaći, a bilo ih je prošle godine)!
Meni je prosto neveravatno, a to sam pisao i onda kad je odstreljen taj primerak, da niko nije pre toga čuo za takvog srndaća u tom lovištu. Pa ljudi, lovci, u svakom lovištu se zna otprilike gde je kakav srndać, na kojoj teritoriji se kreće. Nemoguće je da se takav primerak ne primeti ranije! NEMOGUĆE! Primetili bi ga lovci, tokom redovnog lova, primetio bi ga lovnik, lovočuvar... Ma za čas bi se čulo za njega! Ovako ispada da je odjednom takav trofej izronio niotkud.
Pretražujemo ceo portal, daj Bože da nadjemo tu sliku, biće mnogo jasnija priča. Jedino ako nije zbog dugog protoka vremena, taj deo upisa iz tog perioda, izbrisan.
Lala kaže:
Ja znam, da smo ovde na portalu svojevremeno postavili sliku tog istog srndaća, sa naslovne strane nekih austrijskih ili nemačkih novina, tekst na naslovnoj je bio na nemačkom. Ista ta slika koja je objavljena na sajtu LSS, samo sa širim planom slikanja (vide se štale i okolina). Pokušavam da nadjem tu sliku i taj upis. Molim članove, ako neko zna ili se seća, ko je postavio taj upis, da mi pomogne.
Eto to je to!!! Objavljeno je na temi 'Galerija abnormalnih srndaća'!!!!
Na slici koju je objavio LSS na svom portalu, nedostaju slova na nemačkom jeziku.
Pogledajte kada smo o tome pisali, onda se LSS nije zvanično oglašavao, nego tek sad!
Komandant Mark, hvala na pomoći!B)
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?