Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sub sonic municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sub sonic municija
Kile_
 e lalo izvini ali izgleda da si me pogresno shvatio,nemoj da s eljutis ali nije mi bila namera da napadam tvoj komentar niti tebe licni vise sam bio okrenut ka celoj diskusiji u Hunterovom komentaru.
sto se tice tvoje komentara do sam sam sam ih uglavnom podrzavao i salgao se sa cinjenicama.
ne znam,svako ima svoje misljenje,prepirati se oko toga nema svrhe jer se nista nece popraviti samo pogorsati.
da lalo rekao sam to mozda nisam detaljisao,ali pazi
razlika je u tome sto je zabranjen lov camcem na reci(dunav,tisa,sava i ostalim rekama srbije,znaci na reci lov je dozvoljen iskljucivo sa obale)
a dozvoljen je u svim ostalim zatvorenim tipovima lovista.ja u komercijalu idem u loviste deliblatska pescara potez labudovo okno,tu se lalo nalazi prirodno jezerce,sa okolnim mozvarama,pritokama i tako te vodene zajebancije,e tu je dozvoljen lov iz camca.da li se sad razumemo??
ja kod mene u guduricu u beceju na taj kanal mogu da idem camcem i lovim iz njega,ali ne smem po dunavu...
Samo 300 i 4x4

nenadx
 Covek je pitao o subsonik municiji,pa se otislo u raspravu o zloupotrebi,pa i na camce.Ali ajde,zloupotreba je moguca od bezbroj pomagala pa unazad gledano dodje se i do same puske.Ranije je karabin mogao da ima samo povlasceni gradjanin(do 1990.ako se nevaram)uz obrazlozenje da moze doci do zloupotrebe.Ja razumem ogorcenost lale na lovokradju i svaki lovac bi trebao,Cak sam licno protiv subsonik municije,ali problem lovokradje nece se resiti samo zabranama,vec striktnim sprovodjenjem zakona.Ali hajde da se prebacimo na tu temu,a ova neka se zakljuca,jer izgleda da o njoj vise nemamo sta reci.
Dobar pogodak

Lala
 Pročitao sam ponovo sve postove o ovoj temi, i vidim da svi mi manje više isto mislimo.
1. Mogućnost zloupotrebe ove subsonic municije je ogromna u Srbiji, zbog slabe kontrole i nesprovodjenja zakona, kao i zbog lažne kolegijalnosti medju lovcima (neprijavljivanje)
2. Subsonic municija povećava mogućnost ranjavanja divljači, i njenog kasnijeg uginuća, pa se gubi smisao njenog korišćenja za odstrel, odnosno, bilo bi daleko više štete na divljači, na ovako relativno siromašnom fondu divljači kao što je kod nas u Srbiji
3. Ja bih lično glasao za korišćenje ove municije isključivo za odstrel štetočina

Da ne budem shvaćen pogrešno, nije mi bila namera uopšte da se svadjam sa bilo kime, a najmanje sa Kiletom Smile, on je iz Gudurice, a tamo imaju najbolje vino u Vojvodini, provereno (preporučujem 'Frankovinu' crno vino)! Grin
Ali mi skače pritisak na 200, kad se setim šta sam sve vidjao i kakve priče sam čuo, pa reagujem oštrije nego inače.
Neka mi kolege ne zamere, ako sam nekog načepio, nije mi bila namera.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Meni licno je drago da razmenom misljenja,koja su naizgled razlicita(bar u startu)dodjemo do onog bitnog,a to je dobrobit naseg lovstva.Inace odlican zakljucak za ovu municiju,Ona je neupotrebljiva za vece daljine,pa bi verovatno bila dobra za neke prilike i to za strucne sluzbe.Meni je trenutno bitnije ovo sto si rekao za kileta i to vino.Moracu da ga kontaktiram,jer mi je preporuceno kvalitetno crno vino.Evo kile ovom prilikom dajem ti podrsku za lov iz camca.
Dobar pogodak

Lala
 E da, ako je to jezero gde Kile ide da lovi patke, ono jezero pored sela Deliblato, onda znam gde ide, super je teren, inače je to jezero odlično i za pecanje krupne štuke!
Nenadx, ja sam bio u Gudurici u lovu kao gost 'Vršačkih vinograda', vodili su me u tu kuću-muzej sa podrumima izvanrednog vina. Hvataj Kileta za gušu, i nek iskuka kako god zna to vino, ja nešto bolje nisam pio u zivotu! Kako su rekli domaćini, to vino 'Frankovina' se pravi samo tamo na Vršačkom bregu, a cela proizvodnja je išla ranije na dvor Habsburga u Beč. 

nenadx
 Administrator ce verovatno obrisati ova par zadnja dopisivanja,ali nema lova ili posle lova,bez dobrog vina.Jesi li pio krokan iz N.Beceja tj,Bisernog ostrva.To je isto vino sa svojom pricom,doduse belo ali...Sada ga je veoma tesko naci.Meni je doza 1 ili2. case ali dovoljno za uzitak.A kileta cu morati da cekam na ceci,nema ga ili u pogon pa iskoci ce odnekud.
Dobar pogodak

Lala
 Po efektu koje je to vino napravilo kod mene, rekao bih da je u pitanju subsonic, bio sam teško ranjen Smile A hajku su predvodili neki tamburaši Grin

Mislim da će se Kile najpre morati navabiti na zvuk tamburaša Veselo, ili možda na mamac - flaširano crno Grin Inače, ti momci iz Gudurice su za*ebani igrači, svojim očima sam video! Grin Grin Grin

nenadx
 znaci vabilica burazeru(eto zloupetreba,legalnih sredstava).Ipak ce primama biti delotvornija.Nisam razumeo koji tip subsonika je bio krokan ili frankovina
Dobar pogodak

Lala
 Subsonic 'Frankovina' cal. 0,7 buteljka Grin izgleda da je bilo magnum punjenje Grin Grin Grin

Sniper Hunter
 To je najbolja subsonic cal.0.7GrinGrin Grin Ukusno

Kile_
 hehe necu mogiu na skaki komentar da odgovorim,ali eto prodiskutovali smo o svemu..
naravno ljudi pa mi smo lovci u srcu majkumi,nema nama mesta svadji.
slobodno drugovi moji lovci ja sam u vrscu najavite kad god,ja vas vodim u guduricu na najbolje vino u Srbiji ako se ne varam,ali da je najstarije to sigurno.
ziveli i dobar pogled Smile

Samo 300 i 4x4

nenadx
 Obradismo dobro ovu temu,samo jos da je sprovedemo u praksu kad odemo u kiletov kraj.Sniper hunter,dali se u Petrovcu koristi taj subsonic u 0,7 cal.doduse imam rod tamo,ali nisu lovci,pa se slabo razumeju u tematiku,cudi me da pored Homolja....lovis guske i patke,mada se slazem da je to atraktivan lov.
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Najcesce se u Homolju i koristi subsonic ali samo od sljiveGrin a najcesce lovim divlje patke i guske posto mi pokraj kuce protice reka Mlava pa kad mi bude hladno ili nestane subsonica brzo skoknem do kuceGrin Grin Presrean da popunim rezerve. A"uzgred da napomenem da se 3 januara 2010. odrzava manifestacija u mome selu koje je domacin "Ledena Patka"pa izvolite na druzenje. kontakt tel. TONI grupovodja 0621330003 ili 012340440, Ja dolazim iz CH 2 .1.10.DOBAR POGLEDCao poljubac

nenadx
 Evo draza zapoceo temu (gde si druze)koja je ustvari veoma opsirna,pa u to ime nastavljam.Taj subsonik od sljive je u stvari magnum punjenje(evo teme za polemiku,koji je u stvari magnum).S.Hunter,hvala na informaciji,ako nije problem priblizi nam malo tu manifestaciju.Hvala i na pozivu.Domacinski.
Dobar pogodak

Lala
 Lele, Sniper Hunter, pa kako tako nazvaste manifestaciju: 'Ledena Patka'... Pa zamisli sad treba nekog da pozoveš da se oproba na ledenoj patki, čoveče Grin Grin Grin mož' da ti odgovori da ga trgneš za patku, ali vruću Grin Grin Grin Šalim se, naravno, ne zameri Smile
A ako je subsonic šljiva magnum punjenje, šta bi onda bio trap? Možda ono pola belo-pola soda? 

Cvele
 Sniper, jel to lov na patke, cim se tako zove manifestacija ?! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Jeste Cvele lovi se divlja patka ali se vise posvecuje paznja samom druzenju gadjaju se i glineni golubovi ,to je zapoceto pre 3-4godine a pravo da ti kazem ja jos nisam ucestvovao jer posto se nalazim u CH treba da uskladim odmor i obaveze jer 4 nedelje g. odmora je kratko da bi se sve stiglo ,tako da je ove godine i meni prvi put da ucestvujem.Sekcija je mala broji 30.tak lovaca pa treba dosta rada oko organizacije i svega ali po prici uglavnom ispadne dobro bude preko stotinak ucesnika,a s obzirom na velicinu terena i same reke mlave jos i bude i prilicno odstrelenih pataka ,a prosli put pale su i 2.e d.guske,ali bude dobrog druzenja.Znaci bude subsonicno da ne bih skretao sa temeGrin

Cvele
 Koliko se placa ?! Smile

Sniper Hunter
 Uplata je 500.din po lovcuBye

Cvele
 Ok, hvala Smile Lepo je druzenje, ali jos lepse kad se odstreli nesto u tom druzenju Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,846,329 posete www.srbijalov.com