Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Cvele
 Boga mi, ti imas dosta zaliha, trajace ovo tebi Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Sniper Hunter, jel ova presa automatski razmerava količinu baruta i sačme, ili ti moraš na vagicu? Možda je glupo pitanje, nikad nisam punio, pa ne znam
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]Lalo nije glupo pitanje presa ima merice koje se ubacuju u presu za barut i olovo slikam i to sada i postavljam aposto ne moze kod mene na postu da pogledate evo sa YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=ZcEKrh...cEKrhxa-vo

Malo sam izmenio, klikom na link, ide se direktno na YouTube. Nadam se da se ne ljutiš Smile
;)[/xhide]

Lala
 Pogledao sam, strava je spravica! Ovim čudom može začas da se napuni za jednu lovačku grupu patrona za jedan izlazak na fazana, npr.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]i43.tinypic.com/minxbs.jpg

Ovo su merice za barut i olovo mali problem imamo sa nasim zlatiborom jer za njega za cal12 morao sam neke da obradim skratim dok ih nisam doterao jer rade sa americkim barutima koji imaju manju zapreminu ali za cal16 mislim nema problema a za cal 20 jos i manje jer ide manje barut tako da se nadje lakse odgovarajuca e tu treba vagica za "prah"da bi dobro doterao merice.Znaci slika 2 merce na nosacu levo barut des. olovo sl.3 merice ubacis u nosac sl 4 sve zajedno u masinu sl.5 vratis plocicu na mesto dotegnes srafcice ..........i ............PICIIIIIIIIIISmeko B)

i40.tinypic.com/263irkh.jpg

i43.tinypic.com/zy7iwn.jpg

i44.tinypic.com/xm4a2x.jpg

i42.tinypic.com/15wmhxk.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Sniper Hunter kaže:
Lalo nije glupo pitanje presa ima merice koje se ubacuju u presu za barut i olovo slikam i to sada i postavljam aposto ne moze kod mene na postu da pogledate evo sa YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=ZcEKrh...cEKrhxa-vo

Malo sam izmenio, klikom na link, ide se direktno na YouTube. Nadam se da se ne ljutiš Smile

;)

B) Grin Smeko[/xhide]

bela
 pa ljudi ovo je profi alat. ono što sam ja radio pord ovog ..... nije vredno pomena.mada sam rado punio i na taj stari način. ................................................................................................................pa na kraju kad zaperlaš onom motalicom,to je ono pravo.!!!!!!!!!!

B)
vižlan i terier

Sniper Hunter
 [xhide]Tako je bela na kraju i ja svaki patron propustim kroz staru masinicu i nema problema!

Dobar pogled!Smeko[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Evo jos dva interesantna sajta da se vidi materijal a ovaj gualandi daje i tablice za punjenje municije u detalje

http://www.siarm.com/

http://www.gualandi.it/

Bye[/xhide]

Kile_
 sniper hunter svaka cast za opremu!!!
pogledaop sam snimak,ako nista to je super zanimacija.
ps. posebno mi se svidja ona stegica sa desne strane na kojoj doradis zatvaranje patrona.
Samo 300 i 4x4

Lovac sa NLT-om
 Ovu spravicu ima i puskar Nesa,ja sam kod njega punio patrone,pertla kao fabricki....ima mogucnos da pertla cini mi se sa 6 i vise kraka patron...mnogo mocna sprava 
Samo NLT..... B)

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala kile zanimacija je strava a i kad odstrelis je zadovoljstvo a ako nadjes i pristojne cene za komponente i sa ekonomske strane nije lose mi smo 2 lovca sad ce i kcerka da polaze ispit pa onda nas je 3 x150 patrona 10 -15 din ustede po patronu na kraju izracunas i ostane nesto i za pivo he heGrin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Ima i Nesa istu masinu ja treba da mu donesem neke delove jos set za cal 20[/xhide]

Kile_
 da sniper hunter,ima i racunice as tu je i zadovoljstvo,uzivanje,opustanje dok punis municiju sve to kad se sabere veliki + (plus) Smile
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 [xhide]i44.tinypic.com/35n0h04.jpg

i43.tinypic.com/2w5r6zr.jpg

i44.tinypic.com/hskzep.jpg

Evo nekoliko proslonedeljnih radova probao sam kalupe i nabavio plasticne kontejnere pa cu u maju da pocnem sa punjenjem i eksperimentisanjem pa javljam retultate;)[/xhide]

Boban
 Zanimljiva masinica,ja imam masinu takodje ia punjenje sacmene municija sastoi se od ( Masina za izbijanje i nabijanje kapisla,masina za zapertlavanje patrona i merac za barut )
slikacu je jednom prilikom pa cu pokazati,ranije sam sve sam punio patrone i nikada nisam imao problema sa pucanjem.

Kile_
 strava stvar
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 [xhide]Ajde bobane ubaci pa da razmenimo iskustva ovako mi se cini da sam poslednji MohikanacGrin[/xhide]

Lovac sa NLT-om
 SH,bio sam tu kada si doneo Nesi kugle,jel sam u pravi,jel si mu donosio???
Samo NLT..... B)

Sniper Hunter
 [xhide]NLT nisam doneo kugle nego brenere.u pravu si [/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,656 posete www.srbijalov.com