Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Namerni i nesrećni slučajevi

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Namerni i nesrećni slučajevi
Neca92

Neca1992 kaže:
E Stari Stari...tU.aU potpunosti te razumem!!!Meni se jedna slicna situacija desila i to jucetU.aNa Sretenje odem ja u Nis,na fakultet,i kad sam otisao sve je bilo u redu.Vracam se danas,nista,sve normalno.Taman sam se raspakovao i kazem ocu i majci odoh ja kod Lare.I u tom trenutku moja majka pocinje da place,a i otac isto!!!Reko sta vam je bre ljudi???Kaze imamo losu vest!Kakvu bre vest govorite!!!Prvo sam pomislio da se nesto desilo dedi i babi,ili mozda nekom nasem prijatelju!Kaze mi majka obesila se Lara!Jao sunce ti jebem pa kako breFrowntU.aCryGlavu o zidDesilo se to da je Lara bila vezivana lancem duzine 3 metra,i taj je lanac na sredini imao pajvan(u mom kraju pajvan se kaze za onu napravu koja se okrece u krug i koja sprecava da se lanac upreda) i ona taj pajvan pre nekoliko dana odvoji od lanca,dakle ne pokida jer ono ni bik ne bi mogao da pokida,vec ga nekako izvuce!Kako-pojma nemam!!!Ni sad mi nije jasno!I ja njoj privremeno stavim jednu metalnu stipaljku da joj vezem oba dela lanca,i resim da joj kupim nov lanac.Medjutim,danas-sutra,danas-sutra...A desavalo se da joj se lanac uprede,pa joj neko otkaci stipaljku,otprede lanac itako je to teralo nekoliko dana.Pricaju mi danas moji da joj se lanac toliko upreo da joj je glava bila bukvalno priljubljena za zemlju!!!CryMoj otac je morao brusilicom da joj sece lanac oko vratatU.aI tako oni nju zakopaju i ja nisam stigao da je vidim,a plakao sam i placem kao kisaCrytU.aA voleom sam je vise nego bilo koju drugu zivotinjutU.aNisam u stanju da normalno komuniciram,ali nekako mogu da pisem,pa sam osetio potrebu da napisem ovaj tekstCrytU.aCeo dan mi se mota po glavi ona pesma iz srecnih ljudi:
"Zivot tece,avreme nas gazi
ljubis nekog,a ljubav prolazi
zivotaris tako celog veka
akod kuce niko te ne ceka
On teceka on te uvek ceka
na vratima jedna njuska meka
Ocima ti srce svoje daje
reci ne zna ali zato lajeCry
Na kraju sam otisao do mesta gde su je zatrpali,malo sam postojao i kroz suze se oprostio od moje drage LareCryPasKuca[/quote]

Zao mi je, kolega! Cry Samo mogu da zamislim kako ti je... Cry Rastanak
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

neca90
 Hvala kolege,znaci mi vasa podrska;)

LU Aleksandrovo
 Elem i moj NKD Brik, se uvrstio jednim delom u nesretnike, preksinoć ga kujica izvela u šetnju ulicom, gde ga je smandrljao neki Lauda koji nije ni stao, Tero je brzo al ne mogu krivim ma ko bio, jer ni mom psu nije bilo mesto na putu. U glavnom sa jedne strane je dobro prošao, nije pregažen, nema unutrašnjeg krvarenja, nema lomova ekstremiteta, nema nikakvih rana po telu, ali ima polomljenu donju vilicu, juče je ostavljen na miru da izađe iz šoka, i da se uveče vodi na operaciju, što je doktor odložio za danas u 9 sati, uz napomenu da ponesem 20 hiljadarki. Nikakav problem samo neka mu to sanira, e sad i ako izgubi jedan očnjak, prilično se drma, nema veze, ne mora da bude maneken. Tako to biva kada se ne vodi dovoljno računa o psima, a i nejde mi nešto, jesenas mi dva NKD već poletarca obolela od parvoviroze i pored urednih vakcinacija, jedan uginuo, ženininog bretonca otrovao neki ludak koji je svuda po okolini rasejao kobasice sa otrovom, i evo ovog jednogodišnjaka što sam uzeo da zameni onog uginulog poletarca sad smandrljo auto.

Videćemo kako će se završi operacija, inače vet važi za stručnjaka i upravo je specijalista veterinarske hirurgije, pa se javim kad majstor završi posao i vratim se iz grada.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

ohotnik
 Kolega bice sve u redu Nemac je to izdrzace on sve to i bice kao nov Zelim vam mnogo srece u oporavku.

LU Aleksandrovo
 Pa trebalo bi, da bude, juče je bio veseo, jeo je, u stvari guto il već ne znam da opišem kako, konzervu tunjevine sa iskidanim hlebom i vodom onako izmešano do retke kaše. E sad samo da mu ovaj dok ugradi te pločice a i nismo mogli ono veče da mu snimimo vilicu skroz gore da vidimo ima li i tamo loma, danas kad ga uspava. Neverovatno kako životinja zna da se namesti i smiri, više nego sigurno je da bi mu i ovako zaraslo, samo ne daj bože kako i da li bi mu pravilo problema.

Juče sam bio na sahrani jednom lovcu iz udruženja, i neverovatno je koliko njih mi je predložilo sačmu kao rešenje, (skoro svi). E sad se sve više razmišljam da budem kao jedan isto pokojni lovac kojeg sam osuđivao, što kad ulovi fazana zakači povodnik od svog psa za kaiš, a bio je krrupan čovek i kaže izvolte drugovi lovite dalje.

Jank
 E Brik Brik, zbog curice umalo da nastradaš, tako prođu i vlasnici pasa koji jure za ženama....
Cule baš mi je žao tvog pomoćnika, nažalost i mi smo pre nekoliko godina imali isti peh, naime kuče sa mog avatara , epanjel Breton po imenu Tina završila je dan posle prvog rođendana pod točkovima našeg komšije i prijatelja...Čovek nije kriv, kočio je koliko je mogao....U kući nam je bio opšti haos, zato što je bretonka bila omiljeno kuče moje dece...Šta sam mogao drugo da uradim nego da odmah nabavim štene Bretona.....Pas
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

bela
 I mene neki peh vata ove godine sa kerovima Frown
1. ženka teriera stradala je od nemarnih lovaca upucali je .
2. mladi terier preopao kroz led udavio se .
3.pre četri dana mi je matori vižlan otišao i nije se vratio sumnjam da je otišao da ugine. dopre neki dan je bio sav nikakav tužan samo je hteo da se mazi. Kuca
4. zgazio sam komšiji kera na putu u sred sela jurio sam čitavih (40) na sat . juče sam bio u azilu doneo sam mu kuče u zamenu mada nisam bio kriv (znam šta znači igubiti kera).
5. tetkina kera šta je bila (još uvek je) kod mene na obuci kera samo što ne čita i piše odlazi. početkom aprila stižu iz nemačke a ker je njihov.Cry
vižlan i terier

DakiNS
 Devedeset druge godine na Izložbi u NS tražio sam štene bretona, ali nisam imao sreće,pa smo sajmom šetali sinena i ja. Kad iz stojadina iz gepeka viri nekoliko prelepih glavica dvomesečnih gordona, pošto nikada nisam posebno voleo velike i krupne pse samo sam se nasmejao prizoru i pokušao da produžim,onda nagli trzaj za ruku . Moj Srđan sjajnih očiju gleda kučiće i kaže -tajo hoću kokera-. Nisu pomogli nikakvi argumenti niti objašnjenja ni šta piše na rodovniku uglavnom su se Srđan iena složili u konstataciji da ih lažem i demonstrativno se ukopali u mestu bez namere da krenu bez kokera kući.Vidim nema mi druge ( kako sam samo zlurado čekao da koker poraste u visinu za tri kokera.) Ne vrede objašnjenja a i meni treba ptičar pa pristadoh. Nakon mesec dana narastao koker deset santima više od normalne visine. Počela obuka, kuče pametno dobro poreklo temperamentno, ja presretan, Moji iznenađeni kako je koker prerastao. Kada je došao na nekih 5 meseci ,redovne šetnje su učestale, rad na povocu ,obuka aporta u svakom slučaju jako sam bio zadovoljan. I onda jednog dana dođem kroz šetnju do moje polusrušene kuće, stužio sam se sav ,gledam u ruševine , kroz misli naviru sećanja na brata i oca, kako smo izgledali šta smo pričali kada smo radili ovo ili ono. Ja onako pokisao stojim na rubu asfalta pas na povocu pola metra od mene, odjednom iza krivine dojuri stojadin sav nalegao koliko je napunjen ukradenim stvarima , krivuda kao na slalomu između gomila krša i rupa od granata na putu , i kada je došao naspram mene naglo skrene prema meni i pregazi mi kuče na povocu, dade gas i ode pedesetak metara i stade . Ja u neverici.- pa bio je na povocu, on je to namerno uradio, jurne mi krv u glavu ,izvadim pištolj iz futrole metak je već u cevi , napnem ga ,u tom stiže vozač koji me je ipak prepoznao, bled shvatio je šta je uradio još više preblede kada je video oružije, on sam je došao natrag tek posle rata, oblio ga ladan znoj, ja neumoljivo stisnutih zube koračam prema njemu ,podižem uružije . I odjednom mi prolete kroz glavu u zadnjem momentu -Pa nećeš zbog kučeta ubiti čoveka- Ruka pade sama .Procedim kroz zube -Beži dok se još mogu kontrolisati-On sede u auto i pobeže. Stojim skrhan ramena se obesila ruke teške do zemlje , moji najbliži izginuše i sad ova p.čka mi pregazi kuče koje sam zavoleo,ispred moje kuće. Ponovo nalet besa -Ma sada ću mu mamu.....- namerno je to uradio. Trčim do kuće palim auto i u poteru , ceo dan sam ga tražio. Tek naveče dođe moj školski drugar i reče znam gde je. Skočim na vrata ali me zaustavi. Molim te nemoj ga dirati to mi je zet, Jeste da je đubre od čoveka ali nemoj da mi sestra bude udovica. Stanem i kažem - U pravu si - Sutra ujutro posle sinovog i ženinog celonoćnog plakanja sedam u auto i pravac po novo kuče radi mira u kući.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Neca92
 Auuuuu... Shock Iskren da budem, dirnuo si me ovom pricom! Bas je ostavila utisak na mene! Mogu samo da zamislim sta ti je sve prolazilo kroz glavu u onom trenutku!
Neke ljude ja nikad, ali nikad necu moci da razumem... Ne-ne
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

kelt
 idite u persun svi Cry a pogotovo Daki, tako je stradala striceva Bela kad sam ja imao 5 godina samo sta ju je stric sam zgazio autom u sred dvorista. nije bio kuci nekoliko dana i kad se vratio kapija bila otvorena, a Bela mu se uvek tako radovala kad dodje s puta, otrgla se od lanca i pod tocak pezoa . katastrofa, ja i brat danima nismo dosli sebi bila je jos ziva hteli smo da je vodimo doktoru, mi deca, ali matori su mislili drugacije.CryConfusedVrlo tuan
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

LU Aleksandrovo
 Dobro je operacija trajala preko dva sata, ispostavilo se da mu je vilica slomljena i blizu zgloba, dok se prilično napatio dok je to nekako sanirao sa pločicom i šrafovima, napred je kod prednjih zuba sav uvezan žicom, dok se brine da će pločica da mu možda smeta pa će mu zbog toga delimično srastiti zglob. no videćemo, nisam ga još hranio, pošto je dok rekao da sačekam malo a i dobio je juče poprilično infuzije. daću mu oko podne da jede neku kašicu pa ću da vidim kako pokreće vilicu. Dok je bio fer naplatio mi samo 15.000 din. mada bi ja više voleo da mi je naplatio 20.000 jer bi nekako bio sigurniji da je posao uspešno obavljen, al sad ništa, urađeno je kako je urađeno, ostaje da se vidi kako će biti.

Lala
 Biće u redu, Cule, mlad je pas, oporaviće se, još ćeš se ti naloviti uz njega. Jedino što ćeš neko vreme biti kereća kuvarica, praviti kašice, da može da jede, a da ne mora da grize. Pojačaj mu klopu, ubaci pojačano kalcijuma (istucaj ljuske jaja uprah), mazni negde multivitaminske tablete za decu, pa mu i to ubaci, biće OK.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 Šta ću moj je, a i ja njegov, sad će se volimo još više, evo šta mi ona budala od buraza iz francuske napisa, ja mu reko da će trebati da mu se vadi pločica a on kaže da će mu sama ispadne kad ga zvekne traktor. Lud 100%.

bela
 i onda još zeleni kažu da mi lovcine brinemo o kerovima .....mamicu im jareću!!!!Opameti se
samo hrabro napred, lovićete vi još zajedno nadajmo se još dugo dugo.Pas
vižlan i terier

LU Aleksandrovo
 Dobro je, uzeo je hranu i uzmo je par puta vodu, i doktor je fer zvao je i pita da li jede i pije, kaže da mora obavezno da jede i rekao da će poslepodne doći iz zrenjanina da ga obiđe i da mu da infuziju.

Ma zeleni su hohštapleraj, nikog oninisu ni lečili a još manje izlečili, glume političare dušebrižnike a ni za to nisu, svaki lovac ima bar dva puta veće srce a isto toliko i dušu - a njihov predlog bi bio verovatno u mom slučaju bezbolno uspavljivanje, u kako lepo rečeno, pismeni ljudi nema šta.

DakiNS
 E ono sutra ujutro iz prethodnog posta dovelo me do jedne prelepe gordonke izvanrednog lovca i aportera sa kojom sam lovio narednih deset godina. U njenoj desetoj godini počela je hvatati reuma. I dalje je išla sa mnom u lov ali ovaj puta svega desetak metara ispred mene , a nas dvoje smo vrlo često zbog sporosti išli u kraj. Verujte ništa manje nisam odstrelio divljači nego ostali lovci sa mlađim psima. Moja gordonka je svoju sporost i nemoć nadoknađivala prefinjenim njuhom i velikim iskustvom. Tada sam primetio da joj je sve teže da se kreće i počeli smo sa terapijom , ne sećam se više kako se zovu te tabletice ali počeli smo sa četvrtinom tabletice dnevno a dve godine posle toga dnevna doza bila je dve i po tabletice. Sve je teže ustajala da bi izašla u dvorište da obavi šta treba.Spavala je u dnevnoj sobi jer nije podnosila samoću, a i verovatno i sama predosećala kraj puta.Tako je provela još nekih mesec dana, i onda nije mogla sama na noge pa smo je nosili napolje . Takva obostrana patnja trajala je nekih dva meseca,dok u jednom momentu nisam video suze u njenim srnećim očima, da li mi se učinilo ili je imala nesnosne bolove ne znam ,ali sam pozvao drugara veterinata koji ju je pregledao i rekao -Ostaje joj nekoliko dana-. Bolest je jako uznapredovala da je trpila strašne bolove, nije cvilela niti se žalila, samo je očima pratila mene i moje ukućane, a kada je malo pomazimo samo po mahanju repa je pokazivala da je živa. Drugar mi reče- Hajde da je uspavam , i meni je teško da gledam da se pati a i ove inekcije neće dugo držati protiv bolova. Kažem mu sačekaj koji dan.U kući muk svi pogledavamo našu gordonku Aku, niko ne može da prevali preko usta šta nam je raditi.Znači kao glava porodice moram ja, ispričam im razgovor sa Saletom, oni me gledaju kažu -Znamo- juče smo se čuli s njim. Zovem Saleta, a teško mi reći da smo se odlučili. Kaže mi da je odnesemo u auto u gepek pa će mo to tamo uraditi.Stojim pored auta ,gledam je ona mahne repom , verovatno je mislila da negde idemo pošto je obožavala se voziti autom. Sale uze inekciju pokuša da pronaće venu ne uspeva, reče mi moraću direktno u srce, skrenem pogled , moji stoje na prozoru stana suznih očiju. Čujem da se pripremio i daje joj inekciju, ona samo blago jeknu, poslednji put podiže glavu i blago me pogleda , spusti glavu i čujem poslednji izdah.Drugar na brzinu pokupi stvari i njemu je teško, ode. Ja stojim pored auta ,gledam Aku , mirna konačno bez bolova. Polako je umotavam u njeno crveno ćebe , zatvaram gepek. Vozim sam prema Dunavu, tu na obali je jako volela da trči , ašovom kopam rupu i polako je spuštam u ušima sve tutnji, grlo se steglo a vid zamagljen,Prekrivam je zemljom brzo kao krivac bežim u auto i krećem . Posle stotinak metara stajem gasim motor i rukavom brišem suze dok moja gordonka u nekom drugom lovištu trči za pticama i leptirićima
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aca
 daki rastuzio si meCryveoma me je dirnula i podsetila na mog keraCry

Jank
 CryCryCry
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

alex
 CryCryCryCry
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

LU Aleksandrovo
 Dobro je Brik se za sada drži, odbija svu hranu sem presnog mesa, mlevenog ili sećenog na komadiće, slabo pomera vilicu, ali je pomera i dosta otežano pije vodu. Verovatno ga boli jer često hoće napolje samo da bi prošetao jedan krug po dvorištu, samo sam noćas zbog njega ustajao preko 20 puta, mnogo je omršaveo, ali neka samo nek jede bar nešto, danas je puna 3 dana kako je operisan.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bezbednost i nesreće u lovu. METODE LOVA 67 04.01.2017. 12:57
Šta raditi u slučaju susreta sa ZMIJOM? SVAŠTARA 47 12.08.2013. 13:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,183 posete www.srbijalov.com