Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Oštrodlaki jazavičar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Oštrodlaki jazavičar
DESPERADOS
 Greska u pisanju , od ekstra radnih roditelja ... naravno da stene i ne moze biti radno jer je stene .
Ako neko ima neka mi se javi ovde ili na pp .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

sumadinacdragan
 pozdrav za sve ima li neko obucene jazavicare na prodaju nek se javi privatnom porukom iveli
farma ovaca ile de franc

Lisica Lisica Lisica

DESPERADOS
 Slabo ih nesto ima kod nas , nije bas zastupljena rasa.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

bars
 Kolege lovci - kinolozi , kao prvo pozdrav ! ovo mi je inace prvo javljanje na ovom sajtu-forumu.Inace drzim NOD-a tacnije zenku sve naj bolie o ovoj rasi pasa ali mojim interesovanjima za lovnu kinologiju nema kraja , s`obzirom da je NOD svestran pas ipak sm potrazio - trago za nekim psom sa kojim bi bilo naj bolje raditi trag... tacnije na divlju svinju , pa i krvav trag . Mislim da je to ostrodlaki jazavicar !!!(ja sam u vojvodini) Molim uvazene kolege lovce i kinologe da mi pomognu u mojoj preostavki voleo bi da cujem sve pozitivne pa i negativne vrline o ovoj rasi i prakticnom iskustvu imam i nameru da ih i zapatim samo radi -"traga!"

Trska
 Ako neko ima iskustva u lovu na fazana i zeca neka napise malo o tome. Inace zanima me kako se ponasa u polju i kakva je razlika u brdsko_planinskom lovu. Manje-vise svi pisu o iskustvima o lovu na divlje svinje i na krvnom tragu. Pa kada smo vec kod ovoga, zanima me koliko se udaljuje pri lovu na d. svinju.

Trska
 Nikako neko nesto da napise malo o malom divu...
Inace, juce sam nabavio prvog o. jazavicara. Rec je o zenkici od 5 meseci.
Vec je dvoje ljudi reklo koji nisu lovci i ne poznaju pse toliko " sta je ovo" FrownFrown[xhide][/xhide] , ali ja je obozavam jer je sva bradata mislim da ce biti vredna u lovu...
Videcemo sta ce biti.
Ako neko ima iskustva sa ovom rasom ili je drzi i ako je iz Cacka ili okoline neka se javi ovako preko foruma ili na pp pa mozemo nekada i pustati pse.

vlada lovac
 Stavi neku sliku da je vidimo

Trska
 Nikako da stavim sliku, ali stavicu, nadam se. U svakom slucaju, juce posle lova, sa odtreljenim fazanom na kanapu napravio sam trag, sa skretanjima pod pravim uglom i uspesno je pratila trag. Dva puta sam ponovio. Za prvu vezbu zadovoljan sam. Ipak, pravi izazovi tek dolaze, jos je mlada...

Trska
 Upravo sam gledao kalendar manifestacija KSRS i nisam video utakmice za jazavicare, pa se pitam da li postoje i moze li neko ko zna o tome nesto da malo pojasni....... ? Ako postoje recimo za spanijele zasto ne i za jazavicare. Gledao sam da ne pise negde utakmica za jamare, ali nista. Znaci ili nema, nije napisano na sajtu saveza ili mi je promaklo...

milols_lovac_ostrovac
 POz druze naravno da postoje utaakmice,jazavicari su kao i terijeri prevashodno stovreni za rad pod zemljom,ali se takodje koriste i za rad nad zemljom.Postoje vise tipova utakmica za njih..To su veoma svestrani psi velikog srca...Drzao sam ih dugo i jamario s njima,za preko tri godine izjamarili smo preko 30 lisica,a da pritom nismo kopali nikada,ponekad su psi bili samo ogrebani po njusci,nikada se nisu cepali kao terijeri,jazavca su samo oblajavali i nisu udarali na njega,sa njima sam lovio sve od fazana do svinje..Uvek sam jamario sa po dva do pet pasa,i svi su ulazili zajedno u rupu,bez da jedan drugog dave,lisice su ispadale kao oparene,ponekad smo jamarili iz dana u dan.Nikada mi se nije desilo da mi neki pas ostane u rupi,i kada se desi da se obroni rupa,uvek jedan drugog otkopaju,jako su slozni psi i mirne naravi..Veoma su zahvalni za drzanje i miroljubivi u kontaktu s decom...

Trska
 Hvala Ostrovac na pomoci i odgovoruSmile , ali ako nisam dosadan, pitanje i tebi i svima onima koji naidju na ovaj post. Pretpostavio sam da postoje utakmice za ispod(mada vise nisam siguran da li se odrzavaju takve utakmice zbog novih zakona) i iznad zemlje. Posto me interesuje rad na otvorenom, recimo vise na fazana i zeca nego na svinju ,gde i kada se odrzavaju te utakmice, gde se moze naci i pravilnik i slicno? Naravno svemu predhodi IUO, to mi je malo vise jasno.
Hvala unapred i jos jedan pozdrav za Ostrovca!!!

milols_lovac_ostrovac
 Druze ako te interesuju utakmice u radu na kojima bi ucestvovao sa tvojim jazavicarom,najbolje je da pitas nekoga ko se ozbiljno bavi tom rasom,ili nekog kinoloskog sudiju..Ili jednostavno ukucas na pretrazivacu ,,Pravilnik o radu pasa jamara" i procitas..Mada je najbolje da pogledas prvo kako sve to izgleda uzivo,ako imas gde,jer je nekim nebuloznim zakonom regulisan da se ne smeju odrzavati utakmice sa kontaktom..

lisac
 Trska ukucaj www.hadzi-lov.com On je mnogo jak odgajivac i ima ekstra kerove.Pozdrav!
Vladan

Trska
 Poslusao savet i popricao sa sa g. Hadzi Pavlovicem ( veoma prijatan covek) i saznao par stvari. Naime, sa zabranom utakmica za jamare nastalo je malo zatisje kako za terijere tako i za jazavicare. Postoji mogucnost uskorog obnavljanja tog vida utakmica ( govorim o radu pod zemljom i gaterom). Mene je vise interesovala utakmica na otvorenom, na polju na recimo zeca i fazana i kako sam cuo takve utakmice postoje i jako su cenjena u svetu. Medjutim kod nas nesto nisu rasprostranjena zbog mnogih razloga, da ne nabrajam pa da ne udjemo u neke duge rasprave da li je zbog toga ili nije. U svakom slucaju, za mene koji sam tek nabavio prvog jazavicara, a i za druge verujem, sve ove okolnosti ne mogu predstavljati problem da bi uzivali u ovoj plemenitoj rasi pasa.

Naglasavam, ne treba utakmica ili izlozba da bi se okupili vlasnici jzavicara na jednom mestu, To se moze dogoditi i bez povoda, pogotovo za ljubitelje iz jednog grada, spontano.............. Neka ova poslednja dva reda posta " cute ", nekom ce vec jednom znaciti i dati mu ideju , pogotovo one iz mog mesta.

Pozdrav svima Srean

milenko0609
 Evo jednog pitanje za one koji znaju:kako jazavičara da naučim da čuva divljač,pušku ili predmete neke? Gledao sam na youtubu kako lik stavi jaknu, na nju pušku i pored zeca, pas se namesti i legne, posle dođe neka devojka kao hoće da uzme zeca ili pušku on joj neda? imali pored ovoga još neke pred radnje?
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

DakiNS

milenko0609 kaže:
Evo jednog pitanje za one koji znaju:kako jazavičara da naučim da čuva divljač,pušku ili predmete neke? Gledao sam na youtubu kako lik stavi jaknu, na nju pušku i pored zeca, pas se namesti i legne, posle dođe neka devojka kao hoće da uzme zeca ili pušku on joj neda? imali pored ovoga još neke pred radnje?

Milenko ako si pitao za predradnje sa devojkom to ću ti pokazati na primeruLovac 3HaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

milenko0609
 Žao mi je što nisam nasao sliku(izbrisao je)sa rokijevom predradnjomDragoljupe sa NKD kujom onom belom Draganovom, da vidiš šta je predradnja i ljubav.....

milenko0609
 moj roki malo prigodnija slika za gledanje
i50.tinypic.com/oqjcyt.jpg

MilanAzanja
 Moj mali Jaza (ARI) ovde je imao 5 meseci .sad je u 7 mesecu radi krvni trag ,aport,socijalizovan,vodljiv.samo jos da krene na d.svinje i kompletan.inace jamarenje me ne zanim,eventualno isterivanje predatora iz suma i trskara .a oprobacemo se i u eksterijeru .nadamo se i uspesnoj kinoloskoj sezoni.uskoro i nove slike .POZDRAV ZA PRAVE LJUBITELJE RASE
MilanAzanja priložio:
ari_111srbijalov.jpg

milenko0609
 Lep kerić kolega milane, i ja sa mojim lovim vrlo uspešno,tera sumui trske, krvni trag im je urođen, mene lično jamarenje nikad nije interesovalo ali sam ga probao na rupu, uđe i ako je lija tu samo čuješ avavavava i ona iskoči napolje a onda sam ja tu da je dočekam sa iž 58, nema povrede nema čekanja satima pred rupom, nema lopate,JEDNOM REČJU GOSPODSKI?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Brak jazavičari KINOLOGIJA 94 10.05.2014. 10:50
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,471
Najnoviji član: Ivan1969

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,732,388 posete www.srbijalov.com