Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 308 win.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
308 win.
petar
 [xhide]Aj ti Dusane mani Lalu, neg' aj' ti meni i mom drugu Cveletu pojasni, mi smo mladi i ne znamo, a vidim ti si stariji i znas, ali sve nesto ides okolo naokolo, kazi ' Petre i Cvele, pogresili ste tu i tu' i gotova stvar, a ne ovako, 'gresite, al necu da vam kazem gde je greska, nego neka Lala kaze, a vas treba ograniciti da ne smete da pisete na ovom forumu jer ne znate'...Sad Confused[/xhide]
Just like old times!

dusanandra
 Iskreno,na se poznajemo licno i da ste mi drugari rekao bih:"opterecujete se glupostima i lupate isto!!!",ali posto vas ne poznajem bicu uctiv i reci cu vam da mnogo vise citate i pratite upise a ne da ih pisete.I ti Petre,kakva ti je to fora da ne moze da ti se procita upis ako se ne ulogujemo?Samo si ti tako namestio,kao mi smo svi glupi a ti pametan ili sta?Ili onaj koji nije clan foruma ne moze da cita tvoje upise kao da su oni sad nesto specijalno?!!! Ne valja ti to sto se istices.... PS:trudio sam se da budem sto finiji ali stvarno bi trebalo da se zapitas petre.Pozdrav

dusanandra
 Sta da kazem za Cveletove upise.Citira covek novinske clanke pa kad se setim i komentara o musicarenju kako tek treba da zazivi kod nas pa pravi je musicar ko pravi muve....Pa slike sa nekoliko pastrmki.....Pogodi to coveka koji se time bavi skoro ceo svoj zivot!!!!PS: JBG. JA SAM SAMO ISKREN A TI SE ZAPITAJ DA LI SAM U PRAVU.poSpavanje

Sniper Hunter
 Kolega dusanandra bez zustrih reci molim svako ima pravo da skriva upise to je u opcijama na forumu i ne vidim nista lose u tome momci su mladi i neiskusni ,nisu zlonamerni i ovde niko ne lupa zamolio bih vas da ne stvarate tenzije na forumu hvala!

dusanandra
 Ja sto rekoh to i mislim.Nekada ne treba vikati da bi te svi culi vec bitri direktan i sve je ok.Pozdrav

Cvele
 dusanandra, vidis ako ovako nastavis, neces dugo opstati na forumu... bilo je jos takvih, ali nisu dugo izdrzali... nego lepo ti nama reci u cemu gresimo i ispravi nas posto se vidi da si odavno lovac...?!
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala

dusanandra kaže:
Pa ti Lalo kad si stariji i iskusniji ispravi cvela i petra i pomozi im a ne da ih pustis da piskaraju svasta pa da to cita neko treci ko je nov u celoj ovoj prici pa da postane lose informisan...

Lala mora da pogleda nekoliko desetina aktivnih tema, svaka sa desetak upisa dnevno, plus ostalo administriranje. I drugo, nije Lala najpametniji na forumu, i da sve zna. Šta fali, da ti, ili neko drugi, nekom dobronamerno ukažeš kad greši, bez izraza 'lupa' i sličnih? Ako ne javno, imaš PP, pa pošalji.
Ovde na forumu će vladati duh kolegijalnosti, dok ja i sadašnje kolege adminsitriramo. Ako jednog dana neko drugi bude to radio, onda tražite da toleriše i prozivke, i omalovažavanja.
Dakle, nastavljamo u drugarskom i kolegijalnom tonu, bez obzira na godine i iskustvo. Svako ima pravo na grešku, na greškama se najlakše uči. Ne treba to ismevati.
Tačno je da Petar jedini skriva sve upise, on valjda zna zbog čega to radi. Meni ne smeta, jeste da malo štrči u odnosu na druge, ali to je njegova stvar. Ako hoću da čitam forum, ulogujem se, pa vidim šta piše. Kad počne da sakriva upise sa sadržajem 'Dobar dan', onda je to već preterano, ali šta da mu radim, njemu to interesantno tako.
Tema je .308 win.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dusanandra
 Prvo,nisam vam rekao da lupate jer vas ne poznajem.Nisam vas ni vredjao,samo sam vas savetovao da vise citate a ne samo da pisete.Sve je pocelo oko kalibra i duzine caure i ne mogu da verujem da nemoze petar da skonta jednu prostu recenicu iz prirucnika a onda se jos vise iznenadim kada cvele komentarise a nema oruzje i nikakvo iskustvo vec samo ono sto je procitao iz tabela.Cvelu zameram i ono oko pecanja i verovatno sam prvi koji to otvoreno kaze pa mi se zamera.Mislim da nije logicno da tako mladi i neiskusni imate tolike silne upise a nisu savetodavni,nadam se da me razumete sta sam hteo reci.A da li cu se zadrzati na forumu,nadam se da hocu,jar nisam nikoga uvredio ni napravio neku pizdariji(da izvinete na izrazu).pozdrav

Sniper Hunter

dusanandra kaže:
Prvo,nisam vam rekao da lupate jer vas ne poznajem.Nisam vas ni vredjao,samo sam vas savetovao da vise citate a ne samo da pisete.Sve je pocelo oko kalibra i duzine caure i ne mogu da verujem da nemoze petar da skonta jednu prostu recenicu iz prirucnika a onda se jos vise iznenadim kada cvele komentarise a nema oruzje i nikakvo iskustvo vec samo ono sto je procitao iz tabela.Cvelu zameram i ono oko pecanja i verovatno sam prvi koji to otvoreno kaze pa mi se zamera.Mislim da nije logicno da tako mladi i neiskusni imate tolike silne upise a nisu savetodavni,nadam se da me razumete sta sam hteo reci.A da li cu se zadrzati na forumu,nadam se da hocu,jar nisam nikoga uvredio ni napravio neku pizdariji(da izvinete na izrazu).pozdrav

Kolega moze sve to da se kaze i na drugi nacin mirnijim tonom i ja na nekim temama skrivamj upise i ne vidim nista lose u tome a kao sto rece kolega Lala ulogujes se i citas pratis forum da te svi vide , ima clanova koji se nisu jos ni predstavili ali se uloguju pod nikom a ne kao gost , mladi su pogresili su necemo da ih razapinjemo odmah , bilo je i gorih situacija bas sa petrom dobro se secam ali vreme cini svoje na greskama se uci , uostalom ima foruma koji su totalno zatvorenog tipa pa ne moze nikako bez logovanja dalje od pocetne stranice , sta bi bilo kada bi smo to uveli?

Sniper Hunter
 Kraj raspravke neke upise sam izbrisao vracamo se temi 308W

Podunavac
 Da se vratimo na temu. Mnogi naši lovci potcenjuju metak 308 Win., verovatno zbog kraće čaure od ostalih srednjih kalibara. Međutim apsolutno nisu u pravu. Da zanemarimo preciznost kalibra 308 Win. pošto su na lovačkim daljinama i ostali srednji kalibri precizni, a 308 Win. ostvaruje odličnu preciznost do 800 metera, pa čak i dalje. Kalibar 308 Win. ima energetski potencijal približan ostalim srednjim kalibrima koji su najzastupljeniji kod nas (7x64, 30-06 Spr. i 8x57 JS), i može podjednako dobro i efikasno da se koristi u lovu sve naše divljači kao i ostala tri navedena. Konkretno što se tiče PPU municije 308 Win. ostvaruje kinetičku energiju jednaku kao kal. 8x57 JS a od kalibra 7x64 čak i malo veću. Ko ne veruje nek slobodno proveri PPU balističke podatke koje daje fabrika. A baš ta dužina čaure mu daje prednost u rukovanju i prepunjavanju, ima umeren trzaj i mnogi proizvođači oružja prave kraće sanduke oružja za kal. 308 Win. od ostala tri srednja kalibra. Ovaj kalibar je odličan izbor za naša lovišta i ko god ga uzme sigurno se neće pokajati.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Brate Sniper sto mi obrisa upis ? Shock hteo sam samo da mi pojasni covek sta mi to zamera, nista vise....
Kraj raspravkama!Nazad na temu
Srbijalov admin Tim!

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DESPERADOS

Podunavac kaže:
Da se vratimo na temu. Mnogi naši lovci potcenjuju metak 308 Win., verovatno zbog kraće čaure od ostalih srednjih kalibara. Međutim apsolutno nisu u pravu. Da zanemarimo preciznost kalibra 308 Win. pošto su na lovačkim daljinama i ostali srednji kalibri precizni, a 308 Win. ostvaruje odličnu preciznost do 800 metera, pa čak i dalje. Kalibar 308 Win. ima energetski potencijal približan ostalim srednjim kalibrima koji su najzastupljeniji kod nas (7x64, 30-06 Spr. i 8x57 JS), i može podjednako dobro i efikasno da se koristi u lovu sve naše divljači kao i ostala tri navedena. Konkretno što se tiče PPU municije 308 Win. ostvaruje kinetičku energiju jednaku kao kal. 8x57 JS a od kalibra 7x64 čak i malo veću. Ko ne veruje nek slobodno proveri PPU balističke podatke koje daje fabrika. A baš ta dužina čaure mu daje prednost u rukovanju i prepunjavanju, ima umeren trzaj i mnogi proizvođači oružja prave kraće sanduke oružja za kal. 308 Win. od ostala tri srednja kalibra. Ovaj kalibar je odličan izbor za naša lovišta i ko god ga uzme sigurno se neće pokajati.

Kolega Podunavac .... svaka rec ti je zlatna .
Potpuno se slazem sa tvojim pisanjem i glasam za 308 Win
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DESPERADOS
 Juce na takmicenju u Batajnici na 300 metara skoro svi ili da kezem 80% ucesnika je koristilo 308 Win , sto dovoljno govori kakav je to kalibar .
Veoma mocan i veoma precizan . Posle mog omiljenog 7x64 ,, 308 Win je odmah tu iza .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

huntinggirl1
 baš lepo, ja imam između ostalih i taj cal, super je i puno divljači sam baš sa njim odstrelila, 
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

DESPERADOS
 Drago je i meni , 308 Win ili 7.62 x 51 je stvarno mocan kalibar sa veoma velikim izborom tezine zrna od 8 g do 12.3 g kod PPU ...
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DESPERADOS
 Malo poredjenje 308 W sa ostalima :

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Rifle_cartridge_comparison.jpg
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

huntinggirl1
 pre izvesnog vremena sam bila u mađarskoj u lovu, dobila sam od mog domaćina dvokuglaru u cal , ako ne grešim 3,06 x 65 ili tako nešto, kaže da sa 308w koji i on isto ima, nebi bilo dobro loviti u tpm lovištu zbog puno granja, šiblja... šta vi mislite, da li bi sa 308w ipak moglo da se puca u takvim uslovima,
sa 8x68s bi slobodno pucala, ali za 308w nisam sigurna,
možda imate neko iskustvo na takvom terenu, a u pitanju je lov na jelena.
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Podunavac
 Istraživanja su pokazala da je za pucanje kroz gusto granje i šipražje (prepreke) bolji teži i sporiji projektil od lakšeg i bržeg, pošto teško i sporo zrno bolje zadržava pravac pri prolasku kroz prepreku. Laka i brza zrna se dosta deformišu i često puta raspadaju prilikom udara u prepreku. Što konkretno znači da bi za pucanje na jelensku divljač kroz gustiš bio daleko povoljniji kalibar 9,3x74R nego npr. 300 WM. Isto tako bi bio bolji 8x57 JS sa zrnom od 12,7 grama nego 7x64 sa zrnom 10,4 grama.
Konkretno kolegice neznam koji su vam kalibar dali za dvokuglaru pošto kalibar koji navodite ne postoji. Ali uglavnom su kalibri za dvokuglare većeg promera i težine zrna, a manje početne brzine, pa su samim tim i pogodniji za takve uslove lova od kalibra 308 Win.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter

DESPERADOS kaže:
Malo poredjenje 308 W sa ostalima :

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Rifle_cartridge_comparison.jpg

Ovo je poredjenje vojnih metaka. ne lovackih.
Kalibar 308 win je snajperski metak broj 1 u svetu vecina novih snajpera je tog kalibra. Samo sto ja kao snajper vise volim 50 browing iz crne strele lovac

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,614,223 posete www.srbijalov.com