Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
Lala
 A za žljebove se ne zezam, cev je izgleda radio levoruki mašinbravar, pa pobrkao smerove Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 Auu kile_Frown
ako ti tako uvijaju žlebovi kao što kažeš -od desna na levo- a sa korakom uvijanja od 250mm u cevi dužine 600mm sa 6 žlebovaHmmm
-ništa drugo!No no no-CEV SU STAVILI KONTRA!!Angry i taj kraj cevi kroz koji si gledao je trebao da bude sa kontra strane tj na ustima cevi a ne tako!
Sada ti ni optički nišan za levoruke ne može mnogo pomoći! (možda jedino da i opt.nišan okreneš kontra pa da gledaš kroz objektiv!?Hmmm)
A najbolje rešenje ti je da naručiš u PPU-u da ti urade posebnu municiju gde će zrno biti kontra(kao i sve ostalo) postavljeno!
E to će biti prava kombinacija!! sa kojom ćeš moći i kontra da pogađaš!!-samo pazi na puškara kad odeš na strelište

Kile_
 pa lalo te zljebove pravi masina Smile
Samo 300 i 4x4

Lala
 P znam ja da mašina urezuje žljebove, ali ako je mašinbravar levoruk, on onda pravi žlebove u levo, tako namesti mašinu. Ako je desnoruk, onda ih pravi kako treba! Logično?

Lala
 Vidiš, nisam mislio uopšte na municiju, Kile, sad me c.aureus podsetio! 'Vataj neku vezu u PPU, za levoruku municiju!
A jbt, šta ako su mušicu zavarili na kontra stranu, pa posle samo obradili cev kontra? Moguće je i to... Mslm, žljebovi govore sve...
Zato si ti i čekao toliko na pušku, nisu znali kako da reše problem levog uvijanja.

Kile_
 pa ne znam Smile stvarno ne znam kako to rade Smile
Samo 300 i 4x4

Kile_
 pa raspitacu se za municiju.pa sad su to sve prazne price.to ce se sve videte i pokazati na srelistu.izacicu jedan dan izeti raznovrsnu gramazu zrna za taj kalibar i polako,metak po metak pa u metu i vidim kako sta.pa cu objaviti komentare
Samo 300 i 4x4

Lala
 Pazi , Kile, kad budeš podešavao nišan, onda su ti i daljine kontra upisane, znači, ako pucaš na 250 m, ti treba da podesiš na 052, ako pucaš na 150 m, onda podešavaš na 051, da bi imao upucan karabin.

Kile_

canisaureus kaže:
Auu kile_Frown
ako ti tako uvijaju žlebovi kao što kažeš -od desna na levo- a sa korakom uvijanja od 250mm u cevi dužine 600mm sa 6 žlebovaHmmm
-ništa drugo!No no no-CEV SU STAVILI KONTRA!!Angry i taj kraj cevi kroz koji si gledao je trebao da bude sa kontra strane tj na ustima cevi a ne tako!
Sada ti ni optički nišan za levoruke ne može mnogo pomoći! (možda jedino da i opt.nišan okreneš kontra pa da gledaš kroz objektiv!?Hmmm)
A najbolje rešenje ti je da naručiš u PPU-u da ti urade posebnu municiju gde će zrno biti kontra(kao i sve ostalo) postavljeno!
E to će biti prava kombinacija!! sa kojom ćeš moći i kontra da pogađaš!!-samo pazi na puškara kad odeš na strelište

e ljudi sad ste me zabrinuli,pa sma malo bolje pogledao i izvinjavam se na ranijoj izjavi.kad sam pogledao kroz cev,sa usta cevi zljebovi se uvijaju sa leva na desno znaci na drugom kraju je obrnuto Smile
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 Uhh kile_

"zljebovi se uvijaju sa leva na desno znaci na drugom kraju je obrnuto"

Uhh, kad ovo reče!
E sad mi je već malo lakše!!Yes

-proveri sa PPUom oko municije! Izaći će ti u susret zbog fabrike "Crvene Zastave"

Kile_
 hvala canisaureus na info.
pa nisu valjda toliko nenormalni da pogrese bas na mojoj pusci te zljebove Smile
ali ja nisam dobro video jer kad gledam kroz cev sve mi se ukrstaju ne vidim kako treba Smile

pa videcu to za municiju
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 KILEE DRUŽE

Čestitam ti na nabavci karabina!!Bravo 2Bravo 2

(neću o kalibru jer ako je tebi dobar-meni je još boljiConfused ali to je tvoj izbor sa kojim ćeš sigurno biti zadovoljan ... i za DS i medveda i losa i gnua...!!Yes )

Još jednom čestitam!B) i ne brini!!
-i nemoj da veruješ našem Lali baš sve jer nekad nezna šta priča!SmeanGrinSmeko
Smeko...Smeko...Smeko

Lala
 Dobro, C.aureus, treba malo utešiti Kileta. Ja mislim ipak da je on dobio dobar karabin, posebne izrade, sa žlebovima koji se ukrštaju Smeko
Za municiju će imati problem sa nabavkom, mora uzeti zrno CRS (cross = ukrštajuće), to je jako retka municija. Inače će se zrno zaglaviti na raskrsnici žljebova.

Kile_
 hvala vam na iskrenim komentarima.
nadam se da ce me dobro sluziti,pa vreme ce pokazati...
pa prvenstveno za lov DS.
da lala nekad malo pretera Smile
ma ne treba mi lalo nabavka za municiju sam je pravim Smile
i to onaj cik cak metak Smile

Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 Cestitke kile za novu cevku i da te dugo i uspesno sluzi!!!!B)

Kile_
 hvala snioer hunter!!
Samo 300 i 4x4

Lala
 Kile, bar ćeš pamtiti dan kad si se ponovio karabinom, po ovom zezanju Grin

Kile_
 pa da Smile) ,pa sto se kaze svaka puska ima svoju pricu,,
Samo 300 i 4x4

nenadx
 Pridruzujem se cestit toku,ali vidim da se radi o zljebovima i kontra zljebovima.To su izmislili rusi da bi zezali amere,pa su ovi ubacivali svoju municiju u ruske vevke a preciznost katastrofa.Inace ovo ima svoje prednosti pri gadjanju sa preticanjem,ako su ulevo onda se gadja divljac koja se krece u tom smeru,bez davanja preticanja,isto vazi i za udesno.Ima tu jos da se prica,ali o tom potom.Takodje je bitno koja je dubina zljebova za preciznost i brzinu,dublji daju manji otpor pa je brzina vecai42.tinypic.com/2vm7mzs.png
Dobar pogodak

Lala
 Kile, evo ti jedna muzička numera, hit hitova Grin
'Srećnu nabavku novog karabina, sa ovom pesmom 'Kuća, pos'o', Kiletu želi Lala'
http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJf...re=related

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 72 02.06.2025. 17:05
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,304 posete www.srbijalov.com