Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Praktično streljaštvo

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Praktično streljaštvo
slavko75
 aalga mali cepa svaka mu cast

UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

solaja
 (ovo je odgovor na lalin post)
Nebi znao reci, ovo je vise kao reklama za streliste. A su napravili svaka im cast, OVaj decko Zeljko bice od njega sampion nek samo vezba. Smile
Oko gadja, kundak pogadja B)

Lala
 Evo kako izgleda jedno trening pucanje, na popere. Momak obara 15 meta, sa prepunjavanjem puške, za malo više od 14 sekundi! A on je tek pre godinu-dve počeo da puca za reprezentaciju, najmladji je u ekipi, ali izgleda da ima šanse da vrlo brzo stigne i prestigne svoje starije kolege i učitelje. Učenik da nadmaši učitelja - nema većeg uspeha za onog koji ga, obučava! Igore, Bane, Gorane... Svaka čast!

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Još jedan trening, Goran, takodje član reprezentacije Srbije. Mala greška u prepunjavanju u jednom momentu, značila je slabiji rezultat za 2 sekunde!Treninzi su u sklopu priprema za otvoreno evropsko prvenstvo sledećeg vikenda u Madjarskoj (učestvovaće i amerikanci, brazilci... kao mini svetski šampionat).

kelt
 ala biju svaka im cast Frown
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 Prangijaju samo tako svaka cast momci !!B)

Max011
 Ide li ko u Žiču kod Kraljeva na takmičenje 200 i 500m HR TR i open ... to je medju najboljim domaćim strelištima ? Sad u subotu je trning od podneva a u nedelju rokanje Grin
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Lala
 Od naših drugara i kolega iz Makedonije, dobili smo ovaj flajer, kao najavu otvorenog prvenstva 'Skopje 2011.' u streljaštvu. Flajer nam je poslao kolega Vladimir Pandurovski.

Nikola Vojinovic
 U organizaciji Safari kluba Niš, organizuje se 15. Shooting Rally, opsirnije na:

http://www.safari...sp?subid=5

img33.imageshack.us/img33/5814/safari1.jpg
Priroda, kerovi i lov!

DESPERADOS
 sutra u Batajnici prvenstvo u streljastvu !!
Bice velika imena i puske koje necete moci da vidite nigde osim tamo .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DESPERADOS
 Juce bilo pucanja u Trsteniku , a ovo je najbolja puca od naseg prijatelja Noldija .

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Noldi_308W.jpg

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DESPERADOS
 Stigao je i M07 MATCH 308 Winchester .

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/M07_08.jpg
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

KING
 Kolega Solaja,najbolje je rekreativno cisto za svoju dusu posto ako nema prave sponzorske podrske dzep trpi maksimalno!!!Pogotovo ako smo iy krajeva kao sto je ova nasa Subotica da nema kluba u blizini!!Ne mozemo ni gadjanje glinenih golubova da organiyujemo kako treba,a kamoli nesto ozbiljnije poput IPSC turnira!!Confused
baki

Lala
 Malo je ova tema zapostavljena, delom i mojom krivicom.

Evo malo da podsetimo kolege šta radi naša reprezentacija u evropskim i svetskim okvirima, kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji: Srbija je svetski šampion u disciplini IPSC - praktično streljaštvo, a imamo i svetske prvake u pojedinačnoj konkurenciji i dvostruke evropske šampione!

Veliki pozdrav mojim drugarima Banetu, Igoru, Goranu i Nikoli iz Kluba praktičnih strelaca (KPS) Žandarmerija...
Kolegama forumašima preporučujem da posete sajt www.kps-zandarmerija.com i da malo pogledaju kako ovi moji prijatelji 'cepaju' mete!
Korisnicima Fejsbuka preporučujem da pogledaju njihovu stranicu KPS Žandarmerija na linku https://www.facebook.com/#!/pages/KPS...fan_invite, i da pozdrave ove sjajne momke tamo sa jednim klikom na 'Like' (Svidja mi se).
Forumaši koji su bili pre dve godine u našem lovu na prepelice u Bečeju su imali prilike da se upoznaju i love sa jednim od reprezentativaca, Igorom Jankovićem, aktuelnim svetskim i dvostrukim evropskim prvakom! Jedno kratko vreme pre lova je sa nama tamo bio i Bane Raketić.

Evo snimka emisije 'Exploziv' u kojoj je bio prilog napravljen sa mojim prijateljem Banetom Raketićem, kapitenom reprezentacije.

neca90
 Lalo,posto kazes da licno znas ovu ekipu,da li ti je kojim slucajem poznato koje sacmarice koriste ovi ljudi prilikom nastupa na takmicenjima,tj.proizvodjac i model,kalibar verujem da je 12,ali me zanima jel se puca u standard 70,ili magnum 76 verziji,posto ne verujem da bi bilo ko nastupao sa 89 ultramagnum municijom...Isto bih voleo da znam koja se municija koristi za takmicenja,krupnoca i gramaza,cok...?

Veliki sam ljubitelj sportskog streljastva,i od skoro sam se aktivirao,kupio sam pistolj CZ 99 9x19,posto pistolje volim nekako vise od pusaka,ali bih bas voleo da znam ove podatke vezane za borbenu sacmaru...;)

Lala
 Naravno da znam, Neco, više puta sam sa Banetom i Igorom lovio, a gledao sam nekoliko puta njihove treninge. Par puta sam lovio sa njihovim M1, ali naravno sa fabričkim tubularnim, a ne sa produženim (to može da se menja, stavljaju se nastavci od 15-20 cm).
Koriste Benelli M1 i M2 sa produženim magacinom i modifikovanim oprugama, a u zadnje vreme i Berettu, ali ne znam sad koji model. Čak sam jednom sa Igorom malo doradjivao jednog Benellija.

neca90
 To bi bilo ovako nesto...

https://www.googl...B640%3B321

Prelepa puskaSmile

Ako nije glupo pitanje...sta znaci to da su modifikovane opruge?Pitam jer ne znam,a voleo bih da znam...I kad stave produzetak za magacin,koliko prima puska metaka?

PEZ
 Pretpostavljam da se radi o "mekšim" oprugama da bi se omogućio nesmetan rad mehanizma puške prilikom upotrebe municije sa lakšim sačmenim punjenjem (24gr.). Lalo jesam li u pravu?
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Lala

PEZ kaže:
Pretpostavljam da se radi o "mekšim" oprugama da bi se omogućio nesmetan rad mehanizma puške prilikom upotrebe municije sa lakšim sačmenim punjenjem (24gr.). Lalo jesam li u pravu?

Moraju kao prvo da stave drugačije - duže opruge zbog produženog tubularnog magacina koji u nekim verzijama prima 11 patrona 65mm dužine. A ne znam za mekoću, nisam pitao, logično bi bilo da je mekša, ali znam da su eksperimentisali sa više verzija opružnog čelika dok nisu pronašli najbolji odnos dužina/snaga/mekoća, kako bi jednako dobro ubacivala sledeću patronu bez obzira da li je tubularni magacin pun, poluprazan ili prazan. Ima tu još nekih caka, oko punjenja puške i otvora na glavi puške za punjenje.
Evo malo da pohvalim i bata Snipera velemajstora za punjenje patrona, koji je u par prilika pomogao da reprezentativci Srbije imaju pravu džebanu. Samo on neće da se hvali, pa moram ja da ga hvalim. Smile
Moraju bez obzira na kvalitet pušaka da dobro poliraju šine na zatavaraču i žlebove u puški gde šine klize upravo iz tog razloga da radi i sa najlakšim punjenjem (jednom sam ja to radio na Igorovom M1 Beneliju, mukotrpan posao, sa finom polir pastom). Ima i nekih izmena u oprugama u zatvaraču, ali to su njihove male tajne, pa ako mi ne kažu, ja ne ispitujem puno.

PEZ
 Naravno da se sem opruga moraju srediti još neki delovi puške i da se mogućnost pojavljivanja zastoja svede na minimum, jer zastoj na prestižnim tekmičenjima znači i gubitak medalje.
E sad kako i šta sredjuju...pa to su ipak "Male tajne VELIKIH MAJSTORA"
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,135 posete www.srbijalov.com