Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: B&P

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
B&P
nenad_franc

aleksa kaže:
Prvo,na koji Tricolor mislis?Postoji tri varijante, 2 MB Tricolor,3 MB Tricolor i 4 MB Tricolor.Punjeni su redom sa 32,34 i 36 grama sacme.
Masa sacme je prva razlika jer je F2 Fiber punjen sa 33 grama sacme.
Takodje,razlika je u velicini pakovanja.Prvi se pakuje u kutije od po 10 komada a drugi u kutije od po 25 komada.
Treca razlika je u vrsti baruta i kvalitetu sacme,pre svega tvrdoci.
Cetvrta razlika je sto F2 Classic ima Gordon system,a to pokazuje prsten na dnu caure.
I na kraju siguran sam da Tricolor ima filcani cep a za Fiber nisam siguran da li je filcani ili je plasticni ali bez koncentratora.
Ako je taj Tricolor koji si ti gledao punjen sa 36 grama sacme,to vec objasnjava razlliku u ceni.
Ali,F2 Classic Fiber je i vise nego dovoljno kvalitetan,tako da nema ni potrebe za Tricolorom pa cak i da je malo kvalitetniji.

ja sto sam gledao je cini mi se 34 grama,a cena je bas primetna! F2 je 45,a tricolor je 60 dinara! svakako sam planirao da uzmem F2,ali me je interesovalo zasto je ovaj toliko skuplji!

ultras035
 ...45 dinara, pa nije strasno...dobro je da ga ima u Magnumu... a zasto je ovaj sluplji, to mi nije jasno...
Da li u Magnumu imaju 5-icu f2...italijansku 5-icu?
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

nenad_franc

ultras035 kaže:
...45 dinara, pa nije strasno...dobro je da ga ima u Magnumu... a zasto je ovaj sluplji, to mi nije jasno...
Da li u Magnumu imaju 5-icu f2...italijansku 5-icu?

pa nije strasno,ali razlika u ceni od 6 dinara nije malo! ja kad sam bio zvao imali su samo 3(3,3mm) i 4(3,5mm),ali kad sam otisao posle par dana,ostala je samo 4-ka ili ti nasa 10-tka,i nista vise! ali mozda su u medjuvremenu nabavili nove zalihe! ukucas na google ,,magnum jagodina" i izacice ti njihov sajt,pa tu imas brojeve telefona i sta sve imaju u ponudu i cene!

vlada lovac

ultras035 kaže:
Tricolor je kartonski, nesto kao ceski SB "red black"!!!

Trt Milojka jedina sličnost sa S&B je filcani čep

mirko knezevic
 Obozavao sam municiju B&P ali od prosle godine sam se razocarao u njega.... Od Trikolora F2 Clasic Pa i onaj Long Range nisu hteli da opaljuju ponekad...Confused
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

canis aureus
 Desetak godina koristim isključivo B&P F2 Classic, Fiber i Big Game-Zerati, od "sportaka" trap Competition One i Flash Olimpic a probao sam i Long Range i Still Shot ovog proizvođača iiii nikada mi se nije desilo da je i jedan zatajio!!!Confused
Još uvek ga koristim i dok ga bude biće mi izbor No.1B)

(možda je problem u tome kako skladištiš municiju ili da možda nije u lovu dobro nakisla i slConfused)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mirko knezevic
 Pricao sam vec Canis odavno za ovu municiju na nekoj temi,skladistenje je po P.S. sto bi se reklo,smeo sam da se kunem u ovu municiju a i da bijem nekog ako mi kaze da ne valja ili da je losa,ali prosle godine strasno katastrofa,i pusku sam hteo da bacim,fazan polece hvatam ga na musicu ono klik...Frown Frown Frown Ja pobacam sve patrone Trikolor ono posle krenu i F2 Clasic,srecom pa drugar ima pusku kalibra 12 pa ja uze malo od njega Belom malo od ovog drogog RC,ma pucaju samo tako nikad mi se vise nije desilo da ne opali...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Hunter forever
 Pa sad neznam B&P ovde kod mene lovci dosta hvale,kazu da je brz dosta i za zeca odlican...neznam oznaku patrona ali znam da je redovno koriste osmicu za fazana i zeca.
marka Engleski poenter marka

aleksa
 Nemoj Baschieri da mi diras!Angry
Salim se,naravno!Verujem ti da si imao lose iskustvo ali mislim da nije problem do kvaliteta municije nego do nacina i mesta skladistenja,pre svega kod maloprodavaca.Gde su njihovi magacini i da li ispunjavaju minimum uslova,to je pod znakom pitanja.Takodje je problem sto je ta municija poslednji put uvezena 2008. godine i jos uvek se prodaju stare zalihe,a sto je prodavnica manje prometna,to su zalihe starije.
Mozda je municija i kod tebe ovlazila ali su vece sanse da je ono prvo u pitanju.Meni se desilo sa Fiocchi-em da patron prenoci napolju u cvecu,verovatno je ispao iz redenika i kada sam ga nasao sutradan,izgledao je odlicno,stavio sam ga nazad u redenik,otisao na patke nakon nekoliko dana i upravo taj patron kao prvi nije opalio ali sreca na pivsku flasu jer pataka nije bilo.Kada sam ga malo bolje pogledao ukazivali su se mali tragovi korozije izmedju kapisle i caure,jedva vidljivi.Rosna jesenja noc je ostavila traga.A sa Baschieri-em je to jos teze primetiti zbog prepoznatljivog prstena koji ne moze da pokaze koroziju.
Mozda je koincidencija ali i ja sam nakon tog dogadjaja prestao da koristim Fiocchi iako osim sto je bio sporiji od RC4,sama municija nije kriva sto patron nije opalio.
Mirko Knezevicu,svakako da je veoma bitno da lovac pre svega ima poverenja u municiju ali ne bih rekao da mozes da uporedis taj Belom sa B&P i verovatno bi neka sigurnija prodavnica sa vecom prodajom i brzim obrtom zaliha probudila staru ljubav?!

aleksa
 Kad smo vec kod Baschieri & Pellagri municije,mozda bi bilo zanimljivo da oni koji imaju iskustva u lovu sa ovom municijom navedu svoj omiljeni model i zasto ga preferiraju.
Na mene je najveci utisak ostavio njihov model Nike ali ne za prepelice vec popularna osmica,oznaka 2,krupnoca 3,5 mm i sa 32 grama sacme.Inace,volim manja punjenja nacin na koji lovim,tj. daljine na kojima najcesce pucam ne zahtevaju jacu municiju.Posip je odlican,nije previse gust i ravnomeran je pa iako je osmica mozda i prekrupna za fazana,nijedan nije bio previse sotecen,a daljine od 20 pa do 35 metara.
Uz to,ovaj patron je mozda i najbrzi od svih koje sam imao prilike da pucam,od ostalih B&P,preko RC-a pa do NSI Vectana.

mirko knezevic
 Ma znam da ja je to mozda bila lose skladistena municija jer kad sam krenuo da ih bacam,video sam taj trag korozije oko kapisle koji si i ti isto video,i verovatno mi se vise nikad ne bi desilo da metak ne opali kad bih ga kupio opet jer je neminovno da je to dobar metak,ali u podsvesti uvek ono "klik"... I onda uzmi neki drugi slicnih karakteristika i to je to.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

ultras035

mirko knezevic kaže:
Pricao sam vec Canis odavno za ovu municiju na nekoj temi,skladistenje je po P.S. sto bi se reklo,smeo sam da se kunem u ovu municiju a i da bijem nekog ako mi kaze da ne valja ili da je losa,ali prosle godine strasno katastrofa,i pusku sam hteo da bacim,fazan polece hvatam ga na musicu ono klik...Frown Frown Frown Ja pobacam sve patrone Trikolor ono posle krenu i F2 Clasic,srecom pa drugar ima pusku kalibra 12 pa ja uze malo od njega Belom malo od ovog drogog RC,ma pucaju samo tako nikad mi se vise nije desilo da ne opali...

Mirko, gde je kupljena municija???
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

bogoljub
 Pošto ove godine nije bilo Fiočija kupio sa Baskijeri pojma nemam koji je gramaža je 36 grama 3,5mm u 12 kalibru ali to ostaje za patke jer imam zalihu Fiočija tri kutije.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

aleksa
 Bogoljube,Fiocchi se ne uvozi od 2009. a posto mu je cena bila povoljna,zalihe su brzo rasprodate,a ono sto se jos moze naci po prodavnicama je za lov prepelice.
Taj patron koji si kupio je verovatno MB Long Range i to jeste municije za dalja pucanja koja su najcesca u lovu na patke,tako da si nacelno napravio dobar izbor.
a,posto je Fiocchi malo sporiji i malo manjeg efikasnog dometa,upucas se sa njim i kad predjes na B&P,patkama ne predvidjam lepu sudbinu.

Mrvica
 Glasam za B&P i to light, 30gr, desetka i osmica.
Municija je izuzetno brza, ko trap, a posip taman da ne razbija. Nije za dalja pucanja gusaka i sl.

mirko knezevic

ultras035 kaže:

mirko knezevic kaže:

Mirko, gde je kupljena municija???

E sad to je vec pitanje u KS negde u nekoj prodavnici...Hmmm Ja u svaku udjem i kupim pomalo da bih sve obisao,a gde sam uzeo B&P ne mogu da se setim...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

ohotnik

aleksa kaže:
Bogoljube,Fiocchi se ne uvozi od 2009. a posto mu je cena bila povoljna,zalihe su brzo rasprodate,a ono sto se jos moze naci po prodavnicama je za lov prepelice.
Taj patron koji si kupio je verovatno MB Long Range i to jeste municije za dalja pucanja koja su najcesca u lovu na patke,tako da si nacelno napravio dobar izbor.
a,posto je Fiocchi malo sporiji i malo manjeg efikasnog dometa,upucas se sa njim i kad predjes na B&P,patkama ne predvidjam lepu sudbinu.
Kolega da te malo ispravim Fiocci se uvozi i generalni uvoznik je AGP lovac Uvezena je prosle godine i nova serije HP high perfomance povecane brzine Proizvodjac navodi 415 m/s Ja sam ga probao i veoma sam zadovoljan ekstremno brz i dobar posip Lovio sam patke i guske sa njim i imao odstrela na izuzetnim daljinama sa malo ranjavanja sto je bio slucaj sa ranijim modelom municije.

ohotnik
 A sto se tice B&P municije Koji god patron da izaberete on je dobar Radi se o renomiranoj fabrici municije.A to sto se dogodilo kod kolege mirka da par patrona nije htelo da opali Radi se o tome da je u magacinu firme uvoznika metalije bilo manje poplave pa je verovatno ta kutija koju je on uzeo povukla vlagu.

mirko knezevic

ohotnik kaže:
A sto se tice B&P municije Koji god patron da izaberete on je dobar Radi se o renomiranoj fabrici municije.A to sto se dogodilo kod kolege mirka da par patrona nije htelo da opali Radi se o tome da je u magacinu firme uvoznika metalije bilo manje poplave pa je verovatno ta kutija koju je on uzeo povukla vlagu.

Ubedjen sam da je to u pitanju,ali uvek ima ono ali,sad vec stvar mozga... Inace sam sa patronom Trikolor kao prvim metkom imao odlicne pogodke odlicne...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Mrvica
 Ohotnice, gde su ti koji uvoze Fiocchi?
Imas neki kontakt fon?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,665 posete www.srbijalov.com