Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: RC

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
RC
DESPERADOS

aleksa kaže:

DESPERADOS kaže:
RC JK6 to je ZAKON !!! ..B)

I ja sam to mislio dok nisam probao Nobel Sport Speed Extra.Ne postoji municija veceg efikasnog dometa a standardnijeg punjenja.

A koja marka je taj Nobel SSE ???

Jel to ova municija ???

www.rhinosport.com.au/images/speedextra.jpg
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DESPERADOS
 Za mene je B&P Trikolor i JK6 zakon a ti kako hoces !!

www.kafkasav.com/img/urun/RCJK6.JPG

DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksa
 DESPERADOS, to je ta municija. Crvena caura, 36 grama sacme i 1050 bari. Verovatno najveci efikasan domet od svih konkurenata. Ja sam ga koristio za predatore i pokazao se fantasticno, a na uporednom testu je bio veceg dometa od RC JK6 sa 36 grama i 1050 bari.
Sve je to odlicna municija, samo zavisi za sta je koristimo.Na primer u poljskom lovu fazana i zeca za mene je zakon RC Serie Oro.Brz metak,ujednacen posip,ne razbija divljac ni na manjim distancama,ne prlja cev,nije jak trzaj a prilicno gust snop sa tih 35 grama sacme i respektabilan efikasan domet.
Istovremeno,taj Speed Extra bi potpuno razbio fazana do 35 metara i sve njegove prednosti padaju u vodu.
Hunter forever,RC je generalno brza municija ali postoje razlike izmedju njihovih modela.Na primer RC 32 i RC Serie Oro su oba dobri ali je Serie Oro brzi.
Sve zavisi od vrste lova,divljaci,vremenskih uslova,kvaliteta psa itd.

DESPERADOS
 Postujem tvoje misljenje i iskustvo , ali ima jos jedan bitan momenat iz koje puske se puca , koji cok i koliko je duga cev !!!

Sve su to bitne stavke koje uticu na pogodak .Tako da je sve diskutabilno .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksa
 Tacno,mnogo faktora utice na kompletan utisak i rezultat.
A,kada si napisao RC JK6,odmah sam pomislio na onaj u pakovanju od 10 komada,medjutim smetnuo sam sa uma da oni imaju varijantu sa JK6 barutom i od 35 i 33 grama.Ova druga dva nisam ni pucao tako da ne mogu da sudim o njemu.
U sustini,najbolji je metak sa kojim se ostvaruju pogoci pa tako ima ljudi koji su prezadovoljni Krusikom i onih koji su nezadovoljni RC-om ili nekim drugim vrhunskim proizvodjacem.

DESPERADOS
 Veruj da sam video i doziveo nevetovatne stvari , nece svaka puska svaku municiju , ima puski koje jednostavno biraju municiju .Price da ima puski koje gutaju svaku municiju su gluposti , a pogotovu kad cujem hvalospeve za Krusik ... najezim se..., to je toliko losa municija da mi se place kad je vidim....Cry

Ali svako ima pravo da nesto voli ili nevoli ...Oi
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DakiNS

DESPERADOS kaže:
Veruj da sam video i doziveo nevetovatne stvari , nece svaka puska svaku municiju , ima puski koje jednostavno biraju municiju .Price da ima puski koje gutaju svaku municiju su gluposti , a pogotovu kad cujem hvalospeve za Krusik ... najezim se..., to je toliko losa municija da mi se place kad je vidim....Cry

Onda ni za živu glavu nesmeš zvati u goste kolegu Canisa i mene jer nećeš prestati plakati barem mesec danaROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

stojkuki

DESPERADOS kaže:

Ima istine u tome, ima pusaka koje jednostavno ne vole neke metke.
Moja pljuca recimo nikako ne trpi Capriolo metak. Letos na prepelicama dade mi drugar da probam metak. Stavim ja dva komada u moj PA. opalim prvi, caura se zaglavi na izlazu. Opalim drugi, isto, ... vec nije dobro. Stavim RIO sa kojim pucam prepelice, sve kako treba. Opet Capriolo, glavi ... A drugar sa svojim Browning-om pljusti Capriolo metak samo tako. Pre desetak dana hajd reko da proverim sta je, rekoh ide sezona, uzeo Mirage i RC (u razlicitim tezinama zajesen i zimu) sa kojima pucam zeca i fazana, sve ide kako teba, stavim dva Capriolo metka koja su mi ostala od prepelica, i oba zaglave. Naravucenije, .... moj Smith and Wesson ne ljubi Capriolo metak. To nikako ne znaci da je metak los, jer se nikako ne bih usudio da kazem isto, ali ga moja puska ne voli, dok ponavljam, browning mog druga trese sa njim puc puc, samo tako.
E pa sad, ... jeste Browning i bolja puca, i moj S&W je star 20 godinaStari, ...
Ima toga ... ima puca koje ne vole odredjene metke.
Isto tako BAR sa kojim lovim visoku divljac nikako ali nikako ne voli Winchester municiju, ali ni pod razno tU.a. Znaci rasipa, ... grozno ... Dok Igman i Remington mnogo voli a u poslednje vreme je iskazao nezna osecanja prema RWSu Kiss.
Znaci, ... ima toga.

Scorpion Hunter

stojkuki kaže:

DESPERADOS kaže:

Ima istine u tome, ima pusaka koje jednostavno ne vole neke metke.
Moja pljuca recimo nikako ne trpi Capriolo metak. Letos na prepelicama dade mi drugar da probam metak. Stavim ja dva komada u moj PA. opalim prvi, caura se zaglavi na izlazu. Opalim drugi, isto, ... vec nije dobro. Stavim RIO sa kojim pucam prepelice, sve kako treba. Opet Capriolo, glavi ... A drugar sa svojim Browning-om pljusti Capriolo metak samo tako. Pre desetak dana hajd reko da proverim sta je, rekoh ide sezona, uzeo Mirage i RC (u razlicitim tezinama zajesen i zimu) sa kojima pucam zeca i fazana, sve ide kako teba, stavim dva Capriolo metka koja su mi ostala od prepelica, i oba zaglave. Naravucenije, .... moj Smith and Wesson ne ljubi Capriolo metak. To nikako ne znaci da je metak los, jer se nikako ne bih usudio da kazem isto, ali ga moja puska ne voli, dok ponavljam, browning mog druga trese sa njim puc puc, samo tako.
E pa sad, ... jeste Browning i bolja puca, i moj S&W je star 20 godinaStari, ...
Ima toga ... ima puca koje ne vole odredjene metke.
Isto tako BAR sa kojim lovim visoku divljac nikako ali nikako ne voli Winchester municiju, ali ni pod razno tU.a. Znaci rasipa, ... grozno ... Dok Igman i Remington mnogo voli a u poslednje vreme je iskazao nezna osecanja prema RWSu Kiss.
Znaci, ... ima toga.

Puske koje ne vole municiju Krsti To vazi jedino za PA koja to Bokerica ili polozara ili jednocevka ne voli municiju?? ?????????
Ako vam PA nekad zaglavi to nije do municije vec do odrzavanja oruzja. Sto se tice krusik municije ta municija je sasvim zadovoljavajuca nikad nikom nije zaglavila iz PA ovi kod mene je satiru iz MP-153 nikad nikom nije zaglavila a stekce 153jka kao sarac Grin Nema lose municije postoji samo los strelac i pogresan odabir municije za odredjenu ;)namenu

DESPERADOS
 Niko nikome ne brani da stavi u pusku sta god hoce , to je individualna stvar svakog pojedinca .Krusik ima los barut a i punjenje nije uvek isto. Mozda zato sto se puca iz zastavinog oruzja i nemoze da se vidi da li je dobra ili losa .
Naravano da se iz PA najbolje vidi kakvo je punjenje i kakva je cev posle pucanja .
Definitivno najlosija municija na nasem trzistu je Krusik , a o ostalima mozemo da diskutujemo .

To je moje a i misljenje mnogih lovaca sto opet nekome moze da se svidi a nekome i ne mora ....Yes

Drugo tema je RC i iskustva sa njim , pa vratimo se temi .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Scorpion Hunter
 Desperados sto se tice baruta nas'' Zlatiborac'' se izvozi koriste ga i najpoznatiji proizvodjaci municije na svetu. Jedino nama nije kvalitetan Glavu o zid i pocnenjujemo ga... Krusik municija nije najgora jer od Beloma mislim da nema gore...

A sto se tice teme RCB) dok sam bio clan udruzenja i isao u redovan lov RC municiju sam koristio pred kraj sezone bas zbog brzine jer se divljac dalje dize a i mrazevi su jaci pa je porebna kvalitetnija i brza municija B)...

Sa svim proizvodjacima Krusikov KING moze da stane na crtu pa kad hoces da uporedjujes kvalitet municije nemoj da uporedjujes Krusik od 30dinara sa RC-om nego uporedis neki skuplji Krusik......

Kile_
 [xhide]Ja takodje koristim RC municiju.Uzeo sam RC 50 magnum 3.5mm sacma sa korpom,12/76 patron,50g punjenje,1050 bara,10 patrona u kutiji.
koristio sam je i proslu sezonu u zimskom lovu na patke i za fazana na daleko pucanje.odlicno se pokazala municija nemam ni jednu zamerku.Pa italiani kad naprave ne moze da bude lose Smile [/xhide]
Kile_ priložio:
1_79.jpg

Samo 300 i 4x4

DESPERADOS
 Kolega postujem to sto volis i cenis Krusik i samo ga ti upotrebljavaj a nama ostavi da lovimo sa RC .

Moja iskustva su stvarno dobra sa RC municijom i do daljnjeg ostajem veran .
Nije ni svaki RC metak isti ali ja imam dobra iskustva sa RC4 serie Oro i JK6 .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksa
 Predlazem da svako ko ima PA a koji radi po sistemu pozajmice gasova prvo rasklopi kompletno pusku pa dobro ocisti sve delove i to spoljasnjost magacina,klip,gasni regulator i unutrasnjost sanduka pa i zatvarac.Sve to utice na funkcionisanje mehanizma i najlosije resenje je problem resavati koristeci sto jacu municiju.
Od kada redovno cistim sve te delove bez ikakvog problema pucam i trap municiju i to u seriji po preko 50 patrona na treningu ili takmicenju.A,radi se o MP-153 bez korekcije na regulatoru gasova.I meni se desavalo da zaglavi zatvarac sa Krusikom i Belomom ali i sa Fiocchijem i Bellotom ali samo zato sto puska nije bila dobro ociscena.
Sto se tice baruta i cistoce cevi nakon pucanja,imam drugara iz grupe koji je prestao da koristi RC Serie Oro i presao na Krusik Specijal bas iz razloga sto je RC mnogo prljao cev.Nisam mogao da verujem i ne znam sta bi mogao biti razlog ali njegovo iskustvo je takvo i on se ne vraca na RC ni za zivu gavu.
Ja sam pucao pomenuti patron i bio prezadovoljan u svakom pogledu a prestao sam da ga koristim samo zbog visoke cene.

vlada lovac
 Porediti Krusik sa RC municijom Hmmm od Krusika mozda King nesto vredi, inace ostalo ne moze prici RC municiji po bilo cemu, a po gotovu kvalitetu i cistoci baruta je daleko ispod Serie Oro i JK6

stojkuki
 [/quote]
Puske koje ne vole municiju Krsti To vazi jedino za PA koja to Bokerica ili polozara ili jednocevka ne voli municiju?? ?????????
Ako vam PA nekad zaglavi to nije do municije vec do odrzavanja oruzja. Sto se tice krusik municije ta municija je sasvim zadovoljavajuca nikad nikom nije zaglavila iz PA ovi kod mene je satiru iz MP-153 nikad nikom nije zaglavila a stekce 153jka kao sarac Grin Nema lose municije postoji samo los strelac i pogresan odabir municije za odredjenu ;)namenu[/quote]

Naravno da to vazi samo za PA, pa o tome sam i pisao cak sam i rekao koje oruzije ...
Ako nesto radim, odrzavanje oruzija radim kako treba i mogu da potpisem da je u perfektnom stanju upravo zbog toga.
Znaci primedba ne stoji ....
Drugo, sto se kvaliteta strelaca tice i to ne stoji, barem ja volim tako da mislim o sebi jer ... retko promasujem, i na to sam recimo ponosan, odnosno, bolje da kazem ne pucam ako nemam siguran pogodak.
A to se zove lovac ... a ne strelac.

Ja sam govorio o tome da mi se Winchester municija na strelistu na 100 m pokazal krajnje losa u kombinaciji sa mojom puskom. A to nema veze sa izborom metka prema nameni. Ista puska, isto streliste, prepucana optika druga municija (RWS ili Remington) pakuje metak u metak na 100m.
Stoga, ... bilo bi lepo neko malo logicnije objasnjenje, predhodno mogu da shvatim pogresno ... a necu ....

270
 Ja od početka do kraja jesenje lovne sezone koristim "Krušik" Specijal od 34 grama sa sačmom 3.5mm (8) i sa njim uspešno lovim fazana, zeca,divlju plovku a padne i neka lisica i šakal ako istrče pred cev!
Nikakvu prednost strane municije nad njim nisam uočio osim veće cene a u grupi od 5-6 lovaca često odstrelim više nego svi oni zajedno!
"Kušik" je kvalitetna municija a kome ne odgovara nemoj da je pljuje bez argumenata!
Lično sam nezadovoljan kvalitetom RC serie Oro i Mirage municije jer sam sa njom u vreme kad sam eksperimentisao sa raznom municijom imao veliki broj ranjavanja divljači i ne vidim ništa što bi opravdalo njihovu cenu ali ne pada mi na pamet da je omalovažavam jer znam lovce koji veoma uspešno sa njom love!
Bitno je ne "šareniti" redenike i navići se i uverzirati sa jednom ili maksimum dve vrste municije a sa današnjom tehnologijom u proizvodnji lovačke municije stvar izbora je više stvar ličnih afiniteta i materijalnih mogućnosti nego nekih velikih razlika u kvalitetu!
Bye

sheytan
 ^ Bravo 2

Retko istinit i pouchan post! Treba pokrenuti lepljivu temu sa adekvatnim naslovom, staviti ovaj post u nju, i zakljuchati je! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

stojkuki
 Opet cu da se slozim.
Krusik je verovatno nekome dobar. Apriori ne odbacujem. Ali mislim da verovatno ima veze i vrsta puske, cev, duzine cevke ... Neko ko zna taj ce bolje reci. Osnosno, hajde ovako. Zasto takmicari u skitu i trapu vrlo vode racuna o municiji? I ne koriste sve i svasta ... Ima tu nesto ...

I opet podvlacim, ne znam samo razmisljam...

ohotnik
 Pratim temu i nisam se cesto ukljucivao Ali sada moram jer se u temi municija RC pocelo pricati i o krusiku i porediti ga sa municijom Proizvodjaca Municije fabrike RC. To je po meni kao poredjenje juga i mercedesa Oboje ce vas dovesti do nekog cilja bio on dalje ili ne A sada da li brze udobnije sigurnije nema veze ili da se slucajno desi neki kvar.Ovo nepricam napamet vec iz nekog svog iskustva jer godisnje ispucam oko par hiljada sportskih metaka i veoma veliki broj lovne municije prvenstveno na prepelice patke i guske koje intezivno lovim.Nekudim krusik cak sam i bio da kazem konsultovan od strane inzinjera pri razvitku sportskog metka i isti testirao na strelistima a ponekad i lovni.Ali poredjenje te dve fabrike oruzja i njihove municije nije ozbiljno.Svi mi imamo svoj neki stil pucanja pri lovu neko krace puca neko duze neko sa preticanjem neko bez i ostalo to je duga prica.Ali ako na fazanu poredimo municiju koja je ruku na srce divljac koja je najlaksa za odstrel nema nekog rezona Bilo koji promasaj je greska strelca takodje ranjavanje divljaci to je znak da je pogodjena perifernim zrncima sacme a ne direktnim snopom koji ima energije za odstrel hteli to mi da priznamo ili ne.Municiju je najlakse porediti kada se love patka ili guska na krajnjim daljinama efikasnog dometa glatkocevnog oruzja i pri temperaturama koje su daleko u minusu Tada se vidi sav potencijal municije sa krajnjim dometom brzinom i energijom koju donosi do cilja za siguran odstrel.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,625 posete www.srbijalov.com