Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kuhinja :)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kuhinja :)
DakiNS
 Što se tiče dimljene ribe preporučio bih vam jednu jaaaako dobru stvar,a to je dimljena deverika. Postupak komplet isti kao i sa šaranom sve dok se ne odimi.A sada dolazi najlepše. Kada završite sa dimljenjem deverike ,preporuka je da budu što ujednačeniji komadi oko pola kile. Odimljenu Deveriku presečete uzduž tako da možete izvaditi kučmu, zatim se seče na komade od dva ili tri cm onako popreko. Komade deverike slažite u teglu kojoj ste na dno stavili komadić lovorovog lista i krišku limuna. Slažite štu bolje i da kažem gušće dok se tegla( 0,7 ili 1 litra) skroz ne popuni. Zatim nalijte uljem običnim suncokretovim da prekrije ribu oko 1 cm.Zatim se tegle poredaju u rernu i polako se krčkaju na 100 stepeni a vidi se po tome što idu mehurići sasvim lagano i tako 8 sati krčkanja. Kada su tegle još tople- ne vruće zatvaraju se , da li celofanom ili poklopcem i onako ušuškaju da se dunstaju. Može stajati i 6 meseci neotvoreno ali verujte takve"Sardine" dimljene , slankaste a nema kostiju još niste jeli.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 E kada smo kod klope ajde da kao one besposlene snaše malo da razmenjujemo recepte ja to jako volim da gledam kako enaradi. Ja nabavim recept a ona napravi e ondaja stupam na scenu kao degustatorGladanROFL

Indjijanac
 ma nije problem nabaviti recept i sastojke,kuvati,jesti...najveći je problem kad moram da perem sudove
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Jank
 Postoji tema Moje omiljeno jelo, tamo smo pisali ko šta voli da pripremi i pojede, bilo je zanimljivih recepata ali je ta tema malo zanemarena....Kiss
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Mlad si još nisi naučio hvatati krivine, Sada će čika Daki da te nauči, pred kraj klope lepo tajno cimneš kolegu mobilnim i brzo prekineš vezu , nakon par sekundi drugar zove da vidi šta hoćeš a ti lepo odglumiš da te hitno treba i lepo zaprašiš iz kuće u vidu magle da žena ni ne shvati da te više nema a ti lepo kod drugara na pivce i uživašStidljiv

Jank

u indjiju ima djungla kaže:
ma nije problem nabaviti recept i sastojke,kuvati,jesti...najveći je problem kad moram da perem sudove

E to je problem, moja enato neće da pipne, ako ti se sprema , spremaj, kuvaj, peri, puši...radi šta ti je volja....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Ja imam sreće, kada sam je oženio znala je samo kuvati po njenim rečima paprikaš a ono bio gulaš i mogao si ga seći nožem. Igrom slučaja tada sam radio u vrtiću pa su kuvarice se takmičile koja će nešto dobro napraviti a kada dođem kući , te me boli stoak , te nisam gladan , a ona pametna pa shvatila , fala bogu na vreme i krenula da uči , ne bih je menjao ni za dve od 25 a i neznam šta bi sa njimaROFL

arnotije
 Mi pravimo " sardinu"(tako je zovemo) od krupnog skobalja i dobra je da je to bruka. Skobaljima se skinu glave i repovi i iseku se na krupne komade, redjaju se u serpu ili bolje lonac u koji se nalije vino i ulje zajedno za zacinima( lovorov list, biber u zrnu, ruzmarin beli luk cene itd) onda na sporet na laganu vatru i kuva se od jutra do mraka. I najkrupnije kosti budu kao pena ne osecaju se. Inace za ovo sto je Daki napisao sam video kod jednog ribolovca, i probao sam, prste da polizes, medjutim ovde je u pitanju dimljeni skobalj. Neki ribolovci su mi obecali skobalja tako da planiram da probam da ga nadimim pa u tegle.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

DakiNS
 Kolege evo još jednog dobrog zimsko posnog recepta. Radi se o beloj ribi, kesega plotica skobalj i slično, poželjniji su manji komadi veličine dlana koji se posole, uvaljaju malo u brašno i isprže na masti ili još bolje ulju.Zatim se uzme beli lik, očisti i isecka sitno , pa crni luk koji se seče na kolutove, šargarepaseena na tanke kolutiće , biber u zrnu, malo lovor , može peršunov list ,u stvari povrće i začini po volji.Pržena riba se slaže u dublju i uži posudu i to što tešnje na red ribe se poslaže tanak redić povrćapa red ribe itako do kraja. Uzme se malo sirćeta i pomeša sa vodom, omer po vašoj želji ni previše ni premalo.umesto sirćeta može belo vino onako špricer -lapo-lapo.zalije se da ogrezne , vrlo je bitno da su slojevi ribe što popunjeniji i na kraju da je što ravnije. Posle toga stavi se na hladno mesto 2-4 stepena i pusti da odstoji sedam dana, nakon toga kosti su samo u tragovima a pošto malo kisi ,ubilo se za jesti posle mamurlukaGladaniveli 2

duskov
 Može i ovako iako i ovo liči na "robolovački" a ne lovački recept:
potrebno je oko dva kilograma bijele ribe (može bilo koje ribe) a može i da je dva tri dana i prosušena na bukovom dimu sa malo pelima, žalfije...
Podrazumijeva se da je prosušena riba očišćena , dobro oprana i osoljena. Kida se na komade ali se prvo riba polovi na polovine kako bi parčad bila što tanja. Stavlja se u visoku šerpu ili bolje rečeno lonac i to po principu red ribe red povrća. Limun je obavezan u svakom sloju. Dosta i po ukusu bibera i peršuna i bijelog i crnog luka i svježeg paradajza.
I tako, red ribe, red povrća, limuna, bibera malo soli i luka pa opet tako.
Nakon nekoliko slojeva završiti sa slojem ribe a onda naliti ulje da prekrije sve. Takođe, kao alternativa može poslužiti i po ukusu naliti domaće maslinovo ulje koje je, po meni, bolje od suncokretovog industrijskog. Lonac poklopiti aluminijumskom folijom i staviti ga na plotnu od šporeta da provri.
Tada sve smjestiti u rernu na temperaturu od 120-150 stepeni celzijusa najmanje 4-5 sati. Staviti lovorovog lista, po želji,bijelog vina i limunovog soka...bibera
Ako je riba veća taj postupak mora biti duži.
Nikada nećete pogriješiti ako stavite što više peršuna i limunovog
soka.

duskov
 Izgleda da mi niko ne vjeruje da je recept dobar čim nema komentara. Ali ja imam 122 kg. i volim da jedem iako mi nije baš ljekar to preporučio! Ali znam šta volim da jedem i znam šta je dobro.
Sa pićem sam zaratio poodavno, ili kako neki kažu:" svoje sam davno popio"!

Indjijanac
 Jutros u zoru izašao malo da čekam lisa,kada se vratih kući ename dočeka sa postavljenim doručkom.U sobi toplo tako jedno 29-32 stepena,greje pusta bukovina.A na astalu svega.U rerni je zapekla polutke krompira u ljusci,još se puše koliko su tople jer ih je tek izvadila iz rerne.Od salata tu su turšija,kiseli kupus nauljen i posut tucanom paprikom,paprika u pavlaci,crni i beli luk.Kobasica sa srnetinom i svinjetinom,sa konjskim mesom,suvog vrata,slanine od gronika,švargle i džigernjače.Kajmak mlad sve se mleko cedi iz njega,pa mladog sira u kriškama sremačkog,sitna sira *švapskog*što ga ovde tako zovemo....
Al sam bio gladan,kad sam se dobro najeo samo sam o tome razmišljao kako sam bio gladan,a zimu sam već zaboravio.Lomio sam se posle jela šta sad.Ili da popijem pivo ili tanak špricer sa belim domaćim vinom.Ma špricer naravno jel kažu ljudi *ne traži savet od onog ko pije pivo pre podne*.
E onda je žena donela još drva i dodala na vatru,moro sam malo dremnuti......Gladan

DakiNS

DakiNS kaže:
Što se tiče dimljene ribe preporučio bih vam jednu jaaaako dobru stvar,a to je dimljena deverika. Postupak komplet isti kao i sa šaranom sve dok se ne odimi.A sada dolazi najlepše. Kada završite sa dimljenjem deverike ,preporuka je da budu što ujednačeniji komadi oko pola kile. Odimljenu Deveriku presečete uzduž tako da možete izvaditi kučmu, zatim se seče na komade od dva ili tri cm onako popreko. Komade deverike slažite u teglu kojoj ste na dno stavili komadić lovorovog lista i krišku limuna. Slažite štu bolje i da kažem gušće dok se tegla( 0,7 ili 1 litra) skroz ne popuni. Zatim nalijte uljem običnim suncokretovim da prekrije ribu oko 1 cm.Zatim se tegle poredaju u rernu i polako se krčkaju na 100 stepeni a vidi se po tome što idu mehurići sasvim lagano i tako 8 sati krčkanja. Kada su tegle još tople- ne vruće zatvaraju se , da li celofanom ili poklopcem i onako ušuškaju da se dunstaju. Može stajati i 6 meseci neotvoreno ali verujte takve"Sardine" dimljene , slankaste a nema kostiju još niste jeli.

Još se dimi sledeće slike sutra

DakiNS
 gotovo odimljeno

DakiNS
 upakovano
DakiNS priložio:
cetkrevet.jpg

DakiNS
 spremljeno

DakiNS
 pa u rernu

Indjijanac
 iveli 3pa onda zoveš, a mi dodjemo sa vinom i kiselom

DakiNS
 Kada dolaziš?Gladaniveli 2

Indjijanac
 čućemo se iveli

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,295 posete www.srbijalov.com