Bravo Sanja.
Ranijih godina sam nabavio jedan par Bavarskih krvoslednika. Vrlo su zanimljivi ,lepi,crvrste naravi , slusaju samo jednog coveka. Moje iskustvo kaze da se mogu koristiti ne samo u komercijalnim lovovima, gde divljac odnese (los) pogodak, vec i u otvorenim lovistima.Posebno za ds.Sa stenad je radjeno vrlo rano,(4 meseci- postupno, navikava se na krvni trag najbolje blizu sume,imaju izuzetan lovacki instinkt caki kao stenad-rezultat retko izostane.
Na zalost ne postoji neko posebno interesovanje kod lovaca iz regiona za ovu vrlo lepu i lovno upotrebljivu rasu pasa. Mogu pratiti sinocni krvni trag ds.Neka stenad su bila poklonjena, ali obicni lovci malo znaju o njima , te ih upropaste pustanjem da svrljaju kao drugi gonici, sto je- pogresno.Ova rasu sam vodio na povodniku (za lov na krvnom tragu ds) dok za zeca nisam dresirao ni ejdnu jedinku, a svakako je trebalo , mozda iz razloga sto zeca ima vrlo malo . Pazljivo se prati ponasanje psa.
Cuo sam da jos uvek ima nekolio jedinki koje odlicno rade stari trag ds i zeca.
Ova rasa nije za svakog , i ne za lose uslove drzanja (trebao bi biti -dascani pod, suvo i svetlo mesto )
Krajnje je neprimerno da se ranjena divljac ostavi u mukama.Sa ovim psima se cesce slavio ulov ds. Slika iz avatera -Bavarski krvoslednik u drustvu sa Slovackim Kopovima.
Sada ne drzim ovu rasu.
Evo nakon 3 god da ozivimo ovu temu Uvezao sam bavarske krvoslednike i pas i ja smo prosli obuku i ovo je druga god kako se bavimo trazenjem ranjene divljaci po nasim JP Tacno je da ova rasa kod nas nikog ne interesuje a razlog je sto nasa lovista nisu privatna pa kad ode neki jelen ili vepar niko se puno ne sekira Kad sam lovio u Madjarskoj pogonski lov u jednom privatnom lovistu tu su 2 bavarca vec dezurala kao kod nas hitna pomoc na utakmici
Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?
INTERMAKER OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42
Podunavac
Podunavac Offline
· 17.11.2025. 20:08
Поздрав другари. Дуго ме није било.
krilas Offline
· 25.07.2025. 13:27
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!