Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 12/89

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
12/89
Sniper Hunter
 jeste kolega Jastreb samo da nadjem odgovarajuci barutLupaitanjesrbijalov

vuk71
 cal. 12/89 kugla od 66grama i moze poceti lov na slonove... nije li to malo prejako za klasican lov...

hamerles

vuk71 kaže:
cal. 12/89 kugla od 66grama i moze poceti lov na slonove... nije li to malo prejako za klasican lov...
Vuce svaki kalibar preko 12/70 nema potrebe nositi u SRBIJALOVU... teska puska,jako trza a odstreljuje kao i sa 20/70 sto bih odstrelio. Kada pocnu da se love nosorozi i nilski konji po srbiji razmisljacu o ovom kalibru... A dotle nosi Stari 16/70 jednocevku i uziva u lovuB) Divljac pada kao pokosena a nosin 2,7kg u rukama (uzivam) B)

LM
 Za svinje mi taj 12/89 i ima smisla, ali za prepelice je previšeSad. Sve se više zaboravlja da divljač obara dobro plasiran pogodak, a ne kalibar, dobro uvježban strijelac će odraditi sa 20/70 čak i bolje nego loš sa 12/89. Po meni to važi i za izbor karabinskog kalibra, kako smo krenuli sa forsiranjem ultra jakih kalibara još malo pa niko bez 375 H&H neće ići na divlje svinje...
Nije da popujem, po meni je logičnije nositi u lov na svinje 9,3x62 (ko ga posjeduje), ali i 7x57 će završiti posao...
Treba se opustiti, prethodno isprobati oružje i krenuti u lov bez predrasuda da će sve zatajiti osim nas samih, pa iako promašimo, ništa strašno i to je lov...

vuk71
 meni taj metak izgleda ekstremno surov,ja lovim sa 12/70 kuglom ds veoma uspesno, kugla od 36 grama malo li je... jedan metak sam opalio iz 12/89 dva dana zvoni u usima... ukusi su razliciti pa je tesko o njima i raspravljati...

Cvele
 Ma ja mislim da nema uopste potrebe loviti kod nas tim kalibrom... sto kazete za svinje je potrebno, zasto? JA znam dosta ljudi koji svinje veoma lepo odstreljuju i kalibrom 16/70, padaju kao svece.... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

hamerles
 Pa ne treba nositi topove u lovConfused nije stvar kalibra dali ces nesto odstreliti ili ne nego je to do strelca. Nije svaki magnum kalibar koji se pojavi u svetu predvidjen za srbiju. Zec i fazan nisu divlje zveri pa da treba na njih pucati sa 65g sacme. A na divlju svinju takodje kalibar 12/70 je i vise nego dovoljan nema potrebe za jacim kalibrom a i manji 16/70-20/70 su takojde efikasni... Vazno je pogoditi divlju svinju i ona pada ne treba top da bi je odstrelili. A ne treba ni 470 NITRO EXSPRES a ni 50 Browing... i vise nego dovoljan je 8x57-30-06... Kalibar 12/89 je nepotreban kalibar.

Sasa frrr
 Potreban je 12/89 kalibar naravno, ne znam zasto se raspravljate oko zeca, fazana ili cak prepelice Glavu o zid , to je kalibar koji mjenja po karakteristikama kalibar 10 i namjenjen je za lov na preletu pataka i gusaka, a ako neki dileja lovi sitnu divljac sa 65grama sacme svaka mu cast, i uzivanju i njegovom pogledu na lov. Ja ga licno ne bih koristio a nemam potrebu za tolikom sacmom i samaranjem, niti pucam na granici dometa. Da mogu skupiti para za jednu bokericu u kal.20 niko srecniji od mene.Smile

kelt
 idealan za steel shot. za olovo je malo preterano(hm malo vise)SadB)
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

vuk71
 kelt mi smo od steel shot-a bar dve svetlosne godine, a i kad se donese zakon znas da ce se i postovati, pogotovo ako olovna patrona bude dva ili tri puta jeftinija...

hamerles
 Ovaj 12/89 kalibar dobar je ako iskrsne u lovu neko takmicenje u secenju neke grane ili tanjeg drvetaB) tu bas moze da dodje do izrazaja inace... Za divljac nema bas neke potrebe previse je to sacme....

petar
 [xhide]A za guske na velikoj visini ili sto da ne i DS? Hmmm Ne kazem da je neophodan, ali moze da posluzi...B)
Inace sam veliki ljubitelj 12/70 koji i koristim i koristicu dok god budem lovio, ali sve ima svoje...B)[/xhide]
Just like old times!

hamerles
 Ja nikako da prezalim odlazak u proslost mog omiljenog kalibra 16/70 sa kojim slatko lovih i lovim jos uvek ali polako nestaje... 12/70 je takodje dobar kalibar ali i njega potiskuju ovi magnum kalibri 12/76 i 12/89 i veliki marketinski trik 20/76...

Podunavac
 Verovatno i 12/89 ima svoju namenu kao i svi drugi. Međutim ja lično ne vidim koja bi to namena bila u našim lovištima? Moja je puška u kalibru 12/76 a ja još ni jedan sačmeni metak u tom kalibru nisam iz nje ispalio. Isključivo koristim 12/65 i 12/70. Za lov gusaka i pataka u visokom preletu je 12/76 više nego dovoljan, i smatram da je 12/89 nepotreban luxus. Municija skuplja, trzaj veći, a i habanje puške. A i voleo bi da vidim kako izgleda divljač nakon dobrog pogotka iz 12/89 pogotovo na kraćim distancama.
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Podunavac u potpunosti se slazem sa tobom... Ovde kod mene je naj jeftiniji metak u kalibru 12/89 100dinara ili 1 evro. to je mnogo ko voli dosta da puca. Ima ko ima dosta para i voli dosta da puca ali i to nije zadovoljstvo jer ovaj kalibar trza kao nenormalan. Kad iz puske od 3,5kg ispalis 63g sacme to je ludilo... A magnum kalibar 12/76 nosi 50g i to je vise nego previse za ove nase lovove 50g slona moze da obori a kamoli ove nase male zivotinjice...

vuk71
 ako se umesto fazana pocnu pustati nojevi sasvim je opravdano nositi u lov 12/89..

vuk71
 ako seici pocnu dolaziti u komercijalne lovove ko zna mozda u tom pravcu ode komercijalni lov...bitno je da zadovoljimo zahteve klijentele...

sabatti
 ja sam prosle nedelje kupio 20 kom. 12/89 B&P da probam za guske,ali zabranise lov,pa cekam da probam nikad nisam koristio 12/89.

Cvele
 sabatti koja je cena B&P u 12/89 ? Posto imam druga koji ima PA u ovom kalibru, ali on nalazi samo Mirage municiju....
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sabatti
 220 din ,cini mi se da je mirage oko 190-200

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,674 posete www.srbijalov.com