IZ 27M
|
Sniper Hunter |
Objavljen 26.10.2010. 19:43
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Nikad nije kasno covek se uci dok je ziv
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 26.10.2010. 19:58
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Mislim da je nemoguce da prodaju pokvarene puske.U pitanju su 3 komada.Jedna je kupljena,pre 7godina,a druge dve pre 4godine i sve se ponasaju isto.Kod nijedne od ovih se nije desilo da nece da izbaci ispaljenu cauru,ali izbacaju i pune.
Kad budem isao sutra ili prekosutra u prodavnicu,raspitacu se,pa cu vam javiti. |
|
|
|
Nemanja Djurovic |
Objavljen 26.10.2010. 20:33
|

Član

Upisa: 50
Pristupio: 14.10.2010. 17:50
|
ok odaljujemo se sa teme
covjek jednostavno ne moze da shvati da iz 18 m IZBACA I PUNE I PRAZNE CAURE I TACKA,MOZDA NJEGOV TAST IMA NEKU KOJA SE PROIZVODI DA SAMO PRAZNE IZBACA I TACKA |
|
|
|
Nemanja Djurovic |
Objavljen 26.10.2010. 20:34
|

Član

Upisa: 50
Pristupio: 14.10.2010. 17:50
|
Cvele kaže:
Kako to da plasticna caura zapinje o cev ?  Pa to onda nesto nije u redu s' cevima... Caura bilo ispaljena ili puna mora da bez ikakvih problema izadje i isto tako udje u cev.... Proveri ipak ti tu svoju pusku ;)
VIDIM DA NE ZNAS O CEMU SE RADI TAKO MOLIM TE NE KOMENTARISI |
|
|
|
arsa |
Objavljen 26.10.2010. 20:50
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Normalno je da svaka puska sa ejektorima izbaci ispaljen patron a nikako pun. Neznam za iz18 , ali za iz27 e znam pouzdano jer je imam vec 10 godina i nikad nije izbacila pun vec samo prazan patron. Pre ce biti da nekad za..be stvar pa ne izbaci ni ispaljen nego da izbaca pun.
Joca i Luka
|
|
|
|
goranb |
Objavljen 26.10.2010. 22:36
|

Pripravnik

Upisa: 6
Pristupio: 23.09.2010. 22:44
|
Ja sam kupio pusku pre par meseci jos je u garanciji sad sam je nosio prvi put u i izbacuje mi i neispaljen paton, kupio sam je u snajperu i zvao sam ih rakli su da je odnesam na popravku .Mogu vam reci da sam se malo razocarao jer puska po mom misljeju nije proverena pre prodaje.Jer je odmah izbacivala oba patrona.Kad je budem odeneo reci cu vam sta je kvar, puska je IZ 27EM. |
|
|
|
Predator |
Objavljen 27.10.2010. 00:14
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Ukratko o izbacivanju punog patrona. Nijedna puška sa ejektorima, bar koliko je meni poznato, ne bi smjela izbacivati pune patrone. Čitao sam o ovom problemu na više mjesta i ako se dobro sjećam glavni problem kod ruskih pušaka je njihova finalna obrada. Postoji neki dio (metalni ili drveni, ne sjećam se) koji je neophodno doraditi da bi se riješio ovaj problem. Ništa ozbiljno, kažu da to zna svaki iole dobar puškar. Moj savjet je naći što jednostavniju lovačku pušku sa dva obarača, fiksnim čokovima i bez ejektora. Manje dodataka, manje stvari koje se mogu pokvariti. B)
Što se tiče teme, mogu da iznesem samo moje mišljenje koje je zasnovano na nekim činjenicama. Lovačka puška sa oznakom MP 27 M koja je proizvedena 2010 godine u Iževskom mehaničeskom zavodu (inače nigdje na njoj ne piše "IŽ" ), je puška sa magnum ležištem (znači 12/76, 16/76 ili 20/76), bez ejektora. Puška jako slična ovoj, sa oznakom MP 27 EM, pored magnum ležišta ima i ejektore. Ovo prethodno znam sigurno.
Što se tiče modela iŽ 27 MM pretpostavljam da je to puška sa super magnum ležištem, tj. 12/89 i da nema ejektore.
Jedino što meni nije jasno u cijeloj ovoj priči, jeste sljedeće: Da li su Baikal i Iževski mehaničeski zavod ista fabrika i da li se uopšte više proizvode lovačke puške IŽ 27? Napominjem da puška koju je proizveo Iževski mehaničeski zavod ove godine (a čini mi se i prošle) ima oznaku MP 27 M.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.12.2010. 18:55
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
AcaNik kaže:
imam 27 sport i
desavalo se da nekad ne izbaci praznu iz donje cevi ali mi je to uvek radila sa istom municijom. posto bas pazim oruzje kapirao sam da je to sto je pritisak metka bio slabiji pa iz tog razloga ejektor nije odradio posao.
Ne vidim kolega kakve bi veze trebao da ima pritisak sa ejektorima na IŽ 27? Ja upotrebljavam pufer patrone za pucanje na prazno i kada prelomim pušku ona ih izbaci. Ejektori se napinju kod prelamanja puške a kod opaljenja se aktivira onaj koju si cev ispalio. Mislim da je razlog nešto drugo. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 26.12.2010. 19:16
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
i ja koristim pufere i sve je ok. od kako ne koristim tu municiju vise mi se to ne desava. da li ima neke veze sa pritiskom ili ne stvarno ne znam, to mi je bilo jedino sto mi je palo na pamet zasto se desava.
samo bih jos rekao da 27 vredi svaku paru.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
270 |
Objavljen 26.12.2010. 19:52
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Pozdrav Snajperu, kod starijih modeli IZ 18E koji su imali ejektor on se uključivao polugicom sa donje strane glave i kada je bio uključen izbacivao je patron svaki put kad se puška prelomi bilo da je opaljen ili ne (odnosno bilo da je udarna igla opuštena ili nategnuta)! Kada je trebalo izvaditi pun patron a da ga ejektor ne izbaci bilo je potrebno deaktivirati ejektor navedenom polugicom pre prelamanja puške!
Sad kod nekih novijih modela ostao je isti sistem a kod nekih npr. sporting ejektor se aktivira samo kad igla nije nategnuta! |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 26.12.2010. 20:09
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
270 kaže:
Pozdrav Snajperu, kod starijih modeli IZ 18E koji su imali ejektor on se uključivao polugicom sa donje strane glave i kada je bio uključen izbacivao je patron svaki put kad se puška prelomi bilo da je opaljen ili ne (odnosno bilo da je udarna igla opuštena ili nategnuta)! Kada je trebalo izvaditi pun patron a da ga ejektor ne izbaci bilo je potrebno deaktivirati ejektor navedenom polugicom pre prelamanja puške!
Sad kod nekih novijih modela ostao je isti sistem a kod nekih npr. sporting ejektor se aktivira samo kad igla nije nategnuta! 
slažem se B)
(nego 270, kao i dosta puta ranije i na drugim temama me preduhitriš i već napišeš ono što bih i sam napisao ali B) ) |
|
|
|
270 |
Objavljen 26.12.2010. 20:40
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Koliko si samo puta ti mene preduhitrio Znam da nije tema Canisaureus ali da iskoristim priliku da te podsetim, ako si isprobao Kip-lauf 7,62X54R na strelištu očekujem da nam preneseš iskustvo na toj temi, Još ga nisam kupio a tvoja iskustva sa njim naročito sa domaćom ili nekom drugom nama dostupnom municijom opredeliće me prilikom izbora kalibra.
Puno pozdrava |
|
|
|
Uca |
Objavljen 20.08.2012. 23:46
|

Član

Upisa: 74
Pristupio: 26.09.2011. 20:10
|
Puška IŽ27EM je do sada opalila oko 70 metaka, a pre par dana u lovu na prepelice počela je da izbaca neopaljen patron iz gornje cevi, tj. kad opalim donji metak i prelomim pušku onda izbaca i taj opaljeni i pun patron iz gornje cevi. To mi se isključivo dešava kad je u gornjoj cevi metak Fetter 24g olova i čija je ukupna težina metka 36grama. Kada u gornju cev stavim bilo koji drugi metak npr. probao sam sa Rotwelom 30g sačme (ukupna težina celog metka 43 grama) onda sve normalno funkcioniše. Tada samo izbaca opaljeni metak a pun ostaje u ležištu. Napominjem da ne izbaca uvek Fetterov neopaljeni metak, već se to kad-kad dešava. U čemu je problem i kako ga rešiti? Unapred se zahvaljujem. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 21.08.2012. 00:20
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
To se cesto desava na IZ 27,pogotovo kod ovih novijih,problem je u samom ejektoru i delu mehanizma ejektora koji se nalazi na podkundaku.Na samom ejektoru se nalazi jedan mali zubic koji zahvata deo mehanizma ejektora u (na) podkundaku obicno kad se taj deo(zubic) istrosi usled dugotrajne upotrebe dolazi do toga da prilikom prelamanja puske ejektor izbaci i pun metak jer taj zubic ne drzi do kraja nego otpusti ranije a opruga ejektora odradi svoj posao. |
|
|
|
Uca |
Objavljen 21.08.2012. 00:42
|

Član

|
pez kaže:
To se cesto desava na IZ 27,pogotovo kod ovih novijih,problem je u samom ejektoru i delu mehanizma ejektora koji se nalazi na podkundaku.Na samom ejektoru se nalazi jedan mali zubic koji zahvata deo mehanizma ejektora u (na) podkundaku obicno kad se taj deo(zubic) istrosi usled dugotrajne upotrebe dolazi do toga da prilikom prelamanja puske ejektor izbaci i pun metak jer taj zubic ne drzi do kraja nego otpusti ranije a opruga ejektora odradi svoj posao.
Na ejektoru se još nije skinuo brunir a kamoli da je otišao zub ejektora. Sumnjiv mi je zub na napinjaču ejektora koji se nalazi na potkundaku. Izgleda mi malo zašiljeno za razliku od desnog. Izgleda da je tako fabrički urađen. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 21.08.2012. 01:28
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Uca kaže:
pez kaže:
To se cesto desava na IZ 27,pogotovo kod ovih novijih,problem je u samom ejektoru i delu mehanizma ejektora koji se nalazi na podkundaku.Na samom ejektoru se nalazi jedan mali zubic koji zahvata deo mehanizma ejektora u (na) podkundaku obicno kad se taj deo(zubic) istrosi usled dugotrajne upotrebe dolazi do toga da prilikom prelamanja puske ejektor izbaci i pun metak jer taj zubic ne drzi do kraja nego otpusti ranije a opruga ejektora odradi svoj posao.
Na ejektoru se još nije skinuo brunir a kamoli da je otišao zub ejektora. Sumnjiv mi je zub na napinjaču ejektora koji se nalazi na potkundaku. Izgleda mi malo zašiljeno za razliku od desnog. Izgleda da je tako fabrički urađen.
Bez obzira sto se brunir nije skinuo kod pusaka koje se "stancuju" u velikim serijama moguci su ovakvi propusti.Slazem se da je najverovatnije problem na napinjacu jer kao sto kazes razlika postoji u odnosu na desni.Samo opusteno, sve se to resava  |
|
|
|
Uca |
Objavljen 21.08.2012. 18:47
|

Član

|
[/quote]
Bez obzira sto se brunir nije skinuo kod pusaka koje se "stancuju" u velikim serijama moguci su ovakvi propusti.Slazem se da je najverovatnije problem na napinjacu jer kao sto kazes razlika postoji u odnosu na desni.Samo opusteno, sve se to resava [/quote]
U pravu si. Danas sam nosio pušku kod puškara i odmah je uvideo da leva napinjača nije obrađena kako treba pa je on malo doradio. Nije hteo mnogo, nego da isprobam ovih dana kako će da funkcioniše, pa ako treba još malo će da doradi. U svakom slučaju rekao je da bi trebalo da funkcioniše i nije želeo da preteruje sa obradom. Bitno je da se može doraditi za kratko vreme. |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 21.08.2012. 19:13
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Bez obzira sto se brunir nije skinuo kod pusaka koje se "stancuju" u velikim serijama moguci su ovakvi propusti.Slazem se da je najverovatnije problem na napinjacu jer kao sto kazes razlika postoji u odnosu na desni.Samo opusteno, sve se to resava [/quote]
U pravu si. Danas sam nosio pušku kod puškara i odmah je uvideo da leva napinjača nije obrađena kako treba pa je on malo doradio. Nije hteo mnogo, nego da isprobam ovih dana kako će da funkcioniše, pa ako treba još malo će da doradi. U svakom slučaju rekao je da bi trebalo da funkcioniše i nije želeo da preteruje sa obradom. Bitno je da se može doraditi za kratko vreme.[/quote]
To ste mogli odmah na licu mesta da isprobate,i to je trebao tvoj puškar da uradi ,imate ispaljene čaure ,stavite i jedan pun patron ,opalite praznu čauru ,prelomite pušku i evo rezultati ,samo pazite da ne pogrešite redosled opaljivanja .
|
|
|
|
Uca |
Objavljen 21.08.2012. 19:18
|

Član

|
Da u pravu si kada se problem javi nakon bilo kakvog okidanja donje cevi. Ali kod mene je slučaj takav da ''na prazno '' sve idealno funkcioniše. Problem se javljao sa ispaljivanjem punog patona u donjoj cevi, onda pri prelamanju izletala je i opaljena čaura i neopaljen metak iz gornje. Znači samo nakon jačeg trzaja usled opaljenja donjeg patrona pri otvaranju je izletao i pun patron iz gornje cevi. |
|
|
|
Predator |
Objavljen 21.08.2012. 19:43
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Sniper Hunter kaže:
To ste mogli odmah na licu mesta da isprobate,i to je trebao tvoj puškar da uradi ,imate ispaljene čaure ,stavite i jedan pun patron ,opalite praznu čauru ,prelomite pušku i evo rezultati ,samo pazite da ne pogrešite redosled opaljivanja .
To nikako nije preporučljivo, naročito ako se zna da puška nije potpuno ispravna! Bezbjednost na prvom mjestu! ;)
|
|
|