Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
dusanandra
 Znaci na novim se ne desava taj problem?

sheytan
 Pa, ne znam, nisam pooškar, ali, npr., ako su u startu slabe te oprugice, dešavalo bi se i na novim!
S druge strane, kažem, kvar uopšte nije konjplikovaT, tako da to ne treba da ti bude razlog da qpiš, npr., neko tursko čudo... Smeko
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac

dusanandra kaže:
Kolege sta mislite,da li je bolje uzeti iz 27 sa dva okidaca ili sa jednim selektivnim?Cuo sam da sa jednim okidacem hoce da duplira i opaljuje sama! Da li je to tacno?

Moje lično mišljenje ja da je bolji jedan okidač. Brže se puca drugi metak, a ako moras da promenis redosled opaljenja samo poguras okidač napred i tuci. Što se tiče opaljenja obe cevi istovremeno meni se nikada nije desilo, a nisam nikada ni prisustvovao takvom slučaju. Čuo jesam za taj problem, ali on ne mora da bude isključivo na puškama sa jednim okidačem. Izbor okidača je individualna stvar svakog lovca, ali sa 2 obarača se lako prebaciti i naviknuti na 1, ali ne znam kako bi išlo obratno.

Milos88-Ivanjica

Podunavac kaže:
Ja imam novu IŽ 27 EM-1C, bela glava, jedan obarač, izmenjivi čokovi i automatski ejektori. Nećkao sam se između nje i turske Zafer O 1612. Turkinja je izgledala malo ušminkanije na oko, ali sam se ipak odlučio za provereni kvalitet. I nisam se pokajao. Super sam zadovoljan.

Podunavac i ja imam istu pusku,sa busnim cevima na vrhu(trap verzija),ima jedan obarac i nije mi se nikad desilo da opali oba patrona odjednom,prezadovoljan sam sa njom...
LOV JE Passrbijaloviveli

Podunavac
 To se zove portovanje cevi a služi tome da smanji odskok oružja radi bržeg vraćanja puške u osu nišanjanja kod opaljenja sledećeg hitca. Čvrsta i sigurna puška sa kojom godinama nećeš imati nikakvih problema a zahteva minimum održavanja (premda ja moju redovno lickam). Za te pare nema bolje puške.

petar
 [xhide]Hehe, imam dve kod kuce, nema zamerke...B)[/xhide]
Just like old times!

Milos88-Ivanjica
 Odlicna puska Petre,zar nesrbijalov
LOV JE Passrbijaloviveli

petar
 [xhide]Preodlicna....B)[/xhide]
Just like old times!

Sniper Hunter
 Evo puske sa pocetka teme koja je prosla tretman kod puskara u Sevojnu kod UzicaGrin
i51.tinypic.com/29c3mv6.jpg
i54.tinypic.com/2url8cp.jpg
i54.tinypic.com/33jljpt.jpg
i54.tinypic.com/25ouknp.jpg

alex
 da li neko moze da mi kaze koliko kosta u Beogradu I? 12/76 12cal pun i pola coka jedan obarac?????? unapred xvalasrbijalov
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
Evo puske sa pocetka teme koja je prosla tretman kod puskara u Sevojnu kod UzicaGrin
i51.tinypic.com/29c3mv6.jpg
i54.tinypic.com/2url8cp.jpg
i54.tinypic.com/33jljpt.jpg
i54.tinypic.com/25ouknp.jpg

Sniper koliko si platio nov kundak i potkundak? Odlično izgleda.

mirko knezevic
 Lepa puska nema sta,lepo je taj majstor uradio svaka mu cast.B)

Sniper Hunter
 [xhide]Placeno 140 ali ja sam prezadovoljan jer mi lezi samo takoB)[/xhide]

dreger
 Ja imam IZ 27e,kupio sam je polovnu pre 16 god.mislim da je proizvedena 80ihgod.dobio sam uz nju i dve udarne igle sa oprugama.Lovim sa njom iskljucivo lisice zimi,po snegu ,mrazu susnezici itd.i nikad nisam imao bilo kakav problem sto se tice funkcionisanja puske.Cevi su iznutra i dalje perfektne,e sad da je moglo bolje da se odradi u vezi kundaka i potkundaka slazem se(kvalitet drveta,zavrsna obrada isl.), ja sam sa njom prezadovoljan i necu je nikad menjati,jer mislim da je puska uz minimum odrzavanja stvarno neunistiva.

Neca92
 Sniper Hunter, kupio sam IZ27 prosle godine u aprilu! Kada sam je gledao u prodavnici malo teze se otvarala i zatvarala, ali mi je receno da je to logicno jer je puska nova i jos nerazradjena, sto je i logicno! Iz nje sam do sada ispucao negde oko 50 patrona...mislim da bi do sada vec trebalo da se otvara i zatvara bez problema, ali i dalje se to malo teze postize... Confused (nije toliko tesko, ali trebalo bi da bude lakse)
U predhodnim postovima sam video da si imao isti problem, ali te nisam najbolje razumeo kako si ga resio! Ako bi mog'o malo bolje da mi pojasnis kako si to uspeo!
Ako jos neko od kolega ima resenje, bio bi' zahvalan... Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Sniper Hunter

Neca1992 kaže:
Sniper Hunter, kupio sam IZ27 prosle godine u aprilu! Kada sam je gledao u prodavnici malo teze se otvarala i zatvarala, ali mi je receno da je to logicno jer je puska nova i jos nerazradjena, sto je i logicno! Iz nje sam do sada ispucao negde oko 50 patrona...mislim da bi do sada vec trebalo da se otvara i zatvara bez problema, ali i dalje se to malo teze postize... Confused (nije toliko tesko, ali trebalo bi da bude lakse)
U predhodnim postovima sam video da si imao isti problem, ali te nisam najbolje razumeo kako si ga resio! Ako bi mog'o malo bolje da mi pojasnis kako si to uspeo!
Ako jos neko od kolega ima resenje, bio bi' zahvalan... Smile

Resio sam na sledeci nacin ,mukotrpno ali efikasno ,rasklapanje temeljno ciscenje i odmascivanje od fabricke zastite a kod mene je jos bilo i korozije i razne prljavstine, znaci Neco skines kundak, pa sve ocistis i onda malo lakog ulja za oruzije kao balistol ,zatim iskljucis ijektore, pa uzmes pufer patrone i polako okidanje pa ponovo prelomis pa okidanje i tako dok ti ne dosadi bar jedno 100 puta u seriji kad odradis 2-3 serije to ti dodje kao da si opalio 200-300 patrona vec je bolje primecuje se jer u lovu samo da koristis za 200-300 patrona ti treba vremena ja sam tako uradio ma koliko ludo izgledalo , vazno je da je efikasno i resava problem tj brzo razradis pusku uz mali napor puc pucKalanjikoviveli 3

PS: probaj pa mi javi rezultatDim

Neca92
 Auuuuu, nema od toga nista! Grin Grin Grin Ja to ne smem da uradim! Niti znam da skinem kundak, niti znam da iskljucim ejektore... Nekaga ovako za sad, pa cemo za dalje da vidimo! Smile U svakom slucaju, hvala! B) Bye

Sniper Hunter
 Neco nema nista lakse od skidanja kundaka sa dva srafcigera odradis posao za 5 min a i iskljucivanje ijektora na iz 27 je lako samo okrenes ona 2 mala srafcica na glavi po jedan sa svake strane odnesi kod puskara i pokazace ti to sve nije komplikovano ali ne mogu da ti objasnim ovako pisuci bar da mi je puska ovde pri ruci pa da uslikam na sta mislimZivioRodjo
a sta ce ti ijektori ja skupljam caure zbog prepunjavanja a ti si mlad lovac tu je i ekologija pored svog smeca i zagadjivanja samo prazne caure nam fale po polju i njivama navikni se da ispaljene caure pokupis u dzep pa u smece baci kod kuce da ne ostaju za tobom cuvajmo prirodu!iveli 3

Neca92
 Ja imam jedan zanimljiv rezim! Smile Kada izvodim kerusu preko nedelje, obavezno obilazim mesta na kojima sam pucao predhodne nedelje u lovu, i obavezno pokupim ispaljene patrone! Smile To mi je navika! U onom trenutku kada pucam na divljac, nekako sam uzbudjem (jbg, mlad lovac Grin ) tako da mi ispaljene patrone nisu ni na kraj pameti! Grin
Kada lovim patke oko jezera, naravno da odmah pokupim patrone!

aleksa
 Odletanje caura od mesta pucanja i tezak pronalazak istih je jedan od razloga sto zelim da poluautomat zamenim dvocevkom po mogucstvu bez ejektora.
Sniper Hunter,lepo sredjena puska!Samo,bilo bi bolje da ne postoji takva potreba ali sta da se radi.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,303 posete www.srbijalov.com