Lov lukom
|
Cvele |
Objavljen 21.02.2011. 22:25
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
slavko, pazi za profesionalni luk ti je potrebna dozvola !
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 21.02.2011. 22:42
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
necu za sad profesionalni mnogo kosta za pocetak ima solidnih za neke manje pare da prvo probam neznam ni dalicemi se svideti
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
BojanKG |
Objavljen 21.02.2011. 23:31
|

Veteran

Upisa: 577
Pristupio: 23.08.2010. 21:12
|
gledo sam snimke lov sa lukom izgleda veoma zanimljivo
|
|
|
|
aca |
Objavljen 22.02.2011. 06:53
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
ja nisam za takvu vrstu lova,ne privlaci me mnogo.mada ukusi su razliciti. |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 22.02.2011. 11:32
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
http://www.youtub...18B4FE6249
Ni jedna zivotinja na ovom snimku nije pala u vatri (osim curki, a i vecina njih nije palo) !!! Pogledajte reakcije ovih jadnih zivotinja kad ih pogode strelom!!! Koji mozak moze da puca na medveda, divlju svinju, i jos drugu visoku divljac, lukom i strelom?! Cesto se desava da i medved, i ds, odnese idealni pogodak karabinom, i to u vitalni deo, a ovi ih gadjaju lukom! To je samo, i samo mucenje divlljaci! Mnogi kazu da divljac ima sansu! Kakva sansa kad se lovi u ogradjenom lovistu?! Tu su zivotinje skoro pitome... To mu dodje nesto kao kad u neki malo veci gater udjes lukom!
Da se ja pitam, lov lukom bi bio dozvoljen samo, i samo na sitnu divljac!
Samo sam izneo svoje misljenje, nemoj neko da me shvati pogresno, ne zelim raspravku... Svako ima svoje misljenje, i ovde moze slobodno da ga iznese... B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 22.02.2011. 17:53
|

Lovčina

|
volim sve vrste lova veliku veciunu sam probao ,prepelicu nisam lovio a nadam se ito ubrzo i svaki lov mi se svideo tako hocu da probam i sa lukom da lovim, gledajuci ove snimke izgleda interesantno pa neverujem da mise nece svideti trebace mi malo kazem malo treninga pacemo videti . a to sto se tice zivotinja dali ce pasti odmah ili posle sto metara otom potom takva je vrsta lova,prvo cu probati sa fazanima i zecom a za krupniju divljac ... kad se ispraksam xaxa  
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
petar |
Objavljen 22.02.2011. 18:22
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
[xhide]Ja sampre par meseci polagao za pistolj/revolver, i tada je moglo da se polaze samo za MK pusku, MK pistolj, pusku sa ne olucenim cevima, pusku sa olucenim cevima i kombinovano oruzje, i pistolj/revolver, dok za oruzje sa tetivom nije bilo polaganja. A cim nema polaganja. Znaci nema ni dozvole ili oruzanog lista, niti nabavke za to oruzje. Jednostavno kupis i imas, za sada je u Srbiji tako. Obuka u rukovanju tim oruzjem kao sto ima za vatreno oruzje ne postoji... Meni tu nista nije jasno, ali cini mi se da je tako, ili je mozda procedura za luk ista kao i za vazdusnu pusku, sa onim da ste clan streljackog kluba itd... [/xhide]
Just like old times!
|
|
|
|
beauceron |
Objavljen 01.03.2011. 22:07
|

Član

Upisa: 52
Pristupio: 01.03.2011. 20:47
|
Neca92 kaže:
http://www.youtub...18B4FE6249
Ni jedna zivotinja na ovom snimku nije pala u vatri (osim curki, a i vecina njih nije palo) !!! Pogledajte reakcije ovih jadnih zivotinja kad ih pogode strelom!!! Koji mozak moze da puca na medveda, divlju svinju, i jos drugu visoku divljac, lukom i strelom?! Cesto se desava da i medved, i ds, odnese idealni pogodak karabinom, i to u vitalni deo, a ovi ih gadjaju lukom!  To je samo, i samo mucenje divlljaci! Mnogi kazu da divljac ima sansu! Kakva sansa kad se lovi u ogradjenom lovistu?! Tu su zivotinje skoro pitome... To mu dodje nesto kao kad u neki malo veci gater udjes lukom!
Da se ja pitam, lov lukom bi bio dozvoljen samo, i samo na sitnu divljac!
Samo sam izneo svoje misljenje, nemoj neko da me shvati pogresno, ne zelim raspravku...  Svako ima svoje misljenje, i ovde moze slobodno da ga iznese...  B)
Prvo da napisem da dolazim iz Slovenije pa cu se potruditi da cemo se razumjeti moram da kazem da je tvoje misljenje o lovu sa lukom veoma pogresno je vec nekoliko godina lovim sa lukom tako da veoma dobro znam kako stvari stoje tvoje misljenj da je lov sa lukom samo mucenje divjaci je veoma pogresno pa cu se potruditi da ti napisem zasto.
Kazes da nijedna zivotinj nije pala u vatri vjeruj mi da jih je velika vecina pogocenih u vitalne delove pala nakom 20 do 40 metara na snimci se to ne vidi jer je to reklamna snimka za neki proizvod, to je sasvim normalna reakcija divjaci koja je upucana sa lukom jer je jedna velika razlika između strjele i kugle kugla potrosi svu svoju energiju u divjaci kad je pogodi pa i ta rijedko pada u vatri to svi znamo osim ako nije pogođena glavu ili hrbtrnicu a kod strjele stvar je sasvim drugcija kako se i vidi na snimci skoro sve strjele idu skroz zivotinje i to zbog toga jer strjela ne gubi energiju u divjaci kad je pogodi (barem ne sve) mozda se ce ovo cuti malo cudano ali strjela ima vecju prebojnu silu nego kugla i trebas i znati da je na kraju strjele veoma ostra konica koja napravi veliku rupu u divjaci tako da divjac veoma brzo gubi krv i događa se kolaps pljuca jer su rezovi veoma ostri to se dogašđa veoma brzo.
To je jedna veoma ljepa oblika lova i divjac ni slucajno ne trpi vjeruj mi samo kao zanimivost za jedu zivotinju upucanu sa lukom u potrosi se od 8 do 10 puta vise vrjemena kao kod puske ne moze da bude svoko lovac sa lukom jer moras imati veoma mirne zivce i moras da budes veoma strpljiv i nasu divjac se da veom ljepo loviti sa lukom nadam se da si me razumjeo a to sam napisao samo zato da malo bolje znas cinjenice ne zato sto bih zelio da drugcije mislis svako ima svoje misljene i ja to postujem evo i neka slika od mojih lovova ni jedan divjac nije isla vise nego 40 metara |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 01.03.2011. 22:12
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Kolega beauceron ako imas slike iz tvoga lova sa lukom zamolio bih da nam ih postavis i da nam malo docaras tehniku i opremu stranice su ti otvorene pa izvoli
|
|
|
|
beauceron |
Objavljen 01.03.2011. 22:20
|

Član

|

|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 01.03.2011. 22:24
|

Moderator

|
Kolega svaka castB) cak i medveda lukomB) da li je i sa strelama kao i sa municijom ima ih razlicite konstrukcije vrha tezine ili kako to vec ide ako mozes da razradis temu i da nama koji se ne bavimo takvom vrstom lova malo priblizis?B)
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 01.03.2011. 22:29
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
petre, nije tako, mora se posedovati dozvola za oruzje sa tetivom, opet kazem samo jedan jedini covek poseduje dozvolu za lov tim oruzjem!
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 01.03.2011. 22:29
|

Lovčina

|
beauceron svaka cast sad definitivno kupujem luk ,to mora dase proba
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
beauceron |
Objavljen 01.03.2011. 22:38
|

Član

|

Evo fotke nekih moji vrhova da imas veoma razlicete tezine strjela i vrhova imas i fiksne vrhove i mehanske gledaj sliku pa ce ti biti jasno normalna tezinamojih strjela je negje oko 400 greina to je tezina cjela strjela sa vrhom i perom to ti je dovoljno za veliku vecinu zivotinja samo menjevas vrhove za svinje imam fiksne vrhove jer mi treba malo bolja penetracija a za sve ostalo moze da se puca i sa mehanskim vrhovima kad sam bio u Afici lovio sam i zirafu a za nju sam imao strelu tezine 810 greina |
|
|
|
charuga |
Objavljen 01.03.2011. 22:39
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
beauceron 
idi molim te na srpski kupujem prodajem-sportski rekviziti-lov.
tamo ima par lukova pa preporuci i ja sam razmisljao da kupim..
..............
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 01.03.2011. 22:42
|

Moderator

|
FascinantnoB) kazi mi ovaj 3. sleva na desno vrh za koju divljac je namenjen?
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 01.03.2011. 22:45
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
http://www.kupujemprodajem.com/Lov-34...-grupa.htm
evo ti link..kazi kakvi su ovi?
..............
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 01.03.2011. 22:50
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Slavko sama nabavka luka nije nikakav problem (osim cene), ali se prvo raspitaj da li je i pod kojim uslovima kod tebe dozvoljen lov lukom i strelom.
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 01.03.2011. 22:54
|

Lovčina

|
verovatno je problem koliko sam cuo ali postoji neka kombinacija videcu
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 01.03.2011. 22:55
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
petar, za luk i samostrel je potrebna odobrenje SUP-a za nabavku i registraciju oružja. Reguliše ga član 2. stav 6. i član 3. stav 3. Zakona o oružju i municije.
Clan 2.
Oružjem, u smislu ovog zakona, smatra se svaka naprava koja je izradena, prilagodena ili namenjena za izbacivanje projektila, gasa, tecnosti ili druge supstance putem potiska barutnih gasova, vazdušnog pritiska, gasa pod pritiskom ili drugog potisnog sredstva, kao i drugi predmeti cija je osnovna namena vršenje napada.
Oružje, po vrstama, može biti:
1) vatreno oružje, koje izbacuje projektil potiskom barutnih ili drugih gasova nastalih kao proizvod sagorevanja pogonske materije;
2) vazdušno oružje, koje potiskom vazduha ili sabijenog gasa izbacuje projektil (dijabolu, kuglu i dr.);
3) gasno oružje, koje izbacuje ili ispušta gas ili druge supstance štetne za zdravlje;
4) rasprskavajuce oružje, koje se rasprskava pod dejstvom eksplozivnih ili zapaljivih materija;
5) posebno oružje, koje pod pritiskom eksplozivne ili gasne materije izbacuje anesteticko sredstvo ili sredstvo koje proizvodi zvucni ili svetlosni signal;
6) oružje sa tetivom, koje potiskom tetive ili druge elasticne materije izbacuje strelu ili drugi projektil;
7) hladno oružje, bokser, bodež, kama, sablja, bajonet i drugi predmeti kojima je osnovna namena napad.
Clan 3.
Prema nameni i posebnim vrstama, u smislu ovog zakona, oružje se deli na:
1) oružje za licnu bezbednost, koje cine pištolji i revolveri iz clana 2. stav 2. tacka 1) ovog zakona, kalibra 5,6 mm i veceg kalibra;
2) lovacko oružje, koje cine lovacke puške raznih kalibara sa olucenim i neolucenim cevima;
3) sportsko oružje, koje cine puške, pištolji i revolveri velikog kalibra, podešeni za sportske svrhe, malokalibarske puške i revolveri i malokalibarski pištolji kalibra 5,6 mm, sa ivicnim paljenjem i sa olucenim ili neolucenim cevima, vazdušne puške i vazdušni pištolji i revolveri i oružje sa tetivom;
4) trofejno oružje, koje cine vatreno i hladno oružje, koje se cuva iz ustanaka i oslobodilackih ratova ili koje predstavlja licni ili porodicni trofej vlasnika;
5) staro oružje, koje cine puške, revolveri, sablje, macevi i drugo oružje koje više nije u upotrebi, a ima istorijsku ili umetnicku vrednost;
6) kombinovano oružje, koje cini oružje sa dve ili više olucenih ili neolucenih cevi razlicitog kalibra;
Pozdrav. 
|
|
|