Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o veterinarsko - sanitarnim uslovima

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o veterinarsko - sanitarnim uslovima
Sremac75
 Ne mogu da nadjem temu "Gazdovanje lovištem"'''
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Pa treba otvoriti novu temu sa tim imenom Smile
Hajde, Sremac, imaš čast da to uradiš! Jedino mislim da bi ta tema trebala da bude u podforumu 'Lovačka udruženja'. Znači, odeš na neku od tema u tom podforumu, klikneš na dugme 'Nova tema' u dnu ekrana, i napred. B)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Još ćeš me unaprediti u moderatora!!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Pa članovima je omogućeno da kreiraju novu temu, samo napred, vežbaj malo Grin
Tek imaš dve zvezdice, fale ti još 3 do moderatora, a onda još 'podvučeno žutim' za administratora... I treba ti uverenje da nisi švalerast, overeno u opštini Smeko

Sremac75
 Onda ništa!
StidljivSmekoVrlo tuan
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp

Lala kaže:
Znači, koliko ja kontam, kod vas zečevi izgiboše u predizbornoj kampanji? Grin
Mislim, stvarno je to ogroman broj odstrela. Zoranp, ako si ti u 7 izlazaka odstrelio 17 komada, prosek 2,5 zeca po izlasku?! Hajde da kažem i ovo: kada sam se pretprošle godine (2008.) u decembru vraćao iz Bača u NS iz lova, uveče je pored puta-obilaznice oko B.Palanke bilo stvarno puno zečeva, ja se još divio kako mora da su lovci tog LU sretni kako im bogato lovište. A sad šta uradiste, pobogu?
I još nešto: kažeš, Zorane, da si govorio da se smanji izlov zeca, ali si istovremeno opaučio 17 komada. Contradictio in adjecto?
Ja sam prošle godine sasvim solidno prošao, imao sam odstrel 4 komada u sezoni (dva izlaska po 2 komada, ostali izlasci ništa), a pošto zeca ne nosim kući, dao sam kolegama. Kakvih 17 komada, pa toliko cela moja grupa ne odstreli u sezoni!
Ali zabrazdismo totalno van teme, ovo je tema o Pravilniku.
O planu odstrela možemo nastaviti na temi 'Gazdovanje lovištem'.

Kolega nije tu ništa kontradiktorno nego se tako lovilo,naime ja sam od tih lovaca koji svu svoju lovinu izvadi iz rusaka i uredno popišem na dozvolu...svima je bilo rečeno da mogu nositi i dva ili čak i tri komada...sve je to bilo po pravilima gazdovanja našeg upravnog odbora , a samo još da ti kažem i ovo, sigurno uz svo to tamanjenje zečeva izlov u zimskom lovu nije značajnije uticao na broj zečije populacije,ali je krivolov učinio svoje, a bilo ga je tokom cele godine... i da malo kažemo koju stručnu ...u uslovima malog broja predatora i jako pogodnog staništa može doći do prenamnoženja zeca, to jeste bez ikakve sumnje bio slučaj u našem lovištu prošlih nekoliko godina, u tim uslovima povećan izlov regeneriše postojeću populaciju i drži njenu vitalnost i zdravlje u suprotnom uvek dolazi do masovnog pomora i uništenja ponekad i kompletne poulacije, ali ove godine mora se drugačije, iako mi zeca i sada imamo jako dobar broj,ali sada na samo onim najboljim terenima,baš oko obilaznice Smile
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

gavra bakos
 U ljudi, gde spomenuh onih 100 Zeceva!Ja sam hteo da raspravljamo o Pravilniku!!!
Gavra

Sremac75
 JBG, Gavro!
PraviloPraviloPravilo
Palica

sumadinac
 Sto se tice prostorija za pregled i odstrel divljaci, trbalo bi da se podnese zhtev nadleznoj veterinarskoj inspekciji pa da se napravi projekat kakav bi trebao biti odredjena visina ,sirina , duzina zatim rashlana komora pa tek onda poceti sa izgradnjom jer bez saglasnosti nemojte nista poceti praviti jer nadlezna inspekcija nece primati takve objekte. iveli
STOLE

Lala
 Koliko ja vidim, nadležna inspekcija neće biti u prilici da primi bilo koji objekat. Barem ja nisam čuo da je neko počeo da pravi to što pravilnik zahteva.

sumadinac
 Nekoliko LU u okruzenju je pocelo da pravi mimo inspekcije i odobrenja tako reci nesto na brzaka ali to nece primiti jer sam cuo iz pouzdanih izvora jer mije kucni prijatelj veterinarsko sanitarni inspektor samo cekaju na znak da krenu,jer jos nijedno LU nije podnelo zahtev za izgradnju objekta.itanje iveli
STOLE

bogoljub
 Pravilnik je dobro zamišljen ali u praksi neizvodljiv.Taj ko je pravio pravilnik očigledno da mu matematika nije dobro išla u školi ili je on išao oko škole.A možda je iz DSSa pa nije dobro obavešten koliko ima veterinara u Srbiji.A mogla bi i Republika Srbija da napravi dotične objekte pa da uposli nezaposlene veterinare na obostrano zadovoljstvo nas lovaca i nezaposlenih veterinara.

Banatski Fazan
 U potponosti je u pravu "Zoranp" sa njegovim navodima o populaciji zeca i vidi se da je jako strucan, ja delim to misljenje!

Sto se tice prostorije i komore, planiramo, a culi smo da moze i tako, da sklopimo ugovor sa privatnom veterinarskom stanicom, koja je ovlascena da vrsi sve preglede (ispunjava sve uslove), i da tamo skladistimo odstrel i vrsimo pregled. To ce on sigurno naplatiti, i to dobro, al svakako sada jeftinije nego izgradnja i nabavka sve te potrebne opreme. Jer za izgradnju definitvno nema para, ako je zaista trebamo!!

Sremac75

Banatski Fazan kaže:
U potponosti je u pravu "Zoranp" sa njegovim navodima o populaciji zeca i vidi se da je jako strucan, ja delim to misljenje!

Sto se tice prostorije i komore, planiramo, a culi smo da moze i tako, da sklopimo ugovor sa privatnom veterinarskom stanicom, koja je ovlascena da vrsi sve preglede (ispunjava sve uslove), i da tamo skladistimo odstrel i vrsimo pregled. To ce on sigurno naplatiti, i to dobro, al svakako sada jeftinije nego izgradnja i nabavka sve te potrebne opreme. Jer za izgradnju definitvno nema para, ako je zaista trebamo!!

Mislim da to neće moći tako.
Član 4 Pravilnika kaže da se objekat za skladištenje i pregled divljači moraju biti unutar lovišta-a to nije veterinarska ambulanta u naselju.
Može samo izuzetno biti i izvan lovišta ako se u lovištu takav objekat ne može izgraditi. ali onda mora biti na putu kojim se divljač iznosi iz lovišta.
A član 5 predviđa šta sve takav objekat mora da sadrži.
Po meni oko 10.000 EUR.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Banatski Fazan

Sremac75 kaže:

Banatski Fazan kaže:

Mislim da to neće moći tako.
Član 4 Pravilnika kaže da se objekat za skladištenje i pregled divljači moraju biti unutar lovišta-a to nije veterinarska ambulanta u naselju.
Može samo izuzetno biti i izvan lovišta ako se u lovištu takav objekat ne može izgraditi. ali onda mora biti na putu kojim se divljač iznosi iz lovišta.
A član 5 predviđa šta sve takav objekat mora da sadrži.
Po meni oko 10.000 EUR.

Sremac75, po mome je veterinarska stanica unutar granica lovista, bez obzira dali u naselju ili u ataru, to sigurno prolazi.
A da najmanje kosta 10.000 EUR, to sam siguran, i verujem. Po gotovo ako mora komora, oko cega se kod nas vodi polemika. Neki kazu mora, neki kazu nemora.
A veterinarska stanica, ciji je vlasnik jedan nas lovac, je potpuno i perfektno opremljena, sa prohromskim stolovima, i svom opremom, ali ce za njegovo koriscenje sigurno traziti neku mesecnu naknadu, i to dobru......

Sremac75
 Ne znam Banatski, je mislim da naseljeno mesto nije i ne spada u lovište.
U svakom slučaju taj objekat treba da zaprime Veterinarski i Lovni inspektor, pa ako od njih dobijete odobrenje onda vas baš briga.

A koliko će koštati zakup i usluga, to se dogovorite.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Banatski Fazan
 Da, da, u pravu si, ako zaprime i odobre nadlezni.

Pa valjda nas nece odrati sa cenom, a dogovor kucu gradi!

Jel znas nesto oko onoga sto sam pisao, da li treba komora ili ne?

Sremac75
 Ne jedna, nego dve!!!
Vidi član 5. Pravilnika.
Možeš ga videti preko linka postavljenog na drugom upisu na ovoj temi.
Pa se javi da komentarišemo.
PraviloPraviloPravilo
Palica

sumadinac
 E pa kolege mogu vam reci pocela je veterinarsko sanitarna inspekcija da radi,danas su bili u kontroli sa lovnim inspektorom i krenuli su u kontrolu jedno po jedno,sve po novom zakonu.
1. Koje odobrio lov DS u januaru.
2.Koliko je odstreljeno DS.
3.Da li su obavesteni sanitarno verinarski inspektori unapred.
4.Da li je obavesten lovni inspektor u odredjenom vremenu pre pocetka grupnog lova na DS.
5.Gde su prostorije za pregledmesa,rashladna komora itd
6.Gde je vrsena kontrola o ispravnosti mesa i uzorkovanje.
Toliko sam mogao da procitam u nalogu za kontrolu mada ima jos toga jer svako udruzene je imalo rok da sve to uradi.Kolege vrlo je zajebano kazne su velike od 200.000 pa na gore.Glavu o zid
STOLE

Lala
 Pa jeste li imali odobrenje za grupni lov DS u januaru? 

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA PROPISI O LOVU 78 20.02.2019. 20:06
Pravilnik o merama za sprečavanje štete od divljači i na divljači i postupku i načinu utv PROPISI O LOVU 12 26.08.2015. 13:11
Disciplinski pravilnik PROPISI O LOVU 66 24.01.2015. 16:59
PRAVILNIK O STRUČNOM ISPITU ZA STICANJE LICENCE ZA OBAVLJANJE ODREDJENIH POSLOVA U LOVSTVU PROPISI O LOVU 10 28.04.2014. 18:02
Pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova PROPISI O LOVU 62 02.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,812,212 posete www.srbijalov.com