Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o lovostaju divljači 2010.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o lovostaju divljači 2010.
Lovac Stari
 Ovo u vezi D.Svinja je prekopirano iz nekih Clanica EU.
Np Austrija i Madjarska love Svinje preko cele godine!
Sa tim sto u vreme reprodukcije mora da se povede malo vise racuna zbog Krmaca! Iste se ne pucaju u vreme vodjenja podmladka. Preko cele godine iskljucivo se lovi sa ceke, tek u jesen pocinju i preko zime pogonski lovovi.

U prvoj godini je prase.
U drugoj godini nazime.
Ali kod nas mnogo puta se desilo da Prase oprasi prasice.
Dobar pogled.

Lala
 A još češće se desi da odstrel od lovišta do lovačkog doma, dehidrira i izgubi i do 50 kg težine!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavko75
 sve u svemu nije toliko lose malo nekih promena ali uvek postoji nesto sto nije ok, a nije to toliko lose da se zastite krmace,u nekim lovistima je sve manje i manje DS
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Lovac iz Vrbova
 Slavko slazem se sa tobom...
propisi su propisi...Confused

canis aureus

Lala kaže:
Evo malo sam gledao, sve u svemu, recimo da je OK.
Ono što mi nije jasno, je ovo oko DS: vepar i dvogodišnje nazime tokom cele godine mogu da se pucaju, za krmače ima lovostaj. E sad mene jako zanima, kako će to da izgleda u praksi. Tu vidim mogućnost za nastanak problema. Sa čeke, noću, da utvrdi da li je u pitanju jedno, drugo ili treće? Ne znam kako su to zamislili... Stručni pratilac valjda može u sekundi da proceni o čemu se radi? Ha-ha Grin

LaloBye
i pre ovog "novog pravilnika" je bilo "zanimljivo" ...
Vepar samac od 01.05. a krmača i nazime od 01.07.
u periodu od 01.05.-01.07. kada se lovio samo vepar samac, sa čeke noću sam si morao da prepoznaš i ako si siguran tek onda da gađaš a ako si se zah.ebo onda si nah.ebo!!
Tako da je i sada ista priča! Svako je dužan i obavezan da zna a odgovornost snosi sam!, pa ko nezna ili nije siguran bolje da se suzdrži nego da nah....
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Lala
 E dok ti proveriš pol DS, i dok proveriš uzrast (da li je nazime ili odrastao), može to, ali samo da zamoliš dotičnu DS, da sačeka minut dva u mestu, kako se ne bi zah... 

canis aureus
 Rizično!
U večernjem lovu samo ako sam 100% siguran da je to pred nišanom ono što je navedeno u dozvolisrbijalov inače i 1% nesigurnosti sklanja mi prst sa obarača!, tako da se više u večernjem lovu obazirem na ostale navedene u dozvoli(štetočine) a dok je jutarnji lov na DS već nešto sasvim drugo!
Sve je manje onih spremnih na rizik. Vremena su se veoma izmenila od onih koje sam slušao od naših starih kad je moglo i kad je bilo i kad ...
Jbg nekad dok proveriš pol, uzrast iako si je zamolio da sačeka, ona odeee a ti bez ulova ili još bolje bez prijaveConfused ako je bila ono drugo
Dim

Lala
 To ti i pričam, c.aureus, baš to. Neće svinjče da čeka, otac ga njegov...
A više nema na jednoj dozvoli i DS i šakal ili lisica. Ili jedno (DS) ili drugo (predatori).
Noću, kad ga osvetliš lampom, imaš koliko vremena da pucaš? Sekundu-dve? Ili manje? Kako da proveriš za to vreme? Samo ako je baš jako ogrejala mesečina Grin
Onda bolje ne pucati, nego nadrljati!

canis aureus
 Bravo 2
A piše se i dozvola za lov štetočina jer štetočina ima, kalendar dozvoljava, a i mi tražimo i zahtevamo pa ...
I što je sigurno -sigurno je!! Jutarnji pa polako!
Dim

ohotnik

canis aureus kaže:
Bravo 2
A piše se i dozvola za lov štetočina jer štetočina ima, kalendar dozvoljava, a i mi tražimo i zahtevamo pa ...
I što je sigurno -sigurno je!! Jutarnji pa polako!
A moras da imas strucnog pratioca da ti pravi drustvo Zato zovi da neides sam.Sad kad mi naprave most preko save brzo cu ja.

canis aureus
 Druže čim nam stignu nove lovne imaćemo i dozvole za lov.
Imamo čime, imamo šta, imamo gde, a znamo i kako ... a Sava može i čamcem da se pređe dok još most ne sastave ...
iveli 3
Dim

Gedza66
 Imam neki osecaj da ce do kraja ove nedelje biti usvojeni neki od izvrsnih propisa (pravilnika) za sprovodjenje ZODL, a medju njima i izmena postojeceg Pravilnika o lovostaju.

U njemu ce verovatno stajati, da ce grupni lov na divlje svinje, uz upotrebu lovnih pasa, biti dozvoljen od 01. septembra 2011.g. i da ce trajati do 31.januara 2012. godine.

Neznam odakle mi taj osecaj, ali bas bi nam leglo.....Bato79, sta ti kazes o tome.

Savoplano da li i ti imas takav "osecaj"i imas li neke informacije?
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

bela
 ja nemam imformacije za tako nešto ali bi mi bilo veoma drago jer je taj način lova meni najdraži.

budi maher pa mu priđi, a uz to treba imati i mu..a
a da nepričam da su d.svinje uvek ali uvek u najneprophodnijim terenima. dali su to trske ili guste šume ili u planinskim delovima gde je najgore za čoveka . zato i opstajuVebanje
vižlan i terier

duskov
 Propisi u lovu su veoma važan, početni segment u svakoj pravnoj državi Crna Gora je daleko od toga i što je poseban problem, potpuna neobaviještenost lovaca o onome što se dešava na planu normative.
U Crnoj Gori lovci moraju pratiti Službene listove kako bi reagovali na određene normativne promjene, što je potpuno katastrofično. Informisanje člansta mora biti mnogo bolje i efikasnije.
Nema Lovačkih novina ni u klasičnom ni u elektronoskom obliku tako da smo mi iz Crne Gore mnogo bolje informisani šta se dešava u Srbiji nego kod nas.
O lovištima i lovstvu se i na druge načine malo ili nedovoljno vodi računa tako da je potpuna neobaviještenost članstva samo logična posledica svega ostaloga....

slavaplana
 B)

Lala

duskov kaže:
Propisi u lovu su veoma važan, početni segment u svakoj pravnoj državi Crna Gora je daleko od toga i što je poseban problem, potpuna neobaviještenost lovaca o onome što se dešava na planu normative.
U Crnoj Gori lovci moraju pratiti Službene listove kako bi reagovali na određene normativne promjene, što je potpuno katastrofično. Informisanje člansta mora biti mnogo bolje i efikasnije.
Nema Lovačkih novina ni u klasičnom ni u elektronoskom obliku tako da smo mi iz Crne Gore mnogo bolje informisani šta se dešava u Srbiji nego kod nas.
O lovištima i lovstvu se i na druge načine malo ili nedovoljno vodi računa tako da je potpuna neobaviještenost članstva samo logična posledica svega ostaloga....

Pa napravite i vi u CG neki lovački portal, ne treba puno para, ali treba da se radi. Malo dobre volje, i vremena i truda, pa da vidiš, kako može.
Srbijalov portal je dokaz da se može i informisati, primenite recept.

Cadara
 Danas sam dobio lovački kalendar 2012 i na poslednjoj strani kalendara piše:
Kako do dana štampanja ovog izdanja još uvek nije donet Pravilnik o lovostajem zaštićenim vrstama divljači, koji je Uprava za šume izradila u saradnji sa korisnicima lovišta - lovačkim savezima, lovačkim udruženjima, javnim preduzećima i Zavodom za zaštitu prirode Republike Srbije, a u kome je između ostalog, izmenjeno i dopunjeno trajanje lovne sezone za pojedine lovostajem zaštićene vrste divljači i za grupni lov divljih svinja prilažemo tabelu trajanja lovne sezone koja će se primenjivati od 01.04.2012. godine.
Za nas u Vojvodini je interesantno:
Vepar = lovi se od 15.04. - 28.02.
Krmača = lovi se od 01.07. - 31.12.
nazime (do 60kg) = lovi se od 15.04. - 28.02.
grupni lov u otvorenom lovištu u kome je takav način lova predviđen planskim dokumentom, korisnik lovišta može da organizuje lov u periodu od 1.septembra do 31. januara, izuzev krmače koja se takvim načinom lova može loviti do 31. decembra.

Jazavac više nije trajno zaštićen u Vojvodini i lovi se od 01.07. - 28.02.
takođe kuna Zlatica i Kuna belica nisu više zaštićene i love se od 01.10. - 28.02.
itd, itd

Gedza66

Cadara kaže:
Danas sam dobio lovački kalendar 2012 i na poslednjoj strani kalendara piše:
Kako do dana štampanja ovog izdanja još uvek nije donet Pravilnik o lovostajem zaštićenim vrstama divljači, koji je Uprava za šume izradila u saradnji sa korisnicima lovišta - lovačkim savezima, lovačkim udruženjima, javnim preduzećima i Zavodom za zaštitu prirode Republike Srbije, a u kome je između ostalog, izmenjeno i dopunjeno trajanje lovne sezone za pojedine lovostajem zaštićene vrste divljači i za grupni lov divljih svinja prilažemo tabelu trajanja lovne sezone koja će se primenjivati od 01.04.2012. godine.
Za nas u Vojvodini je interesantno:
Vepar = lovi se od 15.04. - 28.02.
Krmača = lovi se od 01.07. - 31.12.
nazime (do 60kg) = lovi se od 15.04. - 28.02.
grupni lov u otvorenom lovištu u kome je takav način lova predviđen planskim dokumentom, korisnik lovišta može da organizuje lov u periodu od 1.septembra do 31. januara, izuzev krmače koja se takvim načinom lova može loviti do 31. decembra.

Jazavac više nije trajno zaštićen u Vojvodini i lovi se od 01.07. - 28.02.
takođe kuna Zlatica i Kuna belica nisu više zaštićene i love se od 01.10. - 28.02.
itd, itd

Cadara, gde se može nabaviti taj kalendar. Šta piše u njemu o pojedinačnom i grupnom lovu na divlje svinje u ostalom delu Srbije.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 30
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,695 posete www.srbijalov.com