Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: toz 34

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
toz 34
Podunavac

pez kaže:

Podunavac kaže:
Od jeftinih pušaka jedino IŽ-27 ima hvatače.

Jesi li siguran kolega, konkretno, pitanje se odnosi na TOZ 34?

I kod TOZ 34 udaraci ne mogu doci do igala ukoliko se ne povuce obarac,hvataci su drugacije reseni nego kod IZ modela ali ih ima.

Nisam siguran. Moguće da ima neki sistem, ali klasične hvatače kao IŽ koliko ja znam nema.
Tri prsta 2Kolce

Miroslaw
 Hvataci nisu merilo kvaliteta oruzja jer ima i beretinih kao i shul modela pusaka bez hvataca, kao ni bezbednosti (svakako je bolje kada ih ima) za bezbednost ja odgovoran korisnik i redovno odrzavanje oruzja.

draza munja
 Pozdrav,nov sam clan,lovio sam dugo sa TOZ,odlican balans ,odlicna ouska,nezahtevna.Dve moguce maneGrinesava se da kod nekih primeraka stradaju opruge,i tanka je u vratu kundaka aku se dobron ne pazi posle par godina udje voda od kondenza i kise u taj uski deo i drvo zna da "istruli" ,pozeljno kontrolisati povremeno,obavezno susiti posle upotrebe.. za svaku preporuku....Osmeh
Pas

ssekir75
 mhm... videcemo sutra sa jednim policajcem da odemo (poznat je ukraju jer je kolekcionar, pa da je on pregleda i skine malko cenu ako moze ;) )
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

PEZ

Podunavac kaže:

pez kaže:

Podunavac kaže:
Od jeftinih pušaka jedino IŽ-27 ima hvatače.

Jesi li siguran kolega, konkretno, pitanje se odnosi na TOZ 34?

I kod TOZ 34 udaraci ne mogu doci do igala ukoliko se ne povuce obarac,hvataci su drugacije reseni nego kod IZ modela ali ih ima.

Nisam siguran. Moguće da ima neki sistem, ali klasične hvatače kao IŽ koliko ja znam nema.

Naravno nema kao kod IZ ali je mehanizam tako konstruisan da ima na samim obaracima zub(bolje reci kuku) koja sa odozdo kaci jedan ispust na udaracima( slican je kao na IZ) na taj isti ispust odozgo nalezu napinjace.
Napinjace i obaraci su u medjusobnom kontaktu tako da povlacenjem obaraca, napinjaca se podize i oslobadja cekic istovremeno ona kuka na obaracu se spusta i oslobadja prolaz onog ispusta i dozvoljava da cekic dodje do igle. Zanimljivo je da kocnica koci napinjace a preko njih i obarace tako da je do samoopaljenja ukolikoje puska ispravna ne moze doci. Ukoliko bi smo i namerno hteli da podizanjem napinjaca oslobodimo cekic onaj ispust bi zapeo za kuku na obaracu, znaci opaljenje je moguce samo ukoliko je obarac povucen do kraja sto je opet moguce samo ako je puska otkocena.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Podunavac
 Znači onda mu to dođe kao automatska kočnica udarača a ne hvatači. Hvatač se aktivira kad udarači već krenu prema udarnoj igli, a da obarač nije povučen. U svakom slučaju dobar sigurnosni sistem jeste, ali tehnički gledano presretač nije. I TOZ 34 puške su poznate po robustnosti i dobroj kvaliteti, pa je izbor između nje i IŽ-27 stvar ličnog izbora.
Tri prsta 2Kolce

PEZ
 Pa u principu nije hvatac ali nije ni kocnica evo pokusacu da postavim sliku pa ce mo ako imas vremena prokomentarisati.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ
 i46.tinypic.com/huhhtw.jpg
P.S.

Podunavac
 Mnogo je sitna kolega. Može li u nekoj jačoj rezoluciji?
Tri prsta 2Kolce

Miroslaw
 Danas je tesko naci novu TOZ 34 u prodaji zapravo nema je jer nema uvoznika. Kod nas je IZ najzastupljeniji te smo primorani da kupujemo to sto ima, sto se tice robusnisti ipak je IZh dosta robusnija od toz-a.

Podunavac
 Sigurnosni mehanizam jeste koji ne dozvoljava neželjno kretanje udarača. Ali hvatač, presretač ili interseptor se nalazi iznad udarača i povezan je preko poluge sa obaračem. Ovo je glava puške IŽ-27 a hvatač je označen brojem 2.
Tri prsta 2Kolce

PEZ
 Ocigledno se ja i ti kolega Podunavac ne razumemo, ajde da konkretno ovu sliku prokomentarisemo ali na temi o IZ 27.
P.S.

270
 Razgledao sam i upoređivao nove puške TOZ 34 i MP 27 dok se TOZ još uvozio kod nas 2006 godine!
Za razliku od IJ novi TOZ je zadržao kvalitet izrade iz ranijeg perioda i bio je prihvatljiviji cenom, prava je šteta što se više ne uvozi, zašto? treba pitati uvoznika!
Ukoliko ponovo počne uvoz glasam kod kupovine nove puške ubedljivo za TOZ program, imao interseptore ili ne!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

avast
 U potpunosti se slazem sa tobom kolega.TOZ je bio i ostao kvalitet.
i50.tinypic.com/2r7ol1c.jpg

ssekir75
 danas gledao jednu 34 ep, koja je ispalila 40tak metaka. kuljena pre neki dan (pobegla mi ispred nosa). ova sto sam je gledao pre neki dan izgleda jos bolje i ako nije prodata sutra cu je pazariti. sledece subote ispit i spreman za pokret ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

ssekir75
 uselio mi se jedan TOZa u stan ;)

Neca92

ssekir75 kaže:

Cestitamo! Bravo 2 Da se nalovis sa njim! A 'de su slike? Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

dalibor

ssekir75 kaže:

Kolega cestitam, dobro dosao u klub (toz-a)ZivioRodjo
Hunting is a passion! Pas

veljko__

ssekir75 kaže:

Cestitam!!!!!sve najbolje sa njom i da te dugo,dugo sluzi.
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

ssekir75

Neca92 kaže:

ssekir75 kaže:

Cestitamo! Bravo 2 Da se nalovis sa njim! A 'de su slike? Grin

bice, neco, polako. izaso sam jutros u 8:30 iz kuce, uso oko 19:30 i oko 20:30 opet otiso dalje. koliko sam bio umoran govori podatak da sam pusku ostavio u spajz pozadi vrata i nisam je jos ni pogledao od kako sam je doneo u stan. Frown

inace zahvaljujem na lepim zeljama, nadam se da cu ubrzo da je "krstim" ;) odo da spavam pa sutra na prebrojavanje...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,691 posete www.srbijalov.com