Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Podizanje višegodišnjih remiza

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Podizanje višegodišnjih remiza
zoranp
 Definitivno ovakvo razgoličivanje terena od tih novih, večito gladnih i siromašnih tajkuna, neće dovesti lovstvo u bolji položaj, a divljač..za koju godinu će biti misaona imenica na tim terenima!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

fotolovac
 Juče ja kao pravi seo na biciklo, malo rekreacija i da obiđem teren. Kad ja sednem na biciklo to nije malo vožnje 2-3km, već Tour de France po 20km po njivama.
Posle jedno 10-tak km odjednom nema puta, šta ću, gde ću nazad mora da će se pojaviti iza ove njive..... međutim ništa. Sve puteve su izorali, još me zadnjica boli, sva sreća imam dobro planinsko biciklo, pa sam išao po tragovima traktora. Niko im ništa ne može.

I ono malo remiza što je bilo, svake godine neko zapali, nikad se ne sazna ko. Trstici se uzoru do same vode, pale se, ma cirkus.

Tako da je sadnja trenutno u drugom planu, ni postojeće se ne može sačuvati.

Lovac Stari
 Borba za svaki pedalj(ar) zemljista.
Zalosno sta ljudi rade po atarima.
A svaka remiza zivot znaci za sitnu i krupnu divljac!
Dobar pogled.

Indjijanac
 evo je lepa tema,ali nažalost celo leto niko ni reč nenapisaitanje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 E moj Indjijanac , a gde podizati remize. One koje je još Marija Terezija naredila da se posade , isekoše za ogrev. pogledaj koliko je zadruga i poljoprivrednih dobara privatizovano. Misliš li da te "bizmismene" interesuju više remize za divljač nego ubiranje plodova. Osnovne stvari ne znaju da su rremize posađene barem u Vojvodini da bi sačuvale plodan sloj zemlje od vetrova. Znalo se na kojem razmaku se sade , koje drvo se sadi, koliko treba da budu dugačke i široke, koji pravac treba da zauzimaju da bi se plodan sloj zemlje zaštitio. Upravo taj razlog pogodovao je i zaštiti i razmnožavanju divljači, kao sporedan efekat . Na žalost ne verujem da se to više i u školi pominje, voleo bih da me isprave kolege koje su završile poljoprivredne škole ili fakultete. Oni bi ipak trebali to bolje od mene da znaju, ali se ne javljaju sa upisima.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 u pravu sui Daki,svaka remiza treba da ima neki smisao gde se nalazi i šta se nalazi u njenoj blizini što bi davalo neku celinu gde bi divljač mogla da boravi,da se kreće ,razmnožava i hrani se.

mrwa22250
 bez remiza nema divljaci,srecom u nasem ataru ih ima dosta.I moje selo izumire kao i sva druga sela po srbiji,a napusteni vinogradi i vocnjaci kojih imamo poprilicno idealno su staniste za sve vrste narocito sitne divljaci.Na terenu na kom lovi moja grupa nalazi se stari pre petnaest godina izvadjeni visnjik.Nalazi mse u samom srcu terena a povrsine je 45 ha.Otprilike polovina te samonikle remize skoro da je neprohodna jer tu caruju sipak,zova ,trnjina,izdanci bagrema.Tu su nam skoncentrisana i hranilista i taj deo terena nam vredi vise nego sve drugo zajedno(lov fazana ovde predstavlja ogromno uzivanje).Ipak svakog proleca stoka pali remizu iz kog razloga niko ne zna tako da svake sezone sva hranilista pravimo iz pocetka.Teren bogat remizama ima i jednu manu,koliko god prijaju plemenitoj divljaci prijaju i predatorima kojih zadnje tri godine ima u neverovatnom broju(nazalost 95% nasih lovaca puca samo ono sto moze da pojede).U normalnim zemljama zakonodavac je tacno odredio koliko terena mora da ostane u parlogu ali gde smo mi od normalne zemlje?Confused

klaja
 U Hrvatskoj imaju veliki problem sa vodoprivredom koja je pocela uredjivanje svih kanala po ataru.Posle mehanizacije koja prodje ne ostane bas nista,rezu velika drveca koja su rasla decenijama,sisaju remize i trsku.Panjeve ukopavaju po par metara duboko u kanal a melju sve do precnika 20cm a vece odvoze.Tako da jedina prirodna stanista za sitnu i krupnu divljac nestaju svakim danom.Divljac migrira i trazi zaklon,tako da se remeti biolosko stanje jedne celine(hranjenje,razmnozavanje).
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071

klaja kaže:
U Hrvatskoj imaju veliki problem sa vodoprivredom koja je pocela uredjivanje svih kanala po ataru.Posle mehanizacije koja prodje ne ostane bas nista,rezu velika drveca koja su rasla decenijama,sisaju remize i trsku.Panjeve ukopavaju po par metara duboko u kanal a melju sve do precnika 20cm a vece odvoze.Tako da jedina prirodna stanista za sitnu i krupnu divljac nestaju svakim danom.Divljac migrira i trazi zaklon,tako da se remeti biolosko stanje jedne celine(hranjenje,razmnozavanje).
Mozda divljac predje kod nas.OdobrenoHaHaHa
Novine

Podunavac
 Klaja je u pravu. Veliki zakupci zemlje (obradive) su raskrčili sve remize i odorali zemlju do kanala zbog svoje lakomosti, a onda državna firma "hrvatske vode" raskrči i pokosi i kanale. Strašno! Prošle godine kod mene u lovištu bio atar ko tepsija. Bilo gadno za gledati. I tamo gde manji poljoprivrednici koji su i lovci ostave ponešta na svojim parcelama, dođu neke budale i poseku drva za ogrev, a usput i okrče šiprag radi lakšeg izvlačenja drveta, a onda na kraju i zapale ono što ostane. I sa čobanima imamo problem, rade šta hoće po ataru i prave štetu. Ako se ovako nastavi divljač neće imati apsolutno nikakvo sklonište, a mi ćemo loviti poljske miševe.
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Nama zapalili hraniliste za fazana,budale.Cry
Novine

mrwa22250
 Nama proletos pet komada,sta reci a od prosle godine imamo i poljocuvara prolece suvo goreo ceo atar ali on iz kafane nije mogo da vidi ko je palio.Paori palili livade objasnjavajuci kako ce im trava biti bolja,mi htranilista premestili u trske i remize kad ono opet (stoka je stoka izgovor nemaju niti im je potreban)!Zatvor

Indjijanac
 razmišlja li neko o sadjenju višegodišnje remize?

DakiNS
 Da podsetim kolege na jedno novo drvo na našim prostorima . Zove se Paulovnija. Izuzetno brzo raste ovo je slika čini mi se 6 ili 8 godina starog drveta.Znači vrlo brzo se može podići višegodišnja remiza.

mrwa22250

mrwa22250 kaže:
.Na terenu na kom lovi moja grupa nalazi se stari pre petnaest godina izvadjeni visnjik.Nalazi mse u samom srcu terena a povrsine je 45 ha.Otprilike polovina te samonikle remize skoro da je neprohodna jer tu caruju sipak,zova ,trnjina,izdanci bagrema.Tu su nam skoncentrisana i hranilista i taj deo terena nam vredi vise nego sve drugo zajedno(lov fazana ovde predstavlja ogromno uzivanje).

Napisah ovo pre neke 3 godine ni ne sluteci da ce taj nas majdan divljaci biti unisten za svega nekoliko dana.Pre par veceri posao na cekanje lisica i posto sam zbog blata parkirao pod selom,krenem peske prema visnjiku i mojoj ceki.Nisam odmakao ni 300m od puta,primetim dva puta po 5 komada srnece divljaci.Srne mi poznate ali nisu nikad dolazile tako blizu sela.Presecem precicom da ih ne uznemiravam i kad sam se popeo na ceku imam sta da vidim.
Tri ogromne gradjevinske masine bukvalno gutaju tu nasu remizu.Sidjem i prilazim blize,jedan bager sa tarupom umesto kasike melje granje do samog panja,a dva buldozera cupaju panjeve i nose ih na prikolice.Da bi sebi olaksali radove,prethodni dan su uredno zapalili isti(da im trava ne smeta).
Interesantno je da je zemlja na kojoj se visnjik nalazi 6 i 7 klase i nije pogodna ni za kakav vid poljoprivrede,ali nema veze,bitno da se okrece,a siroti paor koji inace obradjuje cca 2000ha pokusace i tu da zaradi neku kintu.
Suvisno je napominjati da su nam ponovo izgorele malte ne sve remize na terenu i da smo zahvaljujuci vatri opet ostali na jednom hranilistu(taj sumarak stoka ne pali pa je to i najstarije hraniliste).U kakvoj je panici divljac,mogu samo da zamislim jer je bezeci od jedne vatre uletala u drugu i ostala bez stanista i bez hranilista.
Uhhhhh,stvarno vise nemam snage,a kad se setim majskih izlazaka sunca nad visnjikom,sipurak i zova u cvetu,ptice pevaju,zecevi i fazani izlaze iz rose na okolne njive.......ostace barem fotografije da podsecajuCry
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac
 Земара шта рећи а не заплакати? Прошли месец смо ловили у том вишњику. Не могу да верујем да вам се то дешава.SadAngryCry
Људској похлепи нема краја. Поораше, раскрчише и попалише све до задњег педља земље. Они што највише имају (углавном) највише и праве штете. Понекад поору и леније. А кад легну у земљу ништа им то неће значити.Krsti
Tri prsta 2Kolce

AcaNik
 КОд нас је иста ситуација! Све голо!

DakiNS
 Upamtite
DakiNS priložio:
133826598_10225295563720954_6172248874051232788_n.jpg

kolega_LOVEc
 Šteta za divljač, ali neminovno je da će svako upravljati zemljištem kako mu je najbolje, na kraju loviće se samo u lovištima- farmama .
Kod nas je drugačije totalno, sve je zaraslo oranica skoro i da nema a paljevine su povremene mogu da kažem i retke jer više nema ni ko da pali kao npr. 90.ih što je bilo.
Vim vi repellere licet

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,755 posete www.srbijalov.com