Pošumljavanje
|
lalos |
Objavljen 09.08.2012. 20:42
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 07.06.2012. 21:36
|
zamislite,dok lovci sade i neguju remize, neko ko dobije zemlju na korišćenje ruši bagremovu gustu šumu 200x300m da bi nešto posejao. remizu širine 5 do 6 meteri (trnjina,glog,bagrem) je takođe na udaru. Korisnici velikih parcela sve uništavaju. lepo je balašević pevao " ne rušite mi bagrenje....". Ko može stati takvom "vandalizmu"?
lalos
|
|
|
|
papiga |
Objavljen 09.08.2012. 21:07
|

Stari član

Upisa: 255
Pristupio: 19.04.2011. 19:31
|
Kreni od Nisa nadole u brdsko-planinskim selima sve remiza do remize ima ih uzrasta od 5-30 godina starosti,prosle su gonici i mogli da se probiju al ove tesko |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 10.08.2012. 13:19
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
lalos kaže:
zamislite,dok lovci sade i neguju remize, neko ko dobije zemlju na korišćenje ruši bagremovu gustu šumu 200x300m da bi nešto posejao. remizu širine 5 do 6 meteri (trnjina,glog,bagrem) je takođe na udaru. Korisnici velikih parcela sve uništavaju. lepo je balašević pevao " ne rušite mi bagrenje....". Ko može stati takvom "vandalizmu"?
...i uz to sve dobarno natovare kanale sa PVC ambalažom od raznoraznih otrova, čisto da divljač ima vode u lovištu!!!ZLO I NAOPAKO!! 
...A KOLIKO ZNAM POSTOJI POLJOČUVARSKA SLUŽBA, BAŠ BI BILO ZANIMLJIVO VIDETI REZULTATE NJIHOVOG RADA DO SADA!!??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 10.08.2012. 21:38
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Moze momci moze.
LD podnese prijavu protiv vlasnika parcela za unistavalnje vetrozastitnih pojaseva i stanista zasticenih vrsta, pa da viš belaja. A onda na red dolazi poljoprivredna inspekcija i komunalnapolicija, za ambalazu pesticida jer se tu krsi bar 3 ili 4 zakona. A onda pozovete onog napaljenka od novinara sa B92 da dodje da ih opljuje na televiziji, sto on jedva ceka jer je mali palisa i voli da pljuje. Pa onda im natovare zelene zbog zgadjivanja zivotne sredine ... Pa nece im pasti na pamet da to rade, ... Jos ce da pitaju a gde sumu da posadimo ..... |
|
|
|
Bigman86 |
Objavljen 30.09.2014. 11:45
|

Član

Upisa: 159
Pristupio: 06.10.2012. 14:28
|
Kolege imam jedno pitanje,
Da li postoji neko zbunasto rastinje, koje bi bilo pogodno za suve kanale i prostor oko kanala?
Pitam zato sto se u lovistu gde lovim pretezno ti delovi mogu posumljavati,a posumiti sa bagremom ili nekim slicnim drvetom ne vredi, jer bi bilo iseceno cim malo poraste.
A tu je i redovno paljenje strnjike koje se prosiruje na kanale i bilo bi steta da izgori i mali bagrenjak a kamoli nesto vece.
Tako da mi je palo na pamet kanale i okolinu posumiti sa nekim niskim rastinjem, koje ne bi bilo interesantno za secu, a relativno brzo bi se obnavljalo nakon pozara? |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 30.09.2014. 21:47
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Bigman86 kaže:
Kolege imam jedno pitanje,
Da li postoji neko zbunasto rastinje, koje bi bilo pogodno za suve kanale i prostor oko kanala?
Pitam zato sto se u lovistu gde lovim pretezno ti delovi mogu posumljavati,a posumiti sa bagremom ili nekim slicnim drvetom ne vredi, jer bi bilo iseceno cim malo poraste.
A tu je i redovno paljenje strnjike koje se prosiruje na kanale i bilo bi steta da izgori i mali bagrenjak a kamoli nesto vece.
Tako da mi je palo na pamet kanale i okolinu posumiti sa nekim niskim rastinjem, koje ne bi bilo interesantno za secu, a relativno brzo bi se obnavljalo nakon pozara?
Kolega,jedino što bi ja mogao da preporučim je Trnjina,idealno mesto za fazansku divljač,obnavlja se posle požara jedino što se širi dosta,a plodovi su jako zdravi ....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 07.12.2015. 08:59
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
https://getosrbij...-u-srbiji/ |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 07.12.2015. 09:50
|

Lovčina

Upisa: 1052
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Pa kad nasi zandari uz administrativnu liniju ne sprovedu akciju "gde god vidis panj tu drvosecu posadi". Takodje drzim da su minska polja od recimo 2km dubine jamacno efikasnija od ovih ograda sto podizu na granicama zbog migranata.
Ma ustvari, nek seku, vazno da ce da nas pomaze u Briselu. |
|
|