Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Koliko nas košta napolju

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Koliko nas košta napolju
Jank

gardista kaže:

Max011 kaže:
Vid sad ovo fizičkim licima iz komšiluka tj iz Hrvatske dozvoljen je pojedinačan uvoz i popravka oružija pa to mogu uraditi i u Srbiji. Procedura je sledeća: uzmeš tamošnju nabavnu dozvolu dodješ u Beograd u SUP u Ljermontovoj I sprat platiš taksu dobiješ domaće odobrenje za nabavku najaviš iznošenje oružija dan i čas da se javi na carinu kupiš oružije i lepo izneseš iz zemlje. Naravno Srbija ne bi bila Srbija pa nema vraćanja PDV i čak carina neće da izda potvrdu o osnovnoj sumi za carinjenje umanjenoj za PDV kako bi kupac carinio samo fabričku cenu a ne i porez i Srbije ... opa, samo veselo, veselo je svo selo, Bye Evrope eve me da te ebem ...
Joj sto volim zivim u Srbiju, mora da ameri mooda jedu sto nemaju tako uredjenu drzavu ko mi...

Pa naše komšije su se ovako naoružavale i devedesetih godina, pod vođstvom tadašnjeg generala Martina Špegelja nakupovali su Šlepere oružja u Hungariji,i uvezli u lijepu njihovu i tako rasturiše staru Yugu....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac
 Pa i mi smo dobili jedan avion naoružanja na poklon.Pilot Poklonio nam Antun Kikaš oružja koliko voliš, sve sa avionom.ROFL Posle se iz tog aviona naoružali: Crvene Beretke (JSO), 63. Padobranske, Srpska Dobrovoljačka Garda... I ja sam imao prilike da držim u rukama neke "donirane" primerke oružja gospodina Kikaša.
A što se tiče šlepera Kalašnjikova koje je uvezao general Špegalj i ostali separatisti, za to su krive vojno-obaveštajne službe bivše SFRJ koje su sve znale (čak i snimile) a nisu ništa poduzele.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Daa, sve to oroozje je odloochilo ishod rata...

Al za malo! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Ishod rata je bio dogovor ove trojice šupaka. Sad su već sva trojica pokojni (rahmetli). Goreli u paklu dok je sveta i veka !!!
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Momci Van teme
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mihailo
 Kalibar br 187,maj 2012

Pisma citalaca

Dvostruko tumacenje

Mozet li da mi odgovorite,da li se okvir pistolja smatra njegovim delom i to pravno,zakonski gledano?

Po vazecem zakonu o oruziju i municiji (koji primenjuje policija u kontroli gradjana u odnosu na legalnost posedovanja oruzija),okvir se ne smatra delom oruzija,vec samo cev,ram,navlaka i nema zakonskih posledica za njegovo posedovanje.
S druge strane raspitujete o okvirima za pistolje,iz razloga njihove nabavke u inostranstvu,treba da znate da se Zakonom o carini i spoljnoj trgovini i okviri smatraju delom oruzija,pa je za njihovu nabavku iz inostranstva potrebno odobrenje za nabavku.
U odnosu na pistolje zabranjen je individualni uvoz,bez posebne dozvole nadleznih ministarstava,dok je za sportsko,malokalibarsko i lovacko oruzje,dozvoljen individualni uvoz.

kimi

mihailo kaže:

Dvostruko tumacenje

Po vazecem zakonu o oruziju i municiji za sportsko,malokalibarsko i lovacko oruzje,dozvoljen individualni uvoz.

to znači da je dozvoljen pojedinačni uvoz lovačkog oružja ??!!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

krilas
 Drugari, meni sad vise nista nije jasno!? Dakle, po trenutno vazecem zakonu fizicka lica IMAJU pravo da uvezu lovacko oruzje ili Nemaju?Confused
Siroma

Podunavac
 Nemaju. Uvoz može da izvrši samo ovlaštena firma koja se bavi prodajom oružja i municije. Zato trgovci drže visoke cene, što imaju monopol na uvoz.
Tri prsta 2Kolce

Max011

Podunavac kaže:
Nemaju. Uvoz može da izvrši samo ovlaštena firma koja se bavi prodajom oružja i municije. Zato trgovci drže visoke cene, što imaju monopol na uvoz.

Tacno tako
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Miroslaw

Max011 kaže:

Podunavac kaže:
Tacno tako
Kojim zakonom je to definisano?

DakiNS
 Nije definisano zakonom koliko znam , nego je potrebno sakupiti toliko dokumentacije i platiti mnoooogo taksi da se pojedinačni uvoz praktično ne isplati. Najveći je problem dobijanje uvozne dozvole , koja se i ne mora uvek dobiti. Razlog može biti jednostavan -popunjene kote u predviđenom kontigentu uvoza.

davorcalic
 Negde sam video oglas da prodaju uvežene polovne lovačke puške (većina je iz engleske i francuske),pa probaj naći na internetu ko ih uvozi, kaži im šta želiš pa probaj preko njih.... probaću opet da ih nađem pa ću ti postaviti na ovoj temi...
Žena mi Makedonka....ena Shock

PEZ
 I te uvežene su kod nas duplo skuplje u odnosu na cenu koja se za njih plaća u Engleskoj.
Teško da bi neko od naših trgovaca izašao u susret nekom lovcu i uvezao mu pušku bez ugradnje.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

mrwa22250
 Ne tesko nego nikako,bez 100% zarade ne ustaju iz krevetaSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

davorcalic
 Naravno,ništa bez ugradnje....al preterali ga... bereta A300 outlander košta oko 800 dolara svugde u svetu koliko sam gledao po raznoraznim oglasima samo je kod na oko 145.000 (takvu sam zadnju dobio informaciju)...verujem da je mnogo veliki trošak da uvezeš jednu pušku, a ko uvozi jednu......pa niko....... tako da pada u vodu svako pravdanje na prevelike troškove oko uvoza...

DakiNS
 Raspitaj se kolegaYes

Podunavac
 Najbolje da pitamo nekog carinika. Zna li neko jednoga?ROFL
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Znam ja jednog matorog.Smeko
Novine

davorcalic
 A zbog čega su onda tolike razlike u cenama pušaka kod nas u odnosu na ostale zemlje gde su cene maltene iste za isti model...Dao sam primer Berete.... i drugi plaćaju takse za uvoz oružija ,pa nije valda da su kod nas toliko skuplje takse jer govorimo o velikoj razlici (SNIPERHUNTER je isto na predhodnoj strani dao primer cene puške u dve prodavnice udaljene 35 km jedna od druge gde je razlika u ceni bila 500e ) .... ako je cena Berete A300 u USA 800 $, što je kod nas oko 1350 e...hteo sam da kažem da se prodavci vade na velike troškove uvoza pa su, kao zato puške dosta skuplje u radnjama kod nas....e sad ajd, neznam dali je skuplje kad bi hteli da uvezu jednu ili više komada....

..........možda ima popust na veću količinu...Smeko

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Koliko nas zaista košta lov? LOVCI POČETNICI 89 09.05.2014. 10:32
Koliko vredi ovo oružje? ORUŽJE - SVAŠTARA 55 30.11.2012. 16:49
Kako i koliko plaćamo divljač? LOVAČKA UDRUŽENJA 19 27.07.2012. 19:48
Koliko nas ima obelezenih? OPTIKE I MONTAŽE 15 09.02.2011. 00:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,633 posete www.srbijalov.com