Zvonce za pse da ili ne
|
Jank |
Objavljen 24.12.2010. 21:29
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Pošto imam dva psa moram da nabavim dve klepetuše ili dva zvonca pa da probam....:uF
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 24.12.2010. 23:22
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Ma skinucu sa neke ovce kad je navatam negde.Xexexe salim se
 Engleski poenter 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.01.2011. 13:12
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Evo konačno Mrvan ozvučen |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.01.2011. 13:13
|

Admin

|
Ozvučenje |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 24.01.2011. 15:36
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Za pticare da, ali za gonice nikako! tU.a Ne bi' nikog da uvredim, ali ko stavi zvonce gonicu, trebalo bi da stavi prst na celo i da se zapita malo! Sam naziv ''gonic'' mu kaze da on treba da goni divljac i da se oglasava lavezom... Zvonce je tu sasvim, sasvim suvisno!!!
Pravilo je da se novi članovi upišu na temi 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.01.2011. 07:38
|

Admin

|
Neca1992 kaže:
Za pticare da, ali za gonice nikako! tU.a Ne bi' nikog da uvredim, ali ko stavi zvonce gonicu, trebalo bi da stavi prst na celo i da se zapita malo!  Sam naziv ''gonic'' mu kaze da on treba da goni divljac i da se oglasava lavezom... Zvonce je tu sasvim, sasvim suvisno!!! Neco da li si primetio da je na slici breton to ti je najmanji ptičar . Ja nisam niti u jednom postu pomenuo g.n.č. pa neću niti u ovom |
|
|
|
urosVA |
Objavljen 25.01.2011. 08:31
|

Stari član

Upisa: 276
Pristupio: 19.04.2010. 23:17
|
Nije lose imati zvonce,ali mislim da ga treba staviti keru dok je mladji da se privikne.Ja sam mom nemcu stavio kad je imao oko 15 meseci pa mu je trebalo vise vremena da se navikne!Nekoliko dana je samo mlatio glavom jer mu je smetalo dok se nije navikao!Po meni nije los praporak od konja,taman se cuje.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.01.2011. 08:44
|

Admin

|
urosVA kaže:
Nije lose imati zvonce,ali mislim da ga treba staviti keru dok je mladji da se privikne.Ja sam mom nemcu stavio kad je imao oko 15 meseci pa mu je trebalo vise vremena da se navikne!Nekoliko dana je samo mlatio glavom jer mu je smetalo dok se nije navikao!Po meni nije los praporak od konja,taman se cuje. Što se tiče praporca u snegu se vrlo brzo zapuši a što se tiče glasnosti meni matorom još od rat polugluvom nekada je i zvonce pretiho. U svakom slučaju stavite ono što imate ako mislite da vam pomaže.Eto u nedelju komercijalni lov,tri psa samo moj je imao klepetušu(ili kako kažu zvonce) lovili se kukuruzi,trska i šiprag, samo sam ja znao gde mi je pas i uvek sam se mogao na vreme postaviti za efektan odstrel, tako da su kolege uvidevši prednost mnogo više pratili rad mog psa nego svoje pse. Rezultat nas četvorica 21 fazan od toga dve trećine zaslužan moj Mrvan |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 26.01.2011. 15:31
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Neca1992 kaže:
Za pticare da, ali za gonice nikako! tU.a Ne bi' nikog da uvredim, ali ko stavi zvonce gonicu, trebalo bi da stavi prst na celo i da se zapita malo!  Sam naziv ''gonic'' mu kaze da on treba da goni divljac i da se oglasava lavezom... Zvonce je tu sasvim, sasvim suvisno!!! Neco da li si primetio da je na slici breton to ti je najmanji ptičar . Ja nisam niti u jednom postu pomenuo g.n.č. pa neću niti u ovom
Iako si ti pokrenuo diskusiju, nisi lepo pratio sta ljudi pisu i kometarisu... Kao prvo: Ne razumem zasto si se naso prozvanim u mom postu, kad ja nigde nisam pomenuo ni tebe, a ni tvoje bretonce! ( i molim te, nemoj da me ucis sta je bretonac )
A kao drugo:Kolge ''Milan J'' je u trecem komentaru pomenuo da je stavio gonicu zvonce, a bogami i jos neki clanovi... 
Ubuduce, ili lepo prati komentare na temi, ili nemoj da je otvaras... ;)
Ubuduće, nemoj da učiš druge pameti, nego se prvo upiši na temi 'Predstavite se', to ti je obaveza, kao člana.
Srbijalov Admin Tim
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.01.2011. 15:42
|

Admin

|
Neca1992 kaže:
DakiNS kaže:
Neca1992 kaže:
Za pticare da, ali za gonice nikako! tU.a Ne bi' nikog da uvredim, ali ko stavi zvonce gonicu, trebalo bi da stavi prst na celo i da se zapita malo!  Sam naziv ''gonic'' mu kaze da on treba da goni divljac i da se oglasava lavezom... Zvonce je tu sasvim, sasvim suvisno!!! Neco da li si primetio da je na slici breton to ti je najmanji ptičar . Ja nisam niti u jednom postu pomenuo g.n.č. pa neću niti u ovom
Iako si ti pokrenuo diskusiju, nisi lepo pratio sta ljudi pisu i kometarisu... Kao prvo: Ne razumem zasto si se naso prozvanim u mom postu, kad ja nigde nisam pomenuo ni tebe, a ni tvoje bretonce! ( i molim te, nemoj da me ucis sta je bretonac  )
A kao drugo:Kolge ''Milan J'' je u trecem komentaru pomenuo da je stavio gonicu zvonce, a bogami i jos neki clanovi... 
Ubuduce, ili lepo prati komentare na temi, ili nemoj da je otvaras... ;) Izvini mladi kolega i hvala što si me opomeno trudiću se da se to više ne ponovi jer mi je žao kada mladi ljudi kao ti tako brzo gube živce u svakom slučaju poštujem tvoje iskustvo i znanje . Pozdrav DakiNS |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 26.01.2011. 18:44
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
moje je misljenje da i gonici trebaju da imaju zvonce,jer on nije kasetofon pa da laje non stop! i desavalo mi se nekoliko puta da mi istrci ker a pre toga lomi kao vepar,a ne ispustajuci glas! tako da kod nekog sa slabijim zivcima za cekanje da vidi sta trci,moze da nastrada pas! nije skupo ali mnogo korisno! |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 26.01.2011. 20:23
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Daki gde si kupio tu klepetušu za psa???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.01.2011. 07:31
|

Admin

|
zoranp kaže:
Daki gde si kupio tu klepetušu za psa???
Dobio sam je od vlasnika uzgajivačnice Čačanski moravac a on nabavlja iz italije ili francuske međutim mislim da bi se u planinskim krajevima ili u Bosni mogle naći na seoskim vašarima. Eto otvorio sam temu nadam se da nisam Necu isprovocirao. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.01.2011. 08:15
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Neca 1992 će morati malo da smiri hormone, i da korektnije razgovara. I da se prvo predstavi na temi koja je predvidjena za to, čim pre, inače ćemo brisati upise.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 27.01.2011. 10:45
|

Lovčina

|
Izvinjavam se sto se ranije nisam predstavio, stvrano sam mislio da jesam! Pogresno ste protumacili moj prvi post na ovoj temi! Samo sam reko svoje misljenja (a to je da je pticarima zvonce OK, dok gonicima nikako!) Smatram da nije lepo sto je DakiNS citirao moj kom kao da je njemu upucen, (sto uopste nije ni bio, sto se i vidi) vec jednom clan koji je stavio zvonce gonicu! 
I Daki, nisi ti mene isprovocirao, vec sam ja tebe, ali skroooooz nenamerno... ponavljam, ne znam zasto si se nasao uvredjenjim u mom prvom postu ( a on nije bio upucen tebi, vec lovcima koji stavljaju zvonca gonicima, sto su neki u predhodnim postovima potvrdili da to i rade), citirao ga misleci da je moj post bio upucen tebi, i drsko obrusio da nigde nije pomenuo gonice, i da je na slici gore bretonac, kao da ja to ne znam! Smatram da je to bilo drsko sa tvoje strane, ali nema veze...
Ako sam pogresio, (a smatram da nisam) IZVINI !!! B)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.01.2011. 12:19
|

Admin

|
Neca1992 kaže:
 Izvinjavam se sto se ranije nisam predstavio, stvrano sam mislio da jesam!  Pogresno ste protumacili moj prvi post na ovoj temi! Samo sam reko svoje misljenja (a to je da je pticarima zvonce OK, dok gonicima nikako!) Smatram da nije lepo sto je DakiNS citirao moj kom kao da je njemu upucen, (sto uopste nije ni bio, sto se i vidi) vec jednom clan koji je stavio zvonce gonicu! 
I Daki, nisi ti mene isprovocirao, vec sam ja tebe, ali skroooooz nenamerno... ponavljam, ne znam zasto si se nasao uvredjenjim u mom prvom postu ( a on nije bio upucen tebi, vec lovcima koji stavljaju zvonca gonicima, sto su neki u predhodnim postovima potvrdili da to i rade), citirao ga misleci da je moj post bio upucen tebi, i drsko obrusio da nigde nije pomenuo gonice, i da je na slici gore bretonac, kao da ja to ne znam! Smatram da je to bilo drsko sa tvoje strane, ali nema veze...
Ako sam pogresio, (a smatram da nisam) IZVINI !!! B) Neco kolega nema ljutnje .Hteo bih samo da ti dam jedan očinski savet (možda sam stariji i od tvog oca) Ovaj forum je za iznošenje uglavnom ličnog mišljenja i stava a vrlo retko tvrdnji osim ako su dokumentovane (objavljene izjave,zakoni i slično) Malo je nezgodno kada izneseš tvrdnju da ako nešto nije po tvom ukusu da nije normalno. Nema potrebe za takvim gardom jer ovde smo svi jednaki među jednakima bez obzira na godine staž ili bilo šta drugo . Niko ko nije dobronameran nije dobrodošao tako da znaš da si među virtuelnim prijateljima dok se ne upoznamo a po učešću na hajci video si koliko je sklopljeno pravih prijateljstava. Budi ti meni živ i zdrav i imaj oštro oko a i sve ostalo. |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 27.01.2011. 14:59
|

Lovčina

|
Naravno da nema ljutnje! Hvala na lepim zeljama, takodje sve najbolje!!!
|
|
|
|
petar |
Objavljen 27.01.2011. 19:44
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
http://www.youtub...vHJoaBj8Hg
Evo jednog videa o lovu u kojem pas nosi zvonce, jasno se cuje i uvek daje informaciju gde se nalazi. B)
Just like old times!
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 27.01.2011. 20:09
|

Lovčina

|
Znam da nije tema, ali moram da kazem da je ovaj Kristofer Clausen jedan car!!! Odgledao sam sve njegove snimke, i video sve i svasta!!! Covek jede lisicije meso, i ne samo od lisice, vec i od mnooogih drugih zivotinja koje se ne jedu!
Jos jednom, IZVINJAVAM SE, skrecem sa teme, ali nece se ponoviti!!! Obecavam!
|
|
|
|
draza |
Objavljen 27.01.2011. 20:43
|

Član

Upisa: 183
Pristupio: 24.11.2009. 14:21
|
u italiji i jos nekim evropskim zemljama ti lisica dodje kao specijalitet koliko je meni poznato |
|
|