Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
arnotije
 Mi iznosimo nasa pozitivna iskustva,sigurno je da ima i losih kao i za bilo kog drugog proizvodjaca;)

sheytan
 Vlado, el ti to zaebavaš lečka koleze? Smile

Jedine mane - završna obrada i masa! Za ostalo nikad nisam čuo, a pre qpovine sam proučio sve i svašta, šta god sam mogao da saznam i pročitam!

Pardon, još jedna: navodno SVAKA nosi malo ili malo više u levo! Kriva šina! Rešivo, ali problem postoji!

Lala
 Nije za džabe član jedan ovde na forumu sa nickom 'Kriva cevka'! Taj sigurno ima iskustva sa takvim puškama Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sheytan
 ^ Smean

Vrlo mogućO! Ali, kažem, ŠINA je kriva, dok je cev prilično - šuplja... Cry

DakleM, šinu treba odletovati i zaletovati kako Bog zapoveda. Let lampa NE SKIDA brunir! Stari

Qj odradi, plaća LaFa! ika

iveli

vlada lovac
 Ma jok bre Šeki, nije zajebancija, bio sam prisutan u lovu na prepelicu letos gde su čak dvojica nosila takve puške, jedan je bio pored mene, puca jednim metkom na prepelicu, promašuje a ona i dalje u dometu za pucanje-on ništa, tako par puta i on počinje da se nervira, psuje, puška neće da ubaci drugi metak u cev. Bio sam ubedjen da puca trap municijom ali ne, pucao je sa 30g a puška mu bila u 12/89. Ovaj drugi sa istom municijom nije imao tih problema, ali je rekao da mu se njegova isto ponašala sa trap municijom. Drugi kolega nosi takvu vec 5-6 godina u cal.12/76 i nema takvih problema, znači od slučaja do slučaja, a nijedan od njih nije dirao regulator gasova.

sheytan
 I zaključili ste da puške ne valjaju???

Qq mene... Znači, nisu dirali regulator... Pa, neka ga diraju, ebo ih on! Dobili su i ključ za njega, dakleM - NE UJEDA, POŽELJNO DIRATI!
Ne znači da su izašle iz fabrike sa savršeno podešenim regulatorom! Stari

Znači, odeš u polje/strelište i sl., poneseš qtiju-dve mečića, i dok ne počMe da izbacuje SVE ŠTO OPALI, ne prestaješ sa "odvrtanjem" gasa... Pravilo

Po uputstvu, ako se dobro sećam, svaki put se obrne bar 2 kruga, bez obzira smanjuješ li ili povećavaš protok...

marijan
 Ja sam nov u svemu oko lova ali momak sto ima tu pusku kaze da je zadovoljan sa njom!Nikad problema nije imao,a nosi je vec par godina....

vlada lovac
 Znači ključ u ruke pa odvrći dok ne počne da izbacuje od 28g, a sledeceg vikenda reši da ode u lov na DS pa stavi neko punjenje od 50 i kusur grama i šta se tad dešava, razvali mu rame jer je naštelovana na veće propuštanje gasova i zatvarač ostane u zadnji položaj ili je opet mora štelovati za teža punjenja. Jel tako funkcioniše ili nekako drugačije Confused

brzi
 Evo vatrene moći bajkal mp153 magnum http://www.youtub...YQUrU1NLA8

DESPERADOS
 Taj sto je promasivao prepelice nezna kako se steluje puska.
Da obrazlozim , 12/89 je najjaca takovzani super magnum, i kao takva
mora da se steluju gasovi i ne samo to nego i cok je vrlo bitan jer nije isto
cetvrt coka , pola coka ili pun cok , e onda dolazi i metak.Sta mislite zasto
je popilaran Baskijerijev Trikolor ?? zato sto ima filc i otvara odmah snop.
Da rezimiramo mora se uskladiti cok sa municijom i nema problema.
A to da vuce na levo nikad cuo to je po meni ili jedinstven slucaj ili laz.
Bilo bi dobro da jos neko napise svoja iskustva sa MP153 .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

sheytan

vlada lovac kaže:
Znači ključ u ruke pa odvrći dok ne počne da izbacuje od 28g, a sledeceg vikenda reši da ode u lov na DS pa stavi neko punjenje od 50 i kusur grama i šta se tad dešava, razvali mu rame jer je naštelovana na veće propuštanje gasova i zatvarač ostane u zadnji položaj ili je opet mora štelovati za teža punjenja. Jel tako funkcioniše ili nekako drugačije Confused
Radiće puška i sa težim punjenjima, ali će se možda više habati.
Šteluje se, načelno, za neki duži period. Većina kažu da im radi sa svim punjenjima(bez ikakvog štelovanja), znači, od 24g do 50 i qsur.

Pomenuo si 50g za svinje. Za svinje je, po zakonu, obavezna kugla, a ni jedna nema 50g...

rokvic
 ma i 153 je extra za te pare,,,ja sam je skoro uzeo i fenomenalno me sluzi za sada....treba te imati u vidu da je to radna puska...
a ne manekenska koju cete da nosate u lov da bih bili u centru paznje....njena cena je oko 430e...pa toliko kosta kvalitetno lovacko odelo
e da to je stvatno malo problem sto se tice njene duzine ko je nizak,imace mali problem...ali sve fabricke puske bi trebalo preraditi po meri lovca...
ja sam na mojoj skratio malo kundek i problem resen...

vlada lovac
 Po zakonu jeste kugla obavezna, al ja retko kod kog vidjam kuglu, većina puca krupnom sačmom (tu ne ubrajam sebe), ma da sam i ja bio jedan od tih, danas smo malo ozbiljniji i savestniji, ali stvarno pitam dali je obavezno štelovanje za svako malo veće odstupanje u težini olovnog punjenja

Pazite šta pišete. Lov DS je obavezan jedinačnim zrnom. Sve drugo je protivzakonito.
Srbijalov Admin Tim

sheytan
 Rehoh, NIJE! Vecina ga nikada nije chachkala, i radi im sa svom municijom! Stari

Zex
 Vec sam pisao o ovome u nekoj drugoj temi ali evo da ponovim sto se tice gasnog cilindra na 153:Imam je u cal 12/76 i odvrnuo sam sraf za stelovanje do kraja za najteza punjenja-sa patronama 12/70 28grama za prepelicu radi kao sat uvek vrati zatvarac i tako sam ostavio.To sam uradio cisto iz radoznalosti jel sam mislio da nece uspeti da vrati zatvarac ali eto radi,inace municija je bila Krusik quallia 28 grama mislim 1,7mm.

vlada lovac
 Kolege, bez uvreda, ništa loše nisam rekao da bi bio upozoravan, mnogi od vas su davali komentare na tu temu pa nisu bili upozoravani
http://www.srbija...rowstart=0

kriva cevka

Cvele kaže:
kriva cevka, sta ostaje kada se skine ta camo boja ? Crna ili.. ? Smile

pa nemam pojma cini mi se da nema crnog brunira,puska je u garanciji ali sam ja resio da odnesem kod puskara cisto da pogleda i da da neki savet.inace su mi prilikom kupovine rekli da je ovo maskirno bolje i izdrzljivije od crnog brunira.sto se tice sine to im je neki zastitni znak izgleda jer skoro svaka druga puska koju sam ja pogledao u okolini ima sinu malo pomerenu u desno.
a sto se duyine tice pa ljudi gledajte kad kupujete ima za sve.ja sam recimo zeleo da kupim 12/89 sa cevi duzine 75 cm(najduza cev)inace sam visok negde oko 186.kada sam otisao u radnju i posle razgovora sa radnikom radnje odlucim se za cev od 66 cm,mnogo lakse se nisani u sumi,brze se postavi u polozaj za pucanje....
inace imate cevi duzine 61,66,71,75 cm pa birajte,
a to da li trza,karabin je beba ,i mene sa solidnom tezinom izbaci iz ravnoteze

ohotnik
 Pusku iz mp153 kalibra 12/76 imam od 2001 godine Intezivno lovim patke i guske sa njom ispucala je ogroman broj razne municije od 24 do 50 grama sto olovne i celicne sacme vecinom na -15/20stepeni i nikada nisam imao problema sa njom Gasni cilindar nisam stelovao mada je moguce doteze se za laksa punjenja a popusta za teza.Treba je cistiti i podmazivati ima meksi rad

boskom
 Koliko je tezak taj mitraljez? Grin
4kg?

ohotnik
 Od 3300 do 3500 gr Mala razlika od konkurencije a velika u ceni

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,138 posete www.srbijalov.com