Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova
Sremac75
 Odgovor za Lupusa :

Ako imenije samo grupovođu kao pratioca u lovu, odgovor je DA!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

lupus
 hvala na odgovoru, tako sam i mislio da je po zakonu.

sigurno se i drugima desavalo da im grupovodja nije raspolozen za izlazak iz ko zna kojih razloga. interesovalo me je kako to izbeci.

lupus
 jos jedno pitanje

sta se desava ako grupa nije kompletna (nema tri clana ili nema grupovodju) da li je za njih propao lovni dan ili mogu da se pridruze drugoj grupi. na dozvoli za lov pisu brojevi LK svih clanova grupe ali nisam siguran da li se moze dopisati u izvestaj novi clan koji nije na dozvoli?

Sremac75
 Mogu se pridružiti drugoj grupi, ali se moraju upisati i u dozvolu za lov i u izveštaj o izvršenom lovu!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Limun
 Sremac voleo bih, ali sad bez zajebancije, da mi kazes nesto u vezi onog mog problema. Pretpostavljam da je bilo svačega.

Upis je delimično izmenjen u tvom interesu!
Srbijalov Admin Tim

Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75
 Brate Limune, ne brini ništa, ti si ispravan, a ako neko pita neka "gospodin" vadi oči!
I nećemo više o tome!
iveli
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Jel mogu ja da ti kažem nešto i sa i bez za@ebancije?
Nemoj me dovoditi u situaciju da ti ispravljam upise, i da ti ne dam da se uvališ u @ovna! Pazi šta pišeš, čoveče! 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

WILD SENSE
 Ja bih da postavim pitanje,nadam se da je adekvatna tema!
U poslednjih nekoliki nedelja cujem od mnogih odgajivac Deutsch Drahthaar da im u njihovim sopstvenim drustvima nedozvoljavaju da love divlje svinje sa Drahthaar-ima.Navodno nepismenjakovicima je izgovor nelovi se sa njima divlja svinja.Pa vas molim da li neko mozda zna sta se to desava ili je u pitanju po ko zna koji put neupucenost vodecih ljudi po lovackim drustvima sirom Srbije.Imali neko da mi da ime prezime onog koje odgovaran za desavanja u lovnoj kinolodiji pri LSS ?
Unapred hvala!!
Svestranost

Indjijanac
 ajmo malo da diskutujemo o izdavanju dozvola ove sezone,ko izdaje dozvole u LU koja imaju desetak sekcija i problem je udaljenost do lica koje izdaje dozvole,pojedine sekcije naprave lepu kilometražu tokom sezone noseći dozvole u lovište i nazad do lica koje ih izdaje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

savo bp
 Ne znam koliko je lovaca razumelo Zorana Živojinovića kada je spomenuo Drahthaar-e.Ta rasa pasa kod nas u srbiji ima originalan naziv Nemački oštrodlaki i sa njim je dozvoljeno loviti izmeđuostalog i divlje svinje. Nepoznavanje propisa pa samim tim i tumačenje propisa na svoju ruku je posledica izbora ljudi na pojedine funkcije ili u komisije samo zato što su zasližni ili poslušnici.Niko ne može zabraniti vođenje Nemačkog oštrodlakog u lov na divlje svinje ili bilo koju vrstu visoke ili niske divljači. Kod nas ima jedan problem kada su u pitanje Nemački oštrodlaki - dali smo im naziv - Nemački oštrodlaki ptičar, što je velika greška. Sam dodatak - ptičar ima obavezujuću ulogu.

slavaplana
 Svi pravilnici su predati u pravnu regulativu ali se njihovo donosenje ocekuje tek na kraju ove godine jer se zuri sa donosenjem pravilnika o poljoprivredi i ostalih potrebnih za clanstvo u Evropskoj Uniji!!!To su prioriteti!!!
Doci ce i ovo na red ali kada.......

nidzamotocross
 Nisam znao gde da pitam, pa ajde na ovoj temi..

Moze li pripravnik koji je clan LU, popuniti mesto treceg lovca? Bye
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

IvicaL
 Ovo je dobro pitanje, i bilo bi dobro ako neko zna da odgovori
lala, pa sta

Cadara
 Mislim da ne može pripravnik biti treći. Bar kod mene u mom LD, jer pripravnik ne može nositi lovačko oružje, itd.

Breton Beska
 Pripravnik nemoze popuniti treceg lovca kao prvo,a kao drugo nepostoje vise pripravnici,niti pripravnicki staz po novom zakonu!
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

IvicaL
 Moze li malo poblize objasnjenje o tome, posto sam ja podneo zahtev za pripravnika,...
ili gde da to procitam,...
lala, pa sta

Cadara
 To moraš tražiti Satut lovačkog udruženja gde si član, da vidiš kako je tamo to regulisano. U Statutu treba da je regulisano pitanje članstva i tu treba tražiti odgovor.
Znam da se kod nas kada se primi u članstvo lovac koji nema položen lovački ispit i koji nema lov oružje naziva lovac pripravnik. Lovac pripravnik dobija mentora (lice ovlašćeno od strane Upravnog odbora LU da obučava pripravnike) koji ga vodi kroz pripravnički staž. Lice za obuku mentor mora da ima najmanje višu školu ili VII stepen, da je lovac najmanje10 godina i naravno njega bira i izabira Upravni odbor. Mentor zajedno sa pripravnikom vodi dnevnik rada i potpisuje dnevnik rada na osnovu kojega se prijavljuje za polaganje lovačkog ispita. Pre polaganja lovačkog ispita pripravnik je obavezna da ploži obuku za rukovanje lovačkim oružjem i dobije potvrdu-uverenje. Kada se sve to obavi LU organizuje polaganje lovačkog ispita i sa činom polaganja lovac pripravnik postaje punopravni član LU, naravno ostaje mu još da podnese zahtev za nabavku lovačkog oružja i ako tu sve dobro prođe i dobije nabavku, kupi i registruje lovačko oružje postaje kompletan lovac. U najkraćim crtama sam izneo kako se to radi u LUG Zrenjanin. Pripravnički staž traje najviše godinu dana ali se može i skratiti ako pripravnik lovac pokaže interesovanje, volju, znanje i mentori ocene to kao spremnost za polaganje lovačkog ispita. Ovo je 100% tako i tako bi trebalo da bude.
Ukoliko mentori ocene da pripravnik ne zadovoljava određene kriterijume koji su regulisani u Pravilniku LU, ne učestvuje u radu i obavezama istom ne mogu potpisati dnevnik radova i time mu se onemogućava polaganje lovačkog ispita, to koliko znam još se nije desilo ali teorijski može, takođe pravilnikom je regulisato koji je rok lovcu da položi lovački ispit posle čega mu sledi isključenje iz članstva ... itd, itd.
Mislim da je to sve unutrašnja organizacija i različito je od LU do LU.
Ali lovac koji nije položio lovački ispit se ne može zvati lovcem, to je činjenica.
Takođe činjenica je i da je bilo ljudi koji su imali registrovano lovačko oružje a nisu imali položen lovački ispit i takvi lovci ne mogu ići u lov, sa oružjem, sa štapom ili prutom mogu.

IvicaL
 hvala na iscrpnom odgovoru. Imam odlicnog "mentora". Jedan od najstarijih i najcenjenijih lovaca u nasem LU.
lala, pa sta

nidzamotocross
 Posto ovde nisam bio dobio odgovor, obratio sam se maticnom LU, gde sam dobio negativan odgovor. Znaci samo clanovi koji su polozili lovacki ispit mogu biti treci lovac u grupi. Mada ne moraju da nose oruzje. Bitno da imaju polozen ispit.

Uslovi za polaganje ispita u mom LU su takvi da postoji pripravnicka godina. pripravnik dobija "Prirucnik za polaganje lovackog ispita" gde postoji dnevnik, evidencija aktivnosti pripravnika. On mora da ucestvuje u akcijama koje organizuje njegovo LU. Ako to ne uradi, moze mu se dodeliti jos jedna pripravnicka godina. Ako je ta evidencija ispravna, i uprava odluci da posle pripravnicke godine, pripravnik moze da polaze lovacki ispit, onda taj ceka sledeci termin za polaganje i tu polaze lovacki ispit. Pre polaganja lovackog ispita, potrebno je da pripravnik ima potvrdu o obuci za rukovanje vatrenim oruzjem. Posle polozenog lovackog ispita, pripravnik postaje punopravni clan tog udruzenja.

Posle toga podnosi zahtev za nabavku oruzja, i po dobijenoj potvrdi od maticne policijske uprave, dobija pravo na kupovinu, zamenu ili primanje na poklon lovackog oruzja, u roku od 6 meseci. Kada kupi oruzje, potrebno je da ga u roku od 8 dana odnese u maticnoj policijskoj upravi radi dobijanja oruznog lista.

Sa uplatom clanarine u LU, clan dobija lovnu kartu za tu lovnu sezonu. Sa lovnom kartom jedino moze da lovac udje u zapisnik i popuni jedno mesto od minimum 3 u grupi.

Sa lovnom kartom, zapisnikom (dozvolom), i oruznim listom - clan tog LU je punopravni lovac i dozvoljen mu je odstrel divljaci u skladu sa zakonom, i planom odstrela tog LU.

Sve to zavisi od udrzenja do udruzenja. A o novom zakonu se za sada nista kod nas ne prica. Jos uvek je na snazi ovaj. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Indjijanac
 Nidžo dosta pogrešnih stvari u tvom prethodnom upisu,po novom pravilniku za polaganje lovačkog ispita nemora pripravnički staž ,ali onaj ko izlazi na ispit mora imati uverenje da je osposobljen za rukovanje oružjem,čak nemora ni biti član bilo kojeg LU.
https://docs.goog...NGUwNjYzOA

što se tiče statusa lovca takodje ima u pravilnicima koje je donelo ministarstvo,preporučujem da sve dobro pročitaš,a imaju svi linkovani na početku tema,pogledaj podforum propisi o lovuitanje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Zabrana lova LOVAČKA UDRUŽENJA 880 11.10.2021. 10:25
Umetnost na temu lova, slike i ostalo. GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 102 26.04.2019. 17:04
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA PROPISI O LOVU 78 20.02.2019. 20:06
Smešni video na temu lova SVAŠTARA 314 24.02.2018. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,122 posete www.srbijalov.com