Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pitanje za iskusne lovce

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pitanje za iskusne lovce
Lovac Stari
 img510.imageshack.us/img510/6568/p1010789l.jpg
Ovo resava problem.
Normalno jos par vaznih stavki iz gore navedenih postova.
Clan podmladka i normalno javljanje nadleznim(odgovornim) u Udruzenju pri izlasku u teren.
Dobar pogled.

Cvele
 Imam jedno pitanje. Moj drug je poceo da pravi nozeve... i lepo mu ide. Tacnije njegov deda je u berbi pecuraka nasao odbaceni srneci rog, a moj drug bi' hteo da ga iskoristi kao drsku za neki od nozeva, dali neko moze da mi da savet kako da odradi drsku a da se rog ne osteti ? Smile pozdrav! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mirko knezevic
 Ma sad ce nesto posebno da fali divljaci sto decko izaso malo sa kerom u prirodu,ajde bre sve ce divljac da umre od straha u bilo kojem godisnjem dobu... Ne da se ide u lov u krivolov da se rade neke stvari nezakonite do bola to se i da preziveti,a da pustis kera malo,ma to je katastrofa... Ja ga Li brate ne vodim zato sto me uhvate obaveze pa ne mogu bas preko cele godine,inace voleo bih da vidim toga sto ce da mi kaze vrati se kuci ne mozes da vodis kera....Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Neca92
 Da li neko moze da mi kaze od koje zivotinje je ovaj trag?!Hmmm
Inace, moja cizma je broj 45, pa vi napravite paralelu...Confused
Neca92 priložio:
150120121009.jpg

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92
 Evo jos jedne...
Neca92 priložio:
150120121010.jpg

vidlic
 za lisicu je presirok,za sakala se ne vidi napred kod srednjih prstiju da li je taban spojen jer je odvisine slikano,ali i to nije,za vuka moze biti,mada i za to nemam vecinsko misljenje jer je sneg koji je na slici mokar i topljiv paotisak mora biti sto posto pravilan,a onda bi od vuka bio uzi preko sredine a duzi u pravcu kretanja,tako sirok bi mogao samo biti kada trci ali ovo nije trag od divljaci koja trci pa tako da nije ni od vuka,....i ispade da je to ker,najvise lici tragu kera.

ako dodjete do zakljucka ciji je to trag napisite ,zivo meinteresuje!

duskov
 Ker, 100%!
Ja eto da se upišem kao "iskusan lovac"! Nije to mala stvar!

Neca92
 Sneg nije bio topljiv, vec je trag od vece pre toga (od sinoc), pa je mala kolicina novog snega napadala preko njega.
Trag je od sinoc, znaci subota vece, a sanse da se neki ker tu krece vece pred lov, pa jos na tom terenu (planina), su minimalne pa skoro i nikakve... Takodje, niko od lovaca iz mog kraja (dva, tri sela iz iste sekcije), svi se znamo i niko nema extremno velikog kera... Sanse da je pas su minimlane!
E sad, da sve bude zanimljivije, na mom terenu vuka nema, niti postoji podatak da je ikada odstreljen...Confused

Predator
 I meni liči na trag psa (iako strašno loše čitam tragove). Pas ne mora biti ekstremno krupan. Kolega ima psa prosječne veličine sa šapama kao u medvjeda. Grin
Kumov drug Mile niži od mene za glavu, ima deblje ruke i noge, ima oko sto kila, i nosi obuću broj 48. A ja 44-45. Confused

Sasvim prirodno

Neca92
 Da je ker, nebi prvi put sreli ovoliki trag... A i kretao se nekarakteristicno za ker, isao niz put skoro 300 metra (obodom), pa skrenuo sa puta i potok.
Takodje, na gornjoj slici se vidi razmak izmedju dva otiska (vidi se i razmak dva covecija stopala u normalnom stavu, pa mozete napraviti paralelu), a rekli bi da ta zivuljka ( Grin ) nije trcala, gotovo sigurno, vec isla normalno, ili eventulano kasom...
Ne znam, nisam pametan... Grin Sve je moguce! Confused Smile

DakiNS
 Evo jednog možda neobičnog pitanja Da li neko zna i ima iskustva oko formiranja gatera? Kolega hoće da oformi gater veličine 4 ha, pa me interesuje vrsta žice, mogućnost nabavke iste, visina , koje stupce iskoristiti, kako se postavlja žica i sve ono što je potrebno.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Cvele
 Daki, jes da nisam iskusan lovac, ali jedan u mestu u kome idem u lov ima svoj gater koji je znatno manji, ali znam od prilike kako ga je ogradio. On je koristio obicnu zicu za ograde, s' tim sto je jedno 20-30cm postavljao na zemlju, a preko nje stavljao bandere, jer su svinje-svinje, riju, moze umesto bandera da se zabetonira zica, ali to je skuplja varijanta.... tol'ko ja od prilike znam...

DakiNS
 Hvala ti Cvele samo ta žica samo podseća na običnu jer mora biti deblja o čvršća koliko se sećam
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Cvele
 Pa znas kako... ako imas krmacu u gateru a okolo ima divljih veprova-u prirodi ne pomaze ti ni armirani beton, sve to razvaljuju...

aca81
 [quote]DakiNS kaže:
Evo jednog možda neobičnog pitanja Da li neko zna i ima iskustva oko formiranja gatera? Kolega hoće da oformi gater veličine 4 ha, pa me interesuje vrsta žice, mogućnost nabavke iste, visina , koje stupce iskoristiti, kako se postavlja žica i sve ono što je potrebno.[/quot
kolega godinama smo imali problema oko ogradjivanja,puno utrosenog vremena i jos vise para ali bez uspeha,jedino efikasno resenje je el. pastir....poz
DOBAR POGLED

tomo vrbas
 Daki Sirig ti je blizu pa skoknes tamo i vidis oni imaju bas dobar gater i lepo ogradjen i koliko sam upoznat nikada im svinje nisu bezale iz njega.Visina zice je oko 1,5m i dole im je ubetonirana,a debljina oko 2,5-3mm.A u Futogu ima jedna firma sto radi zicu po narudzbinama visinu,duzinu,debljinu i velicinu okca nama su pravili za cardak i bas odlicno rade a tada su bili i najpovoljniji sa cenom od ostalih.

Indjijanac
 šica 2 oko 3 ,iskopati pola metra kanal i u njega položiti žicu,ukoliko se ima mogićnosti može se i ubetonirati taj deo do izlaska iz zemlje,najveći fazon u svemu tome je što se redovno moraju hraniti kako nebi imale potrebu da izlaze,inače ako se zaleti svinče prolazi kroz žicu kao kroz papir
Stari
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Dare_Makedonija
 Kolege jedno pitanje. Dali kod vas za dobijanje oruzja je potrebno lekarsko uverenje? Nosim naocare pa interesuje me kako je to kod vas reseno t.e. do koju max dioptriju mozes dobiti dozvolu za oruzje? Molim kolege koji su iskusniji ili koji nose naocare da me obaveste. Veliki pozdrav
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

klaja
 U Srbiji nisam cuo da treba lekarski pregled za dobivanje nabavne dozvole ,dok je u Hrvatskoj obavezan.Imam neku informaciju da ce uskoro i kod nas traziti lekarski.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Lala
 Nema kod nas obaveznog lekarskog pregleda, da bi dobio oružje. Što se mene tiče, ja bih ga juče uveo, a posebno bih pažnju posvetio psihološkom pregledu kandidata.
Mislim da bi se onda manje dešavalo gluposti u lovu, od upucavanja, do rizičnih situacija.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,466
Najnoviji član: Perinakci

Poslednje vesti
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,242,647 posete www.srbijalov.com