Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 58

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 58
sheytan
 Aaa, tako! Baš si konjzervativan, qq mene! Podrka
A šta bi sa onom od tvog prijatelja? Ako nećeš ti, oće tvoj imenjak! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 imenjače ako oš može da se sredi Yes
pošaljem ti br.mob.tel. od vlasnika pa se dogovarajteConfused
mislim da se nije predomisliJo oko prodaje, ako si zainteresovan mogu da ga zovnem da proverim i tako to
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 Dogovoreno, dobri moj tebra imenjache! Proveri, pa javni na PP! B)

Hvala lepo i pozz! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

najic
 Da dodam i ja jednu anegdotu vezano za ovu zaista lepu rujku stare produkcije , mome dobrom prijatelju je spasila zivot !!! Naime covek je u lovu upao u neobelezeni bunar te ga je 58-ica zadrzala sje...o koleno ali ziv !!! Bolcna rasklimala i posle reparacije puska je na zidu u centralnom delu kuce !!!

dzuma
 moj drugar je skoro kupio iz-58 u 16 kal mnogo mi se svidja puskica i ja bi je kupio u kal 12 lovac
dzuma

dzuma
 zna li neko koliko je teska puska iz-58 kal 12,i koja je od prilike cena iste fazan
dzuma

canis aureus
 dzuma Indjijanac
proizvođač predstavlja 3,1kg a koliko se sećam 58ca koja je bila u mom vlasništvu jedva da je prebacila 3kg Yes
a cene su već raznorazne! Od 150 do 300jura u zavisnosti od stanja očuvanosti
Dim

dzuma
 pa da tako sam i mislio,hvala info.Indjijanac haug ;)
dzuma

PEZ
 Jos jedna anegdota u vezi ove puske.
Pre nekoliko godina na sajmu lova i ribolova u Nisu, covek razgovara sa vlasnikom jedne nase firme i razgleda IZ-43 novije proizvodnje, mislim na ove sa jednom obaracom,promenljivim cokovima...sta li vec,ubacuje pusku u rame,otvara,zatvara, vraca je u sosku,sve vreme komentarise.Vlasnik firme ga ubedjuje kako je puska OK te ovo te ono a ovaj ce na to"Prijatelju,mozes li mi naci polovnu IZ-58 platicu ti za nju vise nego za ovu novu," ponovo uzima 43 i nastavlja "pored ovih kljuceva 58 ima i onaj klin,tako da sve sto stavis ovde pokazujuci na lezista mora izaci samo napred,vec imam 58 ali hocu jos jednu" vrati onu 43 i ode sa standa.
Posle toga kad god vidim 58 setim se ovog coveka sa sajma,zna sta je dobro,steta sto se 58 vise ne proizvodi.Nisam siguran, nemojte me drzati za rec mislim da sam negde procitao da je IZ-58 bila top model fabrike iz Izevska,potrudicu se da pronadjem clanak.

270
 Sa IZ 58 sam lovio oko 10 godina i o njoj imam stvarno lepo misljenje i predivno provedene lovacke trenutke. Ali opet moram da primetim losu naviku dizanja u nebo neceg prosecnog ili na granici proseka.
IZ 58 je dobra ili losa onoliko koliko su dobre ili lose serijski proizvodjene polozare sa kojima ih poredis.
Od Zastavinih, nove produkcije Ruskih i najjeftinije produkcije Turskih, neuporedivo je bolja. Ali u poredjenju sa Nemackim, Italijanskim, Spanskim i Ceskim serijski proizvodjenim polozarama neuporedivo je od istih losija.
Prilikom poredjenja naravno da sam iskljucio naj skuplje produkcije jer bi poredjenje tek onda bilo smesno vec govorim o jeftinijim produkcijama fabrika navedenih zemalja.
Od velicanstvene Ruske trojke IZ 58, IZ 54, i IZ 26 neke sam imao u vlasnistvu a neke i ako nisu bile moje intenzivno koristio i moj favorit od njih je ubedljivo IZ 26E!!!
Pozz...Bye

canis aureus
 270 Bravo 2
slažem se sa tvojim upisom ...
jesi li koristio IŽ54?! Od ove trojke "veličanstvenih" meni je najbolja i najlepša, i po mom mišljenju najkvalitetnija!, IŽ 54 pa sam je na kraju morao pronaći i kupiti Yes
IŽ58 sam dugo imao u vlasništvu a IŽ26 više puta "proučavao" a par puta i lovio sa istom i iz tog iskustva najviše hvalim 54rku ...
iveli 3
Dim

270
 IZ 54 ili IZ 26, nema tu neke razlike u kvalitetu, ova druga po meni ima malo bolju zavrsnu obradu, a i vise me podseca na Suhl-ove sacmarice i nekako mi je bolje legla od IZ 54!
Vise stvar ukusa i afiniteta nego fakta. Zato sam i reko da je MOJ favorit IZ 26E!
IZ 54 i IZ 58 sam nasledio, na zalost prvu sa vec naprslim lezistem desne cevi a druga je dugo bila moj pratilac, i na zalost posle jednog ispaljivanja RWS Breneke iz leve cevi i ona je zavrsila karijeru.
IZ 26E ima moj rodjak i ona je sa paljenom glavom gotovo u fabrickom stanju, pa se sa njom po nekad druzim!
Pozz...Bye

sheytan
 ^ 270, shto bi se pushka oshtetila od pucanja Breneke zrna iz chokiraTe cevke??? Frown

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Max011
 Top model položare iz iževska je iŽ 54 koja je puška germanske provincijencije i porekla! Na njoj su prvi put u Ižu odrađeni ozbiljni zahvati poput hromiranja glave unutrašnje trase i unutrašnjih delova mehanizma. Obzirom na osavremenjavanje proizvodnje i izbacivanjem ručnog rada a uvećavanja mašinskog rada menja se forma puške ( griner ključ se izbacuje) geometrija postaje ravnija i pločastija . Kroz tu prizmu treba posmatrati 26icu i 58icu koja ima jedne od najačih ikad izrađenih Pardi bravljenja sa izuzetnom snagom/dimenzijama ključeva i izuzetno masivnu glavu. Kraj evolucije položare u Ižu je 43ka koja je sva mašinska i jeftina za proizvodnju te stoga ima i najmanje harizme.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

sheytan
 Max, po tebi je to redosled Hvaliteta:

1. 54
2. i 3. 26 & 58
4. 43

?

A tim redom su se i proizvodile, tjekom historije? Grin
Ima li negde kaki članak o tome, na englishu, Russkomu...?

Fala! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Max011
 img687.imageshack.us/img687/9114/flojd3.jpg

Koliko može da razvije ?! Opameti se A ti kao ne znaš koliko može da razvije ... Smile

sheytan
 Grin

Ozbiljno te pitam, bre! Mislim da si na Loristu svojevremeno pisao da je 58 najbolja, ali nikako nisam mogao da nadjem taj post... 

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Max011
 Sve je stvar ukusa , meni se 54ka najviše sviđa ali ne bih bio gadljiv i na ove druge dve... pa čak i 43ku vrlo cenim još ako je našarana u sovjtsko komunističkom maniru sa srpom i čekićem ... puna bulja šimika Grin

sheytan
 Nemaš nijednu od nji'??? Pa, otvori se, qq mene... B)

Ja nešto ne preferiram ove sa otfikarenim glavama, kao na Monte Carlo položarama... E, sad, Griner je isto lepa priča, tako da - teško je biti pametan...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ivanfox
 Cuvam isecke iz starih Zov-ova o svim sacmaricama sto je pisano pre 20-ak godina.Nisam ih skoro prelistavo ali mislim da bas o modelu 58 pise da je ubedljivo najvise serijski proizveden,te da je najpopularniji bio svojevremeno pa je imao ponovnu proizvodnju.U tim tekstovima se pominje ing.Pugacev kao i jos neke bacuske.Sve 58-ice koje sam vidjao u lovu su bile 16-ice Cry i imam utisak da su ko sefovi ali skoro u januaru sam video jednu 54 i jes da je od spolja zapustena ali GRINER je GRINER,uh a kako tek lezi...nego zarazen sam vertikalama bas,bas...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,803 posete www.srbijalov.com